FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 februari 2007

Snel geld verdienen..

.. door middel van geldautomaat fraude. Zoals iedereen weet je dat je tegenwoordig extra goed op moet letten als je ergens gaat pinnen om er geld op te nemen. Dat ik er zelf beter op ga letten zie je in deze BBC documentaire waarin er aangetoond wordt hoe makkelijk het is om bankpassen te kopieëren. Dus controleer de invoer van de geldautomaat en houd goed je hand voor je pincode, want zonder die code hebben ze niks aan een gekopieerde pas!
Ik heb jullie gewaarschuwd!

Met dank aan Sc0rPi0n voor de submit.

'Tomatencomplot tegen Iran'

Icoon BuitenlandsDe vijanden proberen de Islamitische Republiek op de knieën te krijgen door de prijzen van tomaten en ander voedsel te verhogen, aldus de Iraanse president Ahmadinejad "Zij denken dat wij door hun samenzwering onze idealen opgeven. Zulke tactieken zullen evenwel niet slagen." Hiermee doelde hij op de Westerse landen. De Iraanse president maakte dit zondag bekend.

Vooral de gestegen prijzen van tomaten geeft aanleiding tot onvrede in het land. De tomaten vormen een belangrijk ingrediënt in de Iraanse keuken. Politieke tegenstanders van de regering van Ahmadinejad denken dat de gestegen prijzen komen door het beleid van de regering en niet door de sancties van de Verenigde Staten. Iran kampt met een inflatie van circa zestien procent.

Ahmadinejad beloofde het probleem op te zullen lossen met de hulp van Allah. "De vijanden denken dat ze met het gooien van wat stenen en zand de bulldozer kunnen stoppen." Met de bulldozer bedoelde hij de Islamitische revolutie. In januari kreeg Ahmadinejad ook al kritiek over de gestegen prijzen van tomaten, maar die wierp hij van de hand. Volgens de president moeten de klanten gewoon beter opletten waar ze hun voedsel kopen. De conservatieve president heeft vooral de steun gehad van de arme kiezer.
Tomatenorgie

Met dank aan PPL voor de submit.

10-jarige billenknijper opgepakt

Icoon OpmerkelijkEen tienjarige jongen is zondag opgepakt nadat hij een 51-jarige vrouw in haar achterwerk had geknepen. De jongen stak zijn hand zaterdag onder de rok van de vrouw en kneep toe. Het incident deed zich voor in een winkelcentrum in Tilburg, nadat het jochie met zijn vriendjes had afgesproken de vrouw in haar billen te knijpen.

De knaap heeft op het politiebureau zijn onzedelijke gedrag toegegeven. Tegen hem wordt geen proces-verbaal opgemaakt, omdat hij minderjarig is.

Hepie en Hepie hervinden elkaar

Icoon MuziekHepie Hiemstra en Hepie Postma, de twee nichtjes die in 1980 een hit scoorden met 'Ik Lig Op Mijn Kussen', gaan weer samen muziek maken. Manager Jan Zwarteveen maakte dat vandaag bekend.

Het smartlappenduo trad tussen 1980 en 1989 samen op, en werd in die periode populair met verscheidene top 40-nummers. Nadat Hepie en Hepie uit elkaar waren, startten beiden met redelijk succes een solocarrière. Het werken zonder partner beviel, naar nu blijkt, echter toch niet goed genoeg. Als excuus voor de comeback wordt het 25-jarig artiestenjubileum van Hiemstra genoemd.

Het nieuwe album moet in mei uitkomen; de eerste single verschijnt een maand eerder. Precieze data zijn nog niet bekend.

Lerares sms't drugs-bestelling naar politie

Icoon Domme criminelenEen verkeerd verstuurd sms'je kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Voor een 34-jarige Amerikaanse lerares lonkt door een dergelijke actie een verblijf in een gevangenis in haar staat Kentucky. De vrouw uit het stadje Murray had via een sms'je wiet besteld. Het nummer dat ze in haar hoofd had van haar dealer bleek echter onjuist. Daardoor kwam de bestelling bij een politieagent terecht.

Aanvankelijk dacht de agent met een grappenmaker van doen te hebben, maar toen hij meerdere sms'jes van dezelfde strekking kreeg maakte hij toch maar een afspraak voor een transactie. Toen de vrouw op de afgesproken tijd en plek arriveerde werd ze door de agent en enkele van zijn collega's in de boeien geslagen, zo meldt het persbureau Associated Press.

De vrouw mag zich nu voor de rechter verantwoorden wegens drugsbezit. De website van de school waar ze werkt meldt dat ze hangende het onderzoek met betaald verlof is gestuurd.
Met dank aan nieuwrechts voor de submit.

Gekleurde vlammen

Kaarsjes of olielampjes bijna de klassieke ingredienten voor een romantische avond met je geliefde maar wil je echt indruk maken met kaarsjes en olielampjes dan moet het wel iets bijzonders zijn en dan heb ik niet over kaarsjes in de vorm van beren of een lul.

Nee, neem dan deze olielampjes an sich niet veel anders dan normale olielampjes maar ze zijn best bijzonder want wie zegt dat een vlam geel moet zijn want de bedenkers van deze olielampjes vinden dat een vlam ook best blauw, groen of rood kan zijn.

Niet echt nuttig, wel grappig bedacht.

Uitslag Top of Flop CD actie!

De FOK!weblog bestaat vijf jaar. En om dat te vieren waren er verschillende prijzen te winnen. Ik mag jullie mededelen wie de gelukkige winnaars zijn geworden van de FOK! Top of Flop actie!.

Uit alle reacties op de ToF blogjes zijn de volgende twee users getrokken die elk een Tunnelfist album hebben gewonnen.
De gelukkige CD winnaars zijn geworden:
LennyKravitz en Jihad_Joe

Deze users, hebben beiden geen email in hun profiel staan dus zij zullen zélf onze allerliefste PR-dame flugeltje mailen.. Zij zal er voor zorgen dat jullie zo snel mogelijk de CD's thuis gestuurd krijgen.

Iedereen bedankt voor het reageren, ga zo door zou ik zeggen, en de prijswinnaars : GEFELICITEERD!

FOK!radio: 3FM-dj naar de Noordpool en DIG-mods live

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Radio maken op de Noordpool. Je moet er maar zin in hebben. Maar 3FM-dj Michiel Veenstra heeft het er voor over om zo de aandacht te vestigen op het klimaatprobleem. Inmiddels is het bijna zeker dat hij in april kan gaan. Ter voorbereiding gaat hij donderdag tussen de ijsberen slapen. Hoe het allemaal zit hoor je vanavond van hemzelf. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in die subfora op het FOK!forum? Vanaf vandaag gaan we dat eens uitzoeken. Vanavond beginnen we bij Digital Corner. Voor veel mensen een plek waar ze alleen maar even langskomen om een vraag te stellen over hun computer of een programma dat ze niet geïnstalleerd krijgen. Maar is het meer? En wat is eigenlijk het verschil met het forum van Tweakers.net? We vragen het aan de huidige mod FredvZ en aan de onlangs gestopte mod Slarioux. Hij was al lang mod en dus kwam zijn 'ontslag' wel onverwacht. Waarom hij dus weg is gegaan, horen we vanavond. Beiden zijn live in de studio aanwezig.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We gaan ook weer bellen met Yvonne voor roddels en meer. En we spreken met Nikky over de week op het forum. En Blinky zal weer een hete stelling deponeren. SpeedyGJ is uiteraard de weerman waaraan we gaan vragen hoe het weer de komende dagen is.

Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Zelf ook wat te melden? Je kunt ons tijdens de uitzending ook bereiken via Skype. Onze skypenaam is actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Totti blijft strafschoppen missen

De aanvoerder van AS Roma, Francesco Totti is aan een opvallende reeks bezig. De aanvaller miste afgelopen zondag voor de zesde keer dit seizoen een strafschop.

Van de tien keer dat Totti van elf meter mocht aanleggen, benutte hij er slechts vier. In de Serie A ging het vijfmaal fout, in de Coppa Italia ging het één keer mis. Saillant detail is dat de doelpogingen van Totti altijd tussen de palen gingen, maar de doelman een treffer voorkwam.

Met 14 doelpunten is Totti echter wél topscorer van de Serie A. De spits heeft een voorsprong van één doelpunt op de nummer twee Luca Toni. De spits van AS Roma verklaart: "Ik wil ontzettend graag topscorer blijven, maar als ik penalties blijf missen wordt het een moeilijk verhaal. Het ligt niet aan zenuwen of iets dergelijks, ze willen er gewoon niet in. Ik zal daarom meer "gewone" doelpunten moeten maken".

Luciano Spalletti, de coach van de Romeinen laat zijn topscorer begaan. "Ik ga niets veranderen. We stonden bij de penalty al met 2-0 voor. Ik weet zeker dat als het ergens om gaat dat ze erin vliegen".

Ivoorprijs versnelt uitsterven Afrikaanse olifant

De Afrikaanse olifant staat op het punt uit te sterven door de groei van de handel in ivoor. Deze handel werd in 1989 verboden in een internationaal verdrag, maar zonder drastische maatregelen is dat volgens Amerikaanse onderzoekers vergeefs geweest.

De prijzen van ivoor zijn de laatste tijd sterk gestegen. In 1989 kostte een kilo ivoor nog honderd dollar, in 2006 was dat 750 dollar. Dankzij deze hoge prijzen is de georganiseerde misdaad bij de handel in ivoor betrokken geraakt. In totaal zou er zo'n 240.000 kilo aan ivoor gestroopt moeten zijn. Hiervoor zouden ongeveer 23.000 olifanten zijn gedood, wat gelijk staat aan vijf procent van de resterende Afrikaanse olifanten.

Volgens een van de onderzoekers is stroperij aanpakken in Afrika of aan de bron de enige manier om de illegale ivoorhandel te stoppen. Zodra het eenmaal is verhandeld is het vrijwel onmogelijk om de bron nog te achterhalen.


RKC moet ongelukkig Sektioui weer missen

Voorlopig beleeft RKC Waalwijk nog weinig plezier aan de van FC Porto overgekomen Tarik Sektioui. De Marokkaanse aanvaller heeft zijn hamstring verrekt.

Zondag blesseerde Sektioui zich al na 23 minuten in het duel met Vitesse. Hoelang de aanvaller van de Waalwijkers uit de roulatie zal zijn is vooralsnog niet bekend. Het is echter wel zeker dat Sektioui de komende weken niet maar in actie van komen voor RKC Waalwijk.

Doek valt voor Mokkels.nl

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Nederlandse babesite bij uitstek, Mokkels.nl, gaat binnen enkele dagen op zwart. Eind februari gooit de mannensite, waar jarenlang liefhebbers van vrouwelijk schoon samenstroomden, het bijltje erbij neer, zo melden de makers. Dit omdat ze er zes en een half jaar na dato hun ei niet meer kwijt kunnen. Tijdgebrek speelt eveneens een rol.

Een grote publiekstrekker van Mokkels.nl was de jaarlijkse 'Battle of the babes', waarbij gebruikers de lekkerste vrouwelijke bn'er van het jaar kozen. De gelukkige winnaressen de afgelopen drie jaar waren Elise van de Horst, Katja Schuurman en Chantal Janzen.

Mokkels.nl was nog vooral beroemd om zijn uitgebreide forum, waar duizenden ijverige users elk stukje Nederlands en buitenlands naakt op televisie zorgvuldig registreerden en gedigitaliseerd in de daarvoor bestemde topics plaatsten. De eigenaren melden dat dit mooie stukje internet maandelijks een miljoen unieke bezoekers trok.

AZ kan nog niet over Cziommer beschikken

AZ zal het woensdag in het bekerduel tegen FC Utrecht zonder Simon Cziommer moeten stellen. De topscorer van het bekertoernooi is nog niet voldoende hersteld van een spierblessure.

Het zal nog een week duren voordat Cziommer de groepstrainingen weer kan hervatten. Hierdoor zal hij waarschijnlijk ook het competitieduel tegen, eveneens, FC Utrecht aanstaande zondag missen. Men hoopt wel dat de spelmaker van AZ inzetbaar is tijdens de topper op 8 maart tegen Feyenoord.

Cziommer maakte dit seizoen al vijf doelpunten in het bekertoernooi en is daarmee topscorer.

Slory ontevreden na absentie Bruins

Andwele Slory, speler van Excelsior, heeft wel een verklaring voor de vrije val die zijn club nu doormaakt. Namelijk de absentie van spelmaker Luigi Bruins.

