FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 4 mei 2007

Oud-ploegleider Vanvaerenbergh overleden

De Belgische oud-ploegleider Florent Vanvaerenbergh is op 82-jarige leeftijd overleden. Vanvaerenbergh begeleidde tussen 1965 en 1988 diverse bekendewielrenners. Met zijn illustere ploegen won hij in totaal zo'n duizend koersen

De ploegleider kende een carrière van 34 jaar als sportdirecteur bij heel wat Belgische profwielerploegen en was enkele jaren de vaste chauffeur van de VTM- volgwagen (Vlaamse tv) in de koers. Vanvaerenbergh was bovendien 15 jaar actief in de organisatie van de Leuvense wielerklassieker GP Jef Scherens.

Vanvaerenbergh boekte zijn grootse successen met renners als Willy Vekemans (Omloop Het Volk 1967, Gent-Wevelgem 1969), Eric en Roger De Vlaeminck (wereld- en Belgische titel veldrijden 1968, 1969), Rik Van Linden (Parijs-Tours 1971, 1973), Georges Pintens (Luik-Bastenaken-Luik 1974), Herman Van Springel (Bordeaux-Parijs 1974, 1980 en 1981, E3-prijs 1974, Brabantse Pijl 1974), de Fransman Michel Laurent (Parijs-Nice 1976), de Nederlander Jan Raas (Milaan-Sanremo en Amstel Gold Race 1977), Noël Foré (2e in Ronde van Vlaanderen 1967) en veldrijders Albert Van Damme en Rolf Wolfshohl.

Vanvaerenbergh werd geboren op 28 februari 1925 in Linden. Hij kwam via een plaatselijke club in zijn woonplaats Herent met de wielersport in contact en stapte al snel over naar de Leuvense Stoempers.

In 1954 kreeg hij de leiding van de amateursformatie van die vereniging. Geleidelijk aan bouwde Vanvaerenbergh aan een ploeg die eerst bij de liefhebbers en later bij de onafhankelijken startte.

Daarnaast stelde sponsor Reno ook zijn diensten ter beschikking aan de Brabantse liefhebbersselectie. Op die manier startte Vanvaerenbergh als ploegleider in de Ronde van Limburg voor amateurs op 17 mei 1963 met in de ploeg ook een piepjonge Eddy Merckx.

In Lummen haalde Merckx in die Ronde zijn eerste gele trui en won er ook zijn eerste individuele tijdrit. Die successen waren meteen ook de basis voor een lange carrière als ploegleider bij heel wat profteams.

Vanvaerenbergh leidde zijn sportploeg op de traditionele Belgische manier. De Belg leidde ploegen van 25, 30 veelal Belgische renners. De coureurs kregen een klein contract en moesten hun huishoudens draaiende houden met het prijzengeld. Zijn ploegen heetten Goldor-Gerka , Goldor-Hertekamp-Gerka of Hertekamp-Magniflex.

Oud-renner Willy Vekemans: "Ik had tweeduizend Belgische frank per maand, en Van Vaerenbergh kreeg achtduizend. In het eerste jaar had hij wel een probleem met mij, want in mijn contract stond dat het maandgeld verdubbeld zou worden bij het winnen van een klassieker. Dus na de Omloop 't Volk kwam hij meteen 24.000 frank tekort."

Profploegen van Vanvaerenbergh:
Goldor (1965-1969), Hertekamp (1970-1971), Rokado (1972-1973), MIC (1974), Miko (1975-1976), Frisol (1977), Safir (1978 - 1985), Eurotop (1988)

Knecht onthoofd na niet melken koe

Icoon OpmerkelijkEen medewerker van een boerderij in India is onthoofd, omdat hij een koe niet had gemolken. Tijdens de executie moest de vrouw van het slachtoffer verplicht toekijken. Dat meldt de Calcutta Telegraph.

De boer, Japrakash Singh, was woest toen hij ontdekte dat de koe niet was gemolken. Samen met zijn twee zonen wekte hij Upendra Yadav uit zijn slaap. De knecht werd zonder pardon onthoofd met een zwaard. De boer is aangehouden. Hij wordt verdacht van moord.

Meisje (13) doodgereden bij dropping

Icoon OngelukEen dertienjarig meisje uit Woerdense Verlaat (gemeente Nieuwkoop) is woensdagavond doodgereden door een automobilist. Dat gebeurde toen ze met andere jongeren om 23.00 uur over de Hessenweg in Ede liep voor een dropping. Naast het dode meisje raakten ook nog twee jongens van dertien en vijftien jaar gewond.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep van ongeveer tien kinderen die meeliepen met een dropping. Het clubje liep waarschijnlijk over de rijbaan zonder verlichting of reflecterende vestjes. De twintigjarige automobilist uit Ederveen kwam aanrijden en had het groepje niet gezien in het donker. De bestuurder raakte bij het ongeluk in totaal drie jongeren. Het meisje overleed vrijwel meteen. De jongens werden naar het ziekenhuis gebracht.

De Edervener is na verhoor naar huis gestuurd. De aangereden jongeren liepen afgezonderd van hun begeleiders. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de groep de exacte toedracht van het ongeval. Het dode slachtoffer is de 13-jarige Laura Brouwer. Bizar was dat zij de dochter is van de plaatselijke wethouder van verkeer.

Met dank aan tralalala voor de submit.

Uitslagen EURO U-17

Het Nederlands elftal onder 17 jaar heeft de tweede poulewedstrijd in poule B winnend afgesloten. Na het gelijkspel van woensdag tegen België werd vandaag in Ronse IJsland eenvoudig met 3-0 verslagen.

IJsland verloor de eerste wedstrijd al tegen Engeland en het had tegen Nederland van alles nodig om de vaardige spelers van Oranje af te stoppen. Na 23 minuten opende Daley Blind, speler van Ajax en zoon van Danny, de score door uit een vrije trap raak te schieten. 1-0 was ook de stand bij rust.

In de tweede helft verdubbelde Daley Blind in de 57e minuut de score. De Nederlandse aanvallers bezorgden de IJslandse verdedigers de nodige problemen. In de blessuretijd maakte invaller Marko Matic uit een vrije trap ook nog de 3-0.

Belgie speelde eerder vandaag met 1-1 gelijk tegen Engeland. Door dat gelijke spel gaat Nederland aan de leiding in groep B met vier punten. Engeland staat met punten op gelijke hoogte, het heeft echter één doelpunt minder gescoord.

Politie zoekt blote motorrijder

De politie in het Zweedse plaatsje Höör zoekt een naakte motorrijder. De naturist werd donderdag gesignaleerd op de weg in de buurt van Nya Torget. Het is in Zweden verplicht op de motor beschermende kleding te dragen. Het is onduidelijk of hij wel een helm droeg.

Na de melding van een burger werden meteen alle patrouilles in de buurt gewaarschuwd naar de naakte motorrijder uit te kijken. Dat had geen resultaat. Waarschijnlijk wordt de man nooit meer gevonden, tenzij hij zich weer bloot op de motor vertoont.

Naaktworstelen door vrouwen mag niet

Icoon OpmerkelijkHet Belgische parket gaat een echtpaar vervolgen uit het Waalse Rochefort dat worstelgevechten tussen naakte vrouwen organiseerde. De twee zijn officieel in beschuldiging gesteld. Ze worden vervolgd voor het houden van een huis van ontucht, exploitatie van ontucht en prostitutie van minder- en meerderjarigen.

De man wordt verder beschuldigd van valsheid in geschrifte. De rechter wil eerst nog de resultaten afwachten van een soortgelijke zaak in Portugal waar soortgelijke worstelingen tussen naakte vrouwen plaatsvonden. In 2006 kwam de zaak aan het rollen door de Waalse tv-zender RTBF. In de reportage gaf het koppel toe gevechten te organiseren, maar ze zeiden de wet niet te overtreden. Volgens hen deden de personen er bewust aan mee. Eén deelneemster ontkende dat echter.

De Armeense kwestie

Algemene ontwikkeling is een van de punten die vrij uniek is voor deze blog. Om goed bij te blijven is het HOC-forum (Historie, Oorlog en Cultuur) een goede aanrader, zeker als je posts tegen kan komen zoals degene die hieronder wordt aangehaald, dus spoed je na het lezen van onderstaande posting, snel naar het HOC-forum of naar
het topique
waaruit de post afkomsting is.

-- 

Het is een TRUiaans gedoe in dit topic, aan de ene kant de believers die met van alles aan komen om hun punt kracht bij te zetten, aan de andere kant de debunkers (in dit topic Kirmi) die niets accepteren en overal gaten in proberen te schieten met drogredenen en herhalingen.

Kirmi noemt eerder in dit topic de getoonde kampen geen concentratiekampen maar opvangkampen aangezien ze niet lijken op de Nazikampen. Dat is een verkeerd uitgangspunt, de vernietigingskampen van WO2 zijn niet de enige vorm van concentratiekampen. Eerdere versies vindt men tijdens de Boerenoorlogen in Zuid Afrika of de Indianenkampen in de negentiende eeuw in de VS. Er stierven in die kampen vele mensen wegens slechte verzorging en de onmogelijkheid om voor zichzelf adequaat te kunnen zorgen in die kampen. De regeringen die hen daartoe verplichtten droegen door actief te handelen maar ook door het na te laten te handelen bij tot hun dood door ziekte of ontbering.

International Darts League: De voorronde

Dit weekend begint de Topic International Darts League weer. Plaats van handeling is het Triavium te Nijmegen. Het toernooi begint op 4 mei waarna de finale op 13 mei gespeeld wordt. Vanavond wordt begonnen met de voorronde waar een plekje in de eerste ronde te verdienen valt.

In Nijmegen beginnen de 56 beste darters van de wereld aan het toernooi om uiteindelijk met de hoofdprijs van 30.000 euro naar huis te gaan. Het prijzengeld bedraagt dit jaar in totaal ¤ 155.000. In de voorronde staan 32 deelnemers verdeeld over acht poules. Slechts de poulewinnaars gaan door naar de volgende ronde, de verliezers kunnen naar huis. Spelers die al geplaatst zijn voor de eerste ronde komen nog niet in actie.

Poule 1
Albertino Essers NED
Steve Farmer ENG
Mervyn King ENG
Matt Clark ENG

Poule 2
Gary Robson - ENG
Edwin Max - NED
Kevin Painter - ENG
Alan Tabern - ENG

Poule 3
Brian Sørensen - DEN
Steve West - ENG
Michael van Gerwen - NED
Kevin McDine - ENG

Poule 4
Ross Montgomery - SCH
Dirk Hespeels - BEL
Vincent van der Voort – NED
Chris Mason - ENG

Poule 5
Shane Tichowitsch - AUS
Phill Nixon - ENG
Barrie Bates - WAL
Wayne Jones - ENG

Poule 6
Göran Klemme - ZWE
Andy Murray - SCH
Andy Jenkins - ENG
Mark Dudbridge - ENG

Poule 7
Robert Hughes - WAL
Mark Barilli - SCH
Jelle Klaasen - NED
Robbie Green - ENG

Poule 8
Ron Meulenkamp -NED
Paul Hogan - ENG
Ronnie Baxter - ENG
Richie Burnett - WAL

Beckenbauer hoopt op Toni

Franz Beckenbauer, voorzitter van Bayern München, heeft de interesse in Luca Toni bevestigd. De Duitse club wil de speler van Fiorentina voor volgend seizoen vastleggen en op die manier voorkomen dat de ploeg weer een slecht jaar mee gaat maken.

In de Bundesliga doet Bayern München niet meer mee in de strijd om de titel en ook deelname aan de Champions League voor volgend seizoen is verder weg dan ooit. Mede dankzij Toni zou de ploeg uit Beieren vanaf het nieuwe seizoen weer mee moeten doen om de prijzen.

