Derby County naar Premier League

Maikel (WeebI)
Derby County is er in geslaagd om promotie naar het Premiership af te dwingen. In de play-off finale met West Bromwich Albion was de club uit Derby met 1-0 te sterk.

Nadat Derby en West Brom in de halve finales eerst hadden afgerekend met respectievelijk Southampton en Wolverhampton Wanderers wachtte de finale in het geheel nieuwe Wembley Stadium. Op het spel stond het laatste ticket naar de Premier League, aangezien Championship-kampioen Sunderland en Runner Up Birmingham City zich al eerder verzekerden van promotie.

In de finale kwam er eigenlijk van geen kant goed spel, beiden vooral bang om te verliezen. Derby ontsnapte tegen Southampton in de halve finale, en de angst om weer bijna onderuit te gaan was te zien. De personele onmacht was er bij WBA, dat weinig kon uitrichten. Enkele individuele uitspattingen zorgden af en toe voor enig gevaar. Uiteindelijk wist Rams-middenvelder Stephen Pearson een voorzet van Giles Barnes binnen te werken.

Sunderland, Birmingham en Derby zullen volgend seizoen de gedegradeerde clubs Watford, Charlton Athletic en Sheffield United gaan vervangen in de Premier League. Southend United, Luton Town en het eens zo grote Leeds United degraderen naar de League One.


Na 2002 is Derby weer terug op het hoogste niveau.