FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 januari 2007

Belgische dag Down Under

Steven Caethoven heeft de tweede rit van de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De coureur van Chocolade Jacques was in Hahndorf de sterkste van een kopgroep van tien, hij bleef zijn ploeg- en landgenoot Pieter Ghyllebert en de Australische spurtbom Stuart O'Grady (CSC) nipt voor.

De 24-jarige Caethoven was één van de maarliefst vier Chocolade Jacques-renners die de 150 km lange etappe van Mannum naar Hahdorf kleur gaven; zij slopen samen met elf anderen op vijftig kilometer van de meet mee met de beslissende vlucht. O'Grady poogde de dominantie van de Belgische ploeg in de laatste plaatselijke ronde samen met Hilton Clarke (Navigators) en Eduardo Gonzalo (Agritubel) nog te verbreken, maar tevergeefs. Chocolade Jacques reed voor de finish de kloof dicht, waarna Caethoven en Ghyllebert in de spurt voor de dubbel zorgden.

Het peloton maakte er net als gisteren een rustig dagje van, de hoofdmacht kwam - met de Nederlanders Niki Terpstra (Milram) en Hans Dekkers (Agritubel) - op meer dan zeventien minuten van de winnaar over de streep. De Australiër Karl Menzies, die gisteren de eerste rit won, behield met groot gemak de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag tweede etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Steven Caethoven (Bel)JAC3:36.29
2.Pieter Ghyllebert (Bel)JAC0.01
3.Stuart O'Grady (Aus)CSCz.t.
4.Hilton Clarke (Aus)NICz.t.
5.Kurt Hovelynck (Bel)JACz.t.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Karl Menzies (Aus)AUS7:44.33
2.Martin Elmiger (Zwi)A2R0.01
3.Lars Bak (Den)CSC0.07
4.Matthew Lloyd (Aus)PRL0.09
5.Gustav Larsson (Zwe)UNI0.17

Flubberborsten minder kans op kanker

Icoon WetenschapBij vrouwen met stevige borsten wordt vijf keer zo vaak een borsttumor ontdekt als bij vrouwen met een groot décolletée. Dit blijkt uit een Canadees onderzoek. Op mammogrammen ziet vet er donker uit en compact borstweefsel licht. Een tumor valt dus niet op omdat die ook wit is. De studie wijst bovendien uit dat bij een stelletje dat hun kop niet laat hangen vaker kanker voorkomt.

Het onderzoek is gehouden onder gevallen van 1112 vrouwen tussen 1981 en vorig jaar. De resultaten betekenen kortgezegd dat de dichtheid van een borst een risicofactor om rekening mee te houden is geworden, naast de leeftijd van een vrouw en bepaalde genen. Toch blijkt dat dit nauwelijks ter sprake komt bij een gesprek met de huisarts.

Borstkanker is na longkanker de dodelijkste soort die er is. Eén op de acht vrouwen krijgt borstkanker tijdens haar leven. Wereldwijd sterven er elk jaar 370 duizend aan. Wetenschappers hopen het gen dat borsten stevig maakt te identificeren, zodat het mogelijk gebruikt kan worden voor een medicijn.

Amerikaanse politie speelt voor gratis taxi

Icoon PolitieInwoners van het plaatsje Shalimar, in de Amerikaanse staat Florida, kunnen vanaf nu altijd thuiskomen, ook als ze te veel hebben gedronken. De politie van het dorp heeft namelijk aangeboden om bestuurders die zichzelf te dronken achten, of mensen die onderweg pech hebben, gratis thuis af te zetten.

De politie heeft in de nieuwsbrief die aan het begin van elk jaar wordt rondgestuurd in het dorpje aangegeven inwoners maximaal 25 mijl (ruim 40 kilometer) weg te willen brengen. In veel delen van Amerika doet de politie dit op oudejaarsavond, maar de politie van Shalimar vond dat niet genoeg. "We hebben de capaciteit, waarom zouden we het niet gewoon het hele jaar door doen", aldus een woordvoerder.

Het is overigens niet de bedoeling dat mensen te vaak gebruik maken van de service. Omdat het plaatsje niet al te groot is, verwacht de politie echter niet al te veel problemen met de controle op het systeem.

Met dank aan pinkelmans voor de submit.

Zweden verhuizen half dorp

Icoon BuitenlandsHet verhuizen van een heel huis naar een andere lokatie en deze weer in dezelfde staat neer te zetten is op zichzelf al een enorme onderneming. Probeer dat nu eens met een half dorp, en je hebt een enorm project voor je kiezen.

En dat is precies wat ze willen doen met ongeveer de helft van de huizen in de Zweedse gemeente Kiruna in het noorden van het land. De verhuizing is nodig omdat een staatsbedrijf al tientallen jaren ijzererts mijnt nabij en onder het dorp waardoor de mogelijkheid bestaat dat de grond waarop een deel van het dorp rust instort als men nog meer ijzererts uit de grond wil halen. Er ligt een ader met ruim 800 miljoen ton ijzererts die het staatsbedrijf wil ophalen.

De kosten van de verhuizing worden geschat op ongeveer 30 miljard Zweedse Kronen (ongeveer 3,8 miljard euro), en vooralsnog is nog niet bekend wie precies zal opdraaien voor deze kosten.

Een deel van de gebouwen zal opnieuw worden gebouwd. Een ander deel zal letterlijk worden verhuisd van de huidige plek, naar een plek ongeveer 3 kilometer verderop. De originele houten kerk die ongeveer 100 jaar geleden is gebouwd zal plank voor plank worden afgebroken, en weer in elkaar worden gezet op de nieuwe lokatie.

De bewoners van Kiruna wisten al tientallen jaren dat een deel van de plaats ooit verhuisd zal moeten worden. De nabij gelegen ijzerertsmijn is tevens de grootste werkgever van het dorp, ongeveer de helft van alle inwoners werkt voor de mijn. Daarom is er ook weinig protest tegen de verhuizing, omdat door de verhuizing van het dorp ook de werkgelegenheid gegarandeerd wordt.

De verhuizing zal niet in een korte termijn voltooid zijn, maar wordt verspreid over de komende 40 tot 50 jaar. Er zijn veel obstakels welke overwonnen moeten worden, zoals het verleggen van wegen, spoorwegen, waterleiding, elektriciteit, etc. De beslissing is twee jaar geleden al genomen door de gemeenteraad, maar pas dit jaar worden de eerste stappen genomen om de verhuizing te beginnen.De kerk van Kiruna


Utrechtse VVD-voorzitter opgepakt

Icoon BinnenlandsDe voorzitter van de VVD-fractie in de Utrechtse Provinciale Staten, Sjoerd Swane, is afgelopen woensdag gearresteerd op verdenking van het aannemen van smeergeld en valsheid in geschrifte. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdagavond gemeld.

In 2005 stapte Swane nog op als raadslid van de gemeente Maarssen omdat hij als wethouder bemiddeld had in de verkoop van een stuk grond waarbij hij de Gemeentewet overtrad. Bij die verkoop was Jan-Dirk Paarlberg betrokken. Paarlberg wordt verdacht van betrokkenheid bij de afpersing van de in 2004 vermoorde Willem Endstra. Het OM wil vooralsnog geen mededelingen doen over een eventueel verband tussen beide zaken.

Maak van je PS3 een videorecorder

Door de mogelijkheid Linux op je PS3 te installeren komen er legio mogelijkheden vrij om de PS3 voor andere doeleinden dan gamen te gebruiken.
Zo is er een Japanner in geslaagd video op z'n PS3 op te nemen door middel van een externe tuner via USB op de PS3 aan te sluiten.
De tuner in kwestie, een Plextor ConvertX PVR, kost zo'n $180 en kan in diverse formaten video opslaan. Het apparaat werd alleen niet herkend door het Linux-OS.

De gebruiker, die door het digitale leven gaat als ken_vs_ryu, heeft een patch voor de PS3-linux geschreven die de nodige drivers voor het apparaat installeren. Hierna kun je met behulp van de software MythTV je favoriete programma's op je PS3 opnemen en terugkijken.

Testdag 18-01-2007

Vandaag is er verder getest op twee verschillende circuits in Spanje. In Jerez was Anthony Davidson voor het team van Super Aguri het snelste. Robert Kubica was de snelste coureur in Valencia, waar alleen het team van BMW op de baan kwam.

Uitslag Jerez:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1A. DavidsonSuper Aguri01:19.628145
2G. FisichellaRenault01:19.76661
3N. RosbergWilliams01:20.05975
4H. KovalainenRenault01:21.02952

Uitslag Valencia:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1R. KubicaBMW01:12.31039
2S. VettelBMW01:13.49088

[Dakar] Uitslag etappe twaalf

Vandaag werd het woestijnzand verruild voor savannes en bosrijk gebied. Vooral de bospaden konden erg smal zijn. De karavaan ging naar de Malinese plaats Kayes. De startplaats van vandaag was Ayoun-el-Atrous dat in Mauritanië ligt.