Ook Miroslav Klose werd in relatie met de Duitse club gebracht, maar deze transfer gaat zeer waarschijnlijk niet door. De aanvaller heeft bij zijn huidige club Werder Bremen nog een contract tot medio 2008 en heeft inmiddels laten weten deze uit te dienen.

Beckenbauer heeft in Gazzetta dello Sport inmiddels laten weten dat hij Toni volgend seizoen graag in Duitsland ziet spelen. "Hij heeft karakter, helpt het team en is een speciale voetballer. Toni is een garantie voor doelpunten. Ik hoop dat hij zich bij ons voegt."

Naast Toni zou Bayern München graag nog een aantal spelers naar de club halen. "We hebben nieuw bloed nodig", vervolgde Beckenbauer zijn verhaal. "Niet alleen Toni, maar we zullen een nieuwe ploeg om hem heen moeten bouwen."

Als je hart niet klopt hoef je niet dood te zijn

Icoon WetenschapEen paar minuten zonder zuurstof blijkt niet zo schadelijk te zijn als de medische wereld dacht. Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat niet het zuurstofgebrek zorgt voor massale celdood, maar juist de reanimatie.

Stel: iemand krijgt een hartaanval. Buiten het hartfalen heeft het lichaam geen verwondingen en werken alle organen nog. Het hart stopt met kloppen en het bloed gaat niet meer rond in het lichaam. Na tien seconden gaan de hersenen op een soort spaarstand over, zodat zo min mogelijk zuurstof verbruikt wordt. De persoon raakt bewusteloos. Als de zuurstoftoevoer binnen vijf minuten weer volledig hersteld wordt, blijkt dat er een redelijke kans is dat degene zal overleven. Als het langer duurt, daalt zijn overlevingskans drastisch.

Medici dachten dat dit kwam omdat hersencellen erg gevoelig zijn voor zuurstofgebrek. Onderzoeker Prof. dr. Becker van de University of Pennsylvania keek wat er met cellen gebeurt als je de bloedtoevoer afsnijdt. Slecht 4 procent van de cellen bleek na een uur dood en 16 procent na slechts 4 uur. Je zou zeggen dat iemand dan na die tijd nog weer ‘teruggebracht’ kan worden als je de cellen weer volop zuurstof geeft, maar dat is helaas niet het geval. Als het lichaam iets abnormaals constateert, zoals bijvoorbeeld kanker, wordt geprogrammeerde celdood (apoptose) in gang gezet. Dat is een proces waarbij de cel zelfmoord pleegt om het lichaam te beschermen tegen afwijkende cellen. Becker denkt dat een cel het verschil niet kent tussen kanker en het herstel van zuurstoftoevoer.“Iets zorgt ervoor dat de knop wordt omgezet. Het is geen passief proces door het zuurstofgebrek maar een actieve keus van het lichaam. De vraag is of de keuze van de massale celzelfmoord de juiste keus is voor het lichaam."

Na vijf minuten hartstilstand is een reanimatie gericht op het herstel van de zuurstoftoevoer dus precies de verkeerde reactie. Moeten we dan stoppen met reanimeren? Dat lijkt geen goede zet. Niet reanimeren door een omstander zorgt voor twee procent overleving na een maand, volgens Zweeds onderzoek, terwijl reanimatie door een omstander vijf procent en door een professional tien procent overleving geeft. De huidige reanimatiemethode zorgt weliswaar voor celdood, maar het is beter dan niets doen. “Wellicht is een ander soort reanimatie beter”, zegt Becker, "een reanimatie die erop gericht is de lichaamstemperatuur te verlagen, zodat er meer tijd overblijft voor geleidelijk herstel van de zuurstofvoorziening, waarbij celdood wordt geminimaliseerd."

Met dank aan Misanthropist voor de submit.

Polen: homoseksualiteit is zonde

Het grootste deel van de Polen ziet homoseksualiteit als zonde. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de Poolse krant Rzeczpospolita. Maar liefst 53 procent gaf aan het met de stelling eens te zijn dat homoseksualiteit een zonde is. Het onderzoek werd vandaag gepubliceerd.

Ook blijken veel Polen niet blij te zijn met homoseksuele leraren. 67 procent vindt dat het hen verboden moet worden om nog les te geven op scholen. Daarnaast zouden homo's volgens 60 procent niet op mogen komen voor hun geaardheid tijdens betogen op straat.

Polen was donderdag op de vingers getikt door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, omdat in 2005 in Warschau bijeenkomsten en een mars van homoseksuelen waren verboden.

Vijf 'zondaars'

Kippenboer heeft geen poot om op te staan

Een kippenboer uit het Duitse Nordhorn, vlak over de grens bij het Twentse Denekamp, stond vandaag voor de rechter. Hij beweerde dat zijn kippen zo gestrest zijn van een luchtballon die in 2004 over zijn schuur vloog, dat zijn kippen nu veel minder eieren leggen.

De man die maar liefst twintigduizend kippetjes bezit, zag in september 2004 een Nederlandse luchtballon heel laag overvliegen. Paniek alom onder de stresskippen natuurlijk, helemaal toen de schipper ook nog zijn branders volopen zette om hoogte te winnen. Dit ging namelijk gepaard met veel lawaai.

Tien dagen later kwam het arme boertje erachter dat z'n kippetjes helemaal van de leg waren. Er lag maar liefst veertig procent minder eieren in de eierdoosjes. Een deskundige verklaarde voor de rechter dat het wel degelijk mogelijk is dat de kippen ten gevolge van stress van de leg raken. Alleen treedt dit effect al na twee tot drie dagen op, en niet pas na tien dagen. De boer heeft dus geen poot om op te staan en zijn eis van 26.000 euro werd dan ook lachend van tafel geveegd.

Nederland weert Hamas-Palestijnen

PolitiekCDA-minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft het visum van de Palestijnse Hamas-minister Basem Naim ingetrokken. Hierdoor is Naim niet meer welkom in ons land. De Hamas-minister was op weg naar de omstreden Palestijnse conferentie die morgen in Rotterdam wordt gehouden en die georganiseerd is door het Palestijnse Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS).

Naim liet zich echter niet tegenhouden en stapte in Caïro toch op een vliegtuig naar België, om vandaar naar Nederland te kunnen reizen. Aangekomen op het vliegveld Zaventem werd hij echter vastgehouden en weer teruggestuurd.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn meer visa ingetrokken van mensen die naar Rotterdam willen komen. Op dit moment zijn vier Palestijnse delegatieleden onderweg naar Schiphol. Ook zij zullen echter niet verder komen dan de luchthaven. De Marechaussee zal hen tegenhouden.

Eerder werd al bekend dat de Palestijnse premier Ismail Haniyeh niet naar Nederland mocht komen voor de conferentie. Verhagen liet hem bij voorbaat weten dat hij geen visum aan hoefde te vragen. Een ander die wilde komen spreken, de extremistische groot-moeftie van Jeruzalem Ikrima Sabri, trok gisteren zijn visumaanvraag zelf in.

De conferentie die morgen plaatsvindt in de Doelen wil aandacht vragen voor het lot van de Palestijnse vluchtelingen. De datum 5 mei is bewust gekozen omdat de Palestijnen willen dat Nederlanders op Bevrijdingsdag ook denken aan Palestijnen die onder Israëlische bezetting leven. Oud-CDA-premier Dries van Agt is één van de sprekers morgen.

Keller mogelijk weg bij FC Utrecht

Er is een kans dat Sander Keller volgend seizoen niet meer in het shirt van FC Utrecht te zien zal zijn. De club heeft de verdediger namelijk een nieuwe aanbieding gedaan, maar het is nog onduidelijk of de speler deze zal aanvaarden.

Het ontbreekt Keller naar eigen zeggen aan vertrouwen. De voormalig speler van RBC Roosendaal kwam speelde de afgelopen drie seizoenen bijna alle wedstrijden bij FC Utrecht. Na dit seizoen stond de teller op slechts acht wedstrijden.

Keller is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Domstedelingen. FC Utrecht is ook de ploeg waar hij zijn carrière begon. Al snel vertrok hij naar RBC Roosendaal, maar keerde na drie seizoenen weer terug bij de club waar alles begon.

Bono sprint naar etappezege in Romandië

De derde etappe in de Ronde van Romandië is gewonnen door de Italiaan Matteo Bono. Na 162,6 kilometer koersen, tussen Moudon en Charmey, was Bono de snelste in een sprint met zijn twee medevluchters.

Al na vier kilometer koersen was Bono in de aanval gegaan met zijn landgenoot Marco Pinotti en de Japanner Fumiyuki Beppu. Het drietal werkte goed samen en wist een maximale voorsprong te krijgen van 19 minuten op het peloton, dat pas in de slotfase van de wedstrijd versnelde. Op de meet was het verschil teruggelopen tot een kleine vier minuten.

Paolo Savoldelli behield de leiderstrui maar net. De Italiaan heeft vier seconden voorsprong op Pinotti van Discovery.

Van Gaal: "Ajax heeft de betere spelers"

Louis van Gaal, trainer van AZ, is van mening dat de spelers van zijn ploeg minder goed zijn dan die van Ajax. Dit concludeerde de oefenmeester gedurende zijn wekelijkse persconferentie bij de Alkmaarders.

Toch heeft Van Gaal goede hoop dat AZ de finale om de KNVB beker, die tussen zijn club en Ajax gaat, zal winnen. "Als wij allemaal goed in vorm zijn, kunnen wij van iedere tegenstander winnen", aldus de trainer.

"Ajax is individueel sterker, maar dat is geen garantie dat je dan ook wint", vervolgde Van Gaal. De oefenmeester is van mening dat de Amsterdamse club over spelers beschikt die meer ervaring hebben. "Ajax heeft meerdere spelers die al een finale hebben gespeeld. Maar mijn selectie heeft dit seizoen ook al redelijk wat ervaring opgedaan in de UEFA Cup. We hebben gewonnen van Sevilla, de Turkse kampioen Fenerbahçe en van de Zwitserse kampioen Grasshoppers."

Maandag en dinsdag kregen de spelers van AZ vrij. De dagen die hierop volgden werden door Van Gaal benut om met alle spelers een individueel gesprek aan te gaan. "Want dat lukt niet op één dag. Verder heb ik de groep deze week conditionele prikkels gegeven. Daar is namelijk straks tijdens de play-offs geen tijd meer voor."

Vrijdag trainde de selectie van de Alkmaarders weer, maar dit was achter gesloten deuren. Volgens de oefenmeester werkte de selectie een beroerde training af. "Het was slecht. Maar dat was ook het geval bij de training voor het bekerduel tegen NAC Breda. En toen wonnen we juist met 6-0 en speelden we fantastisch. Dus ik weet niet wat dat zegt."

Spel: Slither Link

Een woordje uitleg is hier wel op zijn plaats. In dit puzzelspel moet je een lus trekken langs blokjes met een nummer erin, zonder aftakkingen of overlappingen. Het nummer duidt aan hoeveel keer de lijn een kant moet raken. Als er geen nummer in staat ben je vrij en bij een nul mag geen enkele kant geraakt worden. Tip: met spatie + muisklik markeer je een stukje als onbeschrijfbaar.

Pittig spel, vooral de fans van Minesweeper gaan hier plezier aan beleven.

Kransen in Amsterdam worden bewaakt

De gemeente Amsterdam haalt de kransen die vanavond gelegd worden bij het monument op de Dam vannacht binnen. Dit wordt gedaan om vandalisme te voorkomen. De kransen worden morgenochtend weer teruggelegd. Daarna worden ze een week lang bewaakt.

