'Gouden Pik' voor Ronald Koeman

VoetbalCabaretier Theo Maassen heeft gisteren bij de laatste training van PSV aan Ronald Koeman een 'Gouden Pik' overhandigd. De pik refereert naar de mazzel die de Eindhovenaren hadden op de laatste dag van de competitie. AZ verloor toen onverwacht van Excelsior en Ajax kwam één doelpunt tekort voor het kampioenschap.

Maassen kwam op het idee voor de 'Gouden Pik' na een uitspraak van Ajax-trainer Henk ten Cate, die de media op de zondag van de ontknoping vertelde dat collega Ronald Koeman wel een gouden pik moest hebben.

Koeman kreeg verder van Maassen het eerste exemplaar van de CD met daarop de volledige uitzending van NOS Langs de Lijn, van de dag dat PSV op zinderende wijze de titel in de Eredivisie veroverde. De trainer van PSV nam de geschenken met een brede lach in ontvangst. Over de 'Gouden Pik' zei hij dat wanneer je het grootste deel van de competitie bovenaan staat, het wel terecht is dat je de titel wint. ''Maar Henk ten Cate had ook wel een beetje gelijk.''Naar nachtkastje Bartina?