Motoren
Vanochtend kwam de kop van startveld erachter dat het "Follow the leader" principe niet altijd werkt. De leider van het motorveld, de Portugees Helder Rodrigues raakte vandaag verdwaald evenals de rest dat achter hem aan reed. Gelukkig wisten ze na tien kilometer weer het rechte pad vinden. De Nederlander Frans Verhoeven volgde gelukkig zijn eigen weg en lag lange tijd aan de leiding tot het noodlot toesloeg. De KTM-coureur raakte ten val op 181 kilometer van de special. Het gevolg was dat zijn arm uit de kom raakte, de Nederlander moest helaas opgeven voor de resterende etappes. De Spanjaard Isidre Esteve Pujol weet de dagzege te pakken. De Fransmannen Cyril Depres en David Casteu vullen de top drie aan.

Auto's
Een dag zonder pech voor Carlos Sainz resulteert in een overwinning voor de Volkswagen-coureur. Hij bleef daarmee zijn teamgenoot Carlos Souza voor. De eerste Mitsubitshi is die van Fransman Luc Alphand, die als derde weet te eindigen. De BMW van Nasser Saleh Al Attiyah uit Qatar doet goede zaken voor het klassement door de vierde plaats te veroveren. Stephane Peterhansel eindigt met zijn Mitsubitshi op een zesde plaats net achter teamgenoot Nani Roma. Het algemeen klassement wordt aangevoerd door Peterhansel, hij wordt gevolgd door regerend kampioen Luc Alphand. Jean Louis Schlesser staat derde.

Vrachtwagen
Wederom Hollands Glorie bij de vrachtwagens! Hans Stacey weet de dagzege te pakken, alweer zijn vijfde van de Dakarrally. Als tweede eindigt de Tsjech Tomecek in zijn Tatra. Wuf van Ginkel eindigt de dag knap als derde in zijn Ginaf. Het was nog even spannend voor het Exact-MAN team van Stacey. Zijn navigator, de Belg Gotlib, bleek gisteren ziek te zijn. Vandaag was hij gelukkig genoeg hersteld om de etappe te kunnen volbrengen. De verwachting is dat hij de rally gewoon af kan maken.

Uitslagen twaalfde etappe

Motoren

Pos.#CoureurMerkTijdVerschil
1004Esteve Pujol (ESP)KTM03:34:46-
2033Goncalves (POR)Honda03:37:4900:03:03
3016Czachor (POL)KTM03:38:5000:04:04
4146Classen (AFS)KTM03:41:5900:07:13
5019Planet (FRA)KTM03:42:4800:08:02

Auto’s

Pos.#CoureurMerkTijdVerschil
1303Sainz (ESP) - Perin (FRA)Volkswagen02:58:56-
2313Sousa (POR) - Schulz (ALL)Volkswagen03:02:4900:03:53
3300Alphand (FRA) - Picard (FRA)Mitsubishi03:03:4800:04:52
4309Al Attiyah (QAT) - Guehennec (FRA)BMW03:05:0600:06:10
5304Roma (ESP) - Cruz Senra (ESP)Mitsubishi03:05:2800:06:32

Vrachtwagens

Pos.#CoureurMerkTijdVerschil
1501Stacey (HOL) - Gotlib (BEL) - Der Kinderen (HOL)MAN03:48:04-
2519Tomecek (CZE) - Moravek (CZE) - Lala (CZE)TATRA03:52:5700:04:53
3513Van Ginkel (HOL) - Tijsterman (HOL) - De Rooy (HOL)GINAF03:53:5400:05:50
4505Reshetnikov (RUS) - Mokeev (RUS) - Kuprianov (RUS)KAMAZ03:54:3200:06:28
5512Loprais (CZE) - Ginar (CZE)TATRA03:56:3400:08:30


Stand in het algemeen klassement

Motoren

Pos.#CoureurMerkTijdVerschil
1001Coma (ESP)KTM44:47:16-
2002Despres (FRA)KTM45:40:0400:52:48
3008Casteu (FRA)KTM45:57:4901:10:13
4009Blais (USA)KTM46:28:4901:41:33
5006Ullevalseter (NOR)KTM46:52:2002:05:04

Auto’s

Pos.#CoureurMerkTijdVerschil
1302Peterhansel (FRA) - Cottret (FRA)Mitsubishi40:42:34-
2300Alphand (FRA) - Picard (FRA)Mitsubishi40:49:0300:06:29
3310Schlesser (FRA) - Debron (FRA)Schles-Ford-Raid42:16:3601:34:02
4309Al Attiyah (QAT) - Guehennec (FRA)BMW42:40:3801:58:04
5305Miller (USA) - Pitchford (USA)Volkswagen42:58:2902:15:55

Vrachtwagens

Pos.#CoureurMerkTijdVerschil
1501Stacey (HOL) - Gotlib (BEL) - Der Kinderen (HOL)MAN47:26:55-
2527Mardeev (RUS) - Belyaev (RUS) - Nikolaev (RUS)KAMAZ50:26:5102:59:36
3513Van Ginkel (HOL) - Tijsterman (HOL) - De Rooy (HOL)GINAF51:51:3304:24:38
4512Loprais (CZE) - Ginar (CZE)TATRA52:22:0404:55:09
5503De Azevedo (BRE) - Justo (BRE) - Martinec (BRE)TATRA52:38:1005:11:15

Ook nummer 2 van Tour de France positief

Icoon Tour de France Oscar Pereiro, de nummer twee van de Tour de France 2006, is tijdens de Tour betrapt op het verboden product salbutamol. Dat meldt de Franse krant Le Monde donderdag op zijn website.

Pereiro werd tweede in de Tour, na de Amerikaan Floyd Landis. Landis testte positief op het gebruik van testosteron. Pereiro testte volgens Le Monde ook tweemaal positief: op 17 juli in de veertiende etappe Montélimar-Gap en op 19 juli na afloop van de zestiende etappe.

Salbutamol is een geneesmiddel tegen astma. De UCI heeft Pereiro hiervoor een medisch attest verleend. Volgens het AFLD, het Franse Antidopingagentschap, zou Pereiro echter geen medische reden gehad hebben om het product te gebruiken.

Het AFLD heeft nu zowel bij Pereiro als bij de UCI om opheldering gevraagd. Tot nu toe hebben zowel de Spanjaard als de internationale wielerbond nog niet gereageerd. Het ALFD heeft toegezegd stappen te ondernemen als er niet snel opheldering komt.

Zo heeft voorzitter Pierre Bordry van het AFLD al aangekondigd dat, indien er voor 25 januari geen reactie komt, Pereiro niet in de Tour de France van 2007 mag starten. Bovendien zou de Spanjaard uit de uitslag van de Tour van 2006 worden geschrapt. Als dit het geval is, en als ook Landis uit de uitslag wordt geschrapt, wint de Duitser Andreas Klöden de Tour van 2006.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Britten kopen knoflook voor betere seks

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een grote supermarktketen in Groot-Brittannië heeft 32% meer knoflook verkocht. Dit was nadat in een BBC-programma knoflook een lustopwekkend middel was genoemd. De toenemende verkoop was het resultaat van voorpublicaties en advertenties van het programma, waarin werd onderzocht of knoflook als natuurlijk alternatief voor Viagra kan worden gebruikt.

In het programma The Truth About Food poogden de makers te ontdekken of een knoflookrijk dieet gedurende 3 maanden erectieproblemen kan verhelpen. Zeven mensen met erectieproblemen vanwege te hoog cholesterol werden getest. Bij zes van de zeven was verbetering waarneembaar, en bij 3 werd de situatie zelfs helemaal normaal. Sindsdien constateert de supermarktketen in haar filialen een flinke toename van de knoflookverkoop.

Helaas is niet onderzocht wat de effecten van het dieet waren op de kans dat men iemand oppikt bij een avond stappen of op de daadwerkelijke kans op seks.

Met dank aan de anonieme FOK-er voor de submit.

Aanklager wil Feyenoord dubbel schorsen

De aanklager van de UEFA wil Feyenoord dubbel schorsen voor de hevige supportersrellen eind november in Nancy. Zijn eis tegen de Rotterdamse club in hoger beroep luidt onmiddellijke uitsluiting dit seizoen in het UEFA-bekertoernooi.

Daarnaast eist de aanklager een schorsing voor het eerstvolgende seizoen dat Feyenoord zich weet te plaatsen voor Europees voetbal, met een looptijd van vijf jaar. Dat bleek donderdagavond tijdens de verlate Nieuwjaarsreceptie in De Kuip.

De mondelinge zaak dient morgenochtend in het Zwitserse Nyon, en de uitspraak zal in principe nog dezelfde dag zijn. Financieel directeur Onno Jacobs en huisjurist Joris van Benthem vertegenwoordigen Feyenoord in Nyon.

