FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 mei 2007

Senioren op de vuist in Sliedrecht

Icoon OpmerkelijkIn de hal van de seniorenflat aan de Joost van den Vondelstraat in Sliedrecht kreeg een groep kemphanen op leeftijd het met elkaar aan de stok. Meerdere bewoners van het complex zouden al geruime tijd last hebben van het gedrag van een 64-jarige man en zijn echtgenote van 66.

Vrijdagmiddag liep de spanning zo hoog op dat er een vechtpartij uitbrak. De 64-jarige onruststoker werd belaagd door twee mannen van 59 en 63 en een vrouw van 58 jaar. Hierop belde de 64-jarige man de politie die de drie senioren inrekende op verdenking van mishandeling. De drie vechtersbazen hebben op hun beurt ook aangifte gedaan tegen de 64-jarige man omdat ook zij geslagen en beledigd zouden zijn.
Met dank aan bennootje voor de herschreven submit.

Punten vijfde ronde

De Grand Prix van Monaco bevestigde de huidige dominantie van McLaren en haar coureurs. Super Aguri, tot vorige race continu goed voor punten, viel tegen. Wat dat in de stand betekent, lees je hieronder.

Overtuigend rondewinnaar was John_balkon. Hij scoorde 301 punten. Tweede was hotbeeb, met 282 punten, gevolgd door een gedeelde derde plaats voor Dutch_Bart en Rory78, die allebei 274 punten scoorden. Ramonzin werd vijfde met 263 punten.

MaGNeT staat nog steeds aan de kop van het klassement, met 1292 punten. De tweede plaats wordt gedeeld door Almighty, Binki, elbundy, MadKiloClosed, pekpyr, Psyduckie, Swink, tacokoek en Tha_BlonT, die allemaal 1283 punten hebben.

Bij de subleagues was 3de Studie Ed al Racing de rondewinnaar, met 260 punten. Racing Team X-fi was tweede met 257 punten en de n00bs behaalden met 256 punten de derde plaats.

De leiding in het subleagueklassement blijft ongewijzigd: Team holland staat bovenaan met 1215 punten, gevolgd door Racing Team X-fi, met 1192 punten. Antropogenetica is weer terug op de derde plaats, met 1162 punten.

De volgende race is de Grand Prix van Canada, over bijna twee weken. Wisselen voor deze race kan tot 9 juni 00:01u.

Naakte man valt verzorgingstehuis lastig

Icoon OpmerkelijkEen 23-jarige man heeft voor consternatie gezorgd bij de bewoners en het personeel van een verzorgingstehuis in het Drentse Vries. De man liep rond het gebouw en bonsde op de ramen. Eerst was hij daarbij gekleed in een boxershort, even later was hij helemaal naakt.

De politie trof de Groningse man aan in een bijgebouw. Daar was hij in zijn blootje in slaap gevallen. Zijn kleding lag verspreid rond het verzorgingstehuis. De man mocht zijn roes uitslapen in een politiecel.

De volgende ochtend werd de man om een verklaring gevraagd, maar hij wist zich niets meer van het voorval te herinneren. Hij kan verdere strafvervolging voorkomen door een boete van 130 euro te betalen.

Sparta Praag viert kampioenschap

In Tsjechië viel vandaag de beslissing omtrent het kampioenschap. Voor de 34e keer in de historie werd Sparta Praag kampioen. In de afgelopen tien jaar waren de Tsjechen zeven maal de beste. Donderdag pakte Sparta Praag ook al de nationale beker.

Het kampioenschap van Sparta Praag betekende dat Slovan Liberec de titel niet kon prolongeren. Tot de laatste speelronde stond Liberec één punt achter Sparta Praag en kon dus nog eerste worden. Tegen Mlada Boleslav moest er dan wel worden gewonnen, dat gebeurde niet. De ploeg ging met 4-0 ten onder en zakte daardoor naar de vierde plaats in de eindrangschikking. Sparta Praag won wel, met 5-0 werd SIAD Most verslagen.

Het kampioenschap betekend dat Sparta Praag deel mag nemen aan de derde voorronde van de Champions League. De tweede plek in de competitie ging naar Slavia Praag en het verdiende daarmee een plaats in de tweede voorronde van de Champions League. Het UEFA Cup-ticket ging naar Boleslav door met een derde plek het seizoen te beëindigen.

Inschrijving voorrondes World Cyber Games 2007 van start

Van 3 tot en met 7 oktober zal in Seattle het jaarlijks terugkerende evenement de World Cyber Games plaatsvinden. Gamers van over de hele wereld zullen strijden voor roem, glorie en natuurlijk een hele dikke pot met geld.

Verleden jaar bleven neerlands prestaties beperkt tot een bronzen medaille bij Need for Speed. Dit jaar krijgen we de kans om dit ietwat magere aantal te overschrijden. Er zal bij zeven games gestreden worden voor die felbegeerde eerste plek. Op PC zijn dit Command & Conquer 3: Tiberium Wars, FIFA 07, Need for Speed: Carbon en Warcraft III: The Frozen Throne en op Xbox 360 Gears of War (4 vs 4), Project Gotham Racing 3 en Dead or Alive 4.

In Nederland zullen er in juni en juli voorrondes gehouden worden om zo de kandidaten voor het daadwerkelijke toernooi te selecteren. Per game kan Nederland één kandidaat naar Seattle sturen. Als jij denkt kans te kunnen maken op die plaats, dan kun je je op de site van WCG Nederland inschrijven.Man zwaait met vuurwapen

Icoon MisdaadEen 58-jarige Nijmegenaar heeft zondagavond in zijn woonplaats een aantal jongens met een vuurwapen bedreigd. De man had eerder aan de jongens een sigaret gevraagd. Ze beweerden geen sigaretten bij zich te hebben, maar staken vervolgens in het bijzijn van de man voor de lol een sigaret op.

De man vertrok, maar kwam even later terug met een vuurwapen. Hier ging hij mee staan zwaaien. De jongens vluchtten weg en waarschuwden de politie. Agenten wisten de man al snel te achterhalen. De man was inderdaad in het bezit van een vuurwapen en leek dronken te zijn. Hij is ingesloten.

Uitslagen Dag 2 Roland Garros

Het programma van de tweede dag van Roland Garros is net als de openingsdag in het water gevallen. Slechts zeven partijen uit de eerste ronde konden maandag worden uitgespeeld vanwege de aanhoudende regen in Parijs.

Bij de heren werd er maar één partij uitgespeeld. De Rus Nikolaj Davydenko won vrij eenvoudig met 6-3, 6-1 en nogmaals 6-1 van de Italiaan Stefano Galvani. De partij van Martin Verkerk, die aanvankelijk voor vandaag op het programma stond, is verschoven naar morgen.

Michaëlla Krajicek plaatste zich voor de tweede ronde. De Nederlandse was met tweemaal 6-3 te sterk voor de als 31e geplaatste Severine Brémond.

Eerste ronde

mannen

Nikolay Davydenko (Rus/4) - Stefano Galvani (Ita) 6-3 6-1 6-1

vrouwen

Venus Williams (USA) - Alize Cornet 6-4 6-3
Severine Bremond (Fra/31) - Michaella Krajicek (NED) 3-6 3-6
Samantha Stosur (Aus/27) - Jamea Jackson (Usa) 6-1 6-2
Sandra Kloesel (Dui) - Na Li (Chn/16) 6-7 0-6

Tathiana Garbin (Ita/19) - Akiko Morigami (Jpn) 7-6(2) 6-4
Aleksandra Wozniak (Can) - Ashley Harkleroad (Usa) 2-6 6-7

FOK!radio: zuipende FOK!kers, Dubbeldrank en Pinkpop

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het was afgelopen vrijdag weer feest in de Stairway To Heaven in Utrecht. FOK!kers uit het Onzin-forum kwamen daar bij elkaar voor een meet. Over het algemeen mondt dat uit in een groot zuipfeest. Hoe het allemaal is gegaan horen we vanavond van paultjuhhh. Hij neemt ook nog eens een mystery-guest mee. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

Pinkpop is aan de gang en veel FOK!kers zijn daar naartoe gegaan. Trekken ze het nog een beetje de laatste uurtjes? Die vraag gaan we stellen want we hebben contact met Landgraaf.

Dubbeldrank was onlangs ineens geen Site-admin van FOK!sport meer. Wat is er allemaal aan de hand? Dat vragen we aan hem zelf. Mocht je nog een ban hebben in IRC, dan kun je vanavond wellicht via de Skype vragen of hij je een unban geeft. Want Dubbeldrank is ook nog eens IRC-admin.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne en FA Nikky neemt de week met het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor.

Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Zelf ook wat te melden? Je kunt ons tijdens de uitzending ook bereiken via Skype. Onze skypenaam is actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Screens A Vampyre Story

Autumn Moon Entertainment bestaat uit onder andere de LucasArts-veteranen Bill Tiller en Dave Harris. Zij werken momenteel aan A Vampyre Story, een adventure over een operazangeresje dat door een vampier gebeten wordt. Toch wil ze nog steeds haar grote droom om een beroemde operaster worden verwezenlijken. Maar hoe doe je dat als je steeds in een vleermuis verandert en zin hebt in bloed?

Er zijn vijf nieuwe screenshots verschenen. De releasedatum ligt voorlopig op "ergens in het vierde kwartaal".

Screens Dead Reefs

Dead Reefs is een adventure over een moordmysterie dat zich afspeelt in de achttiende eeuw, op een eilandje bij de Britse kust. Het eiland 'Dead Reefs' eiland is berucht vanwege de boosaardige piraten die langsvarende schepen naar de riffen lokten om vervolgens de bemanning af te slachten en de lading buit te maken. Als er een schip vol monniken in een storm dreigt te vergaan en op Dead Reefs eiland wil schuilen valt hen hetzelfde lot ten deel. De leider van de piraten, Baron DeSantra, vindt op het lichaam van de kapitein van het schip een eeuwenoud relikwie.

Die vondst is het begin van een angstaanjagende vloek die iedere negen jaar resulteert in een gewelddadige moord. Zelfs nadat de bewoners van het eiland stoppen met hun piraten-praktijken, gaan de moorden nog door. Een paar dagen voordat naar alle verwachting de elfde moord plaats zal gaan vinden, sterft een nazaat van Baron DeSantra onder mysterieuze omstandigheden. Jij bent speurneus Amadeo Finvinero en de koning van Engeland stuurt jou naar het eiland om uit te zoeken hoe het nu echt in elkaar zit.

Het spel wordt ontwikkeld door Streko-Graphics en uitgegeven door The Adventure Company. Het moet in juni in de winkels liggen.


