Video stomdronken David Hasselhoff uitgelekt

In Amerika is gisteren in verscheidene entertainmentprogramma's een video uitgezonden van een stomdronken David Hasselhoff. De nu 54-jarige Hasselhoff, die bekend is vanwege zijn rollen in de televisieseries Knight Rider en Baywatch, ligt, slechts gekleed in een spijkerbroek, laveloos op de vloer en probeert een hamburger te eten.

De video is zo'n drie maanden geleden gemaakt door zijn dochters Taylor-Ann (16) en Hayley (14). Ze zouden de beelden hebben gemaakt om hun vader te confronteren met zijn drankprobleem. Het is al langer bekend dat Hasselhoff een drankprobleem heeft. In het verleden werd hij al eens behandeld voor zijn drankverslaving in de Betty Ford-kliniek.

Op de video probeert Taylor-Ann een gesprek met haar vader te voeren over zijn drankgebruik en vraagt hem herhaaldelijk waarom hij dit zichzelf aandoet. "Omdat ik eenzaam ben en heel veel problemen heb", luidt het antwoord. De acteur scheidde vorig jaar na zestien jaar huwelijk van de moeder van zijn twee dochters.

David Hasselhoff heeft inmiddels gereageerd op de beelden. "Ik heb het filmpje gezien, ik ben er van geschrokken en ik heb er van geleerd", stelt hij. "Ik werk hard aan mijn verslaving, en dat gaat redelijk goed ondanks mijn pijnlijke scheiding en harde werken. Die avond had ik helaas een terugval, maar dat hoort nu eenmaal bij het afkickproces."

Hasselhoff baalt ervan dat de tape is uitgelekt, maar zegt te hopen dat nu de video toch openbaar is, anderen er hun voordeel uit zullen halen. "Misschien leert iemand er nog wat van, net als ik."