Begin december legde de tuchtcommissie van de UEFA de Rotterdamse club een voorwaardelijke straf op van twee Europese wedstrijden zonder thuispubliek, met een proeftijd van drie jaar, en een geldboete van ruim 125.000 euro. Daarnaast diende Feyenoord de schade in het stadion van Nancy te vergoeden.

Demo Final Fantasy XIII dit jaar

Square Enix heeft aangekondigd dat er een Final Fantasy XIII demo zal uitkomen, en wel dit jaar nog. Het bedrijf hoopt voor de E3 van dit jaar een speelbare demo te hebben. Het is de vraag of deze demo ook te downloaden zal zijn via het PS3 netwerk, maar het lijkt er dus op dat in ieder geval de pers dit jaar Final Fantasy XIII kan proberen.

Met dank aan Storm81 voor het melden van dit nieuws in het PS3-topic.

Ook Pereiro testte positief in Tour

Oscar Pereiro testte tijdens de Tour de France 2006 positief op het verboden product salbutamol. Dat meldt de Franse krant Le Monde donderdag op zijn website.

Pereiro werd tweede in de Tour, na de Amerikaan Floyd Landis. Landis testte positief op het gebruik van testosteron. Pereiro testte volgens Le Monde tweemaal positief. Op 17 juli in de veertiende etappe Montélimar-Gap en op 19 juli na afloop van de zestiende etappe.

Pereiro werd betrapt op salbutamol, een geneesmiddel tegen astma. De UCI heeft Pereiro hiervoor een medisch attest verleend. Volgens het AFLD, het Franse Antidopingagentschap, zou Pereiro echter geen medische reden gehad hebben om het product te gebruiken.

Het AFLD heeft nu zowel bij Pereiro als bij de UCI om opheldering gevraagd. Tot nu toe hebben zowel de Spanjaard als de internationale wielerbond nog niet gereageerd. Het ALFD heeft toegezegd stappen te ondernemen als er niet snel opheldering komt.

Zo heeft voorzitter Pierre Bordry van het AFLD al aangekondigd dat, indien er voor 25 januari geen reactie komt, Pereiro niet in de Tour de France van 2007 mag starten. Bovendien zou de Spanjaard uit de uitslag van de Tour van 2006 worden geschrapt. Als dit het geval is en ook Landis uit de uitslag wordt geschrapt, zal de Duitser Andreas Klöden als winnaar worden uitgeroepen van de Tour van 2006.

Treinverkeer in heel Nederland gestaakt

Icoon Vervoer In vrijwel heel Nederland rijden er geen treinen meer. Inmiddels is ook boven Zwolle de dienstregeling geheel gestaakt. Deze situatie duurt mogelijk nog de hele donderdagavond. Het is de eerste keer sinds 1990 dat een dergelijke maatregel is genomen. Dat heeft een woordvoerder van ProRail laten weten.

Het treinverkeer is gestaakt door de hevige storm die over Nederland en West-Europa raast. Eerder deze middag had ProRail al laten weten dat er voor heel Nederland een beperkte dienstregeling gold. Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal waren eerder al van de buitenwereld afgesloten. Ook veel ponten, bussen en boten vervoeren geen reizigers meer. Mensen worden aangeraden de rest van de avond binnen te blijven en niet te reizen met het openbaar vervoer.

Doden en gewonden door storm

Icoon Weer De zware storm die Nederland op dit moment teistert heeft al zeker drie levens geëist. Bovendien vielen er een flink aantal gewonden door de storm of door ongelukken die te maken hadden met de harde wind. Op de snelwegen in ons land waren volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) om 17.15 uur al 157 ongelukken gebeurd. Bij tenminste zeven van ongelukken raakten er mensen gewond.

De dodelijke slachtoffers vielen alledrie door ongelukken met omgewaaide bomen. Op de N224 kwamen twee mensen om toen er een boom op hun auto waaide. Rond 17.00 uur kwam in Leersum een motorrijder om het leven door een omgevallen boom. Het is nog niet duidelijk of hij tegen de boom aan is gereden of dat de boom op hem is gevallen.

In het Zeeuwse Tholen raakten zes mensen, waaronder vijf kinderen, gewond toen de lijnbus waar ze in zaten van een dijk af waaide. De bus kwam tot stilstand tegen een boom.

Ook voor voetgangers is de harde wind gevaarlijk. Zo tilde de harde wind in Tilburg een voetganger op, om hem enkele meters verder weer tegen de grond te smijten. De man moest met verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Het Nationaal Crisiscentrum van het ministerie van Buitenlandse zaken riep iedereen eerder vandaag op om binnen te blijven. Ook Rijkswaterstaat raadt mensen af om de weg op te gaan. De verkeersdienst heeft voor het eerst een verkeersalarm afgevaardigd.

Overvallers worstelen met versnellingsbak

Icoon Domme criminelenDrie mannen die gisteren een apotheek overvielen in het Belgische Anderlecht hadden veel moeite om weg te komen met een gestolen auto. De mannen raakten zo erg in de knoei met de automatische versnellingsbak van de Mercedes dat de eigenaar hen moest helpen.

Een gewapende man viel om zeven uur 's avonds de apotheek binnen en eiste het geld uit de kassa. Zijn twee kompanen hielden buiten de wacht. Nadat ze dagopbrengst mee hadden gekregen sloegen ze te voet op de vlucht. Achthonderd meter verderop trokken de mannen een arts uit zijn Mercedes. De auto stond er met een draaiende motor, maar de overvallers slaagden er niet in weg te rijden. Dat lukte pas nadat de eigenaar van de auto hen had uitgelegd hoe de automatische versnellingsbak werkte.

Twintig minuten later spoorde de politie de gestolen Mercedes op. Eén zeventienjarige jongen kon worden opgepakt. Zijn kompanen zijn nog spoorloos. De opgepakte verdachte zit nog vast.

MRSA in Haags ziekenhuis

Icoon MedischHet Hagaziekenhuis in Den Haag heeft afgelopen weekeinde een gedeeltelijke opnamestop afgekondigd in verband met aanwezigheid van de MRSA-bacterie. Het gaat om de afdelingen gynaecologie, verloskunde en neonatologie in het voormalige Rode Kruisziekenhuis aan de Sportlaan.

Vijf patiënten zijn besmet geraakt met de ziekenhuisbacterie. Zij zijn inmiddels al weer thuis en hebben niets aan de besmetting overgehouden, aldus een woordvoerder donderdag.

Alle medewerkers en patiënten van de besmette afdelingen zijn onderzocht en de zalen zijn schoongemaakt. De afdeling verloskunde gaat naar verwachting donderdag weer open, de andere afdelingen zullen snel volgen.

Voor gezonde mensen levert MRSA weinig gevaar op, maar het genezingsproces van patiënten met wonden, infusen of een zwakke gezondheid kan worden vertraagd. Ze kunnen er ziek van worden of er zelfs aan doodgaan.

Fortis blijft Feyenoord trouw

Hoofdsponsor Fortis heeft een nieuw contract met Feyenoord getekend. Het nieuwe contract loopt tot en met het seizoen 2008/2009. Daarnaast tekenden de club en de financiële instelling een optie voor nog eens drie jaar.

Sinds 2004 staat de naam van Fortis staat op het shirt van de Rotterdammers. Daarvoor was Fortis-dochter Stad Rotterdam Verzekeringen dertien jaar lang hoofdsponsor van Feyenoord.

Jochie (9) neemt stiekem vliegtuig

Icoon VervoerEen jochie van negen jaar oud heeft het in de Verenigde Staten voor elkaar gekregen in zijn ééntje een vliegtuigvlucht te nemen. Hij werd gesnapt toen hij wilde overstappen op een andere vlucht en geen instapkaart kon tonen.

De knaap vertrok maandag van een vliegveld in de staat Washington waar hij met een gevonden instapkaart door de veiligheidscontroles kwam. Hij wilde naar zijn opa in de stad Dallas in Texas. Daar woonde de jongen vroeger. Bij de veiligheidscontroles maakte hij een medewerker van een luchtvaartmaatschappij wijs dat zijn moeder al in het vliegtuig zat. De informatie die hij gaf klopte toevallig met een bestaande reservering.

De negenjarige werd in San Antonio in Texas aangehouden, omdat hij dit keer geen instapkaart had. De jongen kwam tot zijn actie omdat hij kwaad was op zijn ouders vanwege een verhuizing van Dallas naar Washington. Zondag had de politie hem ook al aangehouden omdat hij in een gestolen auto rondreed. Die had hij gejat van iemand die de wagen met draaiende motor bij een huis in de buurt van de kwajongen had achtergelaten.