Slory en Bruins, volgend jaar samenwerkend bij Feyenoord, presteren beter mét dan zonder elkaar. "Ik krijg er een punthoofd van. Ik wil natuurlijk geen druk op Luigi leggen, maar sinds hij geblesseerd is krijg ik minder tot geen ballen waar ik wat aan heb. Dat is erg frustrerend", legt de spits van Excelsior uit aan het AD.

In de laatste 12 wedstrijden pakte de Rotterdammers slechts één punt. Dat is goed voor een 17e plaats op de ranglijst. Bovendien staat hekkensluiter ADO Den Haag maar twee punten achter op Excelsior.

Top of Flop: Good Things End - I Know

Vorige week hadden we alleen een ToF User’s Choice, maar vandaag heb ik er weer één uitgekozen.

Er iets speciaals aan deze band, hij bestaat namelijk uit één familie: De drie broers Cyriel, Iwan, Dave en zus Colette. Muziek werd er bij hun met de paplepel ingegoten. Vader Dirk speelt al jaren in hardrockbands. Moeder Angela speelt dwarsfluit in een harmonie-orkest. En de kinderen hebben ook in het orkest gespeeld. Nu staan ze als de rockband in de Mega Top 50, waren ze Superrrrrrrclip bij TMF en Megahit bij 3FM

Gelukkig staat de clip al op YouTube en kunnen jullie hem gaan beoordelen!
Bekijk hier Good Things End - I Know

Ik vind de clip niet veel bijzonders, zal hem niet downloaden of kopen maar het is een leuk radio nummer. Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Duitse gamers woedend over tv-programma

In Duitsland is het al een paar dagen een hotissue, de aflevering Killerspiele van het ARD programma Panorama. Deze zogenaamde 'documentaire' is veel Duitse gamers in het verkeerde keelgat geschoten. De makers van het sensationele programma lijken computerspellen als het nieuwe kwaad te zien en doen hun best ze ook zodanig neer te zetten. Het verdraaien van feiten is daarbij blijkbaar toegestaan, zo wordt bijvoorbeeld aangegeven dat het verkrachten van zoveel mogelijk vrouwen een doel is in GTA.

Op het internet is veel ophef ontstaan en verscheidene Duitsers zoeken al naar een manier om gerechtelijke stappen te ondernemen. De redactie van het ARD geeft aan dat ze verkeerd begrepen worden.

Het einde van de discussie omtrent games lijkt in Duitsland nog niet in zicht. Verschillende deelstaten denken erover om zogenaamde 'killerspiele' als Call of Duty 3 in de ban te doen.

Verstandelijk gehandicapte moet cel in na steekpartij

Icoon JustitieEen verstandelijk gehandicapte inwoner van Roosendaal moet een jaar de cel in, nadat hij vorig jaar in een speeltuin in Roosendaal een 13-jarige jongen had neergestoken. De jongen zou de 19-jarige man gepest en geschopt hebben.

De man werd hierdoor zo kwaad dat hij een mes tevoorschijn haalde en de jongen in zijn rug stak. Andere jongens zouden hem hebben opgehitst tegen de jongen. De man moet na de celstraf onder begeleiding gaan wonen.

'Chelsea doet megabod op Villa'

De Spaanse media melden dat de Engelse topclub Chelsea een gigantisch bod op David Villa hebben gedaan. De spits van Valencia speelt al meerdere seizoenen uitstekend voor club en vaderland.

De 25-jarige speler heeft zichzelf neergezet als één van de beste Europese spitsen van de afgelopen seizoenen en zet nog steeds goede resultaten neer bij Valencia. Hij kwam bij Los Ches in 2005 na een verblijf bij Real Zaragoza. Zijn sterke optredens laten bij veel Europese topclubs een goede indruk achter, maar het is Chelsea dat tot nu toe de meeste interesse toont.

Superdeporte, een Valenciaanse sportkrant, beweert dat technisch directeur van Chelsea, Frank Arnesen, afgelopen week contact op heeft genomen met de Spanjaarden over een bod van maar liefst ¤70 miljoen. De Engelsen zien in Villa de ideale kandidaat om de voorhoede te versterken.

De Spanjaard zelf, die altijd heeft gezegd tevreden te zijn in Valencia, geeft toe dat de interesse vleiend werkt. "Het is altijd geweldig om te zien dat een club van dat niveau met volgt", meldt hij. Zelfs een bod van ¤70 miljoen is echter niet genoeg, vinden de hoge bazen van Valencia. "David is niet te koop, tenzij zijn clausule van ¤126 miljoen wordt betaald", aldus voorzitter Juan Soler. "Wij hebben hem nodig, dus gaan we hem niet verkopen voor minder."

Ex-Qantas-stewardess wellicht zwanger van Fiennes

Icoon OpmerkelijkDe Qantas-stewardess Lisa Robertson, die onlangs in het nieuws kwam nadat ze op een vliegtuigtoilet seks had gehad met acteur Ralph Fiennes, is wellicht zwanger van de acteur. Dat zei ze in een interview in het programma 60 Minutes. De 38-jarige Robertson had eind januari haar avontuurtje en is daarna ontslagen. ''Hij is gewoon onweerstaanbaar en toen ik hem in het echt ontmoette... Het was zijn glimlach, ik smolt.''

De acteur uit onder meer de films The English Patient en Harry Potter 4 was onderweg naar India om daar te praten over het belang van veilige seks en de gevaren van aids. Fiennes zou de stewardess zijn gevolgd naar de stewardessenruimte, waar hij haar begon te zoenen en ze samen vertrokken naar de wc. Ook in Mumbai beleefden ze nog twee wilde nachten.

Robertson wordt inmiddels door verschillende media 'Mile-High-stewardess' genoemd, naar de club van mensen die bij voorkeur seks hebben in het vliegtuig. De stewardess heeft geen spijt voor wat ze heeft gedaan, maar ze heeft wel medelijden met haar ouders, die zich schamen.

Gigantische buit bij overval gelddepot

Vanmorgen heeft er een spectaculaire overval plaatsgevonden op een depot van Group 4 Securicor, een geldtransporteur in het Belgische Harelbeke. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Kortrijk moet de buit gigantisch zijn. Vier zwaarbewapende overvallers gingen aan de haal met 35 zakken papiergeld. De gangsters deden de zakken in een grote zak en vluchtten te voet.

"Twee koeriers van Group 4 Securicor hadden buiten het depot hun voertuig volgetankt en reden het depot binnen via een poort die automatisch opent en sluit", zegt Tom Janssens, woordvoerder van het Kortrijkse OM.

"Voor de poort weer kon sluiten, plaatsten de gangsters een metalen balk zodat de poort niet langer naar beneden kon. Vervolgens liepen ze naar de geldtransportwagen, waar een karretje klaarstond met daarop 35 zakken geld. De valuta waren bedoeld om in de loop van de dag een reeks bankkantoren in de wijde regio van Kortrijk te bevoorraden. Vermits ze nog niet in de plofkoffers in het voertuig waren geladen, vormden ze een ideale buit voor de gangsters. Die hadden bivakmutsen op, droegen kogelvrije vesten en bedreigden de geldkoeriers met machinegeweren en pistolen."

De overvallers gristen de 35 zakken met geld mee en propten die in een grotere zak. "Dat geeft aan dat de zakken vrijwel zeker niet met muntstukken waren gevuld", aldus Janssens. "Over de juiste grootte van de buit is nog geen duidelijkheid."

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de sectie zware criminaliteit van de federale politie van België. Een speurhond raakte het spoor bijster bij een rotonde vlakbij het depot. Vermoedelijk zijn de overvallers daar in een auto gestapt. Vanaf deze rotonde is het slechts twee minuten rijden tot aan de snelweg E17.

Met dank aan Hann21 voor de submit.

Vergokt Pakistaans meisje vraagt hulp autoriteiten

Icoon BizarDe 17-jarige Pakistaanse Rasheeda heeft de autoriteiten in haar land om hulp gevraagd omdat haar vader haar na een verloren partij poker aan een stamgenoot van middelbare leeftijd heeft toegezegd. Dat heeft de moeder van het meisje maandag laten weten.

De vader van Rasheeda verloor vijftien jaar geleden tijdens een avondje poker omgerekend 140 euro aan zijn stamgenoot Lal Haider. De twee mannen wonen in Hyderabad, maar zijn allebei afkomstig uit de zuidwestelijke provincie Baluchistan. De vader kon de verschuldigde 140 euro niet op tafel leggen. De twee pokeraars maakten daarom de afspraak dat Rasheeda als ze groter was aan Lal Haider zou worden overgedragen.

Irfan Bhutto, politiefunctionaris in Hyderabad, zei maandag dat de politie zal voorkomen dat Rasheeda tegen haar wil wordt overgedragen.

Man overlijdt na beklemming op scheepswerf

Icoon OngelukBij een bedrijfsongeval in Papendrecht is vandaag een 34-jarige man uit Dordrecht om het leven gekomen. De man was bezig op een boot bij een scheepswerf. Door nog onbekende oorzaak kwam hij plotseling met zijn hoofd klem te zitten tussen de wal en het schip, zo vertelt een politiewoordvoerder.

De hulpdiensten hebben de man zwaargewond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam alwaar hij enkele uren later aan zijn verwondingen is overleden. De politie onderzoekt nog wat de precieze toedracht van het ongeluk is.

Met dank aan monchou en YubYub voor de submit.

Uilenberg: "Doelpunt AZ had niet mogen tellen"

De scheidsrechters-commissie van de KNVB, onder leiding van Jaap Uilenberg, heeft na overleg vandaag gezegd dat het doelpunt dat AZ gisteren maakte in de competitiewedstrijd tegen Ajax niet had mogen tellen.

In het tumultueus verlopen duel scoorde Maarten Martens de omstreden gelijkmaker, nadat Kenneth Perez de Amsterdammers op voorsprong had gezet. Demy de Zeeuw kwam bij het tot stand komen van de gelijkmaker zo fel in op de op de grond liggende Ajax-doelman Maarten Stekelenburg, dat deze de bal losliet en van pijn ineen kromp. Martens kon hierdoor de gelijkmaker binnentikken. Scheidsrechter Jan Wegereef keurde de treffer goed, dit tot grote ontsteltenis van de Amsterdammers.

Na afloop van de wedstrijd zei Wegereef dat hij na het zien van de beelden nog steeds achter zijn beslissing stond en dat het een geldig doelpunt was. Scheidsrechtersbaas Uilenberg spreekt dit echter nu tegen.

Complete Singstar Pop Hits track list bekend

De complete track list van Singstar Pop Hits is nu bekend.
De tracklist van dit nieuwe deel in de Singstar serie bevat oude bekenden als U2, Britney Spears en Jennifer Lopez, maar ook groentjes als James Morrison, Daniel Powter en Rihanna.

Akon - Lonely
All Saints - Black Coffee
Ashlee Simpson - Boyfriend
Avril Lavigne - My Happy Ending
Britney Spears - Baby One More Time
Cascada - Everytime We Touch
Corinne Baily Rae - Put Your Records On
Daniel Powter - Bad Day
Dannii Minogue - I Begin To Wonder
Evanesence - Bring Me To Life
Fall Out Boy - Dance Dance
Girls Aloud - No Good Advice
Goldfrapp - Oh La La
Jamelia - Beware Of The Dog
James Morrison - You Give Me Something
Jennifer Lopez - Jenny From The Block
JoJo - Leave (Get Out)
Lemar - It's Not That Easy
Lily Allen - Littlest Things
My Chemical Romance - Helena
Nelly Furtado - Promiscuous
Norah Jones - Don't Know Why
Orson - Bright Idea
Razorlight - Golden Touch
Rihanna - SOS
Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing
Sugababes - Push The Button
Travis - Sing
U2 - Beautiful Day
Will Young - Switch It On

De game wordt op 14 april voor de PS2 verwacht.

Laatste bocht Melbourne aangepast

De laatste bocht van het Albert Park-circuit in Melbourne is aangepast. Vorig jaar vielen Juan Pablo Montoya en Michael Schumacher uit door de hobbel in de uitloopzone van de bocht.

Direct na de race van vorig seizoen beloofde de organisatie al de bobbel te verwijderen voor de aankomende race. Reden hiervoor was de kritiek van diverse coureurs. De hobbel lag in de uitloopzone van de laatste bocht. Als een coureur een stuurfout maakte en op deze oneffenheden terecht kwam was er vaak geen houden meer aan.

De organisatie heeft verklaard dat het gras en zand is gladgestreken zodat de uitloopzone beter benut kan worden.

