NASA denkt niet na over seks in de ruimte

Icoon OpmerkelijkNASA heeft plannen om over dertig jaar op Mars te landen. Door de recente ontdekking van de planeet die het meeste op de aarde lijkt, wordt verwacht dat ruimtereizen steeds langer worden. Maar dan stuit je ook op praktische problemen, want wat doe je met een ziek bemanningslid die waardevolle zuurstof verbruikt? En als er iemand overlijdt, wat doe je met het lichaam als je bezig bent met een reis van drie jaar?

Dit zijn allemaal vragen waar NASA zich mee bezig houdt. “Het zijn lastige onderwerpen omdat men er niet makkelijk over praat”, zegt Dr. Richard Williams, hoofd van de gezondheid en medisch officier. “We proberen om ethische richtlijnen op te zetten waarbij bemanning in de toekomst bij geholpen wordt, als deze problemen voorkomen.”

Er is echter een onderwerp wat buiten beschouwing wordt gelaten, namelijk wat men doet met seksuele behoeften van jonge mannen en vrouwen gedurende een jarenlange missie? Seks wordt niet genoemd in het document van de NASA. Dr. Williams zegt dat seks in de ruimte geen gezondheidskwestie is, maar een ‘gedragskwestie’ en dat anderen dat moeten bekijken binnen de NASA.

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.