Treinreizigers maar wat nieuwsgierig naar elkaar

Icoon OpmerkelijkMeer dan de helft van Nederlandse treinreizigers wil niets liever dan een praatje maken met een onbekende reisgenoot. Toch geven negen op de tien reizigers aan het moeilijk te vinden om zomaar een gesprek aan te knopen met een wildvreemde. Een bijzondere aanleiding, zoals vertraging, kan die drempel wegnemen. Dat concludeert onderzoeksbureau Motivaction in een onderzoek in opdracht van koffieproducent Douwe Egberts.

Drie op de vier treinreizigers kijken met een schuin oog naar andere passagiers. Het meest nieuwsgierig zijn ze naar de bestemming van een medepassagier, gevolgd door de vraag waar hij of zij vandaan komt en of hij of zij een partner heeft. Dat laatste vinden vooral mannen interessant, stellen de onderzoekers vast.

Douwe Egberts grijpt de conclusies van het onderzoek aan om de helpende hand te bieden in het verlagen van de kennelijke drempel om een praatje te maken. Op een perron van de treinstations in Eindhoven, Amersfoort en Utrecht staat volgende week een zogenoemde Cappucino Carroussel. Doordat de carrousel ronddraait, wisselen passagiers om de drie minuten van gesprekspartner, licht de koffiefabrikant toe. "En een leuk gesprek kan natuurlijk worden voortgezet in de trein."

Derby County naar Premier League

Derby County is er in geslaagd om promotie naar het Premiership af te dwingen. In de play-off finale met West Bromwich Albion was de club uit Derby met 1-0 te sterk.

Nadat Derby en West Brom in de halve finales eerst hadden afgerekend met respectievelijk Southampton en Wolverhampton Wanderers wachtte de finale in het geheel nieuwe Wembley Stadium. Op het spel stond het laatste ticket naar de Premier League, aangezien Championship-kampioen Sunderland en Runner Up Birmingham City zich al eerder verzekerden van promotie.

In de finale kwam er eigenlijk van geen kant goed spel, beiden vooral bang om te verliezen. Derby ontsnapte tegen Southampton in de halve finale, en de angst om weer bijna onderuit te gaan was te zien. De personele onmacht was er bij WBA, dat weinig kon uitrichten. Enkele individuele uitspattingen zorgden af en toe voor enig gevaar. Uiteindelijk wist Rams-middenvelder Stephen Pearson een voorzet van Giles Barnes binnen te werken.

Sunderland, Birmingham en Derby zullen volgend seizoen de gedegradeerde clubs Watford, Charlton Athletic en Sheffield United gaan vervangen in de Premier League. Southend United, Luton Town en het eens zo grote Leeds United degraderen naar de League One.


Na 2002 is Derby weer terug op het hoogste niveau.

Straatrovers kleden man uit

Icoon MisdaadEen 23-jarige man is zaterdag in Maastricht onder bedreiging van een mes beroofd van zijn broek en schoenen. Een 40-jarige man is aangehouden als verdachte, meldt de politie zondag.

De bedreiging gebeurde zaterdagmiddag op de Parallelweg. In een woning in dezelfde straat kon de politie korte tijd later een 40-jarige verdachte aanhouden, die in het bezit was van de broek. De schoenen werden elders aangetroffen. De politie is ook nog op zoek naar een tweede verdachte.

Van Basten roept Engelaar op

Marco van Basten heeft Orlando Engelaar opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal voor de trip naar Azië. De middenvelder van FC Twente is de vervanger van Danny Koevermans, die zich geblesseerd moest afmelden.

Voor de 27-jarige Rotterdammer is het de eerste keer dat hij wordt uitgenodigd voor Oranje. Naast Koevermans hebben ook Edwin van der Sar, Clarence Seedorf, Arjen Robben, Khalid Boulahrouz en Boudewijn Zenden zich om verschillende redenen afgemeld.

Turkse parlementsleden op de vuist

Icoon BuitenlandsTijdens verhitte debatten over grondwetswijzigingen in het Turkse parlement hebben verscheidene parlementsleden elkaar vandaag geschopt en geslagen. De rechtstreekse uitzending van het debat werd daarom afgebroken door de publieke omroep TRT.

De regeringspartij AK van premier Erdogan heeft een ruime, maar net geen twee derde meerderheid in het parlement. De AK wil dat de president rechtstreeks wordt gekozen en minder bevoegdheden krijgt dan de huidige president die door het parlement is gekozen. Met een twee derde meerderheid kan de grondwet worden gewijzigd.

De AK ontmoet ondanks zijn hervormingen en populariteit felle tegenstand bij de seculier ingestelde oppositie van de partijen die de AK in 2002 versloeg. Zij vrezen dat het succes van Erdogan uiteindelijk leidt tot een ander stelsel waar de islam in wordt verankerd. De huidige republiek scheidt moskee en staat uiterst rigoreus in de grondwet.

De AK heeft zijn wortels in de gematigde politieke islam. Presidentskandidaat Abdullah Gül stuitte pas op verwoedde tegenstand van de oppositie in het parlement. Toen lanceerde de AK een poging de president rechtstreeks te laten kiezen. De scheidende president Ahmet Necdet Sezer sprak daar afgelopen week in de eerste lezing zijn veto over uit.

Parlementsleden op de vuist
Parlementsleden op de vuist
Kijk voor meer foto's hier

Rijnsburgse Boys wint bij HHC

Rijnsburgse Boys heeft na twee nederlagen in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs eindelijk een overwinning geboekt. In Hardenberg nam de kampioen van de hoofdklasse A revanche voor een eerdere thuisnederlaag tegen HHC. Rijnsburgse Boys won met 1-3, maar lijkt hier niet al te veel aan te hebben.

Rijnsburgse Boys leek na de nederlaag van zaterdag bij IJsselmeervogels al uitgeschakeld. De thuisploeg was vooraf dus favoriet. HHC Hardenberg had langer kunnen uitrusten en zou bij een overwinning in punten gelijk komen met IJsselmeervogels. Een onnodige tegengoal rond het half uur bleek echter de inleiding voor een nederlaag van de kampioen uit de hoofdklasse C. Spits Martijn Gootjes strafte een verdedigingsfout af en zette Rijnsburgse Boys op 0-1. Kort voor rust bracht Kenny Kroeze, in het reguliere seizoen clubtopscorer van HHC, de spanning echter weer terug. Hij scoorde uit een vrije trap en bracht de ruststand zo op 1-1.

In de tweede helft was het uiteindelijk toch weer Rijnsburgse Boys dat op voorsprong kwam. Peter Freke benutte halverwege het tweede bedrijf een strafschop. Deze was zeer discutabel, omdat de hier aan voorafgaande overtreding op Brayton Biekman volgens HHC Hardenberg buiten de zestien was begaan. Later gooide Martijn Gootjes (foto), die met 22 goals ook al topscorer was geworden in de hoofdklasse A, de wedstrijd met zijn tweede treffer in het slot.

Lachende derde bij het vernemen van de 1-3 zege van Rijnsburgse Boys was ongetwijfeld IJsselmeervogels. De recordkampioen staat met zes punten uit twee duels bovenaan en ziet de achtervolgers HHC en Rijnsburgse Boys volgen met ieder drie punten uit drie wedstrijden. IJsselmeervogels heeft nu nog één punt nodig uit de twee resterende ontmoetingen om zich wederom zaterdagkampioen te mogen noemen. Mogelijk gebeurt dit aanstaande zaterdag al, als de kampioenscompetitie wordt voortgezet met de wedstrijd IJsselmeervogels - HHC Hardenberg.

Koeweit verplaatst weekeinde

Icoon OpmerkelijkHet weekeinde in Koeweit zal met ingang van 1 september bestaan uit de vrijdag en de zaterdag. Momenteel bestaat het weekeinde in het oliestaatje uit donderdag en vrijdag. De minister van staat van Koeweit hoopt hiermee de economische problemen tussen Koeweit en de rest van de wereld op te lossen.

Voor moslims is de vrijdag de belangrijkste gebedsdag, waardoor deze dag is opgenomen in het weekeinde. Banken en de olie-industrie hielden vrijdag en zaterdag al aan als weekeinde, maar nu zullen ook scholen, overheidsinstanties en particuliere bedrijven deze dagen als weekeinde beschouwen.

Met dank aan 24uur24flesjesbier voor de submit.

Meer macht voor Platini

Michel Platini, de vier maanden geleden nieuw gekozen voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, heeft sinds vandaag meer bevoegdheden gekregen. Dat werd besloten op een congres waarbij alle leden van de UEFA bij aanwezig waren.

Op het congres, dat werd gehouden in Zürich, stemden alle 53 landen in met de wijziging. In totaal werden 28 reglementen gewijzigd. Het meest ingrijpende was de wijziging van artikel 11. Dit artikel stelt dat de voorzitter van de UEFA meer macht krijgt terwijl de directeur van de UEFA minder te zeggen krijgt. David Taylor, de huidige directeur, zal veel minder macht krijgen dan zijn voorganger Lars-Christer Olsson. In een reactie op de veranderingen zei Platini: "Het zal ons leven makkelijker maken en de UEFA in staat stellen in dienst van het voetbal te functioneren."

Ook FIFA-president Sepp Blatter was tevreden met de wijzigingen. "Ik complimenteer jullie met de uniformiteit die jullie hebben getoond door de wijzigingen goed te keuren. Europees voetbal is compleet verenigd", aldus de preses.

Boukhari weg bij AZ

Nourdin Boukhari vertrekt bij AZ. Halverwege afgelopen seizoen werd de linkermiddenvelder door de Alkmaarders gehuurd van het Franse FC Nantes. Hij moest de personele problemen aan de linkerkant oplossen.

De clubleiding van AZ vindt dat de inbreng van Boukhari echter gering is geweest en daarom maakt men geen gebruik van de optie in het contract om hem te kopen. Indien er zich geen club voor hem meldt, zal Boukhari terug moeten naar Nantes, dat inmiddels uit de Ligue 1 is gedegradeerd.

Botvliesonsteking Boogerd

De knieklachten van Michael Boogerd komen door een botvliesontsteking aan de buitenkant van het gewricht. De 35-jarige renner van Rabobank moest afgelopen donderdag opgeven tijdens de Ronde van Catalonië.

Boogerd kreeg in de zwaarste rit van de ronde weer last van de blessure, waar hij al eerder last van had. Na een eerste onderzoek heeft de Nederlander van de artsen te horen gekregen dat hij vier dagen niet mag fietsen. Later deze week wordt opnieuw naar de blessure gekeken.