Rosales deze week nog naar River

Aan de soap rond de transfer van Mauro Rosales van Ajax naar River Plate lijkt nu echt een einde te komen. Rosales verwacht nog deze week over te kunnen stappen.

Hoewel Ajax nog altijd geen geld heeft ontvangen van River Plate, is Rosales positief. "Ik verwacht wel dat het deze week rondkomt. Ik denk woensdag of anders donderdag", aldus de Argentijn. Ajax en River Plate onderhandelen al ruim een maand over een eventuele transfer van de buitenspeler naar Argentinië.

Circuit Indianapolis onder de loep

Mocht het F1-circus ook in 2008 afreizen naar Indianapolis zal het circuit drastisch veranderd zijn. Reden hiervoor is de MotoGP-klasse welke in 2008 het Amerikaanse circuit waarschijnlijk zal aandoen.

De voornaamste aanpassing zou in de kombocht moeten plaatsvinden. Deze hogesnelheidsbocht zou te gevaarlijk zijn voor de tweewielers. Ook de rest van het circuit zal gewijzigd worden. "Nee, de motorcoureurs zullen niet op het huidige Formule 1-circuit rijden. In plaats daarvan heeft de Speedway plannen om het circuit te verbouwen, zodat de potentieel gevaarlijke kombocht niet gerond hoeft te worden. Zodra de verbouwing is afgerond zal de nieuwe configuratie ook onderdeel uit gaan maken van het Formule 1-circuit," aldus een woordvoerder van het circuit.

De kombocht was in 2005 nog de reden van een historische race. De Michelin-banden konden destijds de bocht niet aan waardoor er slechts zes coureurs van start gingen.

Het circuit heeft een verbintenis tot komend seizoen. De verwachting is echter wel dat Bernie Ecclestone een nieuw contract zal sluiten met het legendarische circuit.

Jongen (12) schiet 9-jarig zusje neer

Een twaalfjarige jongen heeft vrijdagmiddag per ongeluk zijn zusje van negen jaar neergeschoten in het Waalse Bousval. Dat maakte de Belgische politie bekend.

De kinderen waren in hun woning aan het spelen. De jongen haalde tijdens het dollen een vuurwapen te voorschijn dat zijn ouders in huis bewaarden. Hij loste per ongeluk een schot en raakte zijn zusje. Het meisje ligt in het ziekenhuis. Ze verkeert niet meer in levensgevaar, maar houdt wel blijvend letsel over aan het drama.

Torino en Cagliari ontslaan trainers

Zowel Torino als Cagliari heeft vandaag hun hoofdtrainer ontslagen. Alberto Zaccheroni moet bij Torino plaatsmaken voor Gianni De Biasi. Marco Giampaolo is bij Cagliari de opvolger van de ontslagen Franco Colomba.

Torino ging zaterdagavond met 0-3 ten onder bij Chievo en zakte hierdoor naar de zestiende plaats op de ranglijst. Cagliari bekleedt de veertiende positie in de Serie A, en verloor gisteren de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma met 0-2.

Klonks oude meuk: de uitslag

Zondag 18 Februari was het Klonks oude meuk dag met daaraan verbonden een prijsvraag waarmee je een super exclusief FOK! weblog 5 jaar t-shirt mee kon winnen. Na het doornemen van alle antwoorden bleven een er een paar over die alles goed hadden, die namen zijn in een hoge hoed gegaan en en uit die namen hebben we met een blindoek voor de ogen een winnaar getrokken.

En die winnaar is Swarmahoer, je email adres is bekend bij onze pr-dame en die zal zodra ze volgende week terug is van vakantie contact met je opnemen om alles af te handelen.

Namens ons allemaal van harte en veel plezier met je prijs.

David Perry laat dromen uitkomen

David Perry, bekend van Shiny Entertainment en games als MDK, Sacrifice en Earthworm Jim, gaat samen met Acclaim een MMO ontwerpen, voorlopig met de veelbelovende titel Project Top Secret.

Nou staat David Perry al bekend om zijn originele ideeën voor games, maar hij heeft alsnog hulp nodig. Hij nodigt jou daarom uit om zelf met ideeën voor de MMO te komen, in iedere vorm (dus design, art, animaties of geluid). Mocht jouw content in de game komen, dan zal je in ieder geval een credit daarvoor terug zien.

Als klap op de vuurpijl wordt er 1 persoon uitkozen die van Perry de kans krijgt om zelf een MMO te ontwerpen. Hiervoor heeft Acclaim al volledige funding toegezegd, en gegarandeerd dat deze uitkomt.

Ideeën kunnen op deze site worden gedeeld. Grijp dus je kans om een Britney Spears MMO te maken!

[NASCAR] Uitslag Auto Club 500

Matt Kenseth heeft gisteren de Auto Club 500 op de California Speedway gewonnen. De nummer zeventien Ford finishte slechts zes tienden voor Jeff Gordon. Kenseth had eerder al de Busch race gewonnen.

Poleman Jeff Gordon verloor al na 2 bochten de leiding aan Kasey Khane, en al na acht ronden was de eerste gele vlag een feit. Scott Riggs nam Jamie McMurray en Reed Sorenson mee in zijn spin. Na de herstart volgden snel nog twee gele vlaggen, terwijl Kenseth inmiddels de leiding had overgenomen.

Die leiding stond hij lange tijd niet meer af, totdat in de 136'e ronde Jeff Gordon een succesvolle aanval inzette op de leiding. Hierna ontstond een mooi gevecht tussen Kenseth en Gordon, die meerdere keren van positie wisselden. Hierdoor kon Tony Stewart dichterbij komen, en uiteindelijk de leiding overnemen.

Met nog vijftig ronden te gaan nam Jimmie Johnson de leiding door een goed geplande pitstop, gevolgd door Kenseth en Jeff Burton. Met nog twintig ronden te gaan kwam er een gele vlag wegens brokstukken, en een nieuwe ronde pitstops. Kevin Harvick maakte veel terrein goed en begon in te lopen op Kenseth.

Zijn opmars stokte toen er weer een gele vlag kwam, met nog zeven ronden te rijden. Harvick's linkervoorband liep langzaam leeg, waardoor hij uit de strijd was. Na de herstart ging Kenseth er vandoor, terwijl Gordon de tweede plaats overnam van Burton. Jimmie Johnson ging hem ook voorbij, en werd derde.

Top 20

PosRijder#WagenPunten/bonusGeld
1Matt Kenseth#17Ford195/10$342,316
2Jeff Gordon#24Chevrolet175/5$249,011
3Jimmie Johnson#48Chevrolet170/5$212,811
4Jeff Burton#31Chevrolet165/5$173,441
5Mark Martin#01Chevrolet160/5$171,708
6Clint Bowyer#07Chevrolet155/5$119,875
7Kurt Busch#2Dodge146/0$140,583
8Tony Stewart#20Chevrolet147/5$148,161
9Kyle Busch#5Chevrolet143/5$109,525
10Brian Vickers#83Toyota134/0$94,400
11Denny Hamlin#11Chevrolet130/0$116,800
12Ryan Newman#12Dodge127/0$128,275
13J.J. Yeley#18Chevrolet124/0$124,958
14Joe Nemechek#13Chevrolet121/0$90,450
15Greg Biffle#16Ford123/5$108,400
16David Ragan#6Ford115/0$130,075
17Kevin Harvick#29Chevrolet117/5$136,786
18Johnny Sauter#70Chevrolet109/0$87,450
19David Stremme#40Dodge106/0$90,850
20Paul Menard#15Chevrolet103/0$87,850

Top 10 klassement

PosRijderPuntenRacesWinstTop 5Top 10
1Mark Martin3352022
2Jeff Burton3302022
3Jeff Gordon3092012
4Kevin Harvick3072111
5David Ragan2702011
6Clint Bowyer2642001
7Joe Nemechek2592001
8J.J. Yeley2512000
9Kyle Busch2392001
10David Stremme2362000


Prijs PS3 disc-games bekend

Eerder vandaag kon je lezen dat Network-games tussen de drie en tien euro zullen gaan kosten, nu kunnen we ook melden dat first-party titels van Sony voor een bedrag van 59.99 euro over de toonbank zullen gaan. Third-party developers zijn vrij in hun prijsstelling, maar te verwachten is dat deze ook op de 59.99 euro gezet zullen worden, net zoals dat bij de PS2 het geval was.

Vanaf 23 maart ligt de PS3 in de Nederlandse winkels.


Met 60 van deze ben jij een PS3-game en de cassière een hoop wisselgeld rijker

Prijswinnaars Screenshots Wedstrijd...

De FOK!weblog bestaat vijf jaar. Omdat te vieren kunnen jullie verschillende prijzen winnen. Trots kunnen wij bij deze mededelen wie de gelukkige winnaars zijn van de FOK! vijf jaar in screenshots wedstrijd.

Uit alle goede inzendingen hebben we vijf namen getrokken die het originele FOK!weblog 5 jaar t-shirt hebben gewonnen.

De gelukkige t-shirt winnaars zijn:
Aerox2002
Jordy-B
Kadaster
cw2cu
Ryoga

Deze namen zijn ondertussen ook bekend bij onze allerliefste PR-dame. Zij zal er voor zorgen dat jullie zo snel mogelijk de t-shirts thuis gestuurd krijgen. Volgende week zal zij jullie hier over lastig gaan vallen (deze week is ze namelijk met vakantie!).

Iedereen bedankt voor het meedoen! En de vijf prijswinnaars : GEFELICITEERD!

Nieuwe screens van Lair

Factor 5 legt momenteel de laatste hand aan de drakengame Lair. Om te laten zien hoe dat straks op je scherm eruit komt te zien, hebben ze een aantal screens vrijgegeven.


Daarnaast is bekend geworden dat de game native in full HD 1080p met 7.1 uncompressed sound gespeeld kan worden. Om de lieftallige beestjes weer te geven maakt de game gebruik van Progressive Mesh, een techniek die de Cell ingebakken heeft. Hiermee wordt het detail van een 3D object verhoogd als deze dichterbij de camera komt.

De belichting komt tot stand door HDRL (High Dynamic Range Lighting) en zal door allerlei factoren vrijwel nooit twee keer hetzelfde zijn. Alle objecten in Lair zijn bovendien onderhevig aan physics, tot aan de cape van de drakenruiters aan toe. Deze physics zullen ook terug komen in het water, die inclusief alle effecten die bij water horen (golven, opspattend water) geregeld zullen worden door de Fluids Dynamics van de Cell.

Om alles enigzins realistisch op het scherm te krijgen maakt de game verder nog gebruik van Parallax Shaders en Volumetric Effects. Vuur, rook, wolken en mist zullen allemaal real-time gerendered worden, en allemaal onderhevig zijn aan physics. De wind zal bijvoorbeeld zichtbaar zijn in de vacht van behaarde beesten.

Arsenal, Chelsea wacht straf

Zowel Arsenal als Chelsea kan een berisping tegemoet zien van de Engelse voetbalbond vanwege de uit de hand gelopen finale van de Carling Cup van gisteren. In het tumultueus verlopen slot van de wedstrijd werden Emmanuel Adebayor en Kolo Touré van Arsenal en John Obi Mikel van Chelsea na een massaal opstootje met rood van het veld gestuurd.

Tijdens het opstootje moesten Arsenal-trainer Arsène Wenger en zijn Chelsea-collega José Mourinho hun spelers op het veld tot bedaren brengen. Naast driemaal rood deelde scheidsrechter Howard Webb ook nog eens zeven keer geel uit tijdens de wedstrijd in Cardiff.

Webb heeft een uitgebreid rapport van de wedstrijd naar de FA gestuurd en heeft aangedrongen op maatregelen.

Ratten veroveren fastfoodrestaurant

Icoon OpmerkelijkEen fastfoodrestaurant uit New York komt elke dag na sluitingstijd in handen van tientallen ratten. De Amerikaanse tv-zender WNBC werd getipt door een kijker over de nachtelijke situatie van het restaurant in Greenwich Village. Het filiaal van Kentucky Fried Chicken is ondertussen uitgegroeid tot een ware toeristische attractie. Hun klanten zijn ze echter kwijt. Deze hele affaire heeft zelfs zijn stempel gedrukt op de aandelenmarkt, de aandelen van KFC zijn inmiddels gekelderd.

Toeschouwers verdrukken elkaar voor de winkelruit om de ratten te zien scharrelen over de vloer, de tafels en de toonbank, op zoek naar voedsel. Het is niet de eerste keer dat de gebrekkige hygiëne van het restaurant aan het licht komt. In december werden er kakkerlakken gevonden. In drie jaar tijd werd het filiaal driemaal betrapt op onhygiënische situaties.