De politie bracht hem toen tot stilstand na een achtervolging met snelheden tot 145 kilometer per uur. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een boom. Agenten moesten een ruit inslaan om de jongen uit de auto te krijgen, want hij had zichzelf opgesloten. De politie gaf het kind toen weer aan moeder, maar daar wist hij blijkbaar opnieuw te ontsnappen.

Met dank aan JeFFJuH, Chadi en SvenM voor de submit.

Nieuwe Gitaar en Drum game?

Er zitten waarschijnlijk twee nieuwe muziek games van Activision aan te komen. De publisher van het bekende Guitar Hero heeft bij het Amerikaanse bureau voor patent de namen "Guitar Villain" en "Drum Villain" laten registreren.
De namen waren gekoppeld aan "computer game software", "downloadable games", "arcade games" en "games sold with electronic guitars". Het is veilig te stellen dat het dus gaat om een opvolger van Guitar Hero en mogelijk een variant op het drumstel.

Waarschijnlijk maakt Activision de namen van de games binnenkort officieel bekend.

[upd] Overlast door storm neemt verder toe

Icoon WeerAls gevolg van het weer is na een eerdere melding het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal Station en Utrecht Centraal Station nu helemaal stilgelegd. Amsterdam Centraal Station is gedeeltelijk ontruimd. De politie achtte het niet langer veilig in verband met bouwmateriaal dat over de perrons heen waaide. Ook zijn delen van de glazen overkapping van het station in Amsterdam naar beneden gekomen.

Het treinverkeer lag al grotendeels stil; in Noord-Holland en Utrecht rijdt er nog maar een enkele stoptrein. Busbedrijven hebben ook al gemeld dat door de storm de dienstregeling niet kan worden aangehouden. Ook veerboten en ponten varen op veel plaatsen niet meer.

Update 18.10 uur
ProRail meldt dat er weinig aan de problemen op het spoor gedaan kan worden. "De NS en ProRail werken aan een oplossing, maar steeds als we iets verzinnen valt er weer een boom op het spoor", aldus een woordvoerder. Het Rode kruis is inmiddels bezig noodopvang te realiseren in de Jaarbeurs in Utrecht.

Ook luchthaven Schiphol ondervindt ernstige hinder van de storm. Er is slechts één start- en landingsbaan beschikbaar. Piloten hebben soms meerdere aanvliegpogingen nodig om hun kist veilig aan de grond te kunnen zetten.

Ook dierentuin Artis heeft de deuren gesloten want ook voor de dieren geldt een waarschuwing om binnen te blijven. "Er komt toch geen hond kijken", aldus het NOS-journaal.

Ook in Rotterdam zijn er problemen: de Erasmusbrug is volledig afgesloten voor alle verkeer en op diverse plaatsen in het centrum zijn tramlijnen ingekort.

UEFA inspecteert stadions EK-21

Een delegatie van de UEFA heeft wederom een bezoek gebracht aan de vier stadions van het Europees kampioenschap onder 21 jaar, dat op 21 juni in ons land van start gaat.

Een speciaal UEFA-projectteam inspecteerde of de Euroborg (Groningen), De Goffert (Nijmegen), het Abe Lenstra Stadion (Heerenveen) en het Gelredome (Vitesse) op schema liggen voor de Europese titelstrijd.

Namens de Stichting Euro 2007 waren onder anderen Martin Sturkenboom, directeur operationele zaken, en Henny Smorenburg aanwezig. Over ruim vijf maanden moeten de stadions voldoende faciliteiten bieden voor onder meer de gasten, media en sponsors.

De kaartverkoop voor het EK onder 21 jaar gaat morgen officieel van start.

Supreme Commander bereikt gold status

Veel RTS-fans hebben met smart gewacht op de nieuwe RTS van Chris Taylor, de man achter Total Annihilation. Zijn nieuwste game, Supreme Commander, heeft de gold status nu bereikt en is dus in productie genomen. Eén van de opvallende dingen aan Supreme Commander is de schaal van de game. Je zult met honderden units tegelijk het gevecht aangaan ter land, ter zee en in de lucht.

Nu de gold status bereikt is, en de game in productie is genomen, zal de release date van 20 februari naar alle waarschijnlijkheid gehaald worden.

Informatie en screens Oblivion expansion

The Elder Scrolls: Oblivion was één van de meest bejubelde games van 2006, en haalde zelfs de #1 positie in de top10 van de FOK!games crew. Zoals verwacht is er een expansion op komst genaamd Shivering Isle, en er zijn tevens enkele screens verschenen. De game zal zo'n 30 uur aan gameplay bieden, wat voor een expansion toch zeker ruim te noemen is.

De game zal verschijnen op de Xbox 360 en de PC, en een saillant detail is dat het op het moment de planning is om de expansion op de 360 exclusief via Xbox Live uit te geven. De PC-versie zal wel gewoon in de winkels liggen. De expansion staat gepland voor een release in de lente van 2007.

Marokkaanse jongen hangt zich op in Saddam-spel

Icoon BuitenlandsEen 11-jarige Marokkaanse jongen is het nieuwste slachtoffer van een gruwelijk spel waarbij kinderen de ophanging van Saddam Hussein naspelen. Dat meldt het dagblad al-Ahdat al-Maghrebia donderdag. Het incident vond plaats in Khemisset, niet ver van de hoofdstad Rabat.

Sinds de executie van Hussein zijn al zeker vijf andere kinderen in onder meer Algerije en Saudi-Arabië op soortgelijke wijze om het leven gekomen. Eerder hing ook een 10-jarige jongen in de Verenigde Staten zichzelf op omdat hij vermoedelijk geïnspireerd was geraakt door de beelden van de executie van Saddam.

Vanmorgen, half negen

Ik woon in Aalst, een kerkdorpje in de gemeente Waalre, het andere kerkdorp is Waalre. Aalst ligt vlakbij Eindhoven (toch zeker tien minuten minder fietsen dan Waalre) en ik ga dan ook in Eindhoven naar school. Dat kost me tussen de 16 en 23 minuten, afhankelijk van de acht stoplichten die ik onderweg moet trotseren. Natuurlijk zijn de stoplichten af en toe donker-oranje, want na zes jaar weet je écht wel dat auto's die van de snelweg afkomen meestal niet meteen weer de snelweg opgaan, en je dus bij de snelwegopgang gewoon door kan fietsen. Een dan weet je ook dat als er geen auto's meer van links of rechts komen, je gewoon over kan steken.

Anyway, vandaag is het weer niet zo fijn, dat hebben jullie vast wel gemerkt. De regen is het ene gedeelte, de wind het andere. Nu is er iets aan school, wat de meeste leerlingen ronduit onprettig vinden. Het begint op een bepaald tijdstip en dan moet je er ook gewoon zijn (anders moet je de volgende dag twintig minuten eerder uit je bed). Het tijdstip van aanvang van de lessen is meestal ongeveer half negen. Ik moet dus iets na achten vertrekken om op tijd te zijn, want als je om half negen niet op je stoeltje zit moet je 'een briefje halen' Nu begrijpt iedereen dat om iets na achten vertrekken niet prettig is als je buiten ziet dat het keihard regent en waait.

Ik vertrok dus om kwart over acht, en was al zeker van het te laat komen. Ik kon de les echter niet missen dus ging toch maar, na een hele tijd gehoopt te hebben dat het wat minder hard zou gaan regenen. Gewapend met regenbroek (ja die heb ik één!) en mijn minder mooie en iets waterdichterige winterjas vertrok ik in de richting van Eindhoven. Op het moment van vertrek griste ik ook nog mijn iPod mee, zodat ik niet alleen op de fiets zat maar in ieder geval nog een paar mensen had die me liefdevol toezongen.

Fietsen door de regen is niet fijn. Fietsen door de regen is vervelend. Fietsen door de regen is kut. Fietsen door de regen mét windvlagen is onbeschrijflijk kut. Mijn minder mooie en iets waterdichterige winterjas heeft een capuchon die van je hoofd waait. Er kwamen een heleboel koude regendruppels in mijn gezicht. Ik stapte voor stoplicht nummer twee in een plas water met mijn niet waterdichte Allstars. Mijn rechtersok was helemaal nat, bij mijn linkervoet alleen het gedeelte dat onder de regenbroek uitkwam, mijn tenen dus.

Nu heb ik dat wel vaker meegemaakt, en je wordt er hard van. Zo hard als een Twinky maar zijn kan. Het blijft onbeschrijflijk kut, maar je overleeft het.

Precies, maar dan ook echt precies midden tussen Aalst en Eindhoven, zei mijn achterband pssjt. Zo hard, dat ik het door Nickelback heen hoorde pssjten. Precies in het midden, nog net niet in de stad. Zo snel als ik kon dacht ik aan allerlei mogelijkheden. Er fietste niemand langs die ook naar Eindhoven moest, want het was al na half negen. De bus ging niet veel verder dan dat punt in de richting van mijn school, en daarbij, waar was de dichtbijzijnste bushalte? Mijn moeder was weg met de honden, dus ze kon me niet ophalen. De fietsenmaker was pas om negen uur open, en ook nog wel een stukje lopen.