In Osdorp, waar vorig jaar na de dodenherdenking kransen en bloemen werden vernield, past men een omgekeerde strategie toe: daar wordt vannacht het vredesmonument in de Hoekenesgracht bewaakt. De nachten daarna worden de kransen binnengehaald en 's ochtends weer teruggelegd. Stadsdeel Osdorp zei vorig jaar nog weinig te voelen voor 24-uursbewaking. ''Nu moeten we wel, omdat het vanuit de gemeente wordt opgelegd''.

Stadsdeel Slotervaart neemt geen extra maatregelen. Op Plein '40-'45 in Geuzenveld worden de kransen vanaf vanavond elke nacht binnengehaald. Op het Mercatorplein, waar in 2003 werd gevoetbald met herdenkingskransen, worden geen speciale maatregelen getroffen.



's nachts naar binnen

Met dank aan xprotagonistx voor de submit.

Tour, UCI en renners slaan handen ineen

De komende periode wordt het aantal onaangekondigde controles op doping fors opgevoerd. Dit werd vrijdag bekend gemaakt door de drie grote bazen van diverse organisaties die de belangen van de wielrenners behartigen.

Het trio bestond uit Pat McQuaid van de internationale wielrenunie (UCI), Christian Prudhomme (Tour-baas) en Patrick Lefevere (Quick Step). Deze laatste sprak namens alle wielerploegen. Het gezelschap had vrijdag een bijeenkomst in Moudon. Hier startte eerder vandaag ook de derde etappe van de Ronde van Romandië

Uit het gesprek is gebleken dat de drie heren er naar streven om het gebruik van doping uit de wielersport te bannen. In het bijzonder werd de geruchtmakende zaak omtrent de arts Eufemiano Fuentes genoemd. Deze Spanjaard is ook wel bekend als Puerto. "We vormen één front richting Puerto. We willen precies weten welke renners hierbij betrokken zijn", aldus McQuaid.

Microsoft Game Studios krijgt locatie in Europa

Microsoft Game Studios krijgt een locatie erbij. De nieuwe vestiging in Reading UK is het eerste MGS kantoor in Europa en gaat zich vooral richten op het uitbreiden van de marktpositie in Europa.

Hoofd van de nieuwe Europese tak wordt Phil Spencer welke direct onder Shane Kim, algemeen directeur van MGS, staat. Spencer is in ieder geval erg enthousiast:

Europe is obviously very important to our platform efforts and an area where have a strong history of working with some of the best game industry talent.
We already have an established presence in the region with some of the world's best development talent like Lionhead and Rare, and great publishing partners like Bizarre Creations, Real Time Worlds and Remedy.

I'm very excited about what we've accomplished in Europe and I look forward to continuing and strengthening that success by building deeper relationships with the development community here.

Het nieuwe kantoor opent op 6 mei aanstaande.

Gaat Nintendo Amerika verhuizen?

Op dit moment zit het hoofdkantoor van Nintendo Amerika in Redmond, vlakbij Microsoft. Geruchten gaan echter het wereldwijde web rond dat Nintendo denkt aan verhuizen. Mogelijke nieuwe locaties zijn San Francisco en New York City.

De afdeling waar het in de geruchten over gaat is Sales en Marketing, of de andere afdelingen mee gaan verhuizen is nog niet bekend. Ook de reden van de eventuele verhuizing is nog niet bekend.


Kantoorruimte te huur?


Top of Flop User's Choice: And All I Need To Know

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De keuze van Invictus_ kreeg eergisteren toch net te weinig support: Hazmat Modine - Bahamut was een flop dus.

De tip van vanavond is van LennyKravitz:

"Eens even wat anders voor de top of flop; geen alternatief of rock... Emma Bunton - And All I Need To Know"

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Liefje van geitenneuker gestikt in plastic zak

OpmerkelijkDe Soedanese geit Rose die vorig jaar in het 'huwelijk' trad met de man die haar seksueel penetreerde, is niet meer. Het dier is gestorven na het inslikken van een plastic zak.

Het bizarre verhaal van het geitenhuwelijk was vorig jaar een van de meestverspreide op het internet. In Juba, een dorp in het zuiden van Soedan, trof de heer Alifi op 13 februari 2006 's nachts ene meneer Charles Tombe aan die zijn geit aan het neuken was. De geiteigenaar bond Tombe vast en waarschuwde de dorpsoudsten.

De dorpsraad oordeelde dat Tombe de geit als zijn vrouw moest nemen en de eigenaar 55 euro diende te betalen. Het idee achter de veroordeling was dat daarmee de man publiek te kijk zou worden gezet.

Geit Rose ging na het huwelijk overigens vreemd, want ze kreeg nog een nakomeling die 100% geit bleek te zijn. Rose stierf toen ze deze week op zoektocht naar iets eetbaars in de straten van Juba stikte in de zak.

'Huntelaar in belangstelling Barcelona'

Klaas Jan Huntelaar staat in de belangstelling van Barcelona. Dat meldt althans een Spaanse krant. Er zouden drie kandidaten zijn om als alternatief voor Samuel Eto’o, de huidige spits, te dienen. Ajax-spits Huntelaar is daar één van.

De andere twee kandidaten zijn Diego Forlan van Villarreal en Diego Milito die onder contract staat bij Real Zaragoza. FC Barcelona zoekt een alternatief voor Eto’o, momenteel gebruikt de club Eidur Gudjohnsen als zijn vervanger. Barça heeft het liefst een type Henrik Larsson die vorige seizoen nog bij de Spaanse kampioen speelde. De nieuwe spits moet veel scoren en zich fysiek staande kunnen houden in de Spaanse competitie. Volgens Sport heeft sportief directeur Txiki Begiristain, het liefst Huntelaar binnen de selectie. Van de vraagprijs voor Huntelaar ten opzichte van de andere spelers zou echter veel afhangen.

Luikse verkrachters mogen naar hoeren

Icoon MisdaadGevangenen in de gesloten instelling van Paifve bij Luik mogen soms onder bewaking naar prostituees. Dat hebben bewakers onthuld in Belgische media.

Artsen geven zelfs Viagra aan pedofielen en verkrachters, omdat die chemisch zijn behandeld om hun seksuele driften tegen te gaan. Officieel gaat het om een 'educatief stadsbezoek'. Terwijl de gedetineerden hun gang gaan, wacht de bewaker in een café.

De directrice vindt dat het seksbezoek past bij de terugkeer in de samenleving. ''Bij het seksbezoek spelen wij in op het respecteren van vrouwen en beheersen van seksuele gevoelens'', zegt directrice Jacqueline Vaneetveld vandaag in krant Het Laatste Nieuws.

Deskundigen op het gebied van psychiatrie hebben ernstige twijfels of prostituees geschikt zijn om gedetineerden te laten wennen aan de samenleving buiten de gevangenismuren.

Zuid-Afrika betreurt uitspraken Blatter

FIFA-president Sepp Blatter deed afgelopen week een opmerkelijke uitspraak. Blatter presenteerde een B-plan in het geval dat Zuid-Afrika niet in staat is om het WK op tijd te organiseren. In dat geval zal FIFA uitwijken naar andere landen. De Zuid-Afrikaanse regering betreurt de uitspraken van de FIFA-preses.

In 2004 kreeg het Afrikaanse land de eer om het WK voetbal van 2010 te verzorgen en sindsdien zijn er al vraagtekens gezet bij het feit of Zuid-Afrika in staat is om een dergelijk evenement te organiseren. De grootste problemen doen zich voor in Kaapstad. Daar zouden te weinig hotels zijn, de infrastructuur moet sterk vernieuwd worden en de stadionbouw vordert niet snel genoeg. Bovendien heeft Kaapstad te maken met hoge criminaliteitscijfers .

"Het spijt de regering dat de uitspraken van Blatter op meerdere manieren kunnen worden geïnterpreteerd. We vertrouwen er volledig op dat de stadions en infrastructuur bijtijds klaar zijn," aldus de woordvoerder.

NASA denkt niet na over seks in de ruimte

Icoon OpmerkelijkNASA heeft plannen om over dertig jaar op Mars te landen. Door de recente ontdekking van de planeet die het meeste op de aarde lijkt, wordt verwacht dat ruimtereizen steeds langer worden. Maar dan stuit je ook op praktische problemen, want wat doe je met een ziek bemanningslid die waardevolle zuurstof verbruikt? En als er iemand overlijdt, wat doe je met het lichaam als je bezig bent met een reis van drie jaar?

Dit zijn allemaal vragen waar NASA zich mee bezig houdt. “Het zijn lastige onderwerpen omdat men er niet makkelijk over praat”, zegt Dr. Richard Williams, hoofd van de gezondheid en medisch officier. “We proberen om ethische richtlijnen op te zetten waarbij bemanning in de toekomst bij geholpen wordt, als deze problemen voorkomen.”

Er is echter een onderwerp wat buiten beschouwing wordt gelaten, namelijk wat men doet met seksuele behoeften van jonge mannen en vrouwen gedurende een jarenlange missie? Seks wordt niet genoemd in het document van de NASA. Dr. Williams zegt dat seks in de ruimte geen gezondheidskwestie is, maar een ‘gedragskwestie’ en dat anderen dat moeten bekijken binnen de NASA.

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.

Draaiend huis

Ben je het beu om de hele tijd hetzelfde uitzicht te hebben vanuit je slaapkamer, wil je een mooi uitzicht terwijl je aan het afwassen bent of heb je gewoon zin om wat rond te draaien terwijl je van het uitzicht geniet ?

Tja, je kunt natuurlijk gewoon met een draaistoel buiten gaan zitten maar je kunt het ook goed doen en gewoon het hele huis laten draaien. Kost wat, maar dan heb je ook wat.....

Weinig vertrouwen bookmakers in Edsilia Rombley

Icoon ShowbizzDe bookmakers schatten de kansen van Edsilia Rombley tijdens het Eurovisiesongfestival niet hoog in. Volgens het befaamde Britse gokkantoor William Hill komt Edsilia met haar nummer On Top Of The World nog niet eens in de buurt van het halen van de finale.

Bet365 is 'ons' overigens gunstiger gezind, volgens dat wedkantoor komt Edsilia met gemak door de halve finale donderdag 10 mei en kan ze zelfs hoge ogen gooien tijdens de finale op 12 mei. Favorieten zijn volgens de gokkantoren Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Servië en Wit-Rusland.

Op de biedingsite bluesq.com staat Edsilia samen met een aantal andere landen, waaronder België, helemaal onderaan. Mocht ze toch winnen, dan wordt 150 keer de inleg uitbetaald. Overigens wordt er ook over het songfestival gepraat in het speciale subforum, waar ook een topic over het nummer van Edsilia te vinden is.

Edsilia Rombley

Beelden van haar repetitie in Helsinki

Spekglad wegdek dreigt door regen

Icoon WeerRijkswaterstaat heeft een waarschuwing rondgestuurd dat weggebruikers heel erg op moeten passen bij de regenbuien die begin volgende week waarschijnlijk zullen vallen. Na de lange tijd van droogte ligt er veel olie, rubber en ander vuil op de weg en als dat zich vermengt met regenwater zal er een glibberige laag op het wegdek komen.

Zodra de voorspellingen aangeven dat het gaat regenen, zal Rijkswaterstaat waarschuwingen via de media en verkeersinformatie rondsturen. Dat gebeurt zo kort van te voren om het effect van de waarschuwing niet weg te laten ebben.

Sinds 22 maart is er in Nederland geen neerslag van betekenis meer gevallen. Komende week verwacht het KNMI een normaler weertype voor deze tijd van het jaar en kan het weer gaan regenen. Vooral maandag en dinsdag wordt regen voorspeld.