Volgens de eigenaar van het pand hebben werkzaamheden in de kelder de ratten naar de begane grond gejaagd. De hele situatie heeft ook alle broodje aap verhalen-vertellers weer wakker gemaakt. Zo zou de kip bij KFC eigenlijk rat zijn.Met dank aan sjatter voor de submit.

Rechts-extremist bekent verbranden boek Anne Frank

Anne FrankEen 25-jarige rechts-extremistische Duitser heeft maandag voor een rechtbank in de stad Magdeburg bekend dat hij betrokken was bij het verbranden van een exemplaar van het dagboek van Anne Frank. Hij voegde eraan toe dat hij niet het lot van Anne Frank had willen bagatelliseren.

De 25-jarige man moest maandag met zes andere mannen in de leeftijd van 24 tot en met 29 jaar voor de rechtbank verschijnen, omdat ze worden verdacht van het in het openbaar verbranden van het dagboek van Anne Frank tijdens een feest in het dorp Pretzien in het oosten van Duitsland. De zeven zijn aangeklaagd wegens volksopruiing. Het evenement was georganiseerd door de Heimat Bund Ostelbien, die in Duitsland tot de rechts-extreme organisaties wordt gerekend.

Dronkelap verdrinkt tijdens zwempartij

Icoon OngelukEen dronken Roemeen is zondagavond verdronken in een zwemplas bij een camping in het West-Brabantse Zundert. De 29-jarige man verbleef met landgenoten op een camping. Rond 18.45 uur besloot hij te gaan zwemmen in de nabijgelegen plas.

Hij trok zijn kleren uit en dook het water in. Landgenoten verklaarden dat de man dronken was. Ze zagen hem zwemmen en verloren hem uit het zicht. Vanuit de kantine belden de Roemenen de brandweer en de politie.

Duikers van de brandweer visten de man om 19.15 uur uit het water. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht waar hij een paar uur later overleed. De politie onderzoekt het drama.

Joegoslavië schond Genocideconventie

Icoon Buitenlands

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) heeft maandag de massamoord op bijna 8000 moslims in Srebrenica in 1995 genocide genoemd. Het is de eerste keer dat het hof een incident tot genocide bestempelt. Het ICJ sluit zich aan bij eerdere jurisprudentie van het Joegoslavië-Tribunaal. Elders in Bosnië achten de hoogste VN-rechters volkerenmoord niet overtuigend bewezen.

De Federatieve Republiek Joegoslavië (FRJ) schond in 1995 de Genocideconventie door ''niets te doen'' om de genocide van Srebrenica te voorkomen, ondanks de ''serieuze risico's'' van een volkenmoord na de val van de moslimenclave. De autoriteiten in Belgrado waren echter niet betrokken bij de uitvoering van de genocide. Dit heeft Rosalyn Higgins, de presidente van het ICJ maandagmiddag bepaald.

De FRJ heeft eveneens haar in de Genocideconventie vastgelegde verplichting geschonden om de daders van genocide te straffen omdat Belgrado onvoldoende met het Joegoslavië-Tribunaal samenwerkt. Higgins herinnerde aan de aanwijzingen dat de Bosnisch-Servische oud-legerleider Ratko Mladic zich in Servië schuilhoudt.

Servië hoeft Bosnië geen schadevergoeding te betalen wegens schending van de Genocideconventie. Wel moet Belgrado beter samenwerken met het Joegoslavië-Tribunaal. ICJ-presidente Rosalyn Higgins noemde met name de voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic die zich in Servië zou schuilhouden.

Man slaat vrouw in elkaar om boterham

Een man uit Tilburg is vrijdag opgepakt, omdat hij zijn 23-jarige vrouw in elkaar had geslagen. Dat gebeurde nadat ze weigerde een boterham voor haar echtgenoot te smeren.

De man kneep de keel van zijn vrouw dicht en sloeg haar in het gezicht. Toen het slachtoffer haar zus belde kreeg ze nog meer klappen. Op het moment dat de politie kwam wilde de man met de baby wegrijden in zijn auto. Agenten incasseerden verschillende bedreigingen van de man en moesten hem met pepperspray overmeesteren. De echtgenoot zit vast.

Oud en verlaten...

Verlaten en vervallen gebouwen hebben een enorme schoonheid. Je ziet nog steeds iets terug van de lang vergane glorie van weleer. Ondanks dat het er vaak erg mistroostig uit, heeft het vaak ook iets moois.

Op de site van Dereliction.org kun je een aantal van vervallen en alleen gelaten gebouwen bekijken. Het is toch apart om bijvoorbeeld een lege autofabriek te zien waar her en der nog gereedschappen en autodelen staan.

met FF heb ik problemen om de foto's te bekijken, met IE niet!

Schrik Vandamme na hartstoornissen

Jamaïque Vandamme is zaterdag tijdens het duel tussen Roda JC en SC Heerenveen getroffen door hartritmestoornissen. De aanvaller wordt opgenomen in een ziekenhuis.

In het ziekenhuis moet worden onderzocht of de klachten bij Vandamme van structurele aard zijn. Eerder dit seizoen werd de Belg door een soortgelijke aanval getroffen tijdens een duel met Jong Roda JC. Vandamme over afgelopen zaterdag: "Ik ben geschrokken. Ik weet niet wat er gebeurde. Nadat ik plots op de grond was gevallen, had ik pijn in mijn borststreek en kon ik weinig meer doen. Bewegen, rennen, niets ging meer".

Vandamme staat overigens opnieuw in de belangstelling van Standard Luik. Afgelopen zomer wilde de Belgische club de aanvaller ook al inlijven. Standard verloor toen de strijd om Vandamme van Roda JC, dat sneller handelde. De Belgische nummer drie wil komende zomer echter opnieuw proberen Vandamme te contracteren. Tot dusver speelde de aanvaller 20 duels voor Roda JC, waarin hij één keer doel trof.

Voronin naar Liverpool

Dirk Kuijt heeft er bij zijn club Liverpool een concurrent bij. Andriy Voronin verruilt aankomende zomer Bayer Leverkusen voor 'The Reds'.

Voronin tekent bij Liverpool een contract voor vier jaar. De 27-jarige Oekraïnse international verkiest Liverpool boven Celtic en Dynamo Kiev. Voronin kwam eerder uit voor Klub Chernomorets Odessa uit Oekraïne en de Duitse clubs Borussia Mönchengladbach, FSV Mainz en FC Köln.

Fries (19) gooit eend dood

PolitieEen 19-jarige jongen uit het pittoreske Friese dorpje Ternaard is zaterdagnacht in Drachten door de politie opgepakt voor het doodgooien van een eend. De jongeman maakte deel uit van een groep die ter hoogte van het busstation op De Drift een groep eenden achterna zat.

De inwoner van Ternaard wist een eend te pakken te krijgen die hij vervolgens hard tegen de grond smeet. Het dier overleefde dat niet.

Drukke dagen voor Super Aguri

Het is nog maar de vraag of het Super Aguri F1-team hun nieuwe bolide, de SA07, op tijd klaar heeft voor de presentatie op 12 maart in Tokio. Ook is nog niet duidelijk in welke kleuren de bolide gespoten zal worden.

Eerder maakte het team bekend dat de nieuwe bolide niet door de verplichte FIA-crashtest kwam. Volgens het team had dat voornamelijk te maken met de zwaardere eisen van komend seizoen. Het team is momenteel druk bezig de bolide dusdanig aan te passen dat deze wel zou moeten slagen in de crashtest.

Mocht de bolide niet slagen voor de crashtest betekent dit een forse tegenslag voor het team. Er zal dan met spoed naar oplossingen gezocht moeten worden om de bolide op tijd af te krijgen voor de eerste race. Ook zal er dan niet getest kunnen worden met de bolide. De shakedown zal dan plaatsvinden tijdens de vrije training van de Australische Grand Prix.

Ook staat de kleurstelling nog niet vast. Waar het team er vanuit ging dat er reeds een hoofdsponsor zou zijn, is dit nog niet het geval. En de kleurstelling houdt direct verband met een eventuele sponsordeal. De kleurstelling zoals deze op de perspresentatie wordt getoond hoeft dan ook niet de definitieve kleurstelling te zijn.

Super Aguri is wel aanwezig bij de testsessie in Bahrein, waar het gebruik maakt van een interimbolide. Deze interimbolide is feitelijk een doorontwikkeling van de Honda RA106, de Honda Racing-bolide van vorig seizoen.

Devil Summoner in april naar Europa

Atlus en KOEI hebben bekend gemaakt dat ze de game Shin Megami Tensei: Devil Summoner op 27 april 2007 uit gaan brengen in Europa. Eerder verschenen Lucifer's Call en Digital Devil Saga 1 en 2 al in Europa, deze games maken ook deel uit van de Shin Megami Tensei reeks.

Devil Summoner wijkt iets af van eerdere delen in de SMT reeks door wat meer actie-georiënteerd te zijn dan bijvoorbeeld DDS. Devil Summoner kent een andere view op de gameplay.

De game speelt zich af rond 1900 in Japan en gaat over een kidnapping die uiteindelijk meer is dan op het eerste oog lijkt. Als speler ben jij Raidou Kuzunoha de 14e en aan jou de taak om de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Devil Summoner combineert turn-based en real-time RPG's om zo tot een enerverend gevechtssysteem te komen die van je verlangt om de juiste keuzes op de juiste momenten te maken. De titel Devil Summoner slaat op het feit dat Raidou demonen kan verlammen en vangen om ze zo zelf te kunnen gebruiken. Ietwat vergelijkbaar met Pokémon dus.

Naoki Katashima (Senior Vice President bij KOEI Europa) zei dat hij erg blij was met de samenwerking tussen KOEI en Atlus: I am delighted to be working with Atlus and to be able to bring such a well respected title to European gamers. Games as impressive as this one deserve to reach a wide audience across the globe and this only serves to strengthen our position as a leading publisher of first-rate RPGs in Europe.

Ook bij Atlus zijn ze blij met de samenwerking: We are equally excited about working with Koei. Their enthusiasm for Devil Summoner will surely help us to expand our fan base across the Atlantic. Not only will European gamers have the opportunity to play the first action-RPG in the SMT series, but they will also enjoy the top-notch localization that Atlus prides itself on.

Historisch: Zweden 1978

Het seizoen 1978 werd gedomineerd door Lotus. Colin Chapman had een briljante wagen gebouwd, die door het ground effect onverslaanbaar was. Toch deed Gordon Murray van Brabham een dappere poging om die dominantie te breken.

De Lotus 79 was een wagen die optimaal gebruik maakte van het ground effect: een revolutionaire techniek waarbij onder de wagen een onderdruk werd gecreëerd, zodat de wagen 25% meer grip had en harder door de bochten kon. Van de eerste zeven races had Lotus er met Mario Andretti al vier gewonnen en Andretti leek hard op weg naar de wereldtitel. Tot het Formule 1-circus aankwam in Zweden, op het circuit van Anderstorp.

Gordon Murray, de ontwerper van het Brabhamteam, trok het ground effect tot in het extreme. Hij nam de racewagen van dat jaar, de BT46, en bouwde hier een grote ventilator op, naar de Chapparal 2J, een prototype van Chevrolet uit de jaren zestig. De ventilator was aangesloten op de versnellingsbak en zoog de ruimte onder de wagen tot een bijna-vacuüm. Het motorcompartiment was hermetisch afgesloten van het onderdruksysteem, maar Murray beweerde stellig dat de ventilator was bedoeld om de motor te koelen. Hierdoor werd het niet als beweegbaar aerodynamisch element beschouwd en goedgekeurd door de stewards.

De BT46B, zoals de ventilatorwagen werd gedoopt, werkte prachtig. Zodra in de pits met een draaiende motor het gaspedaal werd aangetikt, werd de wagen al naar beneden getrokken. Als de coureur in een bocht gas gaf, kreeg hij extra grip, omdat de ventilator harder ging draaien. De twee Brabhamcoureurs, Niki Lauda en John Watson, kwalificeerden zich op een tweede en derde plaats, wat voor Watson zijn beste seizoenskwalificatie tot dan toe betekende.

Andere coureurs waren minder blij met de wagen. Door de ventilator werden allerlei stukjes gruis en steen door de wagen opgezogen en met grote snelheid door de ventilator naar buiten geblazen. Andretti kwam hierover persoonlijk bij Lauda verhaal halen: "It is like a bloody great vacuum cleaner. It throws muck and rubbish at you at a hell of a rate." De reactie van de altijd scherpe Lauda was "If you don't like it, you should overtake or fuck off."

