Gigantische buit bij overval gelddepot

Vanmorgen heeft er een spectaculaire overval plaatsgevonden op een depot van Group 4 Securicor, een geldtransporteur in het Belgische Harelbeke. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Kortrijk moet de buit gigantisch zijn. Vier zwaarbewapende overvallers gingen aan de haal met 35 zakken papiergeld. De gangsters deden de zakken in een grote zak en vluchtten te voet.

"Twee koeriers van Group 4 Securicor hadden buiten het depot hun voertuig volgetankt en reden het depot binnen via een poort die automatisch opent en sluit", zegt Tom Janssens, woordvoerder van het Kortrijkse OM.

"Voor de poort weer kon sluiten, plaatsten de gangsters een metalen balk zodat de poort niet langer naar beneden kon. Vervolgens liepen ze naar de geldtransportwagen, waar een karretje klaarstond met daarop 35 zakken geld. De valuta waren bedoeld om in de loop van de dag een reeks bankkantoren in de wijde regio van Kortrijk te bevoorraden. Vermits ze nog niet in de plofkoffers in het voertuig waren geladen, vormden ze een ideale buit voor de gangsters. Die hadden bivakmutsen op, droegen kogelvrije vesten en bedreigden de geldkoeriers met machinegeweren en pistolen."

De overvallers gristen de 35 zakken met geld mee en propten die in een grotere zak. "Dat geeft aan dat de zakken vrijwel zeker niet met muntstukken waren gevuld", aldus Janssens. "Over de juiste grootte van de buit is nog geen duidelijkheid."

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de sectie zware criminaliteit van de federale politie van BelgiŰ. Een speurhond raakte het spoor bijster bij een rotonde vlakbij het depot. Vermoedelijk zijn de overvallers daar in een auto gestapt. Vanaf deze rotonde is het slechts twee minuten rijden tot aan de snelweg E17.

Met dank aan Hann21 voor de submit.