Met dank aan IRAKEES-NL voor de submit.

Dopingverdachte Scarponi niet in Giro d'Italia

Michele Scarponi laat de Giro d’Italia dit jaar aan zich voorbij gaan. De Italiaan wordt genoemd in de dopingzaak rondom de Spaanse arts Eufemiano Fuetes. De renner van Acqua & Sapone wil zijn ploeg geen negatieve publiciteit bezorgen.

Aankomende dinsdag zal de 27-jarige Scarponi worden gehoord door het Italiaans Olympische Comité, het Coni. Woensdag j.l. werd Ivan Bassa al om dezelfde reden gehoord. "Ik wil de ploeg behoeden voor problemen", zo liet Scarponi weten en zal daarom niet opstappen in de Giro d’Italia die op 12 mei begint.

Drietal weg bij Willem II

Willem II neemt afscheid van drie spelers. De contracten van Geert den Ouden en Edwin Hermans zullen niet worden verlengd, terwijl huurling Cristiano vanwege privé-redenen terugkeert naar Zwitserland.

Den Ouden en Hermans stonden beiden één jaar onder contract bij de Tricolores. Cristiano, die in de winterstop werd gehuurd van FC Basel, speelde dertien duels waarin hij vijf keer scoorde.

Floyd Landis krijgt openbare hoorzitting

Het strafproces tegen Floyd Landis zal in het openbaar plaatsvinden. Landis won vorig jaar de Tour de France maar werd nadien van dopinggebruik beschuldigd. Op 14 mei zal het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA de Amerikaan horen in een openbare hoorzitting.

"Floyd wil een transparant proces. Geen proces achter gesloten deuren", zo deelde de advocaat van Landis vrijdag mee. "Als ze Floyd schuldig achten, en daar ga ik niet vanuit, dan moeten ze een goed en vooral transparant dossier hebben. In het verleden hebben we gezien dat anti-dopinggroepen alles in het geheim doen. Wij willen het publiek een kans geven om te zien hoe het er aan toe gaat in de rechtszaal," aldus Michael Henson.

Onafhankelijkheid Schotland ver weg

Icoon Verkiezingen De Britse regeringspartij Labour heeft bij regionale en lokale verkiezingen donderdag in Engeland, Schotland en Wales forse verliezen geleden. Toch zijn de verkiezingen niet zo desastreus verlopen als verwacht, stelde de partij na telling van ruim de helft van de stemmen. In Engeland wonnen met name de Conservatieven. Wel bleef de partij de grootste in Schotland, waardoor onafhankelijkheid voor Schotland minder reëel wordt.

De Schotse Nationale Partij (SNP) wil Schotland afsplitsen van het Verenigd Koninkrijk. De Schotse eerste minister Jack McConnell zei dat de voorspellingen dat de SNP op weg was naar een dramatische zege "een beetje aanmatigend" zijn geweest. Toch heeft Labour fors moeten inleveren op de SNP. Van de 129 Schotse parlementszetels zijn er 67 inmiddels bekend. Labour mag als grootste partij waarschijnlijk beginnen met coalitieonderhandelingen. Eerder zat deze in een coalitie met de liberalen, maar die hebben geen meerderheid. Grote kans is dat de Groenen erbij zullen komen om een meerderheid te vormen in het Schotse parlement.

SNP wil alsnog proberen in 2010 een referendum uit te schrijven over Schotse onafhankelijkheid. Dit lijkt echter onmogelijk als geen van de coalitiepartijen daarmee in zullen stemmen. SNP wil een onafhankelijk Schotland met economische banden met Engeland. Het land moet totaal omgevormd worden naar Scandinavisch welvaartsmodel. Tegenstanders wijzen erop dat Schotland bij uittreding van het Verenigd Koninkrijk eerst toe zal moeten treden tot de Europese Unie. Dat kan jaren in beslag nemen en zou daardoor een grote economische crisis kunnen veroorzaken. Bovendien is de kans groot dat Spanje een dergelijk lidmaatschap niet eens toestaat wegens nationalistische druk van Basken en Cataloniërs in dat land.


Verkiezingen

Vliegtuig verdwaald in drukke straat

Icoon OpmerkelijkIndiase automobilisten en winkeleigenaren storen zich massaal aan een verdwaald vliegtuig. Het gevaarte staat al zes dagen lang midden op de weg in Mumbai.

De betreffende Boeing 737 was afgekeurd en zou per trailer vervoerd worden naar een opleidingscentrum voor piloten te New Delhi. De chauffeur die die taak zes dagen geleden moest volbrengen, had echter de verkeerde afslag genomen en belandde voor een viaduct waar het vliegtuig niet onderdoor paste. Omdat keren met vliegtuigtrailer ook niet mogelijk bleek, koos de chauffeur van de trailervrachtwagen eieren voor zijn geld, koppelde hij de trailer los en vluchtte hij. De trucker is sindsdien niet meer teruggezien.

Omdat niet duidelijk is wie er nu verantwoordelijk is voor het opruimen van de Boeing, is het nog maar de vraag of het vliegtuig wel binnen afzienbare tijd uit de straat wordt weggehaald. Op het moment hebben vooral winkels last van het gevaarte: zij kunnen nauwelijks nog laden of lossen.

Update 15.14 uur
De BBC meldt dat het vliegtuig inmiddels is verdwenen. Onbekend is wie daarvoor verantwoordelijk is.


"...iets met de polis!"

Flatout: Ultimate Carnage scheurt voorbij

In juni zullen al de racegames Forza Motorsport 2 en Colin McRae: Dirt in de winkels komen te liggen voor de Xbox 360. Maar er is nog een racegame die graag de schappen wil gaan vullen in deze desbetreffende maand, namelijk Flatout: Ultimate Carnage.

In Flatout: Ultimate Carnage zul je zoals gewoonlijk de kans krijgen om rond te crossen in allerlei wagens maar deze keer is het de bedoeling om koste wat het kost eerste te worden in een race. Bekijk de eerste bewegende beelden HIER.

Ook deze stille beelden geven een impressie van wat er te verwachten zal zijn van het spel.




Balkenende lovend over Fortuyn

Minister-president Jan Peter Balkenende vindt dat de op 6 mei 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn zaken aan de orde heeft gesteld die te lang geen aandacht kregen en dat zijn invloed tot de dag van vandaag merkbaar is. Hij heeft dat geschreven in een brief aan Marten Fortuyn, Pim's oudste broer.

''Uw broer bezat het karakter en de moed om tegen de heersende trend van opinies in te gaan. Hij heeft zaken aan de orde gesteld die te lang onderbelicht waren gebleven. Daarmee heeft hij veel mensen weten te inspireren. Zijn invloed is tot op de dag van vandaag merkbaar'', schrijft de premier in de brief.

Opmerkelijk is dat Balkenende in de brief ook positief is over thema's die Fortuyn indertijd aansneed. Thema's die in 2002 juist vaak omstreden waren zoals integratie, moslims en het aantal toe te laten asielzoekers, en die Fortuyn lardeerde met uitspraken als dat de grenzen dicht moesten omdat Nederland vol was en dat de islam een achterlijke cultuur was.

De premier schrijft: ''Thema's die hij op de agenda zette - zoals het belang van de integratie van nieuwkomers, en de noodzaak de kloof tussen politiek en burgers kleiner te maken - bepalen ook nu nog het politieke debat en zullen dat de komende jaren blijven doen.'' Hij roemt ook de helderheid van Pim Fortuyn zijn standpunten over bijvoorbeeld integratie: ''Fortuyn was voorstander van een pardonregeling en hij zei ook 'mensen die in Nederland zijn, moeten voluit mee kunnen doen'. Zijn boodschap was: 'Maak veel meer werk van integratie' en dat gebeurt nu ook.'' Verder roemt Balkenende in de brief Fortuyns inzet voor de kwaliteit van de zorg en het onderwijs.

'Ontroerd'
Marten Fortuyn zegt in een reactie op de brief verrast en geroerd te zijn: ''Ik vind het sowieso erg menselijk dat de premier de tijd en de moeite heeft genomen om een persoonlijke brief te schrijven. Maar wat ik nog belangrijker vind en wat mij enorm troost is dat hij de positieve invloed erkent die Pim heeft gehad - ook na zijn dood - op het politieke en maatschappelijke gebeuren.''

Balkenende heeft naar eigen zeggen de brief geschreven ''omdat we nu terugdenken aan wat er vijf jaar geleden op die zesde mei is gebeurd en ik had er behoefte aan om de familie nog eens een hart onder de riem te steken. Om te zeggen dat wij Pim niet zijn vergeten. Het is een gebaar van herkenning, respect en medeleven.''



Pim Fortuyns graf in Provesano (Italië)

[Gerucht] Binnen 18 maanden nieuwe versie PS3?

Volgens anonieme bronnen zal Sony binnen 18 maanden met een nieuwe versie van de PlayStation komen. Deze versie zal dezelfde hardware hebben (zoals de CPU en GPU), maar de aansluitingen en software zullen verschillend zijn.

Wat de verbeteringen precies zijn wist de bron niet te vermelden, maar de nieuwe software zou ervoor moeten zorgen dat de PS3 meer een mediacenter zal worden. Via de software zal media gestreamed kunnen worden naar de TV. "We have even looked at a Sony home server based on Playstation technology. This would allow consumers to connect home automation devices to the Sony server while also delivering online gaming and access to an extensive movie and music library" aldus een bron binnen Sony.

Natuurlijk is dit echter nog een gerucht, en van Sony hoeven we voorlopig nog geen antwoord te verwachten. Een nieuwe versie zal pas korte tijd voor de introductie aangekondigd worden door Sony. Het is echter niet de eerste keer dat Sony met een nieuwe versie van de PlayStation komt. In 2003 kwamen ze al met de PSX , die echter alleen uitkwam in Japan.



De PSX uit 2003

Demo Little Big Planet in de herfst

Iedereen heeft wel gehoord van de game Little Big Planet. Deze game werd tijdens een beurs door Sony getoond en veel mensen zijn heel enthousiast over deze game. Voor deze mensen is er nu goed nieuws, want er schijnt een demo aan te komen van de game. De demo zal helaas pas in de herfst verschijnen, en voorlopig alleen in de US. Of de demo ook naar Europa zal komen is niet bekend, maar de kans lijkt erg groot.


Hulpvaardigheid kost man rijbewijs

Icoon Domme criminelenAls je je rijbewijs niet kwijt wil raken, moet je vooral niet midden in de nacht een collega-automobilist helpen. Een dronken bestuurder merkte dit afgelopen nacht, toen hij waggelend en wel met een jerrycan benzine een gestrande automobilist te hulp schoot.

Rond half twee ’s nachts zag de dronken Amsterdammer de gestrande auto op de A10 staan en reed naar het dichtstbijzijnde benzinestation. Gewapend met een volle jerrycan benzine keerde hij terug naar de onfortuinlijke bestuurder. Daar trof hij ook politie aan die controleerde wat de auto op de vluchtstrook te zoeken had.

Omdat de agenten bij de barmhartige Samaritaan een dranklucht roken die nog sterker was dan de benzinelucht, lieten ze de man blazen. Hij bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben en mocht zijn rijbewijs inleveren. De andere automobilist kon dankzij de (gratis?) benzine zijn reis vervolgen.
Met dank aan Kroegtijger voor de submit.

'Door Forza ga je beter rijden'

Een recentelijk onderzoek van de British School of Motoring gaf aan dat gamen tot roekeloos rijgedrag kan leiden. Dan Greenawalt van Microsoft Game Studios is het hier duidelijk niet mee eens en beweert zelfs dat gamen de rijvaardigheid kan verbeteren, mits je de juiste game speelt natuurlijk.