In de race was de Brabham onverslaanbaar. Andretti nam aanvankelijk nog de leiding, maar toen een achterblijver olie op de baan achterliet, had het hele veld daar last van... behalve de Brabhams. Lauda reed naar zijn eerste overwinning van het seizoen, met meer dan een halve minuut voorsprong op zijn achtervolgers.

Na de race tekenden de andere teams massaal protest aan tegen de auto. Lotus begon direct aan een eigen ventilatorwagen te werken, maar Bernie Ecclestone, teambaas van Brabham, besloot de BT46B terug te trekken om conflicten met de andere teams te vermijden. Niet lang daarna werd het principe verboden. Omdat de wagen voor de race echter was goedgekeurd, bleef de overwinning staan en is de BT46B nog steeds de enige auto in de geschiedenis van de Formule 1 die geen enkele race heeft verloren.

Milan wil Buffon en Ronaldinho

AC Milan heeft in de Italiaanse media laten weten dat zij zeer geïnteresseerd zijn in Gianluigi Buffon en Ronaldinho. Mochten deze spelers van de zomer in de verkoop gaan houdt Milan zich zeer zeker aanbevolen.

Voorzitter Silvio Berlusconi legt uit: "Als een van deze twee spelers te koop zijn, wil ik ze naar Milan halen. Geld is geen probleem". De controversiële Italiaan deed deze uitspraken in La Domenica Sportiva.

Schietpartij Sprang-Capelle eist tweede leven

Icoon BinnenlandsDe schietpartij zondagavond in een woning aan de Henri Dunantstraat in Sprang-Capelle heeft een tweede leven geëist. Een 56-jarige man overleed zondagavond laat in een ziekenhuis in Tilburg aan zijn verwondingen. Dat maakte de politie maandag bekend.

De politie vond de gewonde man in het huis na een melding dat er een ernstig misdrijf had plaatsgevonden. In de woning troffen agenten ook een 50-jarige vrouw aan die was doodgeschoten. Het gaat om een echtpaar dat anderhalf jaar geleden de woning betrok.

Hoewel de politie de toedracht nog onderzoekt, lijkt het volgens een woordvoerder op een relationeel drama. De Henri Dunantstraat ligt in een buurt met veel seniorenwoningen. Buurtbewoners verklaren dat het stel vaker ruzie had. De vrouw zou de man hebben willen verlaten.

De politie onderzoekt de zaak
De politie onderzoekt de zaak

DVD: 13 (Tzameti)

Het debuut van de 28-jarige Georgisch-Franse regisseur Géla Babluani won onder meer de Grand Jury Prize op het prestigieuze Sundance festival en twee awards in Venetië. Je kan je een slechter begin van een carrière voorstellen. De kracht van Tzameti (dertien in het Georgisch) is het originele verhaal. Belachelijk dan ook dat de achterkant van de dvd en de trailer het belangrijkste uitgangspunt al verklappen. Deze review zal logischerwijs wat beperkter zijn. Het is een film die je eigenlijk zonder enige voorkennis moet zien.


Kaartjes EK goedkoper dan WK

De organisatie van het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk heeft aangekondigd dat de prijzen voor de toegangsbewijzen lager zullen liggen dan bij het afgelopen WK in Duitsland.

De eerste kaarten voor het evenement gaan aanstaande donderdag in de verkoop. Martin Kallen, voorzitter van het organisatiecomité: "We geven pas op donderdag volledige openheid over de toegangsprijzen, maar ze zullen inderdaad lager zijn dan tijdens het WK. Dat kan ik al wel vertellen".

De organisatie wil het bestellen van tickets ook makkelijker maken. Per wedstrijd mag de koper vier kaarten bestellen. Bij een te grote aanvraag, zal er loting plaats vinden. Het EK in Zwitserland en Oostenrijk begint op 7 juni in Basel.

Marokko wil vat houden op geëmigreerde Marokkanen

Marokko probeert de greep op onderdanen in Nederland te versterken, zo schrijft het Parool vandaag. Zo vond er in het Amsterdamse theater De Meervaart dit weekeinde op verzoek van de Marokkaanse koning Mohammed VI een bijeenkomst plaats met de fine fleur van de Nederlandse Marokkanen. Zo'n tweehonderd ondernemers, politici en vertegenwoordigers van moskeeën waren er bijeen.

De bijeenkomst werd georganiseerd de Marokkaanse mensenrechtenorganisatie CCDH. Driss Jazami van de organisatie zegt: ''Marokko heeft een probleem met de nieuwe generatie Marokkanen in het buitenland. We willen een adviesorgaan oprichten om de banden met deze groep te versterken, zodat zij weer vaker hierheen met vakantie gaan en deelnemen aan economische projecten. Nu lopen te veel Marokkanen aan tegen bureaucratische belemmeringen. Ook de kwestie van de dubbele nationaliteit is besproken. Het zou geen probleem mogen zijn.''

Ook uitgenodigd, maar niet op komen dagen, was de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter van Slotervaart Ahmed Marcouch (PvdA). Naar eigen zeggen heeft hij weinig met het onderwerp. Volgens Marcouch merkt Marokko dat de derde en vierde generatie weinig binding hebben met hun moederland. ''Marokkanen in het buitenland zijn te goed geïntegreerd, zo is de visie van Marokko. Vroeger had Marokko nog een podium in Nederland via de moskeeën, maar dat begint te vervagen. Vooral jongeren keren zich steeds meer af van de Marokkaanse politiek.''

Geëmigreerde Marokkanen vormen voor het Noord-Afrikaanse land een belangrijke economische factor. Marokko heeft daarom al een minister, Nouzha Chekrouni, die speciaal verantwoordelijk is voor Marokkanen in het buitenland. Vorig jaar pleitte ze voor de terugkeer van succesvolle Europese Marokkanen naar Marokko. In Europa leven naar schatting zo'n 2,6 miljoen mensen met Marokkaanse roots. In België zijn dat er 500.000 en in Nederland ruim 300.000. De meeste Marokkaanse migranten wonen in Spanje.

Trost alweer weg bij KVSK United

Na amper 8 weken dienstverband heeft René Trost alweer ontslag genomen als trainer van het Belgische KVSK United. Trost vindt dat hij te weinig vooruitgang heeft geboekt.

De oud-speler van Roda JC trad eind vorig jaar in dienst van de Belgische tweedeklasser. Trost behaalde met zijn ploeg in zes competitiewedstrijden slechts twee punten. Daaruit trok de oefenmeester zijn conclusies en diende zijn ontslag in. Eerder dit seizoen diende Trost zijn contract bij Lierse SK al niet uit.

Vertrek Diba bij NAC Breda aanstaande

Anouar Diba lijkt NAC Breda te gaan verlaten. De aanvaller leeft in onmin met trainer Ernie Brandts.

Volgens Diba had Brandts hem een basisplaats beloofd voor het duel tegen Excelsior, maar de spits begon op de bank. Als invaller scoorde Diba de tweede treffer in de door NAC Breda met 2-0 gewonnen wedstrijd. Diba 'vierde' die treffer met een luide schreeuw richting de bank. Volgens de aanvaller was dit echter niet gericht naar trainer Ernie Brandts, maar naar assistent-trainer Leon Vlemmings, waar Diba naar eigen zeggen een speciale band mee heeft.

Het is niet de eerste keer dat beide partijen met elkaar in aanvaring komen. Voor Diba is dat de reden weg te willen bij de club. "Als je ergens niet uitkomt, moet je conclusies trekken. Ik heb in ieder geval geen zin in nog zo'n seizoen".

Prijs PS Network games bekend

Sony heeft bekend gemaakt wat hun PlayStation Network games gaan kosten: tussen de drie en de 10 euro. Bij de Europese launch van de PS3 zullen de volgende PSN games te downloaden zijn:

- BlastFactor
- flOw
- Super Rub a Dub
- Tekken 5: Dark Resurrection

Welke game hoeveel gaat kosten wilde Sony niet vertellen.

Gran Turismo HD Concept zal overigens ook in Europa kosteloos te downloaden zijn.

De Toren van Oneindige Hoogte: Levensadem

'Val dood Soktur', zei Strever en dook met zijn borst naar voren boven op het zwaard.
In zijn hoofd gilde Soktur van woede. Het zwaard spietste het bovenlijf van Soktur precies op de
plek waar zijn hart zat. Het deed verrassend weinig pijn. Strever staarde naar het lijk onder hem
terwijl zijn ademhaling stokte. Thon stond er nu alleen voor. Zijn laatste gedachte was bij Erissy en
het feit dat hij zijn belofte iets samen te gaan doen niet zou kunnen nakomen.
In de kelder van het hoofdkantoor begonnen op de capsule waarschuwingslampjes te knipperen en
schoot de deur open. Het lichaam van Strever zakte levenloos op de grond.

'Shit, shit shit!' Erissy knielde naast het lichaam van Strever op de grond. Ze draaide hem met moeite op zijn rug.
'Hufter!' schreeuwde ze door haar tranen heen, 'ik zei toch dat het gevaarlijk was.'
Met de rug van haar hand veegde ze de tranen van haar gezicht en ademde een paar keer diep in. Er was nu geen tijd voor paniek. Zeker niet als ze hem wilde redden. Erissy duwde twee vingers in zijn hals en voelde naar een hartslag. Niets. Ze keek om zich heen. Het ding moest hier toch ergens hangen. Sinds een aantal jaar was er een apparaat op de markt dat de hele reanimatie regelde, zelfs de beademing en de hartmassage. Wettelijk was ieder bedrijf verplicht ze op een toegankelijke plek te plaatsen, maar deze ruimte was al zo lang niet in gebruik, dat het hier niet hing. Naast de deur zag ze wel een oude AED hangen. Dan maar die, dat was beter dan niets, als ze zelf nog maar wist hoe het moest. Ze sprong overeind, rende naar de deur van de ruimte, rukte het groene kistje uit de houder die op de deur geschroefd zat en sprintte weer terug naar Strever. Ze haalde de deksel van het kistje. De onderkant was een apparaat dat automatisch aansloeg toen ze de deksel eraf haalde. Erissy trok de pads, die via kabels met het apparaat verbonden waren los. Ze knoopte het shirt van Strever open en plakte de pads op zijn blote borst. Links en rechts van zijn hart. Op het apparaat knipperde het lampje van een rode knop. Ze drukte erop. Een metalige vrouwenstem klonk uit het kastje.
[Analyse. Raak het lichaam niet aan.]
Erissy beet nerveus op haar onderlip tijdens het wachten.
[Schok toedienen.]
Erissy hoorde een lichte tik. Strevers lichaam verstijfde en ontspande weer.
[Analyse. Raak het lichaam niet aan.]
[Begin reanimatie]
Met duim en wijsvinger kneep ze de neusgaten van Strever dicht en met de wijs- en middelvinger van haar andere hand duwde ze zijn hoofd iets naar achteren. Ze blies twee keer adem door zijn mond naar binnen. Daarna schoof ze opzij, legde haar handen op zijn borstbeen en begon te duwen. Om de zoveel tijd blies ze extra adem in zijn mond en ging dan weer verder met de massage.
[Laat het lichaam los.]
Erissy stopte met de massage en ging rechtop zitten.
[Analyse. Raak het lichaam niet aan.]
[Schok toedienen]
[Analyse. Raak het lichaam niet aan.]
[Hartslag aanwezig. Verwijder pads. Controleer levensfuncties.]
Erissy trok de pads van Strever's borst. Zijn borstkas ging op en neer met het ademen. Nog niet echt een sterke ademhaling, maar hij ademde in ieder geval. Hij was alleen nog bewusteloos. Erissy hoopte dat hij geen hersenletsel had overgehouden aan het zuurstoftekort. Ze knoopte zijn shirt dicht. Trok haar eigen jas uit en vouwde hem op, zodat ze hem als kussen onder Strever�s hoofd kon leggen. Ze ademde diep in en liet de lucht in een lange stroom weer naar buiten om haar eigen hartslag een beetje onder controle te krijgen. Pas toen hoorde ze het piepende geluid.

Erissy stond op en liep naar het scherm. Het stond nog zo ingesteld dat het Thon volgde. De Toren stond precies in het midden van het scherm en links onderin knipperde een hartje. Bij iedere knipper hoorde ze de piep. Erissy fronste haar wenkbrauwen. Ze had geen idee hoe het systeem precies werkte en drukte op goed geluk een aantal keer op de tab-toets. Het knipperde hartje lichtte op. Ze gaf een enter en op het scherm verscheen een overlay met informatie.

