'Chelsea doet megabod op Villa'

Maikel (WeebI)
De Spaanse media melden dat de Engelse topclub Chelsea een gigantisch bod op David Villa hebben gedaan. De spits van Valencia speelt al meerdere seizoenen uitstekend voor club en vaderland.

De 25-jarige speler heeft zichzelf neergezet als één van de beste Europese spitsen van de afgelopen seizoenen en zet nog steeds goede resultaten neer bij Valencia. Hij kwam bij Los Ches in 2005 na een verblijf bij Real Zaragoza. Zijn sterke optredens laten bij veel Europese topclubs een goede indruk achter, maar het is Chelsea dat tot nu toe de meeste interesse toont.

Superdeporte, een Valenciaanse sportkrant, beweert dat technisch directeur van Chelsea, Frank Arnesen, afgelopen week contact op heeft genomen met de Spanjaarden over een bod van maar liefst ¤70 miljoen. De Engelsen zien in Villa de ideale kandidaat om de voorhoede te versterken.

De Spanjaard zelf, die altijd heeft gezegd tevreden te zijn in Valencia, geeft toe dat de interesse vleiend werkt. "Het is altijd geweldig om te zien dat een club van dat niveau met volgt", meldt hij. Zelfs een bod van ¤70 miljoen is echter niet genoeg, vinden de hoge bazen van Valencia. "David is niet te koop, tenzij zijn clausule van ¤126 miljoen wordt betaald", aldus voorzitter Juan Soler. "Wij hebben hem nodig, dus gaan we hem niet verkopen voor minder."