Arts amputeert op verzoek gezond been

ShockingIn Groot-Brittannië heeft een arts onlangs het gezonde been van een vrouw tot boven de knie geamputeerd op verzoek van de vrouw zelf. Als de arts het niet zou doen, dreigde ze haar been zelf af te zetten.

De vrouw is psychisch gezien op zijn zachtst gezegd niet helemaal normaal. Ze lijdt aan apotemnofilie, een sterk overheersend verlangen om een of meer gezonde ledematen te laten amputeren. Vaak geeft een patiënt aan het lichaamsdeel als 'niet van zichzelf' te ervaren.

De Britse, die getrouwd is en 2 kinderen heeft, ondernam eerder al pogingen om haar linkerbeen zodanig te verminken dat het afgezet zou moeten worden. Maar na elke poging weigerden artsen om te amputeren. Bij haar laatste poging hield ze haar been 4 uur lang in 40 kilo droog ijs, met zware brandwonden tot gevolg.

De geamputeerde vrouw zegt zich, nu ze met één been door het leven hinkt, ''veel zelfverzekerder en gelukkiger'' te voelen. Haar man wilde eerst niets weten van haar verlangen naar één been, maar toonde later begrip omdat zijn echtgenote schijnbaar zwaar leed onder het bezit van haar beide benen. De vrouw hoopt dat apotemnofilie ooit uit de taboesfeer wordt gehaald door met anderen zich als groep te profileren.