Dresscode studenten Tilburg bij tentamen

Icoon OnderwijsDe Universiteit van Tilburg (UvT) verwacht van studenten rechten dat ze netjes gekleed hun mondeling tentamen afleggen. Dat wil zeggen in tenue de ville. De heren in een net pak met een overhemd en de dames bijvoorbeeld een mantelpakje of een nette jurk (rok). Dat heeft docent strafrechtsvergelijking Floris van Laanen zijn studenten laten weten.

Wat de UvT zeker niet op prijs stelt zijn studenten die op het mondeling verschijnen in strandtopjes en dito rokjes, sportieve schoenen of slippers, driekwart broeken of jeans. Ook niet als het buiten bloedheet is.

Fel protest tegen deze dresscode is tot nog toe uitgebleven. In het Brabants Dagblad zeggen studenten vandaag te begrijpen dat je fatsoenlijk op je mondeling tentamen behoort te verschijnen. ''Je kúnt niet aanstootgevend gekleed naar een mondeling tentamen komen'' en ''Ik snap wel dat het een docent afleidt, als dames te bloot gekleed zijn. De objectiviteit is dan zoek'', zo tekende de krant op uit de mond van studenten.Zo niet dames!