'Tomatencomplot tegen Iran'

Icoon BuitenlandsDe vijanden proberen de Islamitische Republiek op de knieŽn te krijgen door de prijzen van tomaten en ander voedsel te verhogen, aldus de Iraanse president Ahmadinejad "Zij denken dat wij door hun samenzwering onze idealen opgeven. Zulke tactieken zullen evenwel niet slagen." Hiermee doelde hij op de Westerse landen. De Iraanse president maakte dit zondag bekend.

Vooral de gestegen prijzen van tomaten geeft aanleiding tot onvrede in het land. De tomaten vormen een belangrijk ingrediŽnt in de Iraanse keuken. Politieke tegenstanders van de regering van Ahmadinejad denken dat de gestegen prijzen komen door het beleid van de regering en niet door de sancties van de Verenigde Staten. Iran kampt met een inflatie van circa zestien procent.

Ahmadinejad beloofde het probleem op te zullen lossen met de hulp van Allah. "De vijanden denken dat ze met het gooien van wat stenen en zand de bulldozer kunnen stoppen." Met de bulldozer bedoelde hij de Islamitische revolutie. In januari kreeg Ahmadinejad ook al kritiek over de gestegen prijzen van tomaten, maar die wierp hij van de hand. Volgens de president moeten de klanten gewoon beter opletten waar ze hun voedsel kopen. De conservatieve president heeft vooral de steun gehad van de arme kiezer.
Tomatenorgie

Met dank aan PPL voor de submit.