Rijnsburgse Boys wint bij HHC

Rijnsburgse Boys heeft na twee nederlagen in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs eindelijk een overwinning geboekt. In Hardenberg nam de kampioen van de hoofdklasse A revanche voor een eerdere thuisnederlaag tegen HHC. Rijnsburgse Boys won met 1-3, maar lijkt hier niet al te veel aan te hebben.

Rijnsburgse Boys leek na de nederlaag van zaterdag bij IJsselmeervogels al uitgeschakeld. De thuisploeg was vooraf dus favoriet. HHC Hardenberg had langer kunnen uitrusten en zou bij een overwinning in punten gelijk komen met IJsselmeervogels. Een onnodige tegengoal rond het half uur bleek echter de inleiding voor een nederlaag van de kampioen uit de hoofdklasse C. Spits Martijn Gootjes strafte een verdedigingsfout af en zette Rijnsburgse Boys op 0-1. Kort voor rust bracht Kenny Kroeze, in het reguliere seizoen clubtopscorer van HHC, de spanning echter weer terug. Hij scoorde uit een vrije trap en bracht de ruststand zo op 1-1.

In de tweede helft was het uiteindelijk toch weer Rijnsburgse Boys dat op voorsprong kwam. Peter Freke benutte halverwege het tweede bedrijf een strafschop. Deze was zeer discutabel, omdat de hier aan voorafgaande overtreding op Brayton Biekman volgens HHC Hardenberg buiten de zestien was begaan. Later gooide Martijn Gootjes (foto), die met 22 goals ook al topscorer was geworden in de hoofdklasse A, de wedstrijd met zijn tweede treffer in het slot.

Lachende derde bij het vernemen van de 1-3 zege van Rijnsburgse Boys was ongetwijfeld IJsselmeervogels. De recordkampioen staat met zes punten uit twee duels bovenaan en ziet de achtervolgers HHC en Rijnsburgse Boys volgen met ieder drie punten uit drie wedstrijden. IJsselmeervogels heeft nu nog één punt nodig uit de twee resterende ontmoetingen om zich wederom zaterdagkampioen te mogen noemen. Mogelijk gebeurt dit aanstaande zaterdag al, als de kampioenscompetitie wordt voortgezet met de wedstrijd IJsselmeervogels - HHC Hardenberg.