Keane tot 2012 bij Tottenham

Robbie Keane heeft het naar zijn zin bij Tottenham Hotspur. De 26-jarige Ierse aanvaller heeft daarom zijn contract bij de club van trainer Martin Jol verlengd tot medio 2012.

"Ik voel me hier thuis en dat is waarschijnlijk één van de redenen waarom ik hier mijn beste voetbal speel", aldus Keane die vorodat hij in 2002 naar de Spurs kwam, speelde voor Wolverhampton Wanderers, Coventry City, Internazionale en Leeds United. Voor Tottenham speelde hij 161 competitiewedstrijden waarin hij 65 keer scoorde. "Het gaat goed met de club en ik kijk nu al uit naar de komende, nog betere seizoenen"..

Majstorovic bezorgt Basel beker

Daniel Majstorovic heeft voor gezorgd dat zijn club FC Basel de Zwitserse Beker voor zich heeft opgeëist. De oud-speler van FC Twente schoot raak vanaf elf meter.

FC Basel ontmoette FC Lucerne, dat eind vorig seizoen promotie wist af te dwingen. Lange tijd leek de wedstrijd op een verlenging uit te draaien, tot Lucerne-doelman David Zibung in de laatste minuut een strafschop veroorzaakte na wild uitkomen. Zibung kreeg rood en Majstorovic stapte naar voren om de penalty binnen te trappen.

Het is voor Basel de achtste keer in veertien finales dat de beker gewonnen wordt. Lucerne heeft minder geluk in finales. Het verloor vandaag voor de tiende maal een bekerfinale, terwijl het er slechts twee wist te winnen.

Tijdschrift Mzine weigert foto's voetbalrel te geven

MediaMzine, een tijdschrift voor 'zelfbewuste Nederlandse Marokkanen', weigert foto's aan de politie beschikbaar te stellen die zijn genomen tijdens de ongeregeldheden in Tilburg tijdens en na de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Marokko. De redactie van Mzine, die in Waalwijk zetelt, acht het niet haar taak ''om baldadige jongeren op te sporen.''

De politie kondigde donderdag aan dat ze gebruik wil maken van al het beschikbare beeldmateriaal om nog meer verdachte 'statementmakers' te vinden. Een rechercheteam dat op de zaak is gezet, is bezig deze beelden op te sporen. In overleg met justitie wordt bekeken welke stappen er tegen Mzine ondernomen kunnen worden. De redactie zou door de politie te verstaan zijn gegeven dat er deze week mogelijk huiszoeking wordt gedaan bij de betrokken journalisten en fotografen. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er vrijdag al om de foto's is gevraagd, maar wil niet verder op de zaak ingaan.Wel al bekende foto's

Extra Hard

In de jaren tachtig en wellicht nog in het begin van de jaren negentig was 75% van de beschikbare spellen stukken moeilijker dan tegenwoordig. Bedrijven als EA brengen naar mijn mening spellen uit die soms compleet geen uitdaging meer zijn. Laat ik meteen duidelijk maken dat dit niet voor iedereen een probleem hoeft te zijn en dat ik me misschien ook wel een beetje aanstel. Maar om heel eerlijk te zijn erger ik me steeds meer aan de moeilijkheidsgraad, of eigenlijk het ontbreken hiervan, bij het spelen van games.

[RG] Davydenko eenvoudig door

De Rus Nikolaj Davydenko heeft zich op imponerende wijze weten te plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros. De Rus was met 6-3, 6-1 en 6-1 veel te sterk voor Stefano Galvani.

Tegen Galvani liet de nummer vier van de wereld al direct zien wie de sterkste was. Met ijzersterk en vooral zeer degelijk spel vanaf de baseline liet Davydenko zijn tegenstander kansloos. In de eerste set kon de Italiaan Davydenko nog ietwat bijbenen, maar daarna denderde Davydenko over hem heen.

Klopjacht in Spanje naar terreurverdachten

Icoon TerrorismeVanochtend vroeg zijn in Spanje bij een grootschalige politieoperatie 15 lieden aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij moslimterrorisme. In de buurt van Barcelona werden de meeste verdachten aangehouden.

Alle verdachten zouden de Marokkaanse nationaliteit bezitten en worden verdacht van het werven van mensen voor trainingskampen voor terroristen in Irak en Afghanistan. Er zijn geen explosieven aangetroffen. Wel werden computers in beslaggenomen.

Begin dit jaar werden in Spanje nog 5 mannen opgepakt die verdacht werden van betrokkenheid bij de bloedige aanslagen in de Spaanse hoofdstad Madrid in maart 2004.

Haze onder de kerstboom

De soap van afgelopen week was natuurlijk de vraag of Haze nou een exclusive was of niet. Ubisoft beweerde namelijk dat Haze exclusief op de PlayStation 3 zou verschijnen, terwijl de developer Free Radical van niets af wist. Uiteindelijk vroeg FOK!games aan Free Radical om duidelijkheid. Wat bleek, de game gaat een timed-exclusive worden.

ThreeSpeech, een semi-officiële blog welke goeie contacten onderhoudt met Sony, wist te melden dat Haze deze kerst voor de PlayStation 3 zal gaan verschijnen. Als logisch gevolg zullen de versies voor de PC en Xbox 360 pas uitkomen in 2008.

Achtste Europacup voor Den Bosch

De hockeysters van Den Bosch hebben voor het achtste opeenvolgende jaar de Europacup I gewonnen. In Baku (Azerbeidjaan) werd in de finale het Engelse Leicester met 2-1 verslagen.

Den Bosch was in de poulewedstrijden al oppermachtig met drie overwinningen en een doelsaldo van 17-0. In de finale ging het iets moeizamer, maar een 2-1 overwinning betekende de achtste Europacup voor de ploeg die vorige week al de tiende landstitel op rij veroverde. De finale was de laatste wedstrijd van Mijntje Donners, die afscheid neemt van het tophockey.

Babel en Maduro in EK selectie Jong Oranje

Ryan Babel en Hedwiges Maduro zijn door Foppe de Haan opgeroepen voor het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Keeper Tim Krul van Newcastle United is de enige debutant.

Meest opvallende afwezige is Dwight Tiendalli. Hij is vandaag naar Suriname gereisd om de begrafenis van zijn vorige week overleden opa bij te kunnen wonen. Milano Koenders, Kemy Agustien, Jeremain Lens, Tim Vincken en Colins John waren de spelers die op het laatste moment afvielen.

Komende vrijdag speelt Jong Oranje een oefenwedstrijd tegen Polen, het EK begint 10 juni met een wedstrijd tegen Israel.

Selectie:

Doel: Krul (Newcastle United), Vermeer (Ajax), Waterman (AZ).

Verdediging: Donk (AZ), Jong-a-Pin (SC Heerenveen), Kruiswijk (FC Groningen), Pieters (FC Utrecht), Van der Struijk (Willem II), Vlaar (Feyenoord), Zuiverloon (SC Heerenveen).

Middenveld: Aissati (FC Twente), Bakkal (FC Twente), Bruins (Excelsior), Drenthe (Feyenoord), Maduro (Ajax), Medunjanin (Sparta Rotterdam), Schilder (Heracles Almelo).

Aanval: Babel (Ajax), Beerens (NEC), Janssen (RKC Waalwijk), Jenner (AZ), De Ridder (Celta de Vigo), Rigters (NAC Breda).

Polen verdenkt Teletubbies homo te zijn

In het homofobe Polen is ongerustheid ontstaan over de Teletubbies. Eva Sowinska, de Poolse ombudsvrouw voor kinderen, ziet aanleiding om psychologen een onderzoek naar het televisieprogramma te vragen. Gevreesd wordt dat de kleutervrienden homoseksualiteit uitdragen. De psychologen moeten inschatten of de tubbies in het openbaar op televisie kunnen worden getoond.

Dat de Teletubbies worden verdacht van 'homoseksuele propaganda', ligt voornamelijk aan Tinky Winky (de paarse Teletubbie). ''Ik heb gemerkt dat Tinky Winky een handtas draagt, maar het was mij onbekend dat het een jongen is. Later ben ik te weten gekomen dat er een homoseksueel verband verborgen kan liggen'', aldus een bezorgde Sowinska.

Ombudsvrouw Sowinska, verbonden aan de extreem-rechtse Liga van Poolse Families, pleitte eerder voor een beroepsverbod voor homoseksuele onderwijzers, sporttrainers en kunstdocenten.Nichty Winky?

Krajicek naar tweede ronde Roland Garros

Icoon Roland GarrosMichaëlla Krajicek heeft de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De Nederlandse rekende in twee sets af met haar Franse tegenstandster Severine Brémond.

In de beginfase van de wedstrijd leek het er even op dat Krajicek het moeilijk zou krijgen toen ze meteen haar service moest inleveren. Daarop volgend won de Nederlandse drie games en wist ze de eerste set met 6-3 te winnen.

In de tweede set pakte Krajicek een vroege break, maar werd vervolgens zelf in de game daarna gebroken. In het vervolg van de tweede set kreeg Brémond nog wat kansen om terug te komen in de wedstrijd, eigen fouten en goede services van de Nederlandse zorgden er echter voor dat de winst voor Krajicek niet meer in gevaar kwam. De tweede set werd met 6-3 gewonnen.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

[RG] Krajicek wint in eerste ronde

Michaëlla Krajicek heeft de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De Nederlandse rekende in twee sets af met haar Franse tegenstandster Severine Brémond.

In de beginfase van de wedstrijd leek het er even op dat Krajicek het moeilijk zou krijgen toen ze meteen haar service moest inleveren. Daarop volgend won de Nederlandse drie games en wist ze de eerste set met 6-3 te winnen.

In de tweede set pakte Krajicek een vroege break, maar werd vervolgens zelf in de game daarna gebroken. In het vervolg van de tweede set kreeg Brémond nog wat kansen om terug te komen in de wedstrijd, eigen fouten en goede services van de Nederlandse zorgden er echter voor dat de winst voor Krajicek niet meer in gevaar kwam. De tweede set werd met 6-3 gewonnen.

Inval in Duitsland bij mc Bandidos

BuitenlandsGisteravond heeft de politie in Duitsland met veel machtsvertoon een inval gedaan in een pand van de beruchte motorclub Bandidos. In het gebouw in Greven, ten oosten van Enschede in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, werden munitie, messen en slagwapens in beslaggenomen. Er werden geen arrestaties verricht.

De politie besloot tot de inval na tips over een op handen zijnde veldslag tussen de Bandidos en de hen vijandige motorclub Hells Angels. Met de actie hoopt de politie een escalatie van een oplopende conflict tussen de twee motorbendes voorkomen.