Volgens Greenawalt zorgt Forza 2 ervoor dat je dingen leert die je in het echt kan toepassen. Zo hebben verscheidene mensen na het spelen van Forza 2 verbaasd gereageerd op het feit dat remmen op volle snelheid er niet voor zorgt dat je beter de bocht in stuurt. Spellen die tussen sim en arcade zweven leren je dit soort dingen verkeerd aan, terwijl Forza 2 je keihard afstraft bij het maken van dit soort fouten.

"I think we're teaching people how to drive well in a safe place. And it's less expensive than driving on a real track day", aldus Dan Greenawalt.

'RuG wordt uG'

OnderwijsDe Rijksuniversiteit Groningen (RuG) is haar afkorting beu. Rug betekent in het Engels namelijk 'vloerkleedje', en het bestuur heeft nu genoeg van de eeuwige grappen en grollen daarover. De academische instelling wil internationaal verder gaan als 'University of Groningen'. De afkorting RuG moet per september dan ook uit de huisstijl verdwijnen.

Studenten die het hoofdgebouw van de universiteit binnenlopen, zien daar een vloerkleed liggen met de tekst RuG. ''Om die 'RuG rug' moeten de buitenlandse studenten altijd erg lachen'', treurt woordvoerder Jos Speekman. ''Maar de belangrijkste reden voor de wijziging is dat de R van Rijksuniversiteit niet in het Engels te vertalen valt.'' De huisstijlverandering gaat zo'n half miljoen euro kosten.

Met dank aan eu-Robert voor de submit.

Been blijft bij NEC

Na het vertrek gisteren van Erwin Koeman als trainer bij Feyenoord, zijn de Rotterdammers druk op zoek naar een opvolger. In de wandelgangen worden de namen genoemd van Co Adriaanse, Willem van Hanegem, Guus Hiddink, Foeke Booy en Mario Been.

Been heeft aangegeven dat hij niet beschikbaar is voor Feyenoord. "Ik heb het prima naar mij zin bij NEC. Ook heb ik nog niemand gezien en gesproken van Feyenoord. Ik acht de kans dat ik vertrek nul."

Nerds gezocht!

Ooit al eens mee willen doen in een videoclip? Dan is dit je kans!

Ali a.k.a Li "The General" gaat binnenkort een videoclipje opnemen en hij zoekt daarvoor echte nerds.

Dus: Als je een puisterig gezicht hebt en een bril met dikke glazen draagt volkomen jezelf bent, geef je dan op voor de selectiedag!

Het is heel simpel: Stuur je contactgegevens met een recente pasfoto naar models@ancillamusic.com, doe ook meteen even een CC'tje naar weblog@fok.nl en dan komt het helemaal goed. 
Dan ga jij binnenkort misschien wel figureren in een echte videoclip en hebben wij meteen weer wat leuk fotomateriaal voor op onze weblog. En als de videoclip een beetje leuk is, doen we 'm ter zijner tijd ook nog eens een keertje in Top of Flop.

Deal?

Everton te duur voor Heracles

Het is onzeker of Everton Ramos da Silva ook volgend seizoen voor Heracles speelt. Dit seizoen huurde de club uit Almelo de Braziliaanse spits van het Braziliaanse Gremio Barueri, met de optie om hem definitief over te nemen aan het eind van dit seizoen. Beide partijen kunnen het echter niet eens worden over de transfersom.

Gremio Barueri vraagt momenteel een transfersom die Heracles niet kan betalen. Hoe hoog de transfersom precies bedraagt, is onduidelijk. Alleen als de Brazilianen bereid zijn om deze transfersom te laten zakken, is er een kans dat de 23-jarige Everton ook volgend seizoen voor de ploeg van trainer Ruud Brood speelt.

De Mul wil weg bij Ajax

Het lijkt erop dat Tom de Mul vertrekt bij Ajax. De Belgische aanvaller heeft aangegeven zijn in 2008 aflopende contract niet te willen verlengen.

Volgens De Telegraaf vindt de aanvaller de sfeer in de Amsterdamse kleedkamer te hard en wil daarom vertrekken bij de Amsterdammers. Mogelijk gebeurt dat deze zomer al, naar verluidt heeft Sevilla interesse in de Belg.

Zowel Ajax als de zaakwaarnemer van De Mul, Mustapha Nakhli, ontkende eerder nog dat er interesse was van de Spaanse club, die zich gisteren wist te plaatsen voor de finale van de UEFA cup.

Simr opnieuw onder het mes

Nog geen maand nadat Jarda Simr onder het mes is geweest aan zijn enkel, zal de Tsjechische middenvelder van Excelsior opnieuw geopereerd moeten worden. Simr kampt met een blessure aan de binnenmeniscus van zijn knie, een kwetsuur die alleen door middel van een operatie verholpen kan worden.

Het is onduidelijk hoe lang Simr nodig zal hebben om te herstellen van de ingreep. In ieder geval komt hij dit seizoen niet meer in actie.

'Dealers brachten Felix tot zelfmoord'

BinnenlandsDe 15-jarige Tilburgse scholier Felix Philippa die vorige week zelfmoord pleegde, kwam tot die daad doordat hij in handen was gevallen van drugsdealers. Dat zei vader Philippa deze week bij de uitvaart van de jongen.

''Hij viel in handen van klootzakken. Ze brachten hem aan het blowen, dealers hadden zoveel invloed op Felix dat hij tot deze daad kwam,'' aldus de vader. Hij deed gisteren een dringende oproep aan jongeren om te praten over wat zij misschien weten over de laatste weken van Felix. ''Vertel het aan ons, of aan je ouders, aan de leerkrachten, je vrienden aan wie dan ook. Maar praat er over, over je problemen, je gedachten. Felix heeft het niet gedaan, dat mag niet meer gebeuren.''

Volgens vader Philippa was zijn zoon tot voor kort een vrolijke jongen, sociaal, opgewekt, lief. ''Zijn naam betekent geluk en dat had hij tot voor kort en dat gaf hij aan anderen. Geen jongen die depressief was, wel een puber die zich in het nauw gedreven voelde.'' Vorige week donderdagochtend ging Felix na het ontbijt op weg naar school, na nog even met de hond gespeeld te hebben. Om wat voor redenen dan ook besluit hij echter op het spoor te gaan liggen. Een voorbijdenderende trein maakte zo een einde aan zijn leven. Naar verluidt had hij nog wel zijn id-kaart naast de rails gelegd, zodat mensen wisten wie er om het leven was gekomen.

De zus van Felix heeft op FOK! laten weten dat haar broer geen zelfmoord heeft gepleegd omdat hij gepest werd. ''Hij was juist een ontzettend populair, goedlachs jongetje dat altijd wel een antwoord klaar had. Iemand waar het geluk van afstraalde. Misschien dat hij bedreigd, of gechanteerd is. Daar probeert de politie nu achter te komen. ''


Felix Philippa
Website ter nagedachtenis aan Felix.

-

World of Warcraft komt bij je thuis deze zomer

Met 8,5 miljoen spelers is de kans groot dat je in World of Warcraft iemand tegen het lijf loopt die de vervelende hobby "ganking" heeft. Ganking is het aanvallen van een karakter met een laag level terwijl je zelf een hoog level hebt.
De Mexicaanse Bronco Carson had hier zo veel lol in dat hij één personage twee weken lang bleef ganken, wachten tot ze terug tot leven kwam, en weer opnieuw 'vermoordde'.

Ze was dit zo zat, dat ze vroeg of hij hier mee op wilde houden. Hij weigerde en vertelde haar dat als haar man mans genoeg was, hij naar hem toe kwam en het face to face op zou lossen. Hij gaf hierbij zijn thuisadres aan de vrouw.
Toen haar man samen met twee vrienden ook daadwerkelijk op de stoep stond bij Bronco werd de ganker getrakteerd op een flinke vechtpartij, waarbij twee vingers en de pols van Bronco Carson gebroken werden. Toen ze klaar waren met Bronco lieten de heren ook vrij weinig heel van de computer waar Carson op speelde en het complete home entertainment centre ging ook aan gruzelementen.

"I knew that I might be messed with in the game but I didn't really expect her husband to come looking for me. I couldn't have been more wrong."

Bronco Carson heeft inmiddels aangifte gedaan bij de instanties.

Met dank aan 'bvvt' voor de submit.

Koeman niet op training PSV

Vanmorgen is de selectie van PSV zonder coach Ronald Koeman aan de training begonnen. De spelers van de landskampioen stonden onder leiding van assistent-trainer Jan Wouters. Onduidelijk is waarom Koeman op de training ontbrak. Vanmiddag heeft hij een persoonlijk gesprek met voorzitter Frits Schuitema, waarschijnlijk in het Philips-stadion.

Dinsdag zei Koeman nog dat hij zo snel mogelijk duidelijkheid wil over zijn toekomst bij de club uit Eindhoven. Schuitema moet Koeman die duidelijkheid gaan verschaffen. Vorige week zei Schuitema dat het niet zeker is dat Koeman ook volgend seizoen nog werkzaam bij PSV is. Het contract van de hoofdtrainer bij de Eindhovenaren loopt tot de zomer van 2008.

De Meersman definitief weg bij Vitesse

Tim de Meersman speelt ook volgend seizoen voor FC Eindhoven. Sinds de afgelopen winterstop huurde de Brabantse eerstedivisionist de Belgische middenvelder van Vitesse, waarbij het de optie had om hem deze zomer definitief over te nemen. De Eindhovenaren hebben nu van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

De 22-jarige De Meersman speelde sinds de winterstop elf wedstrijden voor FC Eindhoven, waarin hij twee doelpunten wist te maken. Bij Vitesse kwam hij in drie seizoenen niet verder dan vier competitiewedstrijden.

[MLB]Standen per 04-05-2007

Het is nog vroeg in het seizoen en alle mogelijkheden zijn nog open. Met maximaal acht wedstrijden winst verschil tussen de nummers één en de nummers laatst in alle divisions kunnen er nog rare dingen gebeuren.

American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox189.667-9-49-5143100Won 26-4
Toronto Blue Jays1315.4645.57-76-8144131Lost 35-5
Tampa Bay Devil Rays1315.4645.57-76-8137178Won 26-4
New York Yankees1214.4625.56-66-8150131Won 34-6
Baltimore Orioles1216.4296.57-65-10119128Lost 41-9

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Cleveland Indians178.680-11-36-5140119Won 49-1
Detroit Tigers1611.59328-68-5135124Won 47-3
Minnesota Twins1513.5363.57-78-6131115Lost 24-6
Chicago White Sox1213.48055-77-699105Lost 44-6
Kansas City Royals1019.34596-94-10112142Won 24-6

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim1613.552-11-35-10123115Lost 27-3
Seattle Mariners1211.52218-64-5105115Lost 17-3
Oakland Athletics1314.48126-77-710499Lost 14-6
Texas Rangers1018.3575.56-74-11124164Lost 52-8

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Atlanta Braves1710.630-8-59-5142126Won 16-4
New York Mets1710.630-7-710-314996Won 26-4
Florida Marlins1314.48147-76-7151149Lost 16-4
Philadelphia Phillies1315.4644.56-77-8141136Won 16-4
Washington Nationals919.3218.54-105-984146Lost 23-7

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers1810.643-10-58-5135120Lost 17-3
Pittsburgh Pirates1314.4814.55-88-697123Won 16-4
Cincinnati Reds1315.46456-77-8126121Lost 24-6
Chicago Cubs1214.46254-98-512798Won 26-4
Houston Astros1215.4445.56-86-7111121Won 23-7
St. Louis Cardinals1016.38573-97-784127Lost 53-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Dodgers1711.607-8-79-4125103Won 24-6
San Diego Padres1513.53628-67-7125109Won 24-6
Arizona Diamondbacks1614.53329-67-8122121Lost 36-4
San Francisco Giants1413.5192.58-76-6112111Lost 15-5
Colorado Rockies1117.39366-75-10118142Lost 14-6

Baros drie duels geschorst

Milan Baros zal de rest van het seizoen van de zijlijn moeten toekijken. De Tsjechische aanvaller van Olympique Lyon is geschorst wegens racistische uitingen.

