Wietkweker belt de politie

Icoon Domme criminelenEen 25-jarige inwoner uit het Brabantse plaatsje Handel is afgelopen nacht aangehouden door de politie. De politie had een wietkwekerij in zijn woning ontdekt. De ongelukkige wietteler riep het onheil zelf over zich af. De man was zelf de persoon die de politie waarschuwde. Er zou zijn ingebroken bij de man.

De politie kreeg rond 04.00 uur een telefoontje waarin een 25-jarige man meldde dat door vier à vijf personen bij hem werd ingebroken. Toen de bewoner ging kijken, werd hij bedreigd met een pistool en vluchtte daarop de woning uit. De reeds gearriveerde politie zag bij de woning een busje en een personenauto wegrijden. Nadat agenten het busje in Bakel konden laten stoppen, hielden zij een 48-jarige man uit Kaatsheuvel en een 31-jarige inwoner uit Den Bosch aan. De derde passagier wist te ontkomen. "De personenauto wist na een achtervolging te ontsnappen", aldus de politie.

Agenten vonden later die nacht een hennepkwekerij in de woning waar de inbraak was gepleegd. Hierop werd het 25-jarige slachtoffer van de inbraak aangehouden.