Vorige week werd in Duitsland een lid van de Hells Angels doodgeschoten. De dader daarvan is nog niet gevonden. In Berlijn vond een week geleden een veldslag tussen beide clubs plaats, waarbij één persoon werd neergestoken.


De Bandidos zijn een Hells Angels-achtige motorclub die wereldwijd actief is. Ze zijn in Europa gevestigd in vooral Duitsland en Scandinavië. In de jaren 90 voerden de Angels en de Bandidos in Scandinavië een bloedige bendeoorlog uit. Later begroeven ze de strijdbijl. Ook in Canada voerden beide bendes in het verleden hevige strijd. In augustus 2003 traden alle Canadese leden van de Bandidos echter toe tot de Hells Angels.

Kaas en Bier...

Soms, heel soms kom je op het forum topics tegen die de moeite waard zijn. En dit is zo'n topic. Een paar homovriendjes met wat teveel drank op hebben grote pret... Gezellig met z'n allen in het jeugdhonk, gezellig samen wat lol maken. En het toppunt van lol is dan toch om een vriend van je letterlijk voor lul te zetten?

Van je vrienden moet je het maar hebben...

Voor de geïntresseerden de homepage van de vrolijke vrienden.

Nu weer met een werkend filmpje...

FIA onderzoekt teamorders McLaren

De FIA onderzoekt of McLaren Mercedes tijdens de race in Monaco teamorders heeft uitgevaardigd. Teambaas Ron Dennis ontkent alle aantijgingen.

Gisteravond maakte de FIA bekend: "De FIA heeft een onderzoek ingesteld naar incidenten rondom het McLaren Mercedes-team tijdens de Grand Prix van Monaco van 2007, in het licht van een mogelijke overtreding van de Internationale Sport Code." Het team zou na de eerste serie pitstops haar coureurs Fernando Alonso en Lewis Hamilton hebben verteld niet met elkaar de strijd aan te gaan. Volgens de Engelse pers zou dat Hamilton van zijn eerste overwinning hebben afgehouden.

Volgens Ron Dennis is er "absoluut geen sprake geweest van teamorders". Volgens hem worden beide coureurs gelijk behandeld en trekt het team niemand voor. "Er komen zat gelegenheden waar onze coureurs vrij zijn om tegen elkaar te racen, maar niet in Monaco," aldus Dennis.

Pinkpopdieven opgepakt

Icoon Domme criminelenDe politie heeft vandaag twee mannen uit Heerlen opgepakt, die verdacht worden van een groot aantal diefstallen van spullen uit tentjes op camping B bij het Pinkpopterrein. Dit meldde de politie vandaag.

Eerder had de politie een Engelsman opgepakt op verdenking van deze diefstallen. Maar het bleek volgens een woordvoerder van de politie om een persoonsverwisseling te gaan. De Brit is vanochtend weer in vrijheid gesteld.

De politie nam bij de mannen uit Heerlen messen in beslag, waarmee ze de tentjes zouden hebben opengesneden om er hun slag te slaan. Beide mannen zijn bekenden van de politie.

Gisteren sloeg de organisatie van Pinkpop alarm na het grote aantal diefstallen op Camping B, één van de drie grote campings op het festivalterrein. De dieven stalen onder meer toegangstickets, waardoor veel gasten niet terug konden naar het festivalterrein. Directeur Jan Smeets toonde zich gisteren en vandaag erg coulant. "Mensen, van wie de tickets gestolen waren, mochten toch het terrein op", aldus Smeets

Zie ook de preview van Pinkpop!

Geen heteroseksuelen in 'homotel'

Icoon OpmerkelijkEen 'homotel' in Australië, oftewel een hotel dat gerund wordt door en voor homoseksuelen, mag sinds kort heteroseksuelen weigeren. De bedrijfsleiding heeft bij de rechter vrijstelling gevraagd van de wet Gelijke Behandeling. Zo willen ze voorkomen dat homofiele gasten worden beledigd of mishandeld vanwege hun geaardheid. De rechter is met dit verzoek akkoord gegaan.

Het gaat hierbij om het Peel Hotel in Melbourne. De aanwezigheid van grote groepen heteroseksuele mannen en vrouwen in het hotel verontrustte het hotelmanagenement. Om problemen te voorkomen hebben ze voorzorgsmaatregelen genomen.

Hot Brain: Fire Up Your Mind screenshots

Sinds de Brain Training van Dr. Kawashima in enorme hoeveelheden de winkel uit vloog zijn de hersentrainende puzzelspelletjes niet meer weg te denken op de handhelds. Midway gaat nu ook helpen bij het slimmer maken van de wereldbevolking, op de PSP komt Hot Brain: Fire Up Your Mind uit. Dit spel zal in de trend van Brain Training je brein prikkelen en je IQ opkrikken.

In de zomer van 2007 zal de game op de Amerikaanse consument worden losgelaten, maar de Europeaan moet, zoals gewoonlijk, nog even geduld hebben.
Bevolking steunt Balkenende met EU-verdrag

Icoon Europa Een meerderheid van de Nederlanders wil dat een nieuw EU-verdrag opnieuw voorgelegd wordt aan de bevolking. De lijn van premier Jan Peter Balkenende om alleen een wijzigingsverdrag te sluiten wordt breed gesteund. Dat blijkt uit een onderzoek van Peil.nl.

Als de wensen van Balkenende worden ingewilligd zou een ruime meerderheid voor het nieuwe verdrag stemmen. Nederlanders steunen met name het schrappen van de passage dat de Europese grondwet boven de nationale wetten staat. Ook steunt de bevolking het idee dat er op veel beleidsterreinen met unanimiteit gestemd moet worden. Dat betekent dat elke lidstaat het eens moet zijn om een besluit door te voeren.

Overigens zijn er ook ideeën van Balkenende die minder steun krijgen. Zo willen de Nederlanders wel dat de Europese vlag in het verdrag opgenomen wordt. Ook zijn zij niet tegen de Europese minister van Buitenlandse Zaken. Balkenende wil daar geen minister, maar Europese coördinator van Buitenlandse Zaken. Verder blijkt uit de peiling dat een groot deel van de Nederlanders tegen de toetreding van Turkije is.

Met dank aan NILATS voor de submit.

Boonen maakt rentree in Ronde van België

Tom Boonen start aankomende woensdag in de Ronde van België. De wielerploeg van de Belg, QuickStep-Innergetic, heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Half mei brak Boonen tijdens een training de grote teen van zijn rechtervoet en kwam daarna niet meer in actie tijdens wedstrijden. "Ik ben nog wel wat achter met mijn trainingen, maar met het oog op mijn voorbereidingen op de Ronde van Frankrijk is het belangrijk dat ik weer wedstrijdritme krijg", aldus Boonen.

Nieuwe namen Lowlands bekend

Icoon Muziek

Lowlands heeft op de laatste dag van Pinkpop een deel van de programmering van het festival bekend gemaakt. Op de affiche prijken grote namen als Interpol, The Killers, Kaiser Chiefs, Lily Allen, Basement Jaxx, De Heideroosjes, Damien Rice, Tool en Editors.

Het festival vindt plaats op 17, 18 en 19 augustus in Biddinghuizen. Dit jaar wordt het driedaagse muziekevenement al weer voor de vijftiende keer gehouden. Een overzicht van bands staat op de site van Lowlands.

Kaiser Chiefs
Kaiser Chiefs zijn ook aanwezig

Treinreizigers kiezen voor milieu

Icoon VervoerBijna de helft van de regelmatige treinreiziger (43 procent) zegt meer na te denken over zijn vervoersmiddel door de recente aandacht aan de klimaatproblematiek. Een op de twintig (5 procent) geeft zelfs aan anders te zijn gaan reizen.

Dit blijkt zondag uit onderzoek van Arachnea in opdracht van de NS onder 1400 Nederlanders die regelmatig met de trein reizen. Bekendheden als oud-vicepresident Al Gore en filmster Leonardo Dicaprio maakten over de klimaatveranderingen documentaires.

De CO2-uitstoot van een kilometer per trein is twee derde minder dan die per auto. Ook dit speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de trein, aldus het onderzoek. Meer dan de helft van de ondervraagden noemt de milieuvriendelijkheid van de trein een reden om de auto te laten staan.

Call of Duty 4 komt ook 'gewoon' naar de PC

Infinity Ward en Activision hebben vandaag aangekondigd dat Call of Duty 4 ook 'gewoon' naar de PC komt.

"Call of Duty 4: Modern Warfare wordt de meest intensieve titel die we ooit gemaakt hebben," zegt Jason West, project leider bij Infinity Ward. "De single player campaign is non-stop actie."

Call of Duty 4 zal nog in de herfst van dit jaar uitkomen op de Xbox 360, PlayStation 3 en nu dus ook de PC.


Nu dus ook 'gewoon' op de PC

Helga van Leur wint Dancing with the Stars

Icoon ShowbizzWeervrouw Helga van Leur won zondagavond de finale van het RTL4-programma Dancing with the Stars. Met haar danspartner Marcus versloeg ze haar concurrent, GTST-acteur Christophe Haddad.

Het dansduel tussen de 28-jarige soapie en de 36-jarige weervrouw werd door ruim een miljoen mensen beken. Zanger Enrique Iglesias trad op in de laatste aflevering van de dansshow. Haddad danste met Ilse Lans.


Helga van Leur won met danspartner Marcus

Iglesias en Kournikova uit elkaar

Icoon OpmerkelijkDe Spaanse zanger Enrique Iglesias en de Russische ex-tennister Anna Kournikova zijn uit elkaar. Dat vertelde de 32-jarige zoon van Julio Iglesias aan het Britse tabloid The Sun: "We zijn uit elkaar. Ik ben nu weer single en dat voelt goed."

De 25-jarige Kournikova wilde graag kinderen, maar Iglesias was daar nog niet aan toe. Hij liet in The Sun weten er in de toekomst wel minimaal twee te willen. De zanger en de oud-tennister waren vijf jaar samen. Ze leerden elkaar kennen toen ze samen een videoclip opnamen


Enrique en Anna in betere tijden

Eto'o ziet Liverpool wel zitten

Samuel Eto'o heeft toegegeven dat Liverpool hem zou kunnen verleiden voor een overstap. De spits uit Kameroen staat nu nog onder contract bij Barcelona, dat net als Liverpool naast alle prijzen lijkt te grijpen.

De laatste maanden wordt Eto'o steeds vaker gelinkt met een transfer naar Engeland. Naast Liverpool zijn ook de andere drie topclubs Chelsea, Arsenal en kampioen Manchester United geïnteresseerd in de voormalig Spaans topscorer uit Kameroen. Volgens de geruchten hebben de Liverpudlians reeds een bod uitgebracht op de spits, waaarbij ook middenvelder Xabi Alonso is betrokken.