De spits van de Franse kampioen maakte een suggestief gebaar richting Stephane M'Bia, rechtsback van Stade Rennes. Baros kneep in zijn neus alsof er iets vreselijk stonk, en met zijn andere arm zwaaide hij om de 'geur' af te weren.

Het incident gebeurde in de competitiewedstrijd op 18 april, en de Franse tuchtcommisie heeft de Tsjech nu een schorsing van drie wedstrijden opgelegd. Dat betekent dat de international de laatste drie seizoenswedstrijden niet meer zal spelen. De tuchtcommisie wilde echter niet zeggen of hij geschorst is wegens een racistisch gebaar of gewoon vanwege het gebaar op zich.


M'Bia (links) en Baros

Lucht tussen Wilders en NCTb niet geklaard

minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie Geert Wilders heeft ''ten onrechte uit de school geklapt'' over een gesprek dat hij voerde met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). Dat schrijft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De fractieleider van de PVV bestrijdt de lezing van Hirsch Ballin en spreekt van ''een gemene brief'' waarin onwaarheden staan.

Wilders zorgde vorige week voor ophef, toen het Kamerlid zei dat hij zich geïntimideerd voelt door een gesprek met de NCTb over zijn veiligheid. Verantwoordelijk minister Hirsch Ballin heeft daarop toegezegd de Kamer te informeren over de gang van zaken.

Over het resultaat dat vrijdag naar buiten kwam, is Wilders zeer ontevreden. Volgens hem probeert de NCTb in de brief zijn straatje schoon te vegen en speelt de organisatie een ''politiek spelletje''. Tijdens de recente ontmoeting op het kantoor van de NCTb werd Wilders bijgepraat over de reacties, ook internationaal, op zijn kritische uitlatingen over de islam.

In een toelichting op de gang van zaken schrijft de minister dat Wilders duidelijk te verstaan is gegeven dat het om een informatieve bijeenkomst ging die niet moest worden opgevat als een poging om hem de mond te snoeren. Volgens Wilders is dat helemaal niet gebeurd. Hirsch Ballin zegt het te betreuren dat bij Wilders alsnog de indruk is ontstaan dat geprobeerd is zijn vrijheid van meningsuiting in te perken. Eerder had het Kamerlid juist zijn waardering geuit voor de ''voortreffelijke briefing'', aldus de minister.

Microsoft gooit grenzen dicht met Spring Update

Nadat mensen er een hele tijd ongestraft mee zijn weg gekomen, gaat Microsoft nu toch echt Xbox Live gebruikers aanpakken welke een ander land van herkomst hebben opgegeven dan waar ze op dat moment spelen. Dit wordt gedaan met de nieuwe Spring Update, welke onder andere ook Live Messenger toevoegt aan het rijtje applicaties alsmede de "Games for Windows - LIVE" ondersteuning zal gaan bieden.

Een relatief grote groep Xbox Live gebruikers vult bij het registreren van hun account een ander land van herkomst in dan waar ze op dat moment spelen. Dit omdat het dan mogelijk is demo's en filmpjes te downloaden die alleen beschikbaar zijn voor landen als Japan en de Verenigde Staten.

Microsoft is verplicht deze gebruikers aan te pakken omdat het rechtenkwesties met zich meebrengt. Zo zijn bepaalde filmpjes op Xbox Live afkomstig uit tv-series die in de Benelux nog moeten gaan verschijnen. Microsoft is verantwoordelijk voor het beschermen van deze rechten en zegt dat het bedrijf gewoon de wet naleeft. Als ze er via je IP adres achterkomen dat je hebt gelogen over het land waar je je bevindt, zal alle content op Marketplace die niet voor het land in kwestie beschikbaar is geblokkeerd worden.

De Spring Update is vanaf 7 mei beschikbaar via Xbox Live.

Dancehallster niet welkom door homohaat

Icoon MuziekDe Jamaicaanse dancehallster Elephant Man heeft ruzie met de gemeente Haarlemmermeer. De rapper staat bekend om zijn felle anti-homoteksten en treedt uitgerekend vanavond, op de avond van de dodenherdenking, op in de Hoofddorpse discotheek The Challenge.

Jamaica loopt op het gebied van homo-emancipatie sterk achter op veel andere landen. Drie jaar geleden ontstond er ook al een rel, toen reggaezanger en homohater Buju Banton een optreden op de Amsterdamse Uitmarkt had geprogrammeerd. Onder druk van homoverenigingen werd dat concert toen afgelast. Amnesty International vroeg in 2004 zelfs speciale aandacht voor de situatie van homo's in Jamaica: "Discriminatie en geweld tegen seksuele minderheden is op dit Caribische eiland aan de orde van de dag. Bekende reggaeartiesten zoals Elephant Man en Capleton moedigen het publiek aan om homo’s te vermoorden: 'Ze moeten dood, kogels in hun hoofd, steek je hand op als je ze dood wil.' Het probleem van homofobie in Jamaica gaat echter veel verder dan welke artiest dan ook."

De organisator van Elephant Mans optreden weigert de show te verplaatsen. De gemeente heeft de zanger echter op het hart gedrukt om zich vanavond niet negatief uit te laten over homoseksualiteit. Doet hij dat wel, dan grijpt de politie in.

COMA Deel VVVII

Religieus geschreeuw, dat is wat ik hoor. Preken over de Apocalyps, het Einde der Tijden, het gebruikelijke. Ik hoor echter niet alles, alleen af en toe wat woorden zoals God, dood, mens en coma. Ze staan buiten bij het appartement, John en Maria zitten daar binnen. Lucas staat langs mij.

"Wat gaan ze doen denk je? Al dat gepreek van hun, ik wist niet dat er nog streng gelovigen in Europa waren, dacht dat die allemaal al naar Afrika waren gegaan. Ha, ik weet nog goed dat er nog mensen waren die naar Jeruzalem wilden gaan, het beloofde land! Enjoy your sandbox! Heh, de Atlantis van het zand!"

THQ bezig met nieuwe RPG

THQ is bezig met de productie van een nieuwe RPG. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Big Huge Games, bekend van Rise of Legends.

Door de alliantie met Big Huge Games heeft THQ nu beschikking over de expertise van Ken Rolston. Hij was lead-designer bij Elder Scrolls: Morrowind en Oblivion en hij heeft onder andere RuneQuest ontwikkeld. Daarmee heeft Rolston als hoofd van het ontwikkelteam de nodige ervaring in huis wat betreft RPG's.

Of de nieuwe game op Oblivion gaat lijken blijft gissen, want nog praktisch niets is bekend. THQ zal meer informatie over het spel vrijgeven op de Games Convention in Leipzig. Verwacht wordt dat de game in 2009 op de PS3, PC en Xbox360 zal verschijnen, maar ook dit is nog niet hard te maken


'Ajax wijst bod Sneijder af'

Een eerste bod dat Valencia onlangs uitbracht bij Ajax voor Wesley Sneijder, is door de Amsterdamse club afgewezen. De club wil meer geld zien voor de middenvelder.

Naar verluidt heeft de Spaanse club een bod uitgebracht van twaalf miljoen. Ajax' vraagprijs ligt echter drie miljoen hoger. Sneijder maakte tot dusver een sterk seizoen door. Hij scoorde al achttien goals en zorgde voor negen assists. Door zijn goede spel de afgelopen tijd staat de 22-jarige Utrechter ook in de belangstelling van Bayern München en Barcelona. Sneijder heeft nog een doorlopend contract van twee jaar bij Ajax.

EORG-woordvoerder eiste aanslag PCM op

BinnenlandsPieter Vleeming, de woordvoerder van de gedetineerdenbond EORG (Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden) heeft eind vorig jaar vijf weken vastgezeten wegens het versturen van een e-mail uit naam van terreurorganisatie RaRa. Hij eiste in die mail de verantwoordelijkheid op voor de aanslag in november 2006 met een granaatwerper op het gebouw waar uitgeverij PCM in Amsterdam zijn kranten drukt.

De 44-jarige Vleeming ontkent echter betrokken te zijn geweest bij de aanslag. Hij had alleen de mail verzonden om aandacht te trekken. RaRa (Revolutionaire Anti-Racistische Actie) pleegde in de jaren 80 en begin jaren '90 een aantal geruchtmakende aanslagen op onder meer vestigingen van de Makro en het woonhuis van toenmalig PvdA-staatssecretaris van Justitie Aad Kosto. Het is nooit duidelijk geworden wie er precies achter de groep schuil ging.

Vleeming kwam met zijn EORG de laatste drie jaar geregeld in de media. Zo wierp hij zich op als belangenbehartiger van bekende gedetineerden als Samir A. en Mohammed B. Hij noemde bijvoorbeeld het gevangenisregime waaronder B. zijn straf moet uitzitten 'onwettig' en hekelde in de pers de speciale terroristenafdeling in Vught. Middels persberichten wist EORG veelvuldig de media te halen. Ook op FOK!, maar nadat bleek dat de EORG feitelijk een éénmansclubje was van Vleeming, besteedden wij minder aandacht aan die persberichten.

Vleeming wilde vandaag in De Volkskrant niet ingaan op de aantijgingen, omdat ''het OM c.q. de rechtbank een interview niet in dank zal afnemen'' Eerder had hij al wel telefonisch tegen de krant bevestigd dat hij enige tijd heeft vastgezeten. Hij vertelde toen ook dat de officier van justitie zich verzette tegen zijn vrijlating, omdat hij ''zoveel contacten heeft, onder andere met de Hofstadgroep''.

Het is nog onbekend wanneer Vleeming voor de rechter moet verschijnen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van 'bedreiging met een terroristisch misdrijf en bedreiging met een misdrijf tegen het leven gericht'. In de door Vleeming verstuurde mail stond namelijk dat de aanslag was gepleegd omdat er te veel onjuiste berichten over terrorisme in de media verschenen.



Pieter Vleeming namens EORG op tv

Video stomdronken David Hasselhoff uitgelekt

In Amerika is gisteren in verscheidene entertainmentprogramma's een video uitgezonden van een stomdronken David Hasselhoff. De nu 54-jarige Hasselhoff, die bekend is vanwege zijn rollen in de televisieseries Knight Rider en Baywatch, ligt, slechts gekleed in een spijkerbroek, laveloos op de vloer en probeert een hamburger te eten.

De video is zo'n drie maanden geleden gemaakt door zijn dochters Taylor-Ann (16) en Hayley (14). Ze zouden de beelden hebben gemaakt om hun vader te confronteren met zijn drankprobleem. Het is al langer bekend dat Hasselhoff een drankprobleem heeft. In het verleden werd hij al eens behandeld voor zijn drankverslaving in de Betty Ford-kliniek.

Op de video probeert Taylor-Ann een gesprek met haar vader te voeren over zijn drankgebruik en vraagt hem herhaaldelijk waarom hij dit zichzelf aandoet. "Omdat ik eenzaam ben en heel veel problemen heb", luidt het antwoord. De acteur scheidde vorig jaar na zestien jaar huwelijk van de moeder van zijn twee dochters.

David Hasselhoff heeft inmiddels gereageerd op de beelden. "Ik heb het filmpje gezien, ik ben er van geschrokken en ik heb er van geleerd", stelt hij. "Ik werk hard aan mijn verslaving, en dat gaat redelijk goed ondanks mijn pijnlijke scheiding en harde werken. Die avond had ik helaas een terugval, maar dat hoort nu eenmaal bij het afkickproces."