Uiteindelijk heb ik mijn fiets tegen een lantaarnpaal geparkeerd en hem stevig vastgebonden. Ik heb nog meer dan drie kwartier door die smerige regen met windvlagen naar school moeten lopen, maar ik heb het gehaald. Onderweg nog even naar school gebeld dat ik later kwam en hup, morgen lekker slapen. En mijn fietsje staat nog steeds eenzaam met een platte band aan die lantaarnpaal op mij te wachten.

Overigens ben ik nu dus droog thuis, dankzij Simone V., een lichtcriminele Eindhovense die de passagiersstoel van haar autootje welwillend aan mij uitleende en toen ook nog even langs mijn huis wilde rijden. Wat houd ik toch veel van haar.

Oblivion staat twee keer op een Blu-Ray schijfje

De PlayStation 3 versie van Oblivion zal logischerwijs uitkomen op een Blu-Ray schijfje, maar de data zal hier dubbel opstaan. Dit heeft Todd Howard gemeld in een interview in het blad EGM.

Volgens hem zijn de snelheden van Blu-Ray langzamer, en voor hem is de snelheid belangrijker dan de capaciteit van een schijfje. Om deze reden staat alle data van Oblivion dubbel op het schijfje. Hierdoor wordt de langzamere snelheid gecompenseerd en zijn de laadtijden korter. Of de laadtijden dan ook korter zijn dan op de Xbox 360 werd niet helemaal duidelijk. De PS3-versie zal tijdens de Europese launch in de winkels liggen.

Met dank aan Cyberia18 en LordTeddybeer voor het submitten van dit nieuws

EU-launch PS3 op 23 maart

De geruchten deden al enige tijd de ronde, maar nu is er een enigzins betrouwbare bron die de Europese launchdetails van de PS3 weet. Volgens de site TheeSpeech, gerund door een PR-relatie van SCEE, zal de PlayStation 3 op 23 maart in de Europese winkels liggen.
Ierland en Groot-Brittannië krijgen alleen de 60GB versie in de schappen, de rest van Europa kan kiezen uit een 20GB en een 60GB model. De Ierse prijs van €629 is bevestigd, in het overige deel van Europa wordt geheel volgens de eerste presentaties €499 en €599 gerekend voor de 20GB en 60GB uitvoering, respectievelijk.
De hogere prijs in Ierland is volgens ThreeSpeech te wijten aan de 21% belasting die daar geheven wordt.

Wat krijg je nu meer voor die €100?
- grotere harde schijf
- ingebouwde WiFi-adapter
- flashcardreader
- chromen strip over de voorkant de console

Pamela Anderson weer naakt in de Playboy

Pamela Anderson heeft wederom haar kleding uitgetrokken voor een fotoshoot die in de Playboy zal verschijnen. Volgens het mannenblad ''heb je van sommige vrouwen nooit genoeg en geldt dat zeker voor de blonde seksbom''.

De foto's van de inmiddels 39-jarige Anderson zijn gemaakt door fotograaf Sante D'Orazio en verschijnen het februarinummer van de Playboy.

Anderson scheidde onlangs nog van Kid Rock, met wie ze trouwde na een tumultueuze relatie met rocker Tommy Lee. Als seksbom overleefde ze het sextapes-schandaal waarop zij met Tommy Lee ongecensureerd de liefde bedrijft alsmede alle verhalen over haar borsten, die van groot naar klein en weer naar groot werden verbouwd.

Album van de dag: mewithoutYou

Het gebeurt niet vaak dat ik nog nooit van een band gehoord heb, die toch redelijk groot en bekend is. Ik heb het over mewithouYou
Op YouTube bijvoorbeeld, scoren ze met dit filmpje achteneenhalf duizend views. En dat terwijl het niet eens een officiële muziek clip is, die hebben ze namelijk raar genoeg niet..
Omdat ik ze ook in Nederland wat bekendheid wil geven, zijn hun de AVDD. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, dus reacties zijn erg welkom!

1. Torches Together 3:47
2. January 1979 3:26
3. Tie Me Up! Untie Me! 3:41
4. Leaf 3:37
5. Disaster Tourism 2:59
6. Seven Sisters 3:48
7. The Soviet 3:03
8. Paper Hanger 4:12
9. My Exit, Unfair 3:53
10. Four Word Letter (Pt. Two) 4:22
11. Carousels 5:41
12. Son of a Widow 6:00
48:29

mewithoutYou - Catch for Us the Foxes (2004).rar (62mb)

Veel luisterplezier!

Olympique Lyon bereikt finale Franse beker

De Franse voetbalploeg Olympique Lyon heeft de finale van de Franse beker bereikt. De ploeg van trainer Gérard Houllier schakelde in de halve finale Le Mans uit, 1-0.

In het Stade Gerland bleek Le Mans niet opgewassen tegen de Franse koploper. Het enige doelpunt werd voor rust gemaakt door Eric Abidal. Daarvoor was Lyon al dichtbij geweest maar wist de doelman een achterstand te voorkomen. Lyon, dat de wedstrijd met tien man eindigde, speelt op 31 maart tegen Girondins Bordeaux de finale om de Coupe de la Ligue.

[Dakar] Verhoeven moet opgeven

Frans Verhoeven heeft de Dakar-rally moeten verlaten. De Nederlander kwam in de twaalfde etappe ten val en ontwrichte daarbij zijn schouder. Het ging mis voor de motorcoureur op kilometer 181 van de 484 kilometer lange etappe.

De etappe ging van Ayoun naar Kayes, voor de KTM-coureur een halte te ver. Verhoeven, die het uitstekend deed in Le Dakar, kwam dusdanig zwaar te val dat hij niet verder kon rijden en zich gewonnen moest geven. Verhoeven reed zijn derde Dakar, samen met Henk Knuiman was hij de best geklasseerde Nederlander in het klassement. De Brabander rijdt voor het fabrieksteam van KTM en is een teamgenoot van ondermeer Cyril Despres.

Oproep: Allemaal binnen blijven

Het Nationaal Crisiscentrum (NCC) van het ministerie van Binnenlandse Zaken adviseert mensen zeer dringend vandaag niet meer naar buiten te gaan. ''Blijf binnen. Ook wanneer u niet op de plek van bestemming bent'', aldus het ministerie.

Het is voor het eerst dat het NCC een dergelijke waarschuwing afgeeft. Het centrum vreest vooral rondvliegende objecten, waardoor mensen geraakt kunnen worden.

Verwacht wordt dat de storm minstens tot 21.00 uur aanhoudt en dat de wind draait van zuid-west naar noord-west. Daardoor kunnen meer spullen losraken en schade veroorzaken. Daarom vindt het crisiscentrum dat mensen de straat niet op moeten gaan. Het KNMI voorspelt tot middernacht nog windkracht 9 en 10, aan de kust én in het binnenland.

Twee nog onbekende personen kwamen vanmiddag om het leven toen een omgewaaide boom op hun auto viel. Dat gebeurde op de N224, de provinciale weg van Arnhem naar Ede. Een derde inzittende moest uit het wrak worden losgezaagd en is overgebracht naar een ziekenhuis.
Onder: problemen met geluidsscherm A2.

Belgen dumpen huisvuil in Zeeland

Icoon BinnenlandsDe gemeente Hulst in Zeeland onderzoekt welke Belgen hun huisvuil dumpen in vuilnisbakken in recreatiegebieden in de gemeente. Belgen dumpen massaal hun afval in de vuilnisbakken in Hulst, omdat in ze eigen land moeten betalen voor het ophalen van afval.

Hulst onderzoekt de gedumpte vuilniszakken om erachter te komen van wie het afval is. Wel is de Zeeuwse gemeente er zeker van dat het huisvuil afkomstig is uit België. Wanneer ze de eigenaren van het afval achterhalen wordt aangifte tegen hen gedaan.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

AZ verlaagt transferprijs Meerdink

AZ heeft het transferbedrag van Martijn Meerdink drastisch bijgesteld. In eerste instantie wilden de Alkmaarse ploeg nog één miljoen euro voor de speler. Nu is dit verlaagd naar 600.000 euro.

Meerdink heeft nog een doorlopend contract tot medio 2010, maar de speler lijkt niet meer in de plannen van trainer Louis van Gaal te passen. Vorige maand toonde FC Groningen interesse in de speler, maar deze transfer ging toen niet door. De reden hiervoor was het hoge bedrag wat de Alkmaarders vroegen.

Uitslagen Australian Open Dag 4

Weinig verrassingen op de vierde dag van de Australian Open. De als tweede geplaatste Rafael Nadal moest alle zeilen bijzetten tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber, maar wist de partij wel naar zich toe te trekken.