"Het mooie van Liverpool is hun team spirit", zegt Eto'o. "Ze hebben in het publiek echt een twaalfde man. Ze zijn fantastisch. Iedere spelers zou zulke fans achter zich willen hebben. In de Champions League heb ik dat dit seizoen wel meegemaakt op Anfield." Eto'o weet nog niets over zijn toekomst, dus het blijven geruchten. "Steeds als ik me omdraai is er alweer zoveel gebeurd. Er kan van alles gebeuren, dus ik weet het niet. Als ik naar Engeland ga zal ik het als eerste naar buiten brengen, niet de media."

Vrouw van 250 kilo vast in toilet

Icoon ShockingDe brandweer uit het Britse plaatsje Basingstoke heeft het appartement van een dikke vrouw voor de helft afgebroken. Dat was noodzakelijk om de 250 kilo zware dame uit het toilet te bevrijden waar ze in bekneld zat. Een familielid had de 'volslanke' vrouw 's morgens gevonden en verwittigde de hulpdiensten.

Het lukte ambulancebroeders niet om de vrouw uit het wc-hokje te bevrijden. Daarom riepen ze de hulp van de brandweer in. Zij verwijderen met hamers en beitels de deur en toiletraam van de wc zodat ze het slachtoffer konden bereiken. Daarna werd ze naar het balkon gebracht en met kraan en katrol naar beneden gehesen. Vervolgens lukte het de brandweer wel de vrouw in de ambulance te laden.

Bij de Eerste Hulp van het ziekenhuis moesten brandweerlieden haar weer uit de ambulance helpen. Volgens een getuige is bijna de helft van de flat van de dame afgebroken om haar eruit te helpen.

[Update] Metal Gear Solid 4 toch naar 360?

Er bestaat nog altijd veel onduidelijkheid over de exclusiviteit van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots voor de PlayStation 3. Om de zoveel tijd verschijnt er weer een gerucht dat de game ook op de Xbox 360 zal verschijnen. Dit keer claimt het Zweedse magazine Super Play een bevestiging van ontwikkelaar Konami te hebben ontvangen over de komst van de game op de console van Microsoft. Het spel zou dan eind 2008 verschijnen met extra materiaal zoals VR-missies en andere dingetjes.

Update 13:30

Het hele bericht is van verschillende sites alweer verwijderd omdat het een nepbericht lijkt te zijn. Een user op een forum schijnt het bericht zelf te hebben verzonnen en het bericht zou dus ook helemaal niet in het blad Super Play staan.

Nintendo past Wii aan, anti-mod actie

Elke grote consolemaker heeft er last van. MODs. Deze modificaties worden na aankoop aangebracht zodat de gebruikers ook kunnen genieten van gekopieerde games, applicaties en andere software die je eigenlijk niet mag draaien.

Nintendo is nu begonnen met het aanpassen van de Wii consoles om het lastig te maken voor de klussende console fans. Namelijk door bepaalde belangrijke IC-pinnen gewoon weg te halen. Zonder deze contactpunten kunnen de gebruikelijke modificaties niet worden toegepast.knip....

Het lijkt erop dat alleen de nieuwe Japanse (NTSC-J) versies zijn veranderd. De US en Europese versies lijken nog niet te zijn aangepast.
Er zijn nog wel "oude" NTCS-J units te koop, maar waarschijnlijk zullen deze snel schaarser (en duurder) worden.

Overspelige echtgenoot ontdekt bij Giro

Icoon OpmerkelijkEen man die zijn minnares mee had genomen naar het strand heeft wel een heel grote fout gemaakt. Hij zwaaide vrolijk naar camerapersoneel in een helikopter dat opnames maakte voor de Giro D’Italia. Niet-wetend dat de broer van zijn vrouw die nog thuis zat live meekeek.

Volgens de media zat de man met zijn jonge vriendin op een strand in Noord-Italië toen de helikopter passeerde. De filmcrew zoomde in het op stel en zij kwamen live op televisie terecht tijdens het verslag van de Giro. De man zwaaide vrolijk naar de camera.

Zijn zwager, de broer van zijn vrouw, zat op dat moment voor de televisie. Die dacht zijn zus te herkennen en belde haar op haar mobieltje, er van overtuigd dat zij het was op het strand met haar man. In plaats daarvan zat zij gewoon thuis. Hoe het met hun huwelijk is afgelopen is niet bekend.

Met dank aan lizardtattoo voor de submit.

Filmpje en screens Overlord

In Overlord speel je een machtige krijger die dood en verderf zaait waar hij komt. In contrast met de meeste spellen doet de speler dit meestal niet zelf, maar laat hij het over aan zijn "minions". Deze duiveltjes lopen achter de speler aan en kunnen worden opgedragen om het vuile werk op te knappen.


In het begin heeft de speler maar een klein groepje van drie minions, maar dit kan uitgroeien tot een heus leger van wel vijftig duiveltjes. Deze kleine rekels komen in allerlei soorten, en bewapenen zich automatisch met de spullen die ze vinden. Naast een hele reeks screenshots is er ook een uitgebreid interview met Jeux-France te bewonderen waarin al deze features uitgebreid worden getoond.Het spel zal 28 juni in de winkels liggen voor PC en Xbox 360.

Crouch blijft Liverpudlian

Peter Crouch zal ook volgend seizoen uitkomen voor de Engelse club Liverpool. De positie van de spits wankelde na de verloren Champions League-finale, met Newcastle United dat al een contract klaar had liggen.

Coach Rafael Benítez vindt het nodig om komende zomer de portemonnee te trekken om goede spelers naar Liverpool te halen. De geruchten dat Crouch daardoor ruimte en geld vrij moest maken voor nieuwe spelers worden nu verbannen naar fabeltjesland. "Hij (Benitez, red.) vertelde me dat ik deel uit maak van zijn plannen volgend seizoen", aldus de boomlange spits. "Dat vind ik goed genoeg."

Crouch moest het naast zijn tegenstanders opnemen tegen medespitsen Dirk Kuijt, Craig Bellamy en Robbie Fowler, die allemaal een basisplaats wilden afdwingen. Fowler vertrekt sowieso aan het einde van het seizoen, terwijl Bellamy na één seizoen alweer weg lijkt te gaan van Anfield. Ondanks dat Crouch blijft, zal hij ongetwijfeld ook aankomend seizoen weer een hele kluif hebben aan Kuijt en één of twee nieuwe spitsen.

'EA onderschatte succes Wii'

Volgens analisten heeft Electronic Arts de Wii van Nintendo te erg onderschat, waardoor het nu veel inkomsten mis kan lopen en mogelijk zelfs het marktleiderschap in de publisherwereld kan kwijtraken. Het bedrijf heeft immers de PlayStation 3 en de Xbox 360 wél goed gesteund en begint nu pas met het realiseren van serieuze Wii-projecten.

Momenteel zijn er twijfels ontstaan over de vraag of EA wel de grootste publisher kan blijven. Het zou namelijk geen toeval zijn geweest dat EA pas groot is geworden toen Sony met de PlayStation 1 en PlayStation 2 kwam en de markt domineerde. Gezien de verkopen van de Wii zou dit de eerste keer zijn voor EA dat ze geen potentiële marktleider massaal steunen.

Een anonieme bron zegt het volgende om dat kracht bij te zetten:

"[...]
It has huge implications," said one anonymous industry consultant. "Nintendo will return to its historical position as the No. 1 hardware and software vendor and will leave everyone else fighting for second place.
[...]"


Het probleem bij EA zou 'em zitten in de hervormingen. Het bedrijf zou te groot zijn en dus kan het zich moeilijk aanpassen. Daarnaast zou EA totaal andere games moeten gaan ontwikkelen, omdat de Wii iets anders is dan de Xbox 360 of PlayStation 3. Die hervorming heeft tijd nodig en niet iedereen denkt dat er genoeg tijd is. Toch denkt Todd Greenwald, financieel analist bij Nollenberger Capital Partners, dat het wel goed komt:
"[...]
This transition does seem to be a bit more painful for EA, but I believe EA will remain the daddy third-party software publisher above the likes of Ubisoft and Activision.
[...]"


'Heinze naar Real Madrid'

Volgens de Britse krant The Sun is Gabriel Heinze op weg naar Real Madrid. De verdediger van Manchester United zou naar Spanje zijn gevlogen om zaken te bespreken.

Real Madrid kijkt al langer naar versterking achterin, en met het vertrek van Roberto Carlos aankomende zomer moet er op de linksbackpositie een vervanger komen, naast de 18-jarige Braziliaan Marcelo.

"Ik ben er van overtuigd dat als er een goed bod komt, Manchester United me zal laten gaan", aldus Heinze. De 29-jarige Argentijn stond ook in de belangstelling van Juventus, maar na het vertrek van trainer Didier Deschamps zou de interesse gedaald zijn.

Heinze kon dit seizoen maar lastig aan de bak komen bij de Engelse kampioen. De Fransman Patrice Evra was in zijn eerste seizoen vaak ook eerste keus, en hield de Argentijns international op de bank. De verdediger zelf kwam in 2004 naar Manchester. The Red Devils kochten Heinze voor ¤10 miljoen van het Franse Paris Saint-Germain.

[RG] Partij Krajicek uitgesteld wegens regen

De wedstrijd van Michaëlla Krajicek in de eerste ronde van Roland Garros is opnieuw uitgesteld wegens regen. Krajicek en haar Franse tegenstandster Severine Bremond waren al op de baan om in te spelen, maar moesten terug naar de kleedkamer.

Aanvankelijk zou de wedstrijd van Krajicek gisteren worden gespeeld, maar door de regen in Parijs werd de wedstrijd verschoven naar vandaag. Ook Martin Verkerk zou vandaag moeten spelen. Hij treft de Italiaan Simone Bolelli.

Alves is Gouden Schoen kwijt

Afonso Alves is koppositie in de Gouden Schoen-ranglijst kwijtgeraakt. Francesco Totti wist met vier treffers in de laatste twee wedstrijden van het seizoen de leiding te nemen.

Alves wist namens SC Heerenveen dit seizoen maar liefst 34 keer te scoren. Omdat in de Eredivisie gescoorde goals anderhalve punt opleveren kwam hij op een totaal van 51 punten. AS Roma had nog twee op papier makkelijke tegenstanders op het programma, die nergens meer voor speelden. Allereerst maakte Totti twee goals uit bij Cagliari (3-2) en zorgde hij tegen het al gedegradeerde Messina met twee goals voor de overwinning van de Romeinen: 4-3.

