Schooldirecteur verdacht van ontucht

In het Brabantse Putte is een directeur van een basisschool aangehouden op verdenking van ontucht met minderjarigen. Het gaat om kinderen die op de basisschool zitten of hebben gezeten. Er is namens meerdere kinderen aangifte gedaan.

De man, de 58-jarige Anton K., is directeur van katholieke basisschool 'Op Dreef' in Putte. De aangifte tegen hem zou zijn gedaan door het bestuur van de basisschool en de stichting voor katholiek onderwijs Vives. Dat gebeurde nadat Vives geruchten over K. zelf had laten onderzoeken. De directeur zat al sinds de carnavalsvakantie thuis.

De meeste ouders van 'Op Dreef' wisten vanochtend nog van niets. Zij kregen gisteren alleen een brief van Vives dat het onderzoek bijna klaar is en dat er een interimdirecteur komt. De brief rept met geen woord over de aanhouding en de aangifte.

K. is al 21 jaar verbonden aan de school. Er gaan al langer geruchten over ongepast gedrag van hem. Hij zou aanwezig zijn bij het douchen van leerlingen (soms bij hem thuis) en foto's hebben gemaakt. Een woordvoerder van K.'s familie zegt dat de familie volledig achter hem staat. ''Zoals iedereen die hem goed kent. Mensen in openbare functies zijn een makkelijk doelwit in dit soort zaken.''


Met dank aan Bas028 voor de submit.