Drukke dagen voor Super Aguri

Het is nog maar de vraag of het Super Aguri F1-team hun nieuwe bolide, de SA07, op tijd klaar heeft voor de presentatie op 12 maart in Tokio. Ook is nog niet duidelijk in welke kleuren de bolide gespoten zal worden.

Eerder maakte het team bekend dat de nieuwe bolide niet door de verplichte FIA-crashtest kwam. Volgens het team had dat voornamelijk te maken met de zwaardere eisen van komend seizoen. Het team is momenteel druk bezig de bolide dusdanig aan te passen dat deze wel zou moeten slagen in de crashtest.

Mocht de bolide niet slagen voor de crashtest betekent dit een forse tegenslag voor het team. Er zal dan met spoed naar oplossingen gezocht moeten worden om de bolide op tijd af te krijgen voor de eerste race. Ook zal er dan niet getest kunnen worden met de bolide. De shakedown zal dan plaatsvinden tijdens de vrije training van de Australische Grand Prix.

Ook staat de kleurstelling nog niet vast. Waar het team er vanuit ging dat er reeds een hoofdsponsor zou zijn, is dit nog niet het geval. En de kleurstelling houdt direct verband met een eventuele sponsordeal. De kleurstelling zoals deze op de perspresentatie wordt getoond hoeft dan ook niet de definitieve kleurstelling te zijn.

Super Aguri is wel aanwezig bij de testsessie in Bahrein, waar het gebruik maakt van een interimbolide. Deze interimbolide is feitelijk een doorontwikkeling van de Honda RA106, de Honda Racing-bolide van vorig seizoen.