Door de twee goals leidt de Italiaan nu met 52 punten (26 goals). Alves staat nog wel tweede, maar voelt de hete adem van Ruud van Nistelrooij in zijn nek. Van Gol is al weken achter elkaar trefzeker. De laatste wedstrijd waarin hij niet scoorde was het verloren uitduel met Racing op 14 april. Daarna maakte hij acht treffers in zes duels. Als de Nederlander er drie maakt in de overgebleven wedstrijden van Real Madrid komt hij op gelijke hoogte met Totti.

Stand:

#SpelerClubDoelpuntenPunten
1Francesco Totti (Ita)AS Roma (Ita)2652
2Afonso Alves (Bra)SC Heerenveen3451
3Ruud van Nistelrooij*Real Madrid (Spa)2346
4Frédéric Kanouté (Mal)*Sevilla (Spa)2142
5Ronaldinho (Bra)*Barcelona (Spa)2040
=Cristiano Lucarelli (Ita)Livorno (Ita)2040
=Diego Milito (Arg)*Real Zaragoza (Spa)2040
=Didier Drogba (Ivo)Chelsea (Eng)2040
=Theofanis Gekas (Gri)VfL Bochum (Dui)2040
10Tsvetan Genko (Bul)Lokomotiv Sofia (Bul)2639
11Christian Riganò (Ita)Messina (Ita)1938
12Todor Kolev (Bul)Slavia Sofia (Bul)2537,5
13Rolando Bianchi (Ita)Reggina (Ita)1836
=Benni McCarthy (Z-A)Blackburn Rovers (Eng)1836
15Diego Forlán (Uru)*Villarreal (Spa)1734
=Nicola Amoruso (Ita)Reggina (Ita)1734
=Eduardo da Silva (Bra)Dinamo Zagreb (Kro)3434
=Cristiano Ronaldo (Por)Manchester United (Eng)1734
=Gionatha Spinesi (Ita)Catania (Ita)1734
20Danny KoevermansAZ2233
=Blaise N'Kufo (Cgo)FC Twente2233
=Alexander Zickler (Oos)SV Salzburg (Oos)2233

* = competitie nog niet ten einde

Pinkpop op zondag


De tweede dag Pinkpop zit erop, de roemruchte Pinkpopmaandag is in volle gang. --Christiaan-- is er elke dag bij en geeft een korte update over de indrukken van die dagen. Kijk ook eens naar de special, waarin vooruit geblikt werd naar de optredens en de MySpace adressen van de optredende acts verzameld zijn.

De tweede dag op Pinkpop begon al om 13.00 uur, en wel met Gabriel Rios. De Belg wist met zijn single "Broad Daylight" de sfeer er goed in te krijgen, en toen wij om half twee naar het Mainstage liepen, stond er al erg veel publiek. Na Gabriel Rios was het tijd voor ofwel het Belgische Ozark Henry ofwel de eenmansformatie van gitarist van Rage Against The Machine The Nightwatchman. Wij kozen ervoor om naar deze laatste te gaan, omdat we erg benieuwd waren naar zijn kunnen. Het viel een beetje tegen, want The Nightwatchman was eigenlijk gewoon een man met een gewone gitaar die wat anti-Amerikaanse dingen riep en wat op zijn gitaar pingelde, niet wat je van de gitarist van Rage Against The Machine verwacht in ieder geval.


Blokkenschema Zondag

Biertje?
Om drie uur speelde Razorlight, maar zij wisten maar weinig Pinkpoppers te overtuigen van hun kunnen. Wij, en velen met ons, besloten daarom ook al op weg te gaan naar de andere podia. Om vier uur zou op het 3FM-stage gipsypunkband Gogol Bordello spelen, en in de John Peel-tent zou Paolo Nutini zijn kunsten laten horen. Wij kozen ervoor om naar Paolo Nutini te gaan. Na een uur te wachten tussen meisjes van veertien die om de minuut "Paolo, je bent geil" riepen, kwam de beste man dan eindelijk op het podium, met een blikje bier in zijn hand. Dat hij er al meerdere ophad was goed te merken, want hij zwabberde over het podium en alles wat hij zei was onverstaanbaar. Zijn zang was gelukkig wel goed te verstaan, maar de kwaliteit ervan was helaas minder positief. Na een half uur vonden we het dan ook welletjes en gingen we wat te eten zoeken.

Mexicaanse sferen
Op het Pinkpopterrein is een groot scala aan drink- en eettenten. Bij de kassa's kun je voor tien euro vijf bonnen kopen, hetgeen best duur is, gezien je ook voor een biertje of een cola een bon moet afrekenen en je dus twee euro kwijt bent. Wij waren echter op zoek naar eten, en voor de verandering niet naar bier. Gelukkig bleek er een ruime keuze aan eettentjes te zijn. Zo kon men voor een bon een, overigens erg lekkere, Vietnamese loempia kopen, voor twee bonnen een stuk pizza en voor vier een Mexicaanse wrap. Uiteraard waren er ook Nederlandse dingen te krijgen, zoals een hamburger en frites, waarvoor men respectievelijk twee en een bon moest afrekenen. Achter het 3FM-stage stonden ook nog bankjes, dus daar konden we even lekker onze maaltijd, een Mexicaanse wrap nuttigen.


Effe wachten nog
Na deze maaltijd stond alweer de volgende rockgrootheid op het programma, namelijk Iggy en zijn Stooges. Ik ben er niet heengegaan, omdat ik lekker vooraan wilde staan bij Maxïmo Park, maar ik hoorde van vrienden dat de sfeer er erg goed inzat. Bovendien kwamen twee mannen het podium op die een kwartier met hun mannelijkheid stonden te zwaaien. Ik stond echter dus te wachten voor Maxïmo Park, en ik heb er geen spijt van gehad. De sfeer zat er meteen goed in vanaf het eerste nummer, Graffiti. De frontman was erg energiek en sprong rond over het podium, en de hele zaal deed met hem mee, alleen dan niet over het podium natuurlijk.

Na Maxïmo Park was er slechts één band, Snow Patrol. Ik heb er echter weinig van meegekregen, omdat wij al stonden te wachten om helemaal vooraan te kunnen komen bij de artiesten die daarna het Mainstage zouden gaan betreden, Muse. Dit was erg lastig omdat er een soort halve cirkel van hekken vooraan stond, waar je alleen via de zijkanten binnen kon komen en deze was tijdens Snow Patrol dicht. Na de band was het dringen geblazen, want de fans van Krezip - de vervangende act voor Amy Winehouse - en Lostprophets wilden zo snel mogelijk naar hun helden op de andere podia toe, en de die-hard Musefans gingen alvast wachten op het optreden van de "Best live band on this planet", aldus de zanger van Snow Patrol. Omdat ik dus al voor Muse stond te wachten heb ik weinig meegekregen van Lostprophets en Krezip. Ik hoorde echter dat bij Lostprophets de sfeer er erg goed inzat en dat er flink gepit is, de EHBO maakte na dat concert weer overuren. Op dat moment stond ik zo'n 15 meter van het podium af (bij het bal-en-pinguïnspel, voor de kenners) en heb ik gezellig met wat mede Musefans zitten kletsen. Iedereen had er ontzettend veel zin in, en daar hadden de woorden van de zanger van Snow Patrol zeker bij geholpen.

Muse
Zoals velen al vonden, behoeft Muse geen aankondiging. Dit bleek ook het geval, opeens barstte het spektakel los met hun single "Knights of Cydonia". Er waren grote schermen, en om de drummer was een soort UFO gebouwd waar ook beelden op te zien waren. Heel Pinkpop stond te kijken naar Muse, en dat was toch wel een speciaal gezicht, vooral als je daar vooraan staat. De jongens van Muse hadden er in ieder geval erg veel zin in, ze speelden veel riffs, waaronder een twee minuten durende nieuwe, tussen de liedjes door en leken op het einde helemaal geen zin te hebben om ermee te stoppen. Wij ook niet, maar helaas, Jan Smeets blijkbaar wel, want om vijf over half elf was Muse afgelopen en hoorde je de mensen roepen "Dat was het meest briljante wat ik ooit heb gezien". Matthew Bellamy wist trouwens nog te vertellen dat Muse een optreden gaat geven in Amsterdam, dus wie er zondag niet bij kon zijn raad ik zeker aan om ze daar te gaan zien.


Blokkenschema maandag

Al met al was Pinkpop dag 2 een zeer geslaagde dag, de sfeer zat er erg goed in en de artiesten hadden er zin in, vooral Muse, zo bleek. Een goede repetitie voor de laatste en drukste dag!

Gemeenten willen taken meer in eigen hand krijgen

Icoon BinnenlandsRalph Pans, directievoorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) sprak gisteren de verwachting uit dat er van de huidige 443 gemeenten in Nederland op termijn maar honderd tot tweehonderd zullen overblijven. Het Rijk zou de gemeenten volgens Pans meer bevoegdheden en financiële ruimte moeten geven. Hierdoor zouden de gemeenten wel iets groter moeten worden, en minimaal zo'n zestigduizend inwoners hebben.

Negentig procent van de huidige gemeenten haalt dit aantal niet en dus moeten er gemeenten gaan fuseren. De afgelopen decennia halveerde het aantal gemeenten al.

De bemoeienis van Het Rijk bij de gemeenten vindt Pans veel te ver gaan. ''Ze komen met Haagse oplossingen voor lokale problemen. We moeten af van die tweehonderd à driehonderd landelijke regels. Bij meer dan de helft van de taken zijn wij het uitvoeringsloket van het Rijk''.

75 jaar afsluitdijk

Vandaag is een bijzondere dag, namelijk de dag dat de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer, want vandaag precies 75 jaar geleden werd het laatste gat in de Afsluitdijk gedicht.

En om dat te vieren is er vandaag op de televisie extra aandacht voor 75 jaar afsluitdijk, om precies te zijn om 12.30 op Nederland 2 en vanavond om 18.10 op Nederland 1.

Meneer Lely zal vast trots zijn dat zijn dijk nog steeds bestaat, alleen zal dat wat moeilijk worden om te weten te komen, hij leeft namelijk niet meer...

Wii-friendcodes zijn gebonden aan de Mii's?

De Nintendo Wii komt met steeds meer online-titels zoals Mario Strikers Charged. In een interview heeft de ontwikkelaar van dat spel aangegeven dat elke Mii een Mii-code heeft die gebruikt zal worden als friends-code. Andere games zullen hier in de toekomst ook gebruik van kunnen maken.