Hasselhoff baalt ervan dat de tape is uitgelekt, maar zegt te hopen dat nu de video toch openbaar is, anderen er hun voordeel uit zullen halen. "Misschien leert iemand er nog wat van, net als ik."


Jongetjes gooien dennenappel op bus

Icoon OpmerkelijkDrie jongetjes van 7, 8 en 9 jaar oud zijn achtervolgd door een buschauffeur en een aantal buspassagiers. De kinderen hadden een dennenappel op de bus gegooid.

De bus reed woensdagmiddag met twintig passagiers door Zoetermeer, toen er vanaf een brug een voorwerp naar beneden werd gegooid. Dit kwam terecht op de voorruit van het voertuig.

De chauffeur stopte onmiddellijk en zette samen met een paar passagiers de achtervolging in. Al snel hadden ze de jonge daders te pakken. Het voorwerp dat zij naar beneden hadden gegooid, bleek een dennenappel te zijn.

De kinderen zijn in bijzijn van hun ouders vermanend toegesproken op het politiebureau. Vanwege hun leeftijd kunnen de jongens niet verder vervolgd worden. Normaal staan op het gooien van voorwerpen vanaf een brug of talud zware straffen.

Eerste beelden EA's Wii-dansgame Boogie

Op de website Vooks.net vinden we de eerste beelden van de Wii-exclusive dansgame Boogie, die momenteel in ontwikkeling is bij Electronic Arts. Naast de trailer vinden we ook een aantal screenshots van de game waarin je je eigen 'Boog' kan creeren en het podium kan beklimmen om een ster te worden. De game zal gebruik maken van een nieuwe microfoon peripheral voor de Wiimote en spelers kunnen gebruik maken van ingebouwde editing tools om een eigen music video te maken. Als we de bron mogen geloven zal Boogie veertig decennia aan muziekgeschiedenis bevatten, omdat wij echter twijfelen of er gefeest kan worden met VOC matrozen gaan we er maar vanuit dat men doelt op vier decennia, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor ieders wensen.

Het filmpje kun je hier bekijken.





Bedrijf brengt muurstopwatch op de markt

Ideaal voor de hectische personen onder ons, dat beweert althans de fabrikant: de 'One Hour Clock'. Het gaat om een apparaatje dat in een uur tijd een cirkel op een muur tekent. Volgens de fabrikant kun je heerlijk uitrusten terwijl je wacht totdat de cirkel rond is.

Het principe is eigenlijk heel simpel: je hangt de veredelde stopwatch met een potlood aan de muur en je wacht een uurtje af. Je schijnt het ding in verschillende internetshops voor zo'n twintig euro te kunnen kopen. Het kleurpotlood moet je echter nog apart aanschaffen. De gum of verf om je muur weer in z'n originele staat te herstellen overigens ook...

One Hour Clock
Wellicht een ideetje voor moederdag?

Wimax toegepast op Brabants platteland

Icoon InternetBewoners van het Brabantse platteland bij Knegsel (ten zuidwesten van Eindhoven) maken als eerste in Nederland kennis met de gemakken van snel draadloos internet via Wimax. Internetbedrijf Casema heeft dat vrijdag laten weten.

Casema verwacht veel van de mogelijke opvolger van UMTS. Het is tot 13 keer sneller en bij uitstek geschikt in uitgestrekte, dunbevolkte gebieden.

In de regio van Knegsel staan drie antennes die draadloos breedbandinternet verzorgen over afstanden tot 25 kilometer. Een ouder echtpaar krijgt via het netwerk digitale thuiszorg. Een beveiligingsbedrijf verzorgt via Wimax cameratoezicht bij een bedrijf met kostbare landbouwwerktuigen. Abonnees kunnen inloggen met elk geschikt apparaat, waar en wanneer het uitkomt.

Casema bekijkt in de testomgeving hoe de gebruikers het ervaren en wat bijvoorbeeld de invloed is van het weer.

DVD: Puzzelrace

Er zijn vast spannendere dingen te bedenken dan met z'n tientallen in een wedstrijd een zevental kruiswoordpuzzels op te lossen, maar de deelnemers aan de jaarlijkse 'American Crossword Puzzle Tournament' hebben er in Puzzelrace duidelijk veel plezier in. De documentaire uit 2006 van Patrick Creadon, genomineerd voor de Grand Jury Prize op het prestigieuze Sundance filmfestival, volgt een aantal van de 'professionele' snelste puzzelaars. Centraal staat ook de grondlegger van het toernooi en de 'godfather' van de kruiswoordpuzzel van de New York Times, Will Shortz. Om de kijker niet helemaal moedeloos te maken van alle expertise op het gebied van het maken en oplossen van puzzels, komen er ook een aantal beroemdheden als Bill Clinton en Jon Stewart aan het woord over hun passie voor de denksport.


Ajax wil Heijblok halen

Ajax heeft het oog laten vallen op Erik Heijblok van Haarlem. De Amsterdammers willen hem als derde keeper aantrekken achter Stekelenburg en Gentenaar.

Ajax wil de huidige derde keeper, Kenneth Vermeer, verhuren zodat hij ervaring op kan doen. Heijblok is al vier seizoenen vaste keeper bij Haarlem. Dit seizoen keepte de 28-jarige Heijblok al 35 duels en in totaal keepte hij 126 eerstedivisie-duels.

Schooldirecteur verdacht van ontucht

In het Brabantse Putte is een directeur van een basisschool aangehouden op verdenking van ontucht met minderjarigen. Het gaat om kinderen die op de basisschool zitten of hebben gezeten. Er is namens meerdere kinderen aangifte gedaan.

De man, de 58-jarige Anton K., is directeur van katholieke basisschool 'Op Dreef' in Putte. De aangifte tegen hem zou zijn gedaan door het bestuur van de basisschool en de stichting voor katholiek onderwijs Vives. Dat gebeurde nadat Vives geruchten over K. zelf had laten onderzoeken. De directeur zat al sinds de carnavalsvakantie thuis.

De meeste ouders van 'Op Dreef' wisten vanochtend nog van niets. Zij kregen gisteren alleen een brief van Vives dat het onderzoek bijna klaar is en dat er een interimdirecteur komt. De brief rept met geen woord over de aanhouding en de aangifte.

K. is al 21 jaar verbonden aan de school. Er gaan al langer geruchten over ongepast gedrag van hem. Hij zou aanwezig zijn bij het douchen van leerlingen (soms bij hem thuis) en foto's hebben gemaakt. Een woordvoerder van K.'s familie zegt dat de familie volledig achter hem staat. ''Zoals iedereen die hem goed kent. Mensen in openbare functies zijn een makkelijk doelwit in dit soort zaken.''


Met dank aan Bas028 voor de submit.

Dresscode studenten Tilburg bij tentamen

Icoon OnderwijsDe Universiteit van Tilburg (UvT) verwacht van studenten rechten dat ze netjes gekleed hun mondeling tentamen afleggen. Dat wil zeggen in tenue de ville. De heren in een net pak met een overhemd en de dames bijvoorbeeld een mantelpakje of een nette jurk (rok). Dat heeft docent strafrechtsvergelijking Floris van Laanen zijn studenten laten weten.

Wat de UvT zeker niet op prijs stelt zijn studenten die op het mondeling verschijnen in strandtopjes en dito rokjes, sportieve schoenen of slippers, driekwart broeken of jeans. Ook niet als het buiten bloedheet is.

Fel protest tegen deze dresscode is tot nog toe uitgebleven. In het Brabants Dagblad zeggen studenten vandaag te begrijpen dat je fatsoenlijk op je mondeling tentamen behoort te verschijnen. ''Je kúnt niet aanstootgevend gekleed naar een mondeling tentamen komen'' en ''Ik snap wel dat het een docent afleidt, als dames te bloot gekleed zijn. De objectiviteit is dan zoek'', zo tekende de krant op uit de mond van studenten.



Zo niet dames!

CD: The Nightwatchman - One Man Revolution

Tom Morello heeft in zijn carriere een behoorlijk aantal gitaren gebruikt waarvan de meesten een elektrische variant zijn, en terugkomen in het wat hardere werk van zijn tijd bij Rage Against The Machine en Audioslave. Hij bezit echter ook een akoestische Ibanez, versierd met een zwarte ster en de woorden Whatever It Takes. Deze gitaar en zijn stem vormen de ingrediënten van het politiek getinte singersongwritersalbum van Morello, die hij onder de naam The Nightwatchman onlangs heeft uitgebracht. De woorden op zijn akoestische gitaar zijn tevens de titel van deze plaat.

PSV richt zich weer op Luque

PSV heeft zich in de zoektocht naar een nieuwe spits voor aankomend seizoen weer gericht op Albert Luque. De spits van Newcastle United zou in de winterstop eigenlijk al overkomen naar Eindhoven, maar de transfer ketste op het laatste moment af.

Volgens enkele bronnen in Engeland had PSV in de winterstop al een principeakkoord met het Engelse Newcastle over Luque. De voorzitter van Newcastle, Freddy Shepherd, wilde ineens niet meer meewerken aan het vertrek van de Spanjaard. Shepherd lijkt, nu het seizoen bijna is afgelopen, wel mee te willen werken aan een transfer.

PSV is ook nog steeds bezig met Roy Makaay, voormalig teamgenoot van Luque bij Deportivo La Coruna. De Nederlandse spits in Duitse dienst lijkt voorlopig echter voorkeur te geven aan het uitdienen van zijn contract dat nog één jaar doorloopt.

BMW ziet af van vrijdagscoureur

BMW F1 heeft definitief afgezien van het gebruik van een derde coureur tijdens de vrije trainingen op vrijdag. De rol van test- en reservecoureur Sebastian Vettel wordt hierdoor beperkt tot reservecoureur en reguliere testwerkzaamheden.


Voorafgaand aan dit seizoen was Sebastian Vettel verzekert van minstens één trainingssessie op de vrijdagen van een Grand Prix-weekend. De vaste racecoureurs hebben echter hun beklag gedaan, daar zij kostbare tijd zouden missen in de bolide. Tevens was BMW het enige topteam dat gebruik zou gaan maken van haar vrijdagscoureur.

Afgelopen maanden waren er intern vele discussies en vergaderingen over de rijdersbezetting gedurende het Grand Prix-weekeinde. "Zoals eerder al bekend gemaakt hebben we na afloop van de races overzee goed gekeken naar de coureursamenstelling voor de vrijdag van de grand-prixweekenden. Tot anders wordt bericht zullen de twee racecoureurs de gehele vrijdag op het circuit zijn", bevestigt Mario Theissen.

Op deze manier hoopt BMW de sterke seizoenstart om te kunnen zetten in een derde plek in het constructeurskampioenschap. "Onze prestaties in de eerste drie ronden van het wereldkampioenschap hebben ons een zeer goede start van het seizoen opgeleverd," blik Theissen terug. "We hebben de tijd sinds Bahrein gebruikt om wat intensief ontwikkelingswerk uit te voeren. Onze rivalen zullen zeer waarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan en de brandende vraag is of de balans van kracht het resultaat kan verbeteren. Ons doel is duidelijk, onze positie als derde team op de grid behouden."

Klimaatbeperking kost 225 euro per aardbewoner

Maatregelen tegen de uitstoot van broeikasgassen zullen maar beperkte invloed hebben op de economische groei. Wil de opwarming van de aarde tot 2030 niet meer dan 2 graden Celsius bedragen, dan zal dat per wereldburger een slordige 300 dollar (225 euro) per jaar aan inkomsten kosten.