James Blake is goed op dreef in Melbourne. De Amerikaanse tennisser, als vijfde geplaatst in Melbourne, versloeg donderdag Alex Koeznetsov in drie sets: 6-4, 6-1 en 6-2.

Lleyton Hewitt moest hard werken om ten koste van Frank Dancevic een plaats te veroveren in de derde ronde te. Het werd uiteindelijk 6-4,6-4,3-6 en 6-4. In de laatste set werd Dancevic bovendienlang behandeld aan zijn rug. Rafael Nadal plaatste zich ten koste van de Duitser Philipp Kohlschreiber voor de volgende ronde, maar overtuigend was de zege niet. De Duitser liet het telkens afweten op de meest kritieke momenten waar Nadal van wist te profiteren.

Kim Clijsters en Martina Hingis plaatsten zich beiden met weinig moeite voor de derde ronde van de Australian Open. Clijsters was met 6-3 en 6-0 te sterk voor de Japanse Akiko Morigami, Hingis versloeg de jonge Russin Alla Koedrjavtseva met tweemaal 6-2.

[i]Tweede ronde[/b]

Mannen

James Blake (Usa/5) - Alex Kuznetsov (Usa) 6-4 6-1 6-2
Lleyton Hewitt (Aus/19) - Frank Dancevic (Can) 6-4 6-4 3-6 6-4
Philipp Kohlschreiber (Dui) - Rafael Nadal (Spa/2) 5-7 3-6 6-4 2-6
Andy Murray (Gbr/15) - Fernando Verdasco (Spa) 7-6(4) 7-5 6-4

Tomas Berdych (Tsj/13) - Robert Smeets (Aus) 6-3 6-2 6-4
David Nalbandian (Arg/8) - Nicolas Lapentti (Ecu) 6-4 6-4 6-4
Ilia Bozoljac (Srv) - Tommy Haas (Dui/12) 6-7 1-6 3-6
Olivier Rochus (Bel) - Sebastien Grosjean (Fra/28) 6-4 1-6 3-6 6-4 4-6

Gilles Muller (Lux) - Nikolay Davydenko (Rus/3) 4-6 0-6 3-6
Juan Ignacio Chela (Arg) - Jarkko Nieminen (Fin/17) 6-3 2-6 6-4 6-4
Juan Martin Del Potro (Arg) - Fernando Gonzalez (Chl/10) 6-7 6-4 7-6 4-6 Opgave
Arnaud Clement (Fra) - Fabrice Santoro (Fra) 2-6 4-6 4-6

Max Mirnyi (Wru) - Dmitry Tursunov (Rus/21) 2-6 3-6 6-7
Mischa Zverev (Dui) - Robby Ginepri (Usa) 4-6 5-7 1-6
Stanislas Wawrinka (Zwi/31) - Paul Capdeville (Chi) 6-4 6-3 6-2
Florian Mayer (Dui) - Andreas Seppi (Ita) 5-7 7-5 6-2 6-2

Vrouwen

Kim Clijsters (Bel/4) - Akiko Morigami (Jpn) 6-3 6-0
Jelena Kostanic Tosic (Kro) - Samantha Stosur (Aus/24) 6-4 2-6 6-2
Alla Kudryavtseva (Rus) - Martina Hingis (Zwi/6) 2-6 2-6
Kaia Kanepi (Est) - Alicia Molik (Aus) 6-1 3-6 2-6

Maria Sharapova (Rus/1) - Anastassia Rodionova (Rus) 6-0 6-3
Agnieszka Radwanska (Pol) - Ana Ivanovic (Srv/13) 2-6 6-3 2-6
Emilie Loit (Fra) - Daniela Hantuchova (Svk/15) 6-4 3-6 4-6
Shuai Peng (Chn) - Patty Schnyder (Zwi/8) 5-7 3-6

Dinara Safina (Rus/9) - Youlia Fedossova (Fra) 6-3 6-2
Aiko Nakamura (Jpn) - Sania Mirza (Ind) 6-3 6-2
Lourdes Dominguez Lino (Spa) - Na Li (Chn/9) 0-6 2-6
Vera Zvonareva (Rus/22) - Tamira Paszek (Oos) 6-1 6-3

Renata Voracova (Tsj) - Tathiana Garbin (Ita/30) 1-6 5-7
Virginie Razzano (Fra) - Alona Bondarenko (Oek/29) 3-6 4-6
Anna Chakvetadze (Rus/12) - Laura Granville (Usa) 6-2 5-7 6-1
Anna-Lena Groenefeld (Dui/17) - Ashley Harkleroad (Usa) 2-6 2-6

World of Warcraftfans gaan op de vuist

Icoon GamesTeletekst wist ons gisteren te melden dat World of Warcraft fans in Keulen al bezig waren met hun eerste 'queeste'. Een tekort aan Burning Crusade exemplaren bij een Keulse winkel heeft ervoor gezorgd dat er een (real life!) rel onder de aanwezigen uitbrak, die allemaal het liefst met de uitbreiding naar huis wilden gaan.

Uiteindelijk heeft een winkelruit het moeten ontgelden, werd een deel van de winkel overhoop gehaald en moesten drie mensen gewond worden afgevoerd. Gezien het feit dat de NOS hier landelijk aandacht aan heeft besteed (via Teletekst), mogen we mogelijk weer een daling in het imago van gamers onder de Nederlandse bevolking verwachten. Bedankbriefjes kunnen gestuurd worden naar de Keulse World of Warcrafters in kwestie.

Overigens heeft een FOK!ker vannacht een opmerkelijke vondst gedaan. Bepaalde schepsels in het spel lijken wel verdacht veel op een pijlstaartrog, en het toeval wil dat die dingen een 'Croc-Hunter's Rifle of the Falcon' kunnen droppen. Een ode aan Steve Irwin? We zullen het waarschijnlijk nooit zeker weten.

Voor meer games-nieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

'RKC en Van der Haar uit elkaar'

Hans van der Haar heeft in de eerste helft van het seizoen nauwelijks wat laten zien bij zijn club RKC Waalwijk. Dit is dan ook de reden waarom de spits naar alle waarschijnlijkheid geen contractverlenging krijgt aangeboden.

Uit een gesprek tussen Van der Haar en RKC Waalwijk is gebleken dat de speler na dit seizoen bij de club mag vertrekken. Ook sinds de komst van Mark Wotte, de nieuwe trainer van de Brabantse club, is er niet veel veranderd aan de situatie omtrent de 31-jarige speler.

"Als hij nog laat zien wat hij eigenlijk in zijn mars heeft, dan valt er misschien nog te praten", aldus Henry van der Vegt, algemeen directeur van RKC Waalwijk, in het Brabants Dagblad. Het is dus niet zo dat Van der Haar voor de rest van het seizoen op de bank wordt gezet.

Van der Haar kwam dit seizoen al twaalf keer in actie voor de Waalwijkers. Dit was overigens vijf keer als wisselspeler. In deze wedstrijden wist de spits pas één keer te scoren.

Zware storm zorgt voor chaos en schade

WeerDe aangekondigde zuidwesterstorm zorgt vandaag voor ongelukken en forse problemen, vooral in westelijk Nederland. Op het Utrechtse universiteitsterrein De Uithof viel een bouwkraan op een gebouw. Volgens een politiewoordvoerder zijn daarbij drie gewonden gevallen. De hulpdiensten waren rond het middaguur nog op zoek naar andere slachtoffers.

Op Schiphol waaiden dakpanelen van de vertrekhallen 1 en 2. De brandweer in Amsterdam adviseerde mensen om binnen te blijven vanwege het gevaar van rondvliegende dakpannen en afbrekende takken. Op Schiphol ontstond verder veel vertraging, doordat minder vliegtuigen konden landen en opstijgen. Rotterdam Airport schrapte vluchten naar Londen vanwege de wind.

In Zuid-Holland had de brandweer de handen vol, onder andere omdat in Zoetermeer ruiten uit een bedrijfspand werden geblazen. Volgens de Haagse politie is ''mogelijk'' iemand van het havenhoofd in Scheveningen de zee ingeblazen.

De politie heeft de snelweg A2 tussen Abcoude en Vinkeveen in beide richtingen afgesloten omdat een geluidsscherm dreigt om te waaien. Op de A9 werden tussen Alkmaar en Amstelveen twee rijstroken afgesloten door een gekantelde vrachtwagen. De N11 tussen Leiden en Bodegraven is afgesloten door een soortelijk ongeval. En zo zijn er nog tal van ongelukken met vrachtwagens op de Nederlandse wegen.

Wegens de storm zijn de panden van mediabedrijf SBS donderdagmiddag grotendeels ontruimd. De aluminium beplating van de twee torens laat los en dat zorgt voor onveilige situaties. Eén losgelaten plaat waaide door een raam naar binnen, meldde een woordvoerster donderdag. De uitzendingen van SBS (SBS6, Net5 en Veronica) gaan gewoon door.