Dit klinkt natuurlijk positief want de verwachting was dat elke game zijn eigen friends-code zou gaan gebruiken. De vraag is nu of wel elke game de Mii-code gaat gebruiken, want niet elke game gebruikt ook een Mii in de game zelf. De games Madden en FIFA zullen volgens de geruchten ook online gaan, maar Madden zal in dit geval geen gebruik maken van een friends-code. Zal Madden dan ook de Mii-code gaan gebruiken, of zullen ze gebruik gaan maken van een eigen systeem? Het exacte gerucht over Madden: Friend Code Implementation: Possibly none at all, as the interface will be similar from other versions. Wii players will be able to randomly play against an opponent.

Met dank aan Nebo, OppClone en Roy Dobbe voor het submitten van dit nieuws

Uitslagen Spanje speelronde 36

Na het afgelopen weekend kent de Spaanse Primera División nog drie titelkandidaten. Valencia moest na een verlies tegen Villarreal in eigen huis afhaken.

Real Madrid opende de dans met de thuiswedstrijd tegen Deportivo la Coruña, dat eerder dit seizoen nog met 3-0 te sterk was in Riazor. Real verkeert echter in topvorm, en maakte na een halfuur de openingstreffer. Een voorzet van David Beckham werd door Ruud van Nistelrooij met de hand aangeraakt. Het ontging de arbiter, Raúl kreeg hierdoor een kans maar in de rebound schoot Sergio Ramos de bal achter doelman Aouate. De Koninklijke, waar Beckham uitblonk, nam geen gas terug, en dat gaf Depor de kans om gelijk te maken via Joan Capdevilla. Toch konden de bezoekers niet lang genieten van de gelijkmaker, want even later kopte Raúl een vrije trap van Beckham in de touwen. Uiteindelijk besliste Van Nistelrooij de wedstrijd na een matige verdedigende actie van Fabricio Coloccini: 3-1.

Barcelona moest winnen om aan te haken en de stand in punten gelijk te houden. Angstgegner Getafe kwam op bezoek in Camp Nou, maar al snel bleek dat Frank Rijkaard's mannen niet bang waren voor de club die in de beker nog met 4-0 te sterk was. In de tweede minuut zette Samuel Eto'o Ronaldinho goed vrij, en de Braziliaan rondde feilloos af voor de 1-0. Getafe-trainer Bernd Schuster meldde voor het duel harde charges niet te schuwen, indien nodig. De wedstrijd werd zoals voorspeld onvriendelijk, en enkele spelers raakten gefrustreerd aan Catalaanse zijde. Ronaldinho trapte na toen hij weer eens werd gevloerd, en mocht nog voor rust inrukken. Er zouden nog negen gele kaarten volgen, maar geen doelpunten meer.

Sevilla ontmoette Real Zaragoza in eveneens een thuiswedstrijd. Het duel in Zaragoza eerder dit seizoen werd ontsierd door rode kaarten van Fabiano en Diogo, terwijl Zaragoza de winst pakte. Dat lag nu anders, aangezien Los Palanganas veel beter waren. Luis Fabiano bevestigde dat vlak voor rust, toen hij in eerste instantie op doelman César stuitte, maar in de rebound alsnog trefzeker was. Vlak na rust kreeg clubtopscorer Frédéric Kanouté de kans om vanaf elf meter de wedstrijd te beslissen. Hij schoot echter hoog over, en teamgenoot Daniel Alves kopte even later in eigen doel voor een totaal onterechte stand. Sevilla vocht echter terug, en wist door treffers van Aleksandr Kerzhakov en nu wel Kanouté de punten in eigen huis te houden. In de slofase pakte Carlos Diogo zijn tweede rode kaart tegen Sevilla in één seizoen.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
26/5Real MadridDeportivo la Coruña3-1
26/5BarcelonaGetafe1-0
26/5ValenciaVillarreal2-3
27/5GimnàsticAtlético Madrid0-2
27/5Real RacingLevante2-3
27/5Recreativo HuelvaEspanyol0-1
27/5Athletic ClubReal Mallorca1-0
27/5Celta de VigoReal Betis2-1
27/5OsasunaReal Sociedad2-0
27/5SevillaReal Zaragoza3-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid3672+24
2Barcelona3672+41
3Sevilla3670+30
4Valencia*3665+17
5Real Zaragoza3658+12
6Atlético Madrid3657+7
7Villarreal3656+1
8Getafe3652+8
9Recreativo Huelva3650-1
10Real Racing3649-4
11Espanyol3648-5
12Real Mallorca3648-4
13Deportivo la Coruña3644-12
14Osasuna3643-2
15Levante3639-16
16Real Betis3637-10
17Athletic Club3637-18
18Real Sociedad3633-15
19Celta de Vigo3633-21
20Gimnàstic**3625-32

* = speelt voorronde Champions League
** = gedegradeerd naar Segunda División

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Ruud van NistelrooijReal Madrid23
2Frédéric KanoutéSevilla21
3RonaldinhoBarcelona20
=Diego MilitoReal Zaragoza20
5Diego ForlánVillarreal17
6David VillaValencia15
7Fernando TorresAtlético Madrid14
8Fernando BaianoCelta de Vigo13
9Fernando MorientesValencia12
=Raúl TamudoEspanyol12

Programma:

DatumThuisUitTijd
10/6VillarrealAthletic Club17.00
10/6Atlético MadridCelta de Vigo17.00
10/6GetafeGimnàstic17.00
10/6Real BetisOsasuna17.00
10/6BarcelonaEspanyol17.00
10/6Real SociedadReal Racing17.00
10/6Real ZaragozaReal Madrid17.00
10/6Deportivo la CoruñaRecreativo Huelva17.00
10/6Real MallorcaSevilla17.00
10/6LevanteValencia17.00

Chavez zet tv-station op zwart

Icoon BuitenlandsPresident Chavez van Venezuela heeft een onafhankelijke commerciële zender uit de lucht gehaald en er een staatszender voor in de plaats gezet. Radio Caracas Television zou volgens Chavez de mislukte coup uit 2002 hebben gesteund. Toen greep de oppositie de macht maar kon Chavez na enkele dagen weer terugkeren. De president noemde het station "één van de paarden van de apocalyps". Volgens hem ondermijnde het station de normen en waarden van de jeugd.

De zender die ervoor in de plaats is gekomen predikt de socialistische revolutie van Chavez, terwijl RCTV vooral bekend stond om het uitzenden van zes zeer populaire soaps. Het is de enige zender van de oppositie die in het hele land kon worden ontvangen.

Eerder gingen er al duizenden aanhangers van de oppositie de straat op omdat Chavez aankondigde de licentie van RCTV niet te willen verlengen. Maar ook leden van zijn eigen beweging zijn het niet met zijn beslissing eens.

Ook het volk is niet blij met de beslissing. Volgens een opiniepeiling is zeventig procent van de Venezolanen tegen de sluiting. Als belangrijkste reden werd niet het beperken van de vrijheid van meningsuiting gegeven maar het verdwijnen van de soaps.

Gisteravond liepen de straten van Caracas weer vol. De demonstratie werd uiteengeslagen door de politie. Daarbij werden waterkannonnen en traangas ingezet.

De Verenigde Staten, de Organisatie van Amerikaanse Staten en het Europees Parlement hebben de sluiting veroordeeld. Fervente aanhangers van Chavez verdedigen het besluit van de president door te wijzen op de journalistieke ethiek van de zender.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

McGee mist Tour wederom

Bradley McGee moet ook dit jaar de Tour de France aan zich voorbij laten gaan. De 31-jarige Australische tijdritspecialist, winnaar van de proloog in de Tour van 2003, ondervindt nog steeds te veel last van zijn rug. Waarschijnlijk zal hij binnen niet al te lange tijd onder het mes moeten.

Dit seizoen leek McGee op de weg terug te zijn. Na twee dagen in de Ronde van Baskenland moest hij echter alweer opgeven. Hij hoopt nu dat hij in het najaar zijn rentree in het peloton kan maken.

Bush keurt black ops tegen Iran goed

Icoon BuitenlandsPresident George W. Bush heeft de CIA zijn goedkeuring gegeven om de geheime "black ops" tegen Iran te gebruiken. Op die manier moet er een verandering binnen het regime komen. Dit hebben bronnen binnen de inlichtingendienst onthuld.

President Bush heeft officiële documenten ondertekend die de plannen van de CIA goedkeuren. Dit zal uiteindelijk moeten leiden tot het destabiliseren en de val van het huidige regime. In het plan staat dat er druk zal moeten worden gezet op de economie van Iran door onder andere de munteenheid te manipuleren en om internationale financiële transacties te bemoeilijken.

Er zijn ook plannen om het Iranese nucleaire programma te dwarsbomen. In strijd daarmee is dat de nucleaire afdeling van de Verenigde Staten afgelopen week heeft gemeld dat dit zou kunnen gaan leiden tot een bomaanslag.

Met dank aan dontbelievethetruth voor de submit.

Veilig aapjes kijken met de Bokitokijker

Icoon OpmerkelijkInternetverzekeraar FBTO heeft de oplossing gevonden om veilig naar apen te kijken zonder oogcontact te maken: de 'Bokitokijker'.

De Bokitokijker is een gratis en exclusieve bril met kijkgaatjes die voor een aap niet zijn te herkennen en waardoor zij zich niet geïntimideerd zullen voelen. Op Eerste Pinksterdag zijn ruim tweeduizend 'Bokitokijkers' uitgedeeld aan de bezoeker van Diergaarde Blijdorp. Zij waren erg blij met de simpele, maar leuke oplossing.

Olympische nominatie mountainbiker Brentjens

Bart Brentjens heeft zijn vierde Olympische Spelen in het vizier. De Nederlandse mountainbiker, die tijdens de olympische spelen van 1996 goud won en als derde eindigde in Athene, eindigde gisteren als elfde in de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Met die plek voldeed de Nederlander aan de eis van NOCNSF om een keer bij de eerste twaalf te finishen. Brentjens moet nog wel vormbehoud gaan tonen.

Davidson vindt straf overdreven

Anthony Davidson kreeg gisteren tijdens de Grand Prix van Monaco een drive through-penalty voor het negeren van blauwe vlaggen. De coureur van Super Aguri vindt deze straf veel te erg en was van mening dat andere coureurs de vlaggen nog veel meer negeerden.

"Halverwege de race zat ik vast achter Trulli en Massa liep op me in om me op een ronde te zetten. Ik wilde hem nog wat dichterbij laten komen, maar net toen ik hem wilde laten passeren, kreeg ik een drive through-penalty. Hij zat nog iets van twee seconden achter me, dus ik vond de straf te streng. Ik probeer het altijd goed te doen in dit soort situaties en volgens mij waren er gewoon veel rijders die de blauwe vlaggen negeerden. Ik denk dat de wedstrijdleiding een voorbeeld probeerde te stellen door mij een straf te geven," aldus Davidson.

