Sparta Praag viert kampioenschap

In Tsjechië viel vandaag de beslissing omtrent het kampioenschap. Voor de 34e keer in de historie werd Sparta Praag kampioen. In de afgelopen tien jaar waren de Tsjechen zeven maal de beste. Donderdag pakte Sparta Praag ook al de nationale beker.

Het kampioenschap van Sparta Praag betekende dat Slovan Liberec de titel niet kon prolongeren. Tot de laatste speelronde stond Liberec één punt achter Sparta Praag en kon dus nog eerste worden. Tegen Mlada Boleslav moest er dan wel worden gewonnen, dat gebeurde niet. De ploeg ging met 4-0 ten onder en zakte daardoor naar de vierde plaats in de eindrangschikking. Sparta Praag won wel, met 5-0 werd SIAD Most verslagen.

Het kampioenschap betekend dat Sparta Praag deel mag nemen aan de derde voorronde van de Champions League. De tweede plek in de competitie ging naar Slavia Praag en het verdiende daarmee een plaats in de tweede voorronde van de Champions League. Het UEFA Cup-ticket ging naar Boleslav door met een derde plek het seizoen te beëindigen.