Spoor
Op het Centraal Station in Amsterdam is vanmiddag bijna geen treinverkeer meer mogelijk. Dat is op het station omgeroepen. Een groot deel van de perrons is afgesloten. Een deel van het dak is kapot en er zijn delen van de glazen overkapping naar beneden gekomen.

Het hele spoor ondervindt donderdag ernstige hinder van de harde wind en regen. Een woordvoerder van de NS meldde donderdag dat alle intercitytreinen uit de dienst genomen worden en worden vervangen door stoptreinen.

Met name op trajecten in het westen van het land loopt de bovenleiding schade op. Volgens ProRail reden er rond 15.00 uur vanmiddag geen treinen tussen Utrecht en 's-Hertogenbosch, tussen Alphen aan de Rijn en Bodegraven, tussen Rotterdam en Den Haag/Hoek van Holland, tussen Woerden en Breukelen, Den Haag en Gouda, Schiphol en Duivendrecht.

Schip
Het containerschip Claudel is donderdag kort na het middaguur uit de trossen gewaaid in de Rotterdamse haven. Daardoor ramde het een kade van de Maasvlakte Olie Terminal (MOT). Een zeer grote hoeveelheid (1600 kubieke meter) ruwe olie uit MOT-leidingen is als gevolg daarvan de haven ingestroomd.

De toevoer van olie is afgesloten en om de olievlek is een rubberen band gelegd. Hierdoor blijft de olie op zijn plaats en kan de situatie onder controle worden gehouden. Uit de omgeving Den Haag zijn inmiddels de eerste klachten over stankoverlast binnengekomen. De verwachting is dat de wind binnen het uur draait van een zuidwestelijke naar westelijke richting. De milieudienst rekent dan op klachten uit Schiedam en het noorden van Rotterdam.

Derde langlauftitel voor Cool

Herbert Cool is er in geslaagd om opnieuw een gouden medaille tijdens het Nederlands kampioenschap langlaufen in de wacht te slepen. Het is al zijn derde plak tijdens dit NK, welke hij op de combisprint wist te winnen.

Het Nederlands kampioenschap wordt in Ramsau am Dachstein afgewerkt. Cool deed er 14 minuten en 13 seconden over om de combisprint te voltooien. Jannick Molenaar finishte als tweede met een kleine minuut achterstand. Lucien Sloof kwam als derde over de meet.

Bij de vrouwen zegevierde Annemarie Straub. Carolien ten Bosch wist de zilveren medaille in de wacht te slepen. Chardine Sloof maakte de top drie compleet.

[Upd]Cristiano naar Willem II

Cristiano is terug in ons land. Willem II zal de voormalig speler van NAC Breda en Roda JC op huurbasis overnemen van FC Basel.

"De club heeft ook een optie tot koop bedongen", aldus de zaakwaarnemer van de Braziliaanse aanvaller, die vandaag nog wel de medische keuring zal moeten doorstaan.

In Nederland speelde de 25-jarige aanvaller 170 competitiewedstrijden, waarin hij 53 keer scoorde, alvorens hij afgelopen zomer naar FC Basel vertrok. In Zwitserland kwam de Braziliaan echter minder aan spelen toe. Hij maakte één goal in zeven wedstrijden in de Axpo Super League.

Update

Zowel Cristiano als de andere nieuwe aankoop Delano Hill zullen aan het einde van de dag worden gepresenteerd.

Half-Life 2 episode two krijgt twee dozen

Werd voorheen al bekend gemaakt dat Half-Life 2 voor de next gen consoles in een bundel zal verschijnen die omgedoopt is tot the Orange Box. Nu is bekend dat er ook een Black Box zal verschijnen. PC gamers die eind deze zomer Episode two willen aanschaffen kunnen kiezen uit zowel de zwarte als oranje doos.

De zwarte doos is voor spelers die Half-Life 2 en haar uitbreiding al hebben uitgespeeld en bevat: Episode Two, Team Fortress 2 en de bizarre puzzelgame Portal. Dit kleinere pakket zal voor een vriendenprijsje van $39,99 in de VS over de toonbank gaan.

In de oranje doos die voor $59,99 over de toonbank zal gaan, zal naast dit alles ook nog Half-life 2 en Episode One bevatten. Dit riante pakket zal de volledige Half-Life 2 saga aanbieden voor mensen die deze game nog steeds niet hebben gespeeld.
Verwacht kan worden, dat de prijs in Dollars één op één overgezet zal worden op de Euro. Consolegamers zullen overigens alleen de Orange Box kunnen aanschaffen.


Koedooder breekt sleutelbeen

Vera Koedooder zal aankomend weekeinde niet in actie komen bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Los Angeles. De renster van de DSB-ploeg is deze week tijdens een wegtraining gevallen en brak daarbij haar sleutelbeen.

Koedooder, die dit seizoen een wereldbekerzege behaalde op de scratch, zal waarschijnlijk aankomende dinsdag geopereerd worden in het ziekenhuis in Zwolle. De ploegleiding van DSB hoopt dat de Nederlands kampioene op de achtervolging binnen een week weer voorzichtig de training kan hervatten, maar houdt er wel rekening mee dat het herstel langer zal gaan duren. "In het ergste geval komt haar WK in gevaar, maar we gaan uit van het positieve scenario" aldus een woordvoerder.

De wereldkampioenschappen baanwielrennen hebben eind maart plaats op Mallorca.

Gay Pride krijgt boot voor jonge homo's

De Gay Pride kent dit jaar voor het eerst een boot waarop homo's onder de 16 mee varen. Dat heeft het COC donderdag bekendgemaakt. De boot is een initiatief van de 14-jarige Danny Hoekzema uit Bovenkarspel.

De jongen plaatst op zijn website een oproep aan leeftijdsgenoten om hem te vergezellen. Uit recent onderzoek blijkt dat homo's steeds jonger uit de kast komen, maar weinig aansluiting vinden bij de reguliere instanties. Het is lastig voor jongens onder de 16 om leeftijdsgenoten te ontmoeten. Ze mogen bijvoorbeeld niet naar uitgaansgelegenheden en kunnen ook geen profiel aanmaken op een populaire homosite als Gay.eu.

Hoekzema heeft met hulp van het COC een boot geregeld waarop dertig jongeren mee kunnen varen. De minimumleeftijd voor homo's die willen meevaren op de boot is 11 jaar. Volgens het COC is er vanaf die leeftijd al vraag onder jonge homo's om contact te leggen met leeftijdgenoten met dezelfde geaardheid.

Eindhovense struikroversbende opgerold

MisdaadDe Eindhovense politie heeft de afgelopen tijd een jeugdbende opgerold die wordt verdacht van tientallen berovingen in verschillende wijken in de stad. Zeker 28 zaken hebben de leden van de bende op hun naam staan. De eerste arrestatie dateert al van oktober.

De groep, die zichzelf 'Blood Organisation South' noemt, bestaat uit 21 leden. Ze maakten naar Amerikaans voorbeeld gebruik van de groepskleur rood. Zes van hen zitten nog in voorarrest. De jongeren zijn op één na allemaal tussen de 14 en 16 jaar oud.

Ze worden ook wel de 'struikrovers' genoemd vanwege hun werkwijze. Ze gingen in kleine groepjes te werk en verscholen zich dan in struiken om vermomd met bandana's een slachtoffer te bespringen en te bedreigen met messen en nepvuurwapens. De buit bestond uit gsm's, mp3-spelers, pasjes, geld en fietsen. Die werden doorverkocht om onder meer drank en snacks te kunnen kopen.

De eerste acht verdachten moeten binnenkort voorkomen. Justitie wil de zittingsdatum nog niet bekendmaken, omdat nog niet alle verdachten van de groep 'Blood Organisation South', zijn ingelicht.

Burning Crusade fans met elkaar op de vuist

Teletekst wist ons gisteren te melden dat World of Warcraft fans in Keulen al bezig waren met hun eerste 'queeste'. Een tekort aan Burning Crusade exemplaren bij een Keulse winkel heeft ervoor gezorgd dat er een (real life!) rel onder de aanwezigen uitbrak, die allemaal het liefst met de uitbreiding naar huis wilden gaan.


Je wilt geen ruzie met deze gasten!

Uiteindelijk heeft een winkelruit het moeten ontgelden, werd een deel van de winkel overhoop gehaald en moesten drie mensen gewond worden afgevoerd. Gezien het feit dat de NOS hier landelijk aandacht aan heeft besteed (via Teletekst), mogen we mogelijk weer een daling in het imago van gamers onder de Nederlandse bevolking verwachten. Bedankbriefjes kunnen gestuurd worden naar de Keulse World of Warcrafters in kwestie.

