Ook PSV aast op Nederlandse spelers

Hoewel er nog drie prijzen lonken voor PSV (kampioenschap, KNVB-Beker en Champions League), is de ploeg uit Eindhoven al volop bezig om zich voor volgend seizoen te versterken. De club uit de lichtstad zou voornamelijk op zoek zijn naar Nederlandse spelers.

Koeman liet in het Parool weten dat het "vrij normaal" zou zijn als Jefferson Farfán of Arouna Koné aan het einde van dit seizoen naar een buitenlandse topclub vertrekken. "Dat is gezonde ambitie. Als een van hen, of allebei, vertrekt, komt er een hoop geld binnen".

Dat geld zal gebruikt worden om huidige spelers langer aan de club te binden en om nieuwe spelers aan te trekken. Zo hoopt men in Eindhoven dat Alex nog één seizoen blijft, maar de club is daarbij afhankelijk van Chelsea, dat over de eigendomsrechten van de verdediger beschikt.

Daarnaast moet ook de toekomst van Otman Bakkal van FC Twente besproken worden. De ploeg van Fred Rutten wil de huurling van PSV definitief overnemen, maar Koeman heeft de middenvelder ook nog niet afgeschreven: "Bakkal heeft iets wat nog mist in ons spel. Diepgang in zijn spel", liet Koeman zich ontvallen in het AD.

In diezelfde krant liet de trainer van de Eindhovenaren weten dat men zich na dit seizoen met Nederlandse spelers wil gaan versterken. Op deze manier wil Koeman het evenwicht in zijn team op peil houden. Het zou dus goed kunnen dat PSV zich bij de concurrentie gaat melden. "Als je Nederlandse voetballers op het oog hebt, die in het straatje van PSV vallen kom je al gauw bij Ajax en AZ terecht", meldde Ronald Koeman wederom aan het AD.