[Speler Thon. HP level: 2%. MP level: 0%. Te verwerken hitpoints:
'Winst gevecht: Pyroquake - 307 doden.'
'Health Points: 23980.'
'Magic Points: 11320.'
'Experience Points: 13111.'
System override in werking.]

'Erissy.'
Erissy draaide zich geschrokken om. Ze schrok niet zozeer van zijn stem, die zwak en schor had geklonken, maar meer omdat ze niet had verwacht dat hij zo snel weer bij bewustzijn zou zijn. Strever probeerde overeind te komen, maar zakte al snel weer in elkaar.
Erissy rende naar hem toe, 'Strever! Blijf in vredesnaam liggen. Je lichaam heeft een vreselijke klap gehad.'
'Er is nu geen tijd om te liggen', zei Strever, 'ik moet weer naar beneden.'
'Naar beneden? Naar die levensgevaarlijke bollen? In jouw toestand? Heb je een doodswens ofzo?'
'Nee, natuurlijk niet, maar we moeten die override uit het systeem halen anders redt Thon het nooit. Hij heeft al zijn energie opgebruikt bij de Pyroquake en dat wordt alleen aangevuld als hij de punten krijgt van de winst in het gevecht.'
'Ben je vergeten dat we de serverruimte niet in kunnen? Unteto heeft alles beveiligd.'
'Eén van de bollen is door een muur beneden gevlogen. Met een beetje geluk was het een muur van een serverruimte en kunnen we door dat gat naar binnen.'
'En die andere bollen?'
'Met een beetje geluk zijn die weer teruggegaan naar hun oude plek.'
'Al die beetjes geluk bij elkaar, zorgen er wel voor dat er een heleboel geluk nodig is. En dan nog wat. Ik dacht dat de beheerdersservers in serverruimte zes stonden.'
'Ja, maar dat is alleen als je het spel in wilt. Ik wil nu niet het spel in. Ik wil alleen maar toegang.'
'En dat kan niet vanaf deze computer?'
'Nee. Op de oude assistentenserver draait niet het nieuwe beheerdersprogramma. Ik kan hier niets.'
'Ik vind het nog steeds een slecht idee.'
Strever veegde het zweet van zijn grauwe gezicht, 'luister. Ik ga sowieso naar beneden, met of zonder jou, maakt mij niet uit.'
Erissy betwijfelde dat Strever genoeg kracht had om langs haar te komen als ze besloot om hem niet te laten gaan. Hij had alleen wel gelijk. Ze waren nu al zo ver gegaan, dat laatste restje kon er ook nog wel bij als het zou leiden tot hetgeen waar zij zelf al jaren voor streed: het einde van Het Spel. Ze stak haar arm uit en hielp Strever overeind.

Ullrich beëindigt wielerloopbaan

Jan Ullrich heeft zijn wielercarrière per direct beëindigd. Sinds 30 juni vorig jaar staat de winnaar van de Ronde van Frankrijk van 1997 onder verdenking van doping, en sindsdien heeft de Duitser niet meer gekoerst.


De 33-jarige Duitser, die door de dopingaffaire rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes door T-Mobile Team werd ontslagen, maakte zijn beslissing vandaag bekend tijdens een persconferentie in Hamburg. Ook vandaag zei hij wederom dat hij onschuldig is en hij uitte felle kritiek op bonden, officials en de pers. "Ik word afgeschilderd als een zware crimineel", aldus de Duitser, die in 1995 aan zijn loopbaan begon. Behalve de Tourwinst in 1997, won hij onder meer in 2000 olympisch goud en daarnaast werd hij tweemaal wereldkampioen tijdrijden.

Europese PS3 anders vanwege kostenbesparing

Het was al vrij logisch, maar Michael Ephraim van Sony heeft het nu ook bevestigd: backwards compatibility wordt gedaan door software in de Europese PS3 om kosten te drukken. Een chip inbakken is duurder dan software en daarom is de chip eruit: Clearly costs is one of the [reasons]. If software is cheaper than the cost of the chip, then why not do that?

Sony denkt echter dat backwards compatibility tegenwoordig niet zo belangrijk is als gedacht wordt/werd: I think backwards compatibility is important, but when you look at what the PS3's doing with new games, digital content and so on, that specific functionality may not be as important as previously felt.

Een volledige lijst met PS2 games die je op de PS3 kan spelen wordt bekend gemaakt op de dag van de launch. Nog iets minder dan vier weken vanaf nu!

Heitinga verlengt contract

John Heitinga lijkt deze week zijn contract bij Ajax te verlengen. Het nieuwe contract bindt de verdediger aan Ajax tot 2010.

"We zitten in een afrondende fase. Het ziet er goed uit. Deze week hopen we er definitief uit te zijn", verklaart technisch directeur Martin van Geel.

Heitinga is dit seizoen basisspeler bij de Amsterdammers en coach Henk ten Cate is in zijn nopjes met de vooruitgang die de verdediger boekt. Zowel als verdediger als controlerende middenvelder.

Ook is het niet uitgesloten dat Ajax om de tafel gaat zitten met Hedwiges Maduro. De middenvelder wil duidelijkheid van de club. Dat zal in de loop van deze week volgen.

Gemeenschap voor eenlingen op internet

Icoon InternetMensen hebben een sterke behoefte om bij een groep te horen. Tegelijkertijd kampen velen met het gevoel dat ze nergens bij horen en dat ze niet goed genoeg zijn. Voor al die mensen bestaat nu de website www.wijhorenernietbij.nl.

Deze site is bedacht en beheerd door de Nijmeegse hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk. Volgens Vonk is er sprake van een paradox: ''bijna iedereen denkt dat de meeste andere mensen wel overal bij horen, populair en nooit onzeker over zichzelf zijn. Omdat uit onderzoek is gebleken dat heel veel mensen dat denken, hoort dus eigenlijk iedereen bij die club van eenlingen.''

Vonk hoopt dat bezoekers aan haar site elkaar laten zien dat eigenlijk niemand buiten de boot valt, omdat iedereen in hetzelfde schuitje van de onzekerheid zit.

Datum GCDC Leipzig bevestigd

De datum voor de GC Developers' Conference in Leipzig is vandaag bevestigd. De beurs zal gehouden worden van 20 t/m 22 augustus in Leipzig.

Op de beurs worden weer een aantal speeches gehouden door vooraanstaande personen in de gamesindustrie. Ook worden er veel games gepresenteerd.

De website van de beurs is te vinden door *HIER* even te klikken.

De Games Convention zelf zal aansluitend zijn van 23 t/m 26 augustus. De website daarvoor vind je *HIER*

Lokhoer nekt hoerenlopers

Icoon PolitieEen lokhoer heeft bijna dertig hoerenlopers in Rotterdam-West tegen de lamp laten lopen. De politie controleerde met behulp van de lokhoer. Zo wil men de overlast terugdringen, zegt de politie.

De actie vond plaats op en rond het Heemraadplein. De bekeurde mannen krijgen een brief thuis van burgemeester Ivo Opstelten. De actie was niet alleen gericht tegen hoerenlopers, maar ook tegen prostituees die in het gebied ronddartelen. Drie van hen kregen een bekeuring en mogen het gebied voorlopig niet meer in.

Met dank aan monchou voor de submit.

Ook PSV aast op Nederlandse spelers

Hoewel er nog drie prijzen lonken voor PSV (kampioenschap, KNVB-Beker en Champions League), is de ploeg uit Eindhoven al volop bezig om zich voor volgend seizoen te versterken. De club uit de lichtstad zou voornamelijk op zoek zijn naar Nederlandse spelers.

Koeman liet in het Parool weten dat het "vrij normaal" zou zijn als Jefferson Farfán of Arouna Koné aan het einde van dit seizoen naar een buitenlandse topclub vertrekken. "Dat is gezonde ambitie. Als een van hen, of allebei, vertrekt, komt er een hoop geld binnen".

Dat geld zal gebruikt worden om huidige spelers langer aan de club te binden en om nieuwe spelers aan te trekken. Zo hoopt men in Eindhoven dat Alex nog één seizoen blijft, maar de club is daarbij afhankelijk van Chelsea, dat over de eigendomsrechten van de verdediger beschikt.

Daarnaast moet ook de toekomst van Otman Bakkal van FC Twente besproken worden. De ploeg van Fred Rutten wil de huurling van PSV definitief overnemen, maar Koeman heeft de middenvelder ook nog niet afgeschreven: "Bakkal heeft iets wat nog mist in ons spel. Diepgang in zijn spel", liet Koeman zich ontvallen in het AD.

In diezelfde krant liet de trainer van de Eindhovenaren weten dat men zich na dit seizoen met Nederlandse spelers wil gaan versterken. Op deze manier wil Koeman het evenwicht in zijn team op peil houden. Het zou dus goed kunnen dat PSV zich bij de concurrentie gaat melden. "Als je Nederlandse voetballers op het oog hebt, die in het straatje van PSV vallen kom je al gauw bij Ajax en AZ terecht", meldde Ronald Koeman wederom aan het AD.

Tanker en vrachtschip botsen op Oude Maas

Icoon VervoerOp de oude maas bij het Zuid-Hollandse Heerjansdam zijn vanochtend een vrachtschip en een tanker tegen elkaar gevaren. Niemand is daarbij gewond geraakt. Wel stroomt er mogelijk gasolie uit de tanker. De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend. De scheepvaart op de rivier wordt niet gestremd.

Het gebeurde allemaal rond 09:30 uur. Het vrachtschip is doorgevaren naar Zwijndrecht. Daar wordt de schipper op dit moment gehoord door de politie. De tanker is afgemeerd in de buurt van Heerjansdam. Daar wordt het schip verder onderzocht.

Als er daadwerkelijk gasolie lekt, worden er maatregelen genomen. "Mogelijk legt Rijkswaterstaat een soort van absorberende worsten in het water die de verontreiniging beperkt houden", legt een woordvoerder uit. "Lastig bij deze lichte gasolie is dat het niet van het water kan worden afgeschept, zoals bij stookolie."

'Britney Spears niet suïcidaal'

Britney Spears is niet suïcidaal. Dat liet haar manager weten naar aanleiding van geruchten dat de popprinses zichzelf van het leven zou willen beroven, onder meer door de stress rond haar scheiding van Kevin Federline en het gevecht over de voogdij van hun twee jonge kinderen.

Spears zit momenteel in een afkickkliniek. De reden voor haar verblijf is niet naar buiten gebracht. "De verhalen dat ze zelfmoord wil plegen zijn absoluut niet waar. Die geruchten zijn heel vervelend, zeker omdat Britney hard werkt aan haar herstel", aldus haar manager Larry Rudolph in het Amerikaanse programma Extra.

De afgelopen dagen kwamen foto's naar buiten van de zangeres terwijl ze met een paraplu een auto van een fotograaf bewerkt. Eerder schokte ze al vriend en vijand door haar lange haren helemaal af te scheren.

Spears en Federline gingen afgelopen jaar uit elkaar na een huwelijk van twee jaar. Ze hebben twee kinderen, Jayden van vijf maanden en Sean Preston van ruim een jaar.
Toen nog met haar

Leef en doe mee met Berdine

Berdine uit Heemstede is een 39 jarige vrouw die in een scheiding ligt en niet aan haar sexuele behoeftes komt. Daarom plaatste zij op aanraden van haar vriendin een stoute advertentie. (Mirror) Heel slim als Berdine is maakt ze zich onherkenbaar op haar pikante foto's.

Maar Berdine was even wat vergeten, namelijk de "Alle advertenties" knop, en zo vind je deze advertentie, want Berdine heeft zin om te leven! (Mirror)
En nu Berdine sta jij met je hoofd en ster op de FOK!Weblog!
Dus lieve FOK!kers is er iemand hier die haar gelukkig kan maken en echt liefde kan laten zien. Of heeft iemand misschien zin in een flink wilde sex-date want daar is ze ook wel voor in?

"Vertrouwende dat je hier zeer discreet mee om zult gaan", ja hoor Berdine, maak je geen zorgen!

Terry komt met schrik vrij

Het lijkt erop dat John Terry geen letsel overhoudt aan de onprettige botsing met Abou Diaby van Arsenal tijdens de finale van de Leage Cup.