Denzel Washington is de tofste

Icoon ShowbizzDe Amerikanen vinden Denzel Washington de hipste acteur, zo blijkt uit de jaarlijkse Harrislijst van de tien populairste Hollywoodacteurs. Hiermee steelt de 'Inside Man' de troon van Tom Hanks, die zich twee jaar lang de favoriet van de Amerikanen mocht noemen. Iets wat waarschijnlijk te danken is aan de vrij miserabele Robert Langdon die hij neerzette.

De 52-jarige Denzel laat niet alleen Hanks achter zich, maar ook oude rotten in het vak als John Wayne en Clint Eastwood. De vijfde plaats is een gedeelde plek voor Will Smith en Julia Roberts, de enige vrouw die de Amerikanen verkozen. Het is meteen Smiths debuut in de lijst.

Achter hem delen Mel Gibson en Johnny Depp een zevende plek, terwijl Gibson vorig jaar nog tweede stond. Zijn dronken antisemitische uitspraken zouden daar wel eens de boosdoener van kunnen zijn. De lijst wordt afgesloten met George Clooney en Harrison Ford.


Denzel speelde vorig jaar in Deja Vu

Gates haalt uit naar Sony en Nintendo

Bill Gates heeft zwaar uitgehaald naar Sony en Nintendo bij de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas.

Hij begon met zijn speech door toe te geven dat er fouten waren gemaakt bij de launch van de originele Xbox, zo stelt hij dat de Xbox een half jaar te laat uit kwam, te groot was en dat Xbox niet de beste spellen had te bieden.
Daartegen stelde hij dat de Xbox 360 strategie een groot succes is waarin ze wel de eerste waren, het grootste spelaanbod hadden en een kleine en relatief goedkope console aanboden. Het directe doel van de strategie was om de plaats van Sony in te nemen als marktleider, en Gates suggereerde dat dat nu ook het geval is.

In dezelfde speech gaf Gates kritiek op Nintendo's strategie voor de Wii. Zo stelde hij dat de Wii een "gelimiteerde" game ervaring brengt. Ook zei hij dat op het gebied van online gaming men niet bij de Wii moet zijn, omdat de Xbox 360 de enige is die online echt iets te bieden heeft. Als klap op de vuurpijl zei Gates dat als een gamer vooruitgang wil zien deze bij de Xbox 360 moet zijn, en zeker niet bij de Wii.

Ook Sony moest het ontgelden. Hierbij koos Gates duidelijk voor de aanval op de hardware van de PS3. Zo bekritiseerde hij de ontwikkeling van de Cell processor en stelde hij dat de launchtitels van de PS3 er niet beter uit zullen zien dan huidige Xbox 360 spellen. Ook betwiste hij dat Sony een voorsprong heeft door ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om spellen te ontwikkelen met een resolutie van 1080p. Hierover zei hij kort: "Vraag dat maar aan de game ontwikkelaars"

Excuses van Terreur Corps Medemblik

BinnenlandsTwee jongeren uit Medemblik die afgelopen week in het nieuws kwamen omdat ze deel uitmaken van de jeugdgroep TCM (Terror Corps Medemblik) hebben hun excuus aangeboden aan de inwoners van het IJsselmeerstadje voor de keuze van de naam van de groep. Dat deden ze na een gesprek met burgemeester Kozijn. De burgervader hoopt dat de naam TCM snel uit het straatbeeld van Medemblik zal verdwijnen.

De twee blijven ontkennen dat ze de vernielingen hebben gepleegd die te zien zijn in op internet verschenen filmpjes. De filmpjes die op Youtube waren geplaatst, toonden onder meer het opblazen van openbare afvalbakken aan het IJsselmeer bij Medemblik en het vernielen van verkeersborden met vuurwerk. Waarschijnlijk werd er gebruik gemaakt van croftybommen.


De twee TCM'ers


De letterlijke verklaring van de twee jongeren luidt als volgt:
''Afgelopen weekend is grote commotie ontstaan omtrent onze jeugdgroep TCM (Terror Corps Medemblik), zowel in de pers als op internet via een website. Wij, als jongeren die (gedeeltelijk herkenbaar) op deze site stonden, betuigen hierbij onze spijt over de naam TCM en over het oproepen van een (politiek) gevoelig beeld die deze naam (die bij wijze van 'grap' in onze jeugdige onbezonnenheid is ontstaan) in zich heeft.

Dat dit beeld zou kunnen ontstaan hebben wij ons op geen enkele manier gerealiseerd en wij willen ons hiervan dan ook volledig distantiëren. Ook verklaren wij hierbij uitdrukkelijk geen vernielingen te hebben aangericht die aan onze groep worden toegeschreven. Wij hebben omtrent deze zaak op eigen initiatief een gesprek gehad met de burgemeester van Medemblik en aldaar reeds onze spijt betuigd. Wij betreuren het dat een en ander gevoelens van onrust en boosheid heeft veroorzaakt en wij bieden daarvoor dan ook iedereen oprecht onze excuses aan.''

Battlestations Midway demo op de Marketplace

In plaats van de Crackdown demo is het vandaag mogelijk om de demo van Battlestations: Miday te downloaden.

De demo is kleiner dan de meeste demo's, ongeveer 440 MB groot. De demo is een multiplayer-demo en heeft de volgende omschrijving op Xbox Live: Download and play the Battlestations: Midway multiplayer demo and be one of the first to experience a new style of online warfare. Featuring massive Xbox Live battles with over 100 fully controllable warships, aircraft and submarines, each player can take full command of a fleet of units and fight cooperatively with their team-mates in the greatest sea battles of WWII. Prepare for war on a totally new scale!

Het is dus mogelijk om 100 verschillende voertuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog te besturen. De game zal op 9 februari uitkomen op de Xbox 360 en de PC.

'Danceparade roept op tot masturbatie'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Er moet een halt worden geroepen aan onzedelijk gedrag op Rotterdamse evenementen, en in het bijzonder de Danceparade, zo pleiten CDA en ChristenUnie-SGP. "Het is niet de bedoeling dat mensen worden opgeroepen tot massale masturbatie. Het moet wel passen binnen de fatsoensnormen," aldus CDA-fractievoorzitter Karen Duys. De politica wil dat er van tevoren duidelijke fatsoensnormen zijn, zodat de politie tijdens Rotterdamse evenementen kan ingrijpen.

De christelijke partijen voelen zich aangetast door een aantal nogal expliciete seksuele taferelen die de laatste jaren bij de Danceparade te zien waren. Zo had feestorganisator Ex Porn Star voor een truck gezorgd, waarbij enkele halfnaakte dames sensueel beweegden rond een enorme kunstpenis. Ook verspreidde men stickers met het opschrift 'Masturbation is not a crime'. Het erotisch tijdschrift Lust-magazine voorzag van louter gebodypainte danseressen die het publiek probeerden te plezieren.

Karen Duys ontkent dat ze naar een 'heel rigide' beleid wil. "We gaan niet terug naar de jaren '50, maar het is niet de bedoeling dat dat alles zomaar moet kunnen." Onlangs wilde ChristenUnie-SGP nog een totaal blootverbod op de Danceparade. Burgemeester Opstelten was het daar niet mee eens en noemde het vertoonde spektakel vooral 'een kwestie van smaak'. Een verbod ging te ver.

Nu in de evaluatie van de zomerevenementen naar voren is gekomen dat men niet heeft gelet op de zedelijkheid, besloot collegepartij het CDA alsnog de kwestie ter sprake te brengen.


De gewraakte Danceparade

AO: Krajicek dubbelt verder

Michaëlla Krajicek is er in geslaagd om zich voor de tweede ronde van het damesdubbeltoernooi op de Australian Open te plaatsen. Samen met haar Partner Agnes Szavay uit Hongarije was ze te sterk voor de Italiaanse Romina Oprandi en de Duitse Julia Schruff.

Krajicek en Szavay wisten de westrijd in twee sets te beslissen: 6-3, 6-1. Vorig jaar reikten het duo tot de derde ronde van het mondiale tennistoernooi in Melbourne. In het enkelspel is de Nederlandse tenisster al uitgeschakeld. In de eerste ronde verloor ze van Anna Kremer.

Ook Rogier Wassen is door naar de volgende ronde op de Australian Open, maar dan bij het herendubbel. Samen met zijn collega Jeff Coetzee uit Zuid-Afrika wist hij te winnen van twee Kroaten, Ivo Karlovic en Lovro Zovko. De setstanden waren 7-5, 6-7 en 6-2. Het duo blaakt overigens van het zelfvertrouwen, aangezien ze het dubbeltoernooi van Auckland op hun naam wisten te schrijven.

[GP2] Yamamoto tekent bij BCN Competicion

Sakon Yamamoto heeft een racestoeltje veroverd bij het BCN Competicion-team. De Japanner kwam vorig seizoen nog in de Formