Na veel wijn



pacopainter stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het Zoetermeerse raadslid Nawijn zou tijdens een raadsvergadering helemaal kachel zijn geweest.
Nawijn woest: “IK WAS NIET DRONKEN!” Waarschijnlijk was hij de enige die dat geloofde. Ik bedoel maar; de tijd dat politici op hun woord werden geloofd is, na het gevalletje “I did not have sex with that woman” van Bill C, al een tijdje voorbij.
Nu heeft hij zijn naam natuurlijk ook niet mee en wat nog erger is; in de raadsgangen van Zoetermeer wordt hij al fluisterend 'Naveelwijn' genoemd.
De politieke uitdrukking 'aangeschoten wild' komt nu toch wel in een heel ander licht te staan.

Volgens collega-raadslid Marijke van der Meer was hij nauwelijks te verstaan en articuleren was er natuurlijk niet meer bij. Niet echt een sterk argument om Nawijns staat van dronkenschap mee te bewijzen, want zonder drank is de man ook niet te verstaan.

Overigens is dit akkefietje hem niet aan te rekenen. Want laten wij eerlijk zijn, een kroegtijger zoals hij zal toch wel een enorme kroegrekening hebben en door wie kun je dat beter laten financieren dan door de Zoetermeerse gemeenteraad?

Af en toe een beetje snurkend en knikkebollend een vergaderingetje uitzitten, je wekker zetten voor het geval er gestemd moet worden, en hopla: de centjes zijn weer binnen. En zolang je er maar niemand kwaad mee doet, maakt dat toch niet uit?
Tja, de één geeft zijn salaris uit aan gokken, de ander gaat naar de hoeren en Nawijn zuipt zich een delirium. Moet kunnen. Beetje verdraagzaamheid mag best, hoor.
Wij zijn nu eenmaal niet allemaal zoals minister Donner, die links en rechts zijn hand uitstekend, en wekelijks vooraan in de kerk zittend, zijn verantwoordelijkheid in de Schipholbrand tracht te omzeilen.

Alles bij elkaar begrijp ik de heisa niet. Nawijn verschijnt dronken op zijn werk. Nou en? Een raadsvergadering kun je toch geen werk noemen? Ik zou die heisa pas echt begrijpen als hij treinmachinist was geweest. Of buschauffeur.

Overigens denk ik wel te weten waarom collega raadslid Marijke van der Meer dit akkefietje in de publiciteit gooide. Ze zat waarschijnlijk van de week in de kroeg met Nawijn. Toen ze haar hand bij Nawijn op een plek legde waar bij de

meeste mannen het geslachtsorgaan zit, maar bij Nawijn een bierafvoer, riep de benevelde politicus een tekst die in haar verkeerde keelgat schoot: “I don’t want to have sex with you, woman!!”
En dat maakte haar pissig en rancuneus, want Marijke wil best iets verkeerds in haar keelgat. Maar daar horen slappe teksten van een aanschoten Nawijn niet bij.
Proost!