Ratten veroveren fastfoodrestaurant

Icoon OpmerkelijkEen fastfoodrestaurant uit New York komt elke dag na sluitingstijd in handen van tientallen ratten. De Amerikaanse tv-zender WNBC werd getipt door een kijker over de nachtelijke situatie van het restaurant in Greenwich Village. Het filiaal van Kentucky Fried Chicken is ondertussen uitgegroeid tot een ware toeristische attractie. Hun klanten zijn ze echter kwijt. Deze hele affaire heeft zelfs zijn stempel gedrukt op de aandelenmarkt, de aandelen van KFC zijn inmiddels gekelderd.

Toeschouwers verdrukken elkaar voor de winkelruit om de ratten te zien scharrelen over de vloer, de tafels en de toonbank, op zoek naar voedsel. Het is niet de eerste keer dat de gebrekkige hygiŰne van het restaurant aan het licht komt. In december werden er kakkerlakken gevonden. In drie jaar tijd werd het filiaal driemaal betrapt op onhygiŰnische situaties.

Volgens de eigenaar van het pand hebben werkzaamheden in de kelder de ratten naar de begane grond gejaagd. De hele situatie heeft ook alle broodje aap verhalen-vertellers weer wakker gemaakt. Zo zou de kip bij KFC eigenlijk rat zijn.Met dank aan sjatter voor de submit.