Promotie grote verrassing voor VVV

Nadat Dirk Jan Derksen in de 88e minuut de derde treffer voor VVV had binnengekopt, waren de supporters in Venlo niet meer te houden. Van alle kanten stroomde de aanhang het veld op om de promotie van hun club te vieren. Het restant van de wedstrijd kon pas een paar minuten later worden gespeeld.

"Dit komt als een volslagen verrassing voor VVV", aldus trainer André Wetzel. "Ik zit onder de champagne, ben mijn schoenen kwijt en mijn das is gestolen. Vergeef het me dat ik even geen heldere analyse kan geven. Ik wil de club VVV en alle Venlonaren feliciteren met dit resultaat."

In de feestvreugde had Wetzel ook nog aandacht voor zijn vriend Mark Wotte, de trainer van RKC Waalwijk. "De degradatie van RKC is betreurenswaardig, dat moet veel pijn doen."

Jaksche wint Ronde van Lotharingen

Jörg Jaksche heeft de Ronde van Lotharingen gewonnen. De Duitser uit het team Tinkoff won gisteren de vijfde en laatste etappe, over 158 kilometer tussen Metz en Hayange. De Spanjaard Gonzalo Ramirez eindigde op 52 seconden achterstand als tweede.

In het eindklassement had Jaksche een voorsprong van iets meer dan een minuut op Martijn Maaskant van Rabobank. De Nederlander liep vorige week de eindzege in Olympia's Ronde net mis.

CD: The Pigeon Detectives - Wait For Me

Muziek is soms net als eten, het kan de zintuigen prikkelen, het kan een groot genot bezorgen en soms duurt het te lang voordat je bestelling binnen is of je favoriete produkt is net uitverkocht. Zo heb je gelaagde en gecompliceerde muziek voor in de tijdloze nachtelijke uurtjes die te vergelijken valt met haute cuisine, maar er zijn ook instant hits die meteen lekker in het gehoor liggen, even je honger stillen, maar die na een paar weken niet meer bekoren.

Landbouwminister Japan pleegt zelfmoord

Shocking!De Japanse minister van Landbouw Toshikatsu Matsuoka heeft vandaag zelfmoord gepleegd. Dat heeft het Japanse persbureau Kyodo gemeld. De minister lag onder vuur wegens vermeend gesjoemel met declaraties en andere financiële schandalen.

De 62-jarige Matsuoka werd buiten bewustzijn gevonden in een wooncomplex voor parlementariërs in Tokio. Kort daarvoor had de bewindsman geprobeerd zichzelf op te hangen. Matsuoka overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De positie van Matsuoka stond onder druk, omdat hij onduidelijke declaraties had ingediend voor uitgaven voor zijn kantoor. Verder had hij politieke giften geaccepteerd van zakenmensen die overheidsprojecten wilden uitvoeren.


Japanse minister van Landbouw Toshikatsu

DVD: The Boys in Company C

'Winnaar van een Golden Globe' prijkt er op de dvdhoes van The Boys in Company C. Een vlugge blik op imdb leert echter al meteen dat de film helemaal geen Golden Globe heeft gewonnen, maar dat Andrew Stevens, die de rol speelt van de drugsverslaafde, sportgekke soldaat Billy Ray Pike, enkel genomineerd was voor zijn debuut. Dat de makers van deze Essential Cinema uitgave dat niet wisten gaat ook niet op, want in het bijgeleverde boekje staat het wel weer goed. Hoe slecht moet een film wel niet zijn als je dit soort goedkope trucjes als publisher moet uithalen? De beeld- en geluid kwaliteit zijn ook nog eens niet echt om over naar huis te schrijven, maar misschien is dat te wijten aan het lowbudget karakter van de film zelf, die gefilmd werd met geld van de Hongkongse productiemaatschappij Golden Harvest. Een goed begin is het in ieder geval niet.


[IRL] Uitslag Indianapolis 500

Dario Franchitti heeft de Indianapolis 500 gewonnen. De race werd voor een uur onderbroken en na de 155e ronde definitief afgevlagd vanwege regen.

Vlak voor de start leek Castroneves problemen te hebben, maar het team kreeg de auto net op tijd aan de praat. Kanaan nam al snel de leiding, maar tijdens de eerste neutralisatie, na twaalf ronden, maakte het complete veld een pitstop en pakte Castroneves de leiding weer terug. De twee wisselden de leiding continu af, terwijl daarachter Marco Andretti een mooie opmars maakte en zelfs tot de tweede plaats kwam, voordat Roberto Moreno de muur raakte en een full course yellow veroorzaakte.

Opnieuw maakte het complete veld een pitstop en Castroneves verloor veel tijd toen zijn tankinstallatie alle dienst weigerde. Hij moest nogmaals naar binnen voor wat extra brandstof, Marco Andretti nam de leiding over. Bij de volgende serie pitstops, na een crash van Jon Herb, bleven Kanaan, Simmons en Rice als enige drie wagens buiten en pakten zodoende de leiding. Daarachter passeerde Scott Dixon Marco Andretti. Milka Duno zorgde al snel na de herstart voor een volgende gele vlag, toen ze overstuurde in bocht 1 en hard de muur in spinde.

Tijdens de neutralisatie maakte slechts de helft van de deelnemers een pitstop, waardoor het veld door elkaar werd gegooid en Dario Franchitti aan de leiding kwam. Sam Hornish jr. kwam op het rechte stuk in aanraking met Tomas Scheckter, die hem voor de tweede plaats wilde passeren. Hornish liep een lekke band op, Scheckter's wagen liep meer schade op.

De race wilde maar niet echt op snelheid komen. In ronde 96 John Andretti viel ten prooi aan de muur en na 107 ronden verloor Phil Giebler de macht over het stuur. Ondertussen verschenen er donkere regenwolken aan de hemel en was het slechts wachten tot de eerste neerslag zou vallen. In ronde 112 verschenen de eerste paraplu's op de tribune en werd de rode vlag gegeven. Tony Kanaan lag toen op de eerste plaats, gevolgd door Marco Andretti en Danica Patrick.

Na een onderbreking van meer dan twee uur werd de race herstart. Het leidende trio reed wat weg van de achtervolgers en wisselden regelmatig de koppositie af. Even later sloot ook Dan Wheldon aan bij de kopgroep. Het kwartet stond op dezelfde strategie en kwam dus op hetzelfde moment de pits binnen.

Na meer dan veertig ronden op volle snelheid, veroorzaakte Marty Roth de eerste neutralisatie van na de regen, door in bocht 1 de muur te raken. Bijna alle koplopers maakten een pitstop, maar Dario Franchitti bleef op de baan, terwijl opnieuw een regenbui dreigde. Bij de herstart raakten Tony Kanaan en Jacques Lazier elkaar. Lazier raakte de muur en verloor een wiel, Kanaan spinde met een lekke band de pitstraat in en kon direct zijn wagen laten repareren.

Direct na de herstart was het weer mis. Op de back stretch raakte Marco Andretti Dan Wheldon en sloeg over de kop. Terwijl de marshalls de beduusde Andretti uit zijn wrak hielpen, barstte er een flinke stortbui los. De race werd definitief afgevlagd en Franchitti won zijn eerste Indianapolis 500. Scott Dixon werd tweede, Ryan Briscoe volgde op de derde plaats.

Uitslag

poscoureuraantal rondenachterstand/uitvalreden
1Dario Franchitti (27)166
2Scott Dixon (9)166+ 0,3610 sec
3Helio Castroneves (3)166+ 1,8485
4Sam Hornish Jr (6)166+ 4,6324
5Ryan Briscoe (12)166+ 5,2109
6Scott Sharp (8)166+ 9,3470
7Tomas Scheckter (2)166+ 11,3823
8Danica Patrick (7)166+ 12,1789
9Davey Hamilton (02)166+ 15,4116
10Vitor Meira (4)166+ 17,6991
11Jeff Simmons (17)166+ 19,7119
12Tony Kanaan (11)166+ 21,4339
13Michael Andretti (39)166+ 35,1235
14AJ Foyt IV (22)165+ 1 ronde
15Alex Barron (98)165+ 1 ronde
16Kosuke Matsuura (55)165+ 1 ronde
17Ed Carpenter (20)164crash
18Sarah Fisher (5)164+ 2 ronden
19Buddy Lazier (99)164+ 2 ronden
20Darren Manning (14)164+ 2 ronden
21Roger Yasukawa (24)164+ 2 ronden
22Dan Wheldon (10)163crash
23Richie Hearn (91)163+ 3 ronden
24Marco Andretti (26)162crash
25Buddy Rice (15)162crash
26Al Unser Jr (50)161+ 5 ronden
27Jaques Lazier (21)155crash
28Marty Roth (25)148crash
29Phil Giebler (31)106crash
30John Andretti (33)95crash
31Milka Duno (23)65crash
32Jon Herb (19)51crash
33Roberto Moreno (77)36crash

Singstar 90s aangekondigd

Zingen is leuk. Gamen is leuk. Als je beide bezigheden combineert krijg je Singstar, de populaire zing-game serie op de PlayStation 2. Er zijn al een aantal verschillende versies uitgekomen (onder andere rock en 80s versies) en nu komt er in augustus weer een nieuwe Singstar: Singstar 90s.

Zoals je kunt raden zitten er in deze versie allemaal hits en klassiekers uit de jaren 90. De volledige lijst:

1. Never Ever - All Saints
2. Barbie Girl - Aqua
3. Love Shack - B-52's
4. One Week - Barenaked Ladies
5. Achy Breaky Heart - Billy Ray Cyrus
6. Horses - Daryl Braithwaite
7. Unbelievable - EMF
8. Here Comes the Hot Stepper - Ini Kamoze
9. Stay - Lisa Loeb
10. You Can't Touch This - MC Hammer
11. Bitch - Meredith Brooks
12. Movin' On Up - M People
13. Torn - Natalie Imbruglia
14. Step By Step - New Kids On The Block
15. Where The Wild Roses Grow - Nick Cave & Kylie Minogue
16. Unskinny Bop - Poison
17. Creep - Radiohead
18. Everyone Hurts - R.E.M.
19. Only To Be With You - Roachford
20. I Want You - Savage Garden
21. Kiss From A Rose - Seal
22. Baby Got Back - Sir Mix-a-lot
23. Wannabe - Spice Girls
24. Two Princes - Spin Doctors
25. Pump Up The Jam - Technotronic feat. Felly
26. Lovefool - Cardigans
27. Zombie - The Cranberries
28. Friday I'm In Love - The Cure
29. I Touch Myself - The Divinyls
30. Love Is All Around - Wet Wet Wet

Screens:

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.