De aanvoerder van Chelsea kreeg de schoen van Diaby hard tegen zijn gezicht. John Terry had daardoor zijn tong ingeslikt en bleef ongeveer een minuut bewusteloos liggen. Hij werd met zuurstof en een neksteun per brancard naar het ziekenhuis vervoerd.

In een ziekenhuis in Wales bleek het allemaal mee te vallen. Terry mocht na één uur alweer vertrekken. Zo kon hij zich alsnog tussen zijn feestende teamgenoten voegen.

Honda toont wereldauto

Honda Racing F1 heeft haar nieuwe kleurstelling gepresenteerd. Om haar betrokkenheid bij de huidige milieuvraagstukken te showen, is de auto voorzien van een wereldkaart.

Niet alleen de wereldkaart is opvallend op de nieuwe Honda RA107, ook het ontbreken van sponsors is nieuw. Wel kunnen particulieren via een speciale website een stipje op de wagen sponsoren, waar op microscopisch niveau de naam van de donor in zal worden gezet.

"Klimaatverandering is waarschijnlijk het allerbelangrijkste probleem dat onze planeet momenteel kent," legt teambaas Nick Fry uit. "Formule 1 is daar niet immuun voor en wij geloven dat de F1 met haar globale profiel en nieuwe technologiën een rol kan spelen in het ontwikkelen van oplossingen."

'Tom & Jerry Joods complot'

Op de Iraanse televisie is recent een item uitgezonden waarin wordt gesteld dat de tekenfilms Tom & Jerry een Joodse samenzwering is. Volgens Hasan Bolkhari, professor aan een Iraanse universiteit, is de cartoon door Joden bedacht om het beeld van de muis bij de Europeanen te veranderen. In Europa zou de muis als vuil zijn beschouwd en de Joden werden door de Duitsers namelijk ook tot 'vuile muizen' gedegradeerd'', aldus de hooggeleerde Iraniër.

Hij voegde er nog een uitleg aan toe: ''Jerry, de muis, ziet er namelijk altijd schattig uit, hoewel hij 'die arme kat' constant pijn doet. Muizen zijn sluw. Geen enkele etnische groep ter wereld is zo heimelijk als de joden.''

Volgens hem werden Tom & Jerry gemaakt om het beeld dat de Joden een sluw volk zijn te veranderen. ''Wat de muis doet is slecht, maar we keuren het niet af omdat ze zo lief en slim overkomt.'''Joodse samenzwering'

Professor Bolkhari legt uit

Rankings: Federer verbreekt record Connors

Roger Federer heeft het record van Jimmy Connors verbeterd door 161 weken op de eerste plaats op de wereldranglijst te staan. Het oude record van 160 weken van Connors stond 29 jaar in de boeken. Daarnaast is de 25-jarige Federer 36 partijen op rij ongeslagen.

Op 2 februari 2004 veroverde Federer de eerste plaats op de wereldranglijst nadat hij de Australian Open op zijn naam bracht, en sindsdien stond hij die plek niet meer af. Connors bezette de nummer één-positie van 29 juli 1974 tot 22 augustus 1977.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI8.120
2R. NadalSPA4.705
3A. RoddickUSA2.830
4N. DavydenkoRUS2.825
5F. GonzálezCHL2.685
6J. BlakeUSA2.605
7 T. RobredoSPA2.555
8I. LjubicicKRO2.395
9T. HaasDUI2.020
10D. NalbandianARG1.995
147R. SluiterNED302
152R. HaaseNED283
240D. van ScheppingenNED166

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land: Punten:
1M. SharapovaRUS3.824
2J. HeninBEL3.516
3A. MauresmoFRA3.070
4K. ClijstersBEL2.630
5S. KuznetsovaRUS2.595
6M. HingisZWI2.379
7N. PetrovaRUS2.265
8E. DementievaRUS1.869
9N. VaidisováTSJ1.742
10J. JankovicSER1.724
57M. KrajicekNED422
147E. TamaëlaNED205

Arts amputeert op verzoek gezond been

ShockingIn Groot-Brittannië heeft een arts onlangs het gezonde been van een vrouw tot boven de knie geamputeerd op verzoek van de vrouw zelf. Als de arts het niet zou doen, dreigde ze haar been zelf af te zetten.

De vrouw is psychisch gezien op zijn zachtst gezegd niet helemaal normaal. Ze lijdt aan apotemnofilie, een sterk overheersend verlangen om een of meer gezonde ledematen te laten amputeren. Vaak geeft een patiënt aan het lichaamsdeel als 'niet van zichzelf' te ervaren.

De Britse, die getrouwd is en 2 kinderen heeft, ondernam eerder al pogingen om haar linkerbeen zodanig te verminken dat het afgezet zou moeten worden. Maar na elke poging weigerden artsen om te amputeren. Bij haar laatste poging hield ze haar been 4 uur lang in 40 kilo droog ijs, met zware brandwonden tot gevolg.

De geamputeerde vrouw zegt zich, nu ze met één been door het leven hinkt, ''veel zelfverzekerder en gelukkiger'' te voelen. Haar man wilde eerst niets weten van haar verlangen naar één been, maar toonde later begrip omdat zijn echtgenote schijnbaar zwaar leed onder het bezit van haar beide benen. De vrouw hoopt dat apotemnofilie ooit uit de taboesfeer wordt gehaald door met anderen zich als groep te profileren.

Rossi wint oefenkwalificatie in Jerez

Op het circuit van Jerez in Spanje werd afgelopen zondag tijdens de MotoGP-tests een oefenkwalificatie verreden. Valentino Rossi wist hierin de snelste tijd te rijden. De oefenkwalificatie wordt gezien als een goede indicatie voor de kanshebbers op de titel van komend seizoen.

Rossi kwam tot een tijd van 1.38.294 en was daarmee meer dan één tiende sneller dan Dani Pedrosa. Regerend wereldkampioen Nicky Hayden werd vierde op meer dan één seconde achterstand van Rossi.

Aan de oefenkwalificatie was ook een prijs verbonden. De winnaar kon een BMW Z4 M Coupé mee terug naar huis nemen. Het nieuwe MotoGP-seizoen begint op 10 maart in Qatar.

Uitslagen Frankrijk speelronde 26

In de Franse competitie liet koploper Olympique Lyon weer punten liggen. Naaste achtervolger Lens wist daar echter niet van te profiteren.

Olympique Lyon speelde met 3-3 gelijk tegen Sochaux. Via Alvaro Santos en Karim Ziani kwam FC Sochaux op een schijnbaar comfortabele voorsprong van 2-0. Lyon stribbelde dankzij een goal van Milan Baros wel tegen, maar Sébastien Grax wist de voorsprong van Sochaux verder uit te bouwen. In een bloedstollend slot wist Lyon toch nog langszij te komen. Sylvain Wiltord scoorde de 3-2, en in de derde minuut van de blessuretijd wist Juninho Pernambucano alsnog een punt te redden voor de landskampioen.

RC Lens kon niet profiteren van het gelijkspel van Lyon en speelde met 2-2 gelijk tegen AS Nancy. Voormalig FC Utrecht-speler Marc-Antoine Fortuné opende de score voor Nancy nadat hij de keeper met een hard schot passeerde. Lens toonde echter veerkracht en door doelpunten van Aruna Dindane en Seydou Keita stond het nog voor rust 1-2. Youssouf Hadji schoot de thuisclub in de slotfase echter langszij, waardoor de punten werden verdeeld.

Toulouse won zaterdag met 3-0 van Olympique Marseille: 3-0. Oud-Feyenoorder Johan Elmander was op dreef. De Zweed scoorde twee keer in Stade Municipal. Achille Emana nam de andere treffer voor zijn rekening.Uitslagen:
ThuisUitEindstand
RennesSedan0-2
ToulouseOl. Marseille3-0
TroyesLorient3-0
Le MansAS Monaco0-2
Ol. NiceLille2-1
NantesAJ Auxerre1-1
Ol. LyonSochaux3-3
BordeauxValenciennes2-1
RC LensNancy2-2
PSGSaint-Etienne0-2

Stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympiq. Lyon2618445847-21
2RC Lens2612954540-29
3Toulouse2612594130-28
4FC Sochaux26101064030-28
5St. Etienne2611693941-33
6Lille OSC2610973932-25
7Gir. Bordeaux26123113938-29
8Ol. Marseille26115103831-27
9Stade Rennes269983623-22
10AS Nancy269893524-28
11Le Mans2681083430-31
12FC Lorient2697103425-29
13AS Monaco2696113331-28
14AJ Auxerre2671183229-33
15Troyes2679103027-34
16Ol. Nice2678112924-26
17PSG26610102827-32
18Valenciennes2684142826-39
19FC Nantes26411112320-32
20Sedan26410122233-44

Programma volgende ronde:

DatumThuisUit
03/03NancyLe Mans
03/03Ol. MarseilleRC Lens
03/03Saint-EtienneOl. Lyon
03/03LilleTroyes
03/03SedanPSG
03/03LorientOl. Nice
03/03AJ AuxerreRennes
03/03SochauxNantes
03/03ValenciennesToulouse
03/03AS MonacoBordeaux

Famitsu most wanted

Het bekende Japanse gamesblad Famitsu heeft wederom zijn lezers verveeld met de vraag: "Waar kijken jullie naar uit?"

Vergeleken met drie weken terug is er vrij weinig veranderd in de top 10. Voor de rest valt vooral op dat Super Mario Galaxy en Devil May Cry 4 niet meer in de lijst staan.

PositieGamePlatform
1Dragon Quest IX : Protectors of the SkyNDS
2Final Fantasy XIIIPS3
3Resident Evil 5PS3
4Gundam MusoPS3
5Metal Gear Solid 4PS3
6Monster Hunter Portable 2PSP
7Persona 3 FesPS2
8Gyakutensaiban 4NDS
9Super Robot Taisen : Original GenerationsPS2
10Super Smash Bros. BrawlWii
11Lost Odyssey360
12Higurashi no Naku Kei ni MatsuriNDS
13Super Robot Taisen WNDS
14Muso OrochiPS2
15Dragon Quest Swords : The Masked Queen and The Tower of MirrorsWii
16The Legend of Zelda : Phantom HourglassNDS
17Monster Hunter 3PS3
18Shining WindPS2
19Fire Emblem : The Goddess of DawnWii
20Kingdom Hearts II Final Mix+PS2

Leipheimer wint Ronde van Californië

Levi Leipheimer heeft de Ronde van Californië op zijn naam geschreven. De 33-jarige renner van Discovery Channel verdedigde in de zevende en laatste etappe met succes de leiderstrui, die hij al in de proloog veroverde.

De Cubaan Ivan Dominguez won de slotetappe. Na een rit van 124 kilometer door de straten van Long Beach was hij iedereen te snel af in de massasprint. Overigens moest een fotofinish de winnaar aanwijzen. Uit de beelden bleek dat Dominguez zijn voorwiel net iets eerder over de streep drukte dan de Australiër Graeme Brown.

Massagraf gevonden op Grieks-Cyprus

Icoon BuitenlandsEen commissie van onderzoekers, bestaande uit één Turks, één Grieks en één onafhankelijk persoon, heeft op het Griekse gedeelte van Cyprus, in de buurt van Strovolo, een massagraf ontdekt. In het 14 meter diepe graf ligt het stoffelijk overschot van een nog onbekend aantal Turks-Cyprioten.

Op Cyprus heerst al decennia lang een conflict tussen Griekse en Turkse bewoners van het eiland. In 1974 pleegden de Turken op het eiland een 'vredesoperatie', nadat het Griekse kolonelsbewind er een staatsgreep had gepleegd en er een onhoudbare situatie was ontstaan tussen verschillende groepen Grieks-Cyprioten. Vervolgens richtten de Turkse bezetters in het noorden de Turkse Republiek Noord-Cyprus op.

Het massagraf stamt vermoedelijk uit '74. Momenteel wordt in een laboratorium onderzocht hoeveel personen er precies in het massagraf begraven liggen. Wat er na het onderzoek met de stoffelijke overschotten zal gebeuren, is nog niet bekend.

Met dank aan Garso voor de vertaling en de submit.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

26 februari

2006

- De A1GP-sprintrace in Monterrey wordt gewonnen door Team Frankrijk. Zwitserland wordt tweede, gevolgd door Italië en Nederland. Team Frankrijk wint ook de hoofdrace op Parque Fundidora in Monterrey. Nederland eindigt als tweede, Zwitserland maakt het podium vol.

