Meer macht voor Platini

Michel Platini, de vier maanden geleden nieuw gekozen voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, heeft sinds vandaag meer bevoegdheden gekregen. Dat werd besloten op een congres waarbij alle leden van de UEFA bij aanwezig waren.

Op het congres, dat werd gehouden in Zürich, stemden alle 53 landen in met de wijziging. In totaal werden 28 reglementen gewijzigd. Het meest ingrijpende was de wijziging van artikel 11. Dit artikel stelt dat de voorzitter van de UEFA meer macht krijgt terwijl de directeur van de UEFA minder te zeggen krijgt. David Taylor, de huidige directeur, zal veel minder macht krijgen dan zijn voorganger Lars-Christer Olsson. In een reactie op de veranderingen zei Platini: "Het zal ons leven makkelijker maken en de UEFA in staat stellen in dienst van het voetbal te functioneren."

Ook FIFA-president Sepp Blatter was tevreden met de wijzigingen. "Ik complimenteer jullie met de uniformiteit die jullie hebben getoond door de wijzigingen goed te keuren. Europees voetbal is compleet verenigd", aldus de preses.