Circuit Indianapolis onder de loep

Mocht het F1-circus ook in 2008 afreizen naar Indianapolis zal het circuit drastisch veranderd zijn. Reden hiervoor is de MotoGP-klasse welke in 2008 het Amerikaanse circuit waarschijnlijk zal aandoen.

De voornaamste aanpassing zou in de kombocht moeten plaatsvinden. Deze hogesnelheidsbocht zou te gevaarlijk zijn voor de tweewielers. Ook de rest van het circuit zal gewijzigd worden. "Nee, de motorcoureurs zullen niet op het huidige Formule 1-circuit rijden. In plaats daarvan heeft de Speedway plannen om het circuit te verbouwen, zodat de potentieel gevaarlijke kombocht niet gerond hoeft te worden. Zodra de verbouwing is afgerond zal de nieuwe configuratie ook onderdeel uit gaan maken van het Formule 1-circuit," aldus een woordvoerder van het circuit.

De kombocht was in 2005 nog de reden van een historische race. De Michelin-banden konden destijds de bocht niet aan waardoor er slechts zes coureurs van start gingen.

Het circuit heeft een verbintenis tot komend seizoen. De verwachting is echter wel dat Bernie Ecclestone een nieuw contract zal sluiten met het legendarische circuit.