2005

-De officieuze opening van het Belgische wielerseizoen, de Omloop het Volk, wordt verrassend gewonnen door de jonge Belg Nick Nuyens.
-De eerste GP van 2005 zal verreden worden met het nieuwe kwalificatiesysteem. Het nieuwe systeem houdt in dat de tijden van zowel de zaterdag als de zondagkwalificatie bij elkaar opgeteld zullen worden om de startvolgorde te bepalen.

2004

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 26 februari 2004 was zo'n dag.

2003

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 26 februari 2003 was zo'n dag.

2002

Bandenfabrikant Michelin maakt bekend dat ze de nieuwe banden tijdens de Grand Pix van Australië niet zullen gebruiken. Daarmee wil de fabrikant mogelijke rechtzaken vermijden, nadat door de FIA en concurrent Bridgestone vraagtekens worden gezet bij de legaliteit van de banden.

Eerste toernooizege voor Juan Monaco

De Argentijn Juan Monaco heeft het ATP-toernooi van Buenos Aires op zijn naam geschrevem. De Argentijn versloeg in de finale de Italiaan Alessio Di Mauro met 6-1 en 6-2.

Monaco en Di Mauro begonnen beiden afwachtend en nerveus aan de wedstrijd. De 22-jarige Monaco had zijn zenuwen eerder onder bedwang met dank aan een vroege break. Vanaf dat moment domineerde Monaco de partij en nadat hij zijn tegenstander in het tweede bedrijf direct wist te breken, geloofde ook Di Mauro niet meer in zijn kansen. Na een uur stapte de Argentijn dan ook als winnaar van de baan.

Tien Nederlanders naar EK indoor

De topsportcoördinator van de Nederlandse atletiekbond, Peter Verlooy, heeft gisteren de selectie bekend gemaakt voor de Europese indoorkampioenschappen die vanaf 2 tot en met 4 maart gehouden worden in Birmingham.

Polsstokhoogspringer Robbert-Jan Jansen en de recent uitgenodigde meerkamper Ingmar Vos zijn beiden met een blessure afgevallen. Bram Som zette al eerder een punt achter zijn indoorseizoen en wil zich gaan concentreren op het WK, aankomende zomer in het Japanse Osaka.

De selectie

Karin Ruckstuhl, vijfkamp
Arnoud Okken, 800 meter
Ate van der Burgt, 1500 meter
Michiel Löschner, 1500 meter
Marcel van der Westen, 60 meter horden
Gregory Sedoc, 60 meter horden
Martijn Nuijens, hoogspringen
Rens Blom, polsstokhoogspringen
Rutger Smith, kogelstoten
Eugène Martineau, zevenkamp

Superieure Haas verslaat Roddick

Tommy Haas heeft zijn titel bij het ATP-toernooi in Memphis met succes verdedigd. In de finale versloeg de Duitser Andy Roddick met 6-3 en 6-2.

Haas had het hele toernooi nog geen enkele breakpoint tegen gekregen, en tegen Roddick kwam daar geen verandering in. In zijn servicebeurten hoefde de Duitser slechts zeven punten prijs te geven, waarvan twee dubbele fouten waren. De service van Roddick liep daarentegen niet goed, maar ook op de andere vlakken moest hij zijn meerdere erkennen in Haas.

Uitslagen Engeland speelronde 28

Manchester United won met 2-1 moeizaam bij Fulham. De koploper in de Engelse Premier League leek tegen puntverlies aan te lopen, maar kwam vlak voor tijd toch op 2-1.

Fulham, de nummer veertien, begon goed en na zeventien minuten spelen kwam het verdiend op voorsprong. Van der Sar kwam uit om Simon Davies te bal te ontfutselen, maar het leer kwam voor de voeten van Brian McBride terecht. De aanvaller van Fulham scoorde, terwijl Van der Sar slechts kon toekijken. Twaalf minuten later was het alweer 1-1. Wayne Rooney gaf een voorzet op Ryan Giggs, die bij de tweede paal met buitenkant links vrij kon binnenschieten.

In de tweede helft kreeg Fulham grote kansen op de 2-1, maar keer op keer stond Van der Sar in de weg. Hij redde onder meer een goede inzet van Davies en hield de doorgebroken Tomasz Radzinski van scoren af. Twee minuten voor tijd ging Cristiano Ronaldo ging op avontuur en schoot in de lange hoek raak.

Tottenham Hotspur boekte een 4-1 thuiszege op Bolton Wanderers. De ploeg van trainer Martin Jol stond al na 22 minuten op een 3-0 voorsprong tegen de nummer vijf van de Engelse Premier League. Ook na de rode kaart van Robbie Keane in de 36ste minuut van het duel kwam de overwinning voor de Spurs niet meer in gevaar.Uitslagen
ThuisUitEindstand
MiddlesbroughReading2-1
CharltonWest Ham4-0
FulhamManchester United1-2
WatfordEverton0-3
LiverpoolSheffield United4-0
BlackburnPortsmouth3-0
TottenhamBolton4-1
Wigan AthleticNewcastle1-0

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester Utd2822336965-19
2Chelsea2718636048-19
3Liverpool2816575344-19
4Arsenal2614754948-22
5Bolton Wanderers2814594733-32
6Reading28134114342-36
7Everton2811984236-25
8Portsmouth2811894136-29
9Tottenham28116113936-40
10Blackburn28114133733-38
11Newcastle28106123634-37
12Middlesbrough2898113532-34
13Aston Villa271193228-32
14Fulham28711103230-43
15Manchester City2686123020-32
16Sheffield2886143024-40
17Wigan Athletic2885152929-44
18Charlton2865172324-47
19West Ham2855182018-46
20Watford28310151916-41

Programma:

DatumThuisUit
28/02ArsenalManchester City
03/03ArsenalReading
03/03LiverpoolManchester United
03/03West HamTottenham
03/03Manchester CityWigan Athletic
03/03NewcastleMiddlesbrough
03/03WatfordCharlton
03/03Sheffield UnitedEverton
03/03FulhamAston Villa
03/03PortsmouthChelsea

Datingsite voor dierenliefhebbers

Icoon InternetVrijgezellen die op zoek zijn naar een partner die bij hun huisdier past, kunnen vanaf zaterdag terecht op de site dier-en-mens.nl. Om lid te worden moet je twintig euro per jaar betalen, daarvan gaat vijf euro naar een stichting die zwerfdieren opvangt.

De datingsite is opgericht door Fred en Betty Mercey, nadat enkele vriendinnen van Betty te kennen hadden gegeven op zoek te zijn naar iemand die net zo gek is met hun dieren als zij. Dit verklaart ze op de website.

Tot nu toe heeft de site 24 aanmeldingen gehad. In de VS en in Engeland bestaan al vergelijkbare sites.

Mirren en Whitaker winnen een Oscar

De Britse Helen Mirren en de Amerikaan Forest Whitaker hebben zondag zoals verwacht de Oscar voor respectievelijk de beste vrouwelijke en beste mannelijke hoofdrol in de wacht gesleept.

Mirren kreeg de filmprijs voor haar rol in de film The Queen waarin zij de Britse koningin Elizabeth speelt. Whitaker werd onderscheiden voor zijn rol als de Ugandese dictator Idi Amin in de film The Last King of Scotland.

De thriller The Departed heeft in het Kodak Theatre in Hollywood de Oscar voor de beste film gekregen. Het was de tweede Oscar voor de 64-jarige filmmaker Martin Scorsese. Hij sleepte ook al een Oscar voor de beste regie in de wacht. Het was de eerste keer dat hij Oscars won, ondanks films als Taxi Driver en Raging Bull.

De volledigde lijst van de oscars:

Beste Film
Winnaar: The Departed (2006) - Graham King

Beste Regisseur
Winnaar: Martin Scorsese for The Departed (2006)

Beste Mannelijke Hoofdrol
Winnaar: Forest Whitaker for The Last King of Scotland (2006)

Beste Vrouwelijke Hoofdrol
Winnaar: Helen Mirren for The Queen (2006)

Best Aangepaste Script
Winnaar: The Departed (2006) - Thelma Schoonmaker

Beste Originele Lied
Winnaar: An Inconvenient Truth (2006) - Melissa Etheridge("I Need To Wake Up")

Best Oorspronkelijke Script
Winnaar: Little Miss Sunshine (2006) - Michael Arndt

Beste Originele Muziek
Winnaar: Babel (2006) - Gustavo Santaolalla

Beste Documentaire
Winnaar: An Inconvenient Truth (2006) - Davis Guggenheim

Beste Korte Documentaire
Winnaar: The Blood of Yingzhou District (2006) - Ruby Yang, Thomas Lennon

Beste Vrouwelijke Bijrol
Winnaar: oud Idols-kandidate Jennifer Hudson voor Dreamgirls (2006)

Beste Niet-Engelstalige film
Winnaar: Leben der Anderen, Das (2006)(Germany)

Beste Visuele effecten
Winnaar: Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) - John Knoll, Hal T. Hickel, Charles Gibson, Allen Hall

Beste Cinematografie (camerawerk)
Winnaar: Laberinto del Fauno, El (2006) - Guillermo Navarro

Beste Kostuumontwerp
Winnaar: Marie Antoinette (2006) - Milena Canonero

Beste script gebaseerd op een ander werk
Winnaar: The Departed (2006) - William Monahan

Beste Animatiefilm
Winnaar: Happy Feet (2006) - George Miller

Beste Mannelijke Bijrol
Winnaar: Alan Arkin for Little Miss Sunshine (2006)

Beste Geluid
Winnaar: Dreamgirls (2006) - Michael Minkler, Bob Beemer, Willie D. Burton

Beste Geluidseffecten
Winnaar: Letters from Iwo Jima (2006) - Alan Robert Murray, Bub Asman

Beste Korte Speelfilm
Winnaar: West Bank Story (2005) - Ari Sandel

Beste Korte Animatiefilm
Winnaar: The Danish Poet (2006) - Torill Kove

Beste Make-up
Winnaar: Laberinto del Fauno, El (2006) - David Martí, Montse Ribé

Beste Interieur- of Set-aankleding
Winnaar: Laberinto del Fauno, El (2006) - Eugenio Caballero, Pilar RevueltaMet dank aan SunChaser voor de submit.

Maandagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Virus 2 (puzzelspel) en Aggressive Alpine Skiing (arcadespel)

Hoe goed ben jij? Ik heb 46.564 punten gehaald met Virus 2

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Nieuwe technologie spoort leugens in e-mails op

Icoon DigitalWetenschappers zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe techniek waarmee je kan zien of in een e-mail de waarheid staat. Deze "elektronische leugendetector" wordt momenteel ontwikkeld aan de Amerikaanse Cornell-universiteit.

Het systeem werkt via andere wegen dan de traditionele leugendetectors aangezien e-mails geen hartslag of lichaamstemperatuur hebben. Deze versie van de leugendetector werkt met woordgroepen en woordpatronen die volgens de wetenschappers aangeven dat de tekst niet op waarheid berust.

Een paar opmerkelijke vondsten zijn al gedaan tijdens het onderzoek. Zo blijkt dat hoe langer de e-mail is, des te groter de kans op leugens is. Een mogelijke verklaring wordt gegeven door onderzoeksleider Jeff Hancock, hij zegt: "mensen die liegen zijn er vaak op uit om een zo geloofwaardig mogelijk verhaal te vertellen, daardoor voegen zij vaak veel details toe".

Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat mensen in een kwart van de sociale contacten niet de volledige waarheid vertellen. Hancock ziet voor zijn technologie voldoende praktische toepassingen. Zo zouden werkgevers kunnen nagaan of hun personeelsleden echt ziek zijn, of dat ze het zomaar uit hun duim zuigen en kunnen deze zelfde werkgevers sollicitatiebrieven nalopen op leugens. Wie weet zou deze techniek zelfs gebruikt kunnen worden om liegende gebruikers op FOK! op te sporen.

Met dank aan eu-Robert voor de submit.

Auto musical Grease belandt in orkestbak

Icoon ShowbizzTwee spelers uit de musical Grease zijn zondagavond gewond geraakt tijdens een voorstelling in de schouwburg van Almere. Bij de musical Grease wordt een auto gebruikt, maar het voertuig reed van het podium de orkestbak in. Dit meldde de politie van Flevoland zondagavond.

Idols-ster Jim Bakkum, die de rol van Danny Zuko speelt en in de auto zat, liep hierbij een hersenschudding op. Zijn tegenspeelster Bettina Holwerda hield aan het ongeval een gebroken arm over. Zij zijn beiden naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

De hoofdrolspelers
De hoofdrolspelers in de musical

Met dank aan eu-Robert voor het herschrijven en de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
©FOK.nl e.a.