Oraal verkregen sperma geen diefstal

Een Amerikaan die onder de alimentatie-eis van zijn ex-vriendin wilde uitkomen, heeft van een rechter nul op rekest gekregen. De man, Richard Phillips, had zijn ex aangeklaagd omdat ze sperma van hem gestolen zou hebben. Nadat hun relatie op de klippen liep hadden de twee af en toe nog seks met elkaar.

Bij de gelegenheden zou zijn ex Sharon Irons na het pijpen zijn sperma hebben ontvreemd en bij haar zelf ingebracht. Dientengevolge raakte ze zwanger. Phillips wist niets van een op komst zijnde baby. Pas toen door Irons via een rechtzaak 800 dollar maandelijkse alimentatie werd geëist, kwam hij er naar eigen zeggen achter dat hij ongewild vader was geworden.

Hij beschuldigde zijn ex van een ''berekend, persoonlijk verraad'' en eiste ook een morele schadevergoeding. Irons pleitte onschuldig, want ze had haar ex-vriend volgens haar niets misdaan.

De rechter was duidelijk en zakelijk in zijn oordeel. Volgens de magistraat was er nimmer een overeenkomst dat het sperma ooit kon worden teruggegeven Ook pleegde de vrouw geen criminele feiten aangezien Phillips het sperma ''vrijwillig had afgestaan.''