Meisje (13) doodgereden bij dropping

Icoon OngelukEen dertienjarig meisje uit Woerdense Verlaat (gemeente Nieuwkoop) is woensdagavond doodgereden door een automobilist. Dat gebeurde toen ze met andere jongeren om 23.00 uur over de Hessenweg in Ede liep voor een dropping. Naast het dode meisje raakten ook nog twee jongens van dertien en vijftien jaar gewond.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep van ongeveer tien kinderen die meeliepen met een dropping. Het clubje liep waarschijnlijk over de rijbaan zonder verlichting of reflecterende vestjes. De twintigjarige automobilist uit Ederveen kwam aanrijden en had het groepje niet gezien in het donker. De bestuurder raakte bij het ongeluk in totaal drie jongeren. Het meisje overleed vrijwel meteen. De jongens werden naar het ziekenhuis gebracht.

De Edervener is na verhoor naar huis gestuurd. De aangereden jongeren liepen afgezonderd van hun begeleiders. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de groep de exacte toedracht van het ongeval. Het dode slachtoffer is de 13-jarige Laura Brouwer. Bizar was dat zij de dochter is van de plaatselijke wethouder van verkeer.

Met dank aan tralalala voor de submit.