Totti blijft strafschoppen missen

De aanvoerder van AS Roma, Francesco Totti is aan een opvallende reeks bezig. De aanvaller miste afgelopen zondag voor de zesde keer dit seizoen een strafschop.

Van de tien keer dat Totti van elf meter mocht aanleggen, benutte hij er slechts vier. In de Serie A ging het vijfmaal fout, in de Coppa Italia ging het één keer mis. Saillant detail is dat de doelpogingen van Totti altijd tussen de palen gingen, maar de doelman een treffer voorkwam.

Met 14 doelpunten is Totti echter wél topscorer van de Serie A. De spits heeft een voorsprong van één doelpunt op de nummer twee Luca Toni. De spits van AS Roma verklaart: "Ik wil ontzettend graag topscorer blijven, maar als ik penalties blijf missen wordt het een moeilijk verhaal. Het ligt niet aan zenuwen of iets dergelijks, ze willen er gewoon niet in. Ik zal daarom meer "gewone" doelpunten moeten maken".

Luciano Spalletti, de coach van de Romeinen laat zijn topscorer begaan. "Ik ga niets veranderen. We stonden bij de penalty al met 2-0 voor. Ik weet zeker dat als het ergens om gaat dat ze erin vliegen".