Wat gebeurde er op........

Olga (Nuongirl)
In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

26 februari

2006

- De A1GP-sprintrace in Monterrey wordt gewonnen door Team Frankrijk. Zwitserland wordt tweede, gevolgd door Italië en Nederland. Team Frankrijk wint ook de hoofdrace op Parque Fundidora in Monterrey. Nederland eindigt als tweede, Zwitserland maakt het podium vol.

2005

-De officieuze opening van het Belgische wielerseizoen, de Omloop het Volk, wordt verrassend gewonnen door de jonge Belg Nick Nuyens.
-De eerste GP van 2005 zal verreden worden met het nieuwe kwalificatiesysteem. Het nieuwe systeem houdt in dat de tijden van zowel de zaterdag als de zondagkwalificatie bij elkaar opgeteld zullen worden om de startvolgorde te bepalen.

2004

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 26 februari 2004 was zo'n dag.

2003

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 26 februari 2003 was zo'n dag.

2002

Bandenfabrikant Michelin maakt bekend dat ze de nieuwe banden tijdens de Grand Pix van Australië niet zullen gebruiken. Daarmee wil de fabrikant mogelijke rechtzaken vermijden, nadat door de FIA en concurrent Bridgestone vraagtekens worden gezet bij de legaliteit van de banden.