Pinkpopdieven opgepakt

Icoon Domme criminelenDe politie heeft vandaag twee mannen uit Heerlen opgepakt, die verdacht worden van een groot aantal diefstallen van spullen uit tentjes op camping B bij het Pinkpopterrein. Dit meldde de politie vandaag.

Eerder had de politie een Engelsman opgepakt op verdenking van deze diefstallen. Maar het bleek volgens een woordvoerder van de politie om een persoonsverwisseling te gaan. De Brit is vanochtend weer in vrijheid gesteld.

De politie nam bij de mannen uit Heerlen messen in beslag, waarmee ze de tentjes zouden hebben opengesneden om er hun slag te slaan. Beide mannen zijn bekenden van de politie.

Gisteren sloeg de organisatie van Pinkpop alarm na het grote aantal diefstallen op Camping B, één van de drie grote campings op het festivalterrein. De dieven stalen onder meer toegangstickets, waardoor veel gasten niet terug konden naar het festivalterrein. Directeur Jan Smeets toonde zich gisteren en vandaag erg coulant. "Mensen, van wie de tickets gestolen waren, mochten toch het terrein op", aldus Smeets

Zie ook de preview van Pinkpop!