Dat heeft het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) becijferd in een vrijdag in Bangkok verschenen rapport. Het is het derde rapport dit jaar van het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) heeft een leidende rol gespeeld bij de samenstelling van het rapport, waaraan 160 auteurs hebben meegewerkt.

Lang is verondersteld dat minder uitstoot van broeikasgassen ook minder economische groei betekent. Gezien de verwachting dat het gemiddelde inkomen per hoofd van de wereldbevolking in 2030 10.000 dollar zal bedragen (nu is dat 5500 dollar) is het financiële nadeel begrensd. Beperking van de opwarming tot 3 graden Celsius leidt tot een afname van het verwachte inkomen van 60 dollar. Bij de vergelijking is de temperatuur in 2000 als uitgangspunt genomen.

Volgens het rapport zal de uitstoot van broeikasgassen zonder strakker klimaatbeleid in 2030 vergeleken met 2000 met 25 tot 90 procent stijgen. De afgelopen 35 jaar zijn de emissies al met 70 procent toegenomen.



Uitstoot van broeikasgassen

Speciaal nummerbord pedoseksuelen in VS

Icoon BuitenlandsDrie Amerikaanse staten staan op het punt veroordeelde ontuchtplegers met een speciaal nummerbord op hun auto herkenbaar te maken voor hun omgeving. In Wisconsin ligt een plan op tafel voor een geelgroene nummerplaat, terwijl in Ohio wordt gedacht aan fluorescerend groen.

In Alabama wordt nog gewerkt aan een ontwerp, meldden Amerikaanse media donderdag. ''Al te lang kijken kinderseks-roofdieren uit naar onze kinderen. Het wordt tijd dat we een mogelijkheid krijgen om hen in de gaten te houden'', aldus een parlementslid in Wisconsin.

Een parlementscommissie in de staat ging onlangs met een ruime meerderheid akkoord met het voorstel. De gouverneur van de staat Ohio heeft al laten weten dat hij zijn handtekening onder een dergelijke wet zal zetten als het parlement akkoord gaat.

Roep om onderzoek naar nazi-vluchten KLM

Icoon PolitiekDe VVD, het Nederlands instituut voor oorlogsdocumentatie (NIOD) en het Centrum Informatie en documentatie Israël (CIDI) vinden dat er een onderzoek moet komen naar de rol van de KLM bij het vluchten van nazi's naar Argentinië.

Dat bleek donderdag uit een uitzending van televisieprogramma Netwerk. Het CIDI vindt dat bij dit onderzoek ook gekeken moet worden naar een mogelijke betrokkenheid van prins Bernhard die in de jaren na de oorlog commissaris was van de KLM. Voor Hans van Baalen van de VVD is de integriteit van de prins geen onderwerp van onderzoek.

Van Baalen vindt wel dat de hele kwestie onderzocht moet worden. Hij heeft minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) gevraagd om openheid van zaken te geven. Bovendien vindt hij, net als David Barnauw van het NIOD, dat het de KLM zou sieren als het een onafhankelijk onderzoek mogelijk zou maken en zou financieren.

Volgens het CIDI en de VVD zou het NIOD dat onderzoek moeten uitvoeren. Het NIOD zelf pleit voor een onafhankelijke commissie waar ook Amerikanen aan meewerken.

Een woordvoerder van de KLM zegt in een reactie dat het goed zou zijn als er een onafhankelijk onderzoek zou komen. Volgens hem steekt het verhaal om de zoveel tijd de kop op. ''Zo'n onderzoek zou daar voor eens en voor altijd een eind aan moeten maken.'' Wie dat moet betalen, vindt de zegsman op dit moment niet zo relevant.

Gumball3000 rally beëindigd

Icoon BuitenlandsAls teken van respect heeft de organisatie van de Gumball3000 de rally beëindigd, nadat een deelnemer aan de rally een voorbijganger dood had gereden. De rally is donderdagavond stilgelegd in Bratislava.

''We zijn zeer bedroefd over wat er is gebeurd en vinden dat de rally moet worden gestopt als teken van respect aan Vladimir Cepulyoski, die vandaag omkwam bij een ongeval waaraan een deelnemer van de rally betrokken was'', zeiden de organisatoren gisteren op hun website.

Het is de eerste keer in negen jaar dat de rally wordt stilgelegd.

Met dank aan Yabadab voor de submit.

Thuisdetentie moet hoofdstraf worden

Icoon MisdaadMinister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil thuisdetentie met een maximale duur van vier maanden als hoofdstraf invoeren binnen het Nederlandse strafregime. Dat heeft een woordvoerder van zijn ministerie vrijdag bevestigd naar aanleiding van bericht in het dagblad Trouw.

Thuisdetentie biedt mogelijkheden voor gevallen waarin een geldboete of taakstraf als een te lichte straf en zitten in de gevangenis als een te zware straf wordt ervaren. De thuisstraf verplicht een veroordeelde zijn straf thuis uit te zitten. De controle gebeurt elektronisch, met een enkel- of polsband die via een zender is verbonden met een centrale meldkamer. Ook kan de veroordeelde onaangekondigd huisbezoek krijgen.

De veroordeelde mag zijn woning gedurende twee uur per dag verlaten voor boodschappen, familiebezoek, sporten of het bijwonen van een religieuze plechtigheid. Hierover moeten van te voren afspraken worden gemaakt met de Dienst Justitiële Inrichtingen, die verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van de straf.

'Thuisgevangenen' mogen niet buiten de deur werken of een opleiding volgen. Veroordeelden die niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien, krijgen een toelage op bijstandsniveau. Uit binnenlands- en buitenlands onderzoek blijkt volgens het ministerie dat veroordeelden thuisdetentie als een echte straf ervaren. Er zijn al proeven gedaan met elektronisch toezicht.

Hirsch Ballin stuurt vrijdag het betreffende wetsvoorstel voor advies naar diverse instanties.

Speedball II naar Xbox Live Arcade

Heugelijk nieuws voor retro-fans. Ontwikkelaar Empire Interactive heeft vandaag bekend gemaakt dat ze Speedball II: Brutal Deluxe naar Xbox Live Arcade zullen brengen. Deze klassieke titel komt regelmatig voor op lijstjes met de meest gewilde arcade-games. Speedball verscheen oorspronkelijk op de Amiga en valt het best te omschrijven als een futuristisch handbal.

Of Empire Interactive een beetje talent heeft kunnen we volgende week al beoordelen, dan verschijnt een door hun geporte versie van Double Dragon op Xbox Live Arcade. Wanneer Speedball II zal verschijnen is nog niet bekend.



Icecream, icecream...

Nederlander positiever over Duitsers

Icoon BinnenlandsNederlanders zijn positiever gaan denken over Duitsers. Dat blijkt uit een onderzoek van zeven regionale dagbladen en het onderzoeksbureau Intomart GfK. Bijna driekwart van de Nederlanders vindt dat Duitsers vanavond welkom zijn bij de dodenherdenkingen in Nederland. Zelfs Duitse oud-militairen zijn volgens 70 procent welkom. Ouderen hebben meer moeite met Duitsers.

Van de 500 ondervraagden is 32 procent de laatste tien jaar positiever over de Duitsers gaan denken. Duitsers zijn voor de respondenten vooral vriendelijke en trotse harde werkers. Duitsland krijgt het rapportcijfer 6,8.

Ook in de toekomst moet dodenherdenking blijven, zegt 80 procent. Slechts zeven procent wil de herdenking helemaal afschaffen en dertien procent wil de herdenking tot één keer in de vijf jaar beperken.

Sjevtsjenko moet onder het mes

Aan het einde van dit seizoen moet Andrei Sjevtsjenko een operatie aan zijn lies ondergaan. Chelsea hoopt wel dat de spits uit Oekraïne dit seizoen nog in actie komt.

Vanwege zijn blessure miste Sjevtsjenko eergisteren de van Liverpool verloren wedstrijd in de halve finales van de Champions League. Chelsea wilde met het persbericht het verhaal in Engelse media weerleggen dat de spits een blessure simuleerde omdat hij geen zin had om in Liverpool op de bank te zitten.

UEFA bestraft Stijnen voor uitspraak

De UEFA heeft Stijn Stijnen bestraft met een geldboete van ruim 4100 euro. De Belgische doelman moet het bedrag betalen, omdat hij volgens de UEFA "ontoelaatbare uitspraken" deed in de media.

Eind maart zei de Belg in de Gazet van Antwerpen dat zijn medespelers van de Belgische nationale ploeg sterspeler Cristiano Ronaldo van Portugal hard moesten aanpakken in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen beide landen. "Na twee minuten moet hij eigenlijk het veld al geblesseerd verlaten", zei Stijnen toen.

Stijnen was naar eigen zeggen verkeerd geciteerd, maar daar had de UEFA geen boodschap aan. Portugal won destijds het duel met 4-0, met twee treffers van Cristiano Ronaldo.

Vitesse op zoek naar nieuwe keeper

Vitesse is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe keeper. Huurling Vladimir Stojkovic zal deze zomer waarschijnlijk terugkeren naar FC Nantes. Hierdoor moeten de Arnhemmers op zoek naar een nieuwe goalie.


"Er moet een keeper bij", aldus manager voetbalzaken Jan Streuer. "Of er moeten nog dingen veranderen met Vladimir Stojkovic, maar die is nu niet haalbaar. We hebben Raymond van Driel een contract aangeboden, maar dat is niet als tweede keeper." Naast Van Driel beschikt Vitesse nog over Piet Velthuizen.

Vicioso wint openingsrit Asturië

De openingsetappe in de Ronde van Asturië is gewonnen door de Spanjaard Angel Vicioso. Na een rit van 150,6 kilometer tussen Oviedo en Llanes was Vicioso in de sprint sneller dan zijn landgenoot Francisco José Ventoso (Saunier Duval). Pablo Urtasun van Liberty Seguros zorgde voor een compleet Spaans podium.

Niels Scheuneman van Unibet.com is de enige Nederlandse deelnemer. Hij speelde echter geen rol van betekenis, hij eindigde als 59 op tien minuten van de winnaar.

De Spaanse rittenkoers werd vorig jaar gewonnen door Oscar Sevilla.

Hallo Cindy

Drank, kan best leuke gevolgen hebben, je wordt open en je verliest wat remmingen.

Maar goed, Cindy komt erachter dat er ook minder leuke kanten aan drank zijn, zoals lieve jongetjes die beloven het filmpje niet op internet te zetten, maar gelukkig voor ons en de hele wereld dat wel doen, dus allemaal even zwaaien naar Cindy, ze zal het nodig hebben.....

Bank of America: verkoop LaSalle bindend

Bank of America (BoA) ziet de overeenkomst om ABN Amro's dochter LaSalle over te nemen als bindend. De bank neemt alle nodige stappen om zijn rechten te beschermen. Dat zei een woordvoerder van de Amerikaanse bank donderdag.

De reactie van de bank volgt op de uitspraak van de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam donderdag. De rechter bepaalde dat ABN Amro de verkoop van de Amerikaanse dochter LaSalle aan BoA niet mag doorzetten. BoA had een bod van 21 miljard dollar (15,5 miljard euro) gedaan op LaSalle.

Bank of America wilde de uitspraken niet verder toelichten. Wanneer ABN Amro LaSalle niet kan verkopen, is het aantrekkelijker voor het bankenconsortium Royal Bank of Scotland, Fortis en Banco Santander om de bank over te nemen en op te splitsen. ABN Amro wilde LaSalle juist verkopen om de wind uit de zeilen van het consortium te nemen en het zo voor de Britse bank Barclays aantrekkelijker te maken om ABN Amro als geheel over te nemen.
ABN Amro in het nauw?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.