Pinkpop van start

Icoon MuziekPinkpop staat weer voor de deur. Het driedaagse festival begint zaterdag en tot en met maandag worden de ongeveer 60.000 bezoekers vermaakt door nationale en internationale artiesten. Het festival is volgens Pinkpop-directeur Jan Smeets bijna uitverkocht. "Maar er zijn nog een aantal kaarten dus iedereen is welkom."

De weersvoorspellingen zijn niet erg gunstig voor dit pinksterweekeinde. Regen, onweer en slechts 16 graden zijn voorspeld. Ook vorig jaar waren de voorspellingen niet goed, de dagen voorafgaand aan het festival regende het flink, waardoor gevreesd werd voor een grote modderpoel. Tijdens Pinkpop zelf viel het uiteindelijk wel mee.

De artiesten dit jaar zijn onder anderen op zaterdag Marilyn Manson, Juliette and the Licks en Within Temptation. Een dag later staan o.a. Iggy& The Stooges en Razorlight gepland. Op de afsluitende maandag staan artiesten als Muse, The Fratellis, Maria Mena en als afsluitende act Smashing Pumpkins op de podia. Een volledig overzicht van artiesten vind je hier.