IJsselmeervogels zet stap richting zaterdagtitel

Michel (methodmich)
Regerend landskampioen bij de amateurs IJsselmeervogels zette vanmiddag een grote stap richting titelprolongatie. Op de eigen Westmaat werd Rijnsburgse Boys met liefst 4-1 geklopt, waardoor het elftal van Cees Lok fier aan kop gaat in de competitie om het landelijk zaterdagkampioenschap.

De bezoekers uit Rijnsburg hadden hun eerste wedstrijd verloren, terwijl IJsselmeervogels al een overwinning op zak had. Om nog kans te maken moest Rijnsburgse Boys dan ook winnen. Na ruim een kwartier wisten de "Uien" de score te openen, waarmee duidelijk werd dat men de laatste strohalm wilde grijpen. IJsselmeervogels raakte echter niet in paniek en drong Rijnsburgse Boys steeds verder terug. Dit leverde vlak voor rust een verdiende gelijkmaker op. Deze werd gescoord door clubtopscorer Jeffrey Winter, die in de reguliere competitie al 26 keer wist te scoren.

Niet lang na de hervatting was het dezelfde Winter (foto), die met zijn tweede goal van de middag zijn ploeg aan de leiding bracht. Logischerwijs moest Rijnsburgse Boys risico gaan nemen. De "Rooien" profiteerden vervolgens maximaal van de ruimte die zo ontstond. André Kemper, eerder al scorend tegen HHC, tilde de stand naar 3-1 en in de slotfase wist ook Dennis van der Steen zijn tweede goal in de kampioenscompetitie te scoren. Daarmee bepaalde de flankspeler de eindstand op 4-1.

Rijnsburgse Boys lijkt met twee nederlagen zo goed als uitgeschakeld. Maandag moet de ploeg weer een uitduel spelen, als HHC Hardenberg wacht. Die ploeg lijkt met drie punten uit twee duels nog de enige bedreiging voor IJsselmeervogels. De recordkampioen staat na twee overwinningen nu al bovenaan en kan bovendien nog een week rusten voor er weer gespeeld moet worden.