Inval in Duitsland bij mc Bandidos

BuitenlandsGisteravond heeft de politie in Duitsland met veel machtsvertoon een inval gedaan in een pand van de beruchte motorclub Bandidos. In het gebouw in Greven, ten oosten van Enschede in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, werden munitie, messen en slagwapens in beslaggenomen. Er werden geen arrestaties verricht.

De politie besloot tot de inval na tips over een op handen zijnde veldslag tussen de Bandidos en de hen vijandige motorclub Hells Angels. Met de actie hoopt de politie een escalatie van een oplopende conflict tussen de twee motorbendes voorkomen.

Vorige week werd in Duitsland een lid van de Hells Angels doodgeschoten. De dader daarvan is nog niet gevonden. In Berlijn vond een week geleden een veldslag tussen beide clubs plaats, waarbij één persoon werd neergestoken.


De Bandidos zijn een Hells Angels-achtige motorclub die wereldwijd actief is. Ze zijn in Europa gevestigd in vooral Duitsland en Scandinavië. In de jaren 90 voerden de Angels en de Bandidos in Scandinavië een bloedige bendeoorlog uit. Later begroeven ze de strijdbijl. Ook in Canada voerden beide bendes in het verleden hevige strijd. In augustus 2003 traden alle Canadese leden van de Bandidos echter toe tot de Hells Angels.