Brand VU Medisch Centrum richt grote schade aan

Icoon Brand Een brand in het VU Medisch Centrum in Amsterdam heeft vanochtend grote schade aangericht. Door de brand, die rond 6.00 uur ontstond, zijn zes verdiepingen van het middengedeelte van het ziekenhuis voorlopig onbruikbaar. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

De brand ontstond op de tweede etage, waar de operatiekamers gevestigd zijn. Door de grote rookontwikkeling moest ook de vijfde verdieping ontruimd worden, waar op dat moment 24 medium care patiënten lagen. Het duurde meer dan twee uur voordat de brandweer het vuur onder controle had. Om de rook uit het gebouw te krijgen zijn grote ventilatoren geplaatst en zijn een groot aantal ramen stukgeslagen.

De geëvacueerde patiënten zijn allemaal elders in het ziekenhuis ondergebracht. Wel heeft het ziekenhuis een patiëntenstop ingesteld en moeten er waarschijnlijk geplande operaties afgezegd worden. Bovendien meldt AT5 dat de dialyseafdeling en de afdeling eerste hulp voorlopig gesloten moeten blijven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Door de brand moesten vijf verdiepingen en de kelder ontruimd worden


Met dank aan f00t voor de submit.