Joytech AV Control Center 245C

Mark (Strolie75)
Als jezelf serieus nemende gamer (dus niet zo’n trieste fanboy die zweert bij één console) heb je het niet makkelijk. Er zijn gewoon te veel consoles die strijden om een plekje onder je TV. En met de komst van nieuwe glimmende spelletjesapparaten is deze strijd alleen maar feller geworden. En hoe goed de voornemens ook zijn, het vlees is zwak en uiteindelijk zullen alle next-gen consoles aangeschaft worden. Ja, ook die PlayStation 3 zal er ooit komen. En dan heb ik het nog niet over andere zaken als DVD-spelers, videorecorders en digitale TV kastjes. Naast een financiële aderlating, retorische vragen van familieleden (heb je nog niet genoeg spelletjes?) en afkeurende blikken van het vrouwelijk geslacht levert dit ook een wat meer praktisch probleem op: te veel apparaten voor het aantal aansluitingen dat een gemiddelde TV heeft.

Met de komst van HDTV is dit probleem eigenlijk alleen maar erger geworden. Had je vroeger nog een drietal RGB ingangen, nu mag je blij zijn als je meer dan één HDMI en één componentingang hebt. En je hebt natuurlijk niet die sexy platte TV gekocht om je apparaten op dezelfde manier aan te sluiten als op die oude kamervullende beeldbuis. Wat dat betreft was god vooruitstrevender dan fabrikanten van audio- en videoapparatuur. Vrouwen beschikken immers over drie ingangen terwijl monogamie wel als richtlijn in de bijbel staat.

Als je meerdere apparaten via een componentkabel op je HDTV wilt aansluiten heb je een drietal opties:
* Je koopt minder apparaten waardoor je tevens minder energie verbruikt en het milieu spaart.
* Je kruipt vaker achter de TV om kabels te wisselen. Bonuspunten als dit lukt wanneer je je platte TV aan de muur hebt gehangen.
* Je koopt een component switchbox.

Voor de mensen die niet Groen Links stemmen en wiens idee van inspanning niet verder gaat dan het vanuit de pols rondzwaaien met een Wii-mote is de laatste oplossing het meest aantrekkelijk.