Beckenbauer hoopt op Toni

Franz Beckenbauer, voorzitter van Bayern München, heeft de interesse in Luca Toni bevestigd. De Duitse club wil de speler van Fiorentina voor volgend seizoen vastleggen en op die manier voorkomen dat de ploeg weer een slecht jaar mee gaat maken.

In de Bundesliga doet Bayern München niet meer mee in de strijd om de titel en ook deelname aan de Champions League voor volgend seizoen is verder weg dan ooit. Mede dankzij Toni zou de ploeg uit Beieren vanaf het nieuwe seizoen weer mee moeten doen om de prijzen.

Ook Miroslav Klose werd in relatie met de Duitse club gebracht, maar deze transfer gaat zeer waarschijnlijk niet door. De aanvaller heeft bij zijn huidige club Werder Bremen nog een contract tot medio 2008 en heeft inmiddels laten weten deze uit te dienen.

Beckenbauer heeft in Gazzetta dello Sport inmiddels laten weten dat hij Toni volgend seizoen graag in Duitsland ziet spelen. "Hij heeft karakter, helpt het team en is een speciale voetballer. Toni is een garantie voor doelpunten. Ik hoop dat hij zich bij ons voegt."

Naast Toni zou Bayern München graag nog een aantal spelers naar de club halen. "We hebben nieuw bloed nodig", vervolgde Beckenbauer zijn verhaal. "Niet alleen Toni, maar we zullen een nieuwe ploeg om hem heen moeten bouwen."