Jihad, botox en seks populair op Google

InternetZoekmachine Google heeft statistieken vrijgegeven van de zoektermen die internetters gebruiken. De gegevens zijn per land ingedeeld. Hieruit blijkt dat het van land tot land veel verschilt waarnaar gezocht wordt.

Google-gebruikers in Egypte, India en Turkije zijn vooral op zoek naar seks. Duitsers, Britten en Italianen zoeken verdacht vaak naar Viagra. 'Liefde' scoort goed op de Filippijnen, AustraliŰ en de Verenigde Staten.

'Hitler'
Marokkanen zoeken online het meest naar jihad en ook Indonesiers en Pakistanen zijn hierin ge´nteresseerd. Pakistanen zijn het fanatiekst op zoek naar informatie over de taliban en terrorisme.

Naar 'Hitler' wordt het vaakst gezocht door Duitsers, Mexicanen en Oostenrijkers. 'Nazi' scoort de meeste hits in Chili, AustraliŰ en Groot-BrittanniŰ.

Naar homo (gay) wordt het vaakst gezocht door inwoners van Chili, gevolgd door Mexico en Colombia. In de Filippijnen googlen ze het meest naar 'homosexual'. Chili en Venezuela staan met dat woord op twee en drie.

Bekende mensen doen het ook goed op de zoekmachine. Britney scoort in Mexico, Venezuela en Canada. In dat laatste land is ook Tom Cruise populair. In Venezuela zijn ze ge´nteresseerd in David Beckham. AustraliŰrs en Amerikanen willen er ook uitzien zoals de sterren, zij zoeken vaak naar 'Botox'.