BMW ziet af van vrijdagscoureur

BMW F1 heeft definitief afgezien van het gebruik van een derde coureur tijdens de vrije trainingen op vrijdag. De rol van test- en reservecoureur Sebastian Vettel wordt hierdoor beperkt tot reservecoureur en reguliere testwerkzaamheden.


Voorafgaand aan dit seizoen was Sebastian Vettel verzekert van minstens één trainingssessie op de vrijdagen van een Grand Prix-weekend. De vaste racecoureurs hebben echter hun beklag gedaan, daar zij kostbare tijd zouden missen in de bolide. Tevens was BMW het enige topteam dat gebruik zou gaan maken van haar vrijdagscoureur.

Afgelopen maanden waren er intern vele discussies en vergaderingen over de rijdersbezetting gedurende het Grand Prix-weekeinde. "Zoals eerder al bekend gemaakt hebben we na afloop van de races overzee goed gekeken naar de coureursamenstelling voor de vrijdag van de grand-prixweekenden. Tot anders wordt bericht zullen de twee racecoureurs de gehele vrijdag op het circuit zijn", bevestigt Mario Theissen.

Op deze manier hoopt BMW de sterke seizoenstart om te kunnen zetten in een derde plek in het constructeurskampioenschap. "Onze prestaties in de eerste drie ronden van het wereldkampioenschap hebben ons een zeer goede start van het seizoen opgeleverd," blik Theissen terug. "We hebben de tijd sinds Bahrein gebruikt om wat intensief ontwikkelingswerk uit te voeren. Onze rivalen zullen zeer waarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan en de brandende vraag is of de balans van kracht het resultaat kan verbeteren. Ons doel is duidelijk, onze positie als derde team op de grid behouden."