Crouch blijft Liverpudlian

Peter Crouch zal ook volgend seizoen uitkomen voor de Engelse club Liverpool. De positie van de spits wankelde na de verloren Champions League-finale, met Newcastle United dat al een contract klaar had liggen.

Coach Rafael Benítez vindt het nodig om komende zomer de portemonnee te trekken om goede spelers naar Liverpool te halen. De geruchten dat Crouch daardoor ruimte en geld vrij moest maken voor nieuwe spelers worden nu verbannen naar fabeltjesland. "Hij (Benitez, red.) vertelde me dat ik deel uit maak van zijn plannen volgend seizoen", aldus de boomlange spits. "Dat vind ik goed genoeg."

Crouch moest het naast zijn tegenstanders opnemen tegen medespitsen Dirk Kuijt, Craig Bellamy en Robbie Fowler, die allemaal een basisplaats wilden afdwingen. Fowler vertrekt sowieso aan het einde van het seizoen, terwijl Bellamy na één seizoen alweer weg lijkt te gaan van Anfield. Ondanks dat Crouch blijft, zal hij ongetwijfeld ook aankomend seizoen weer een hele kluif hebben aan Kuijt en één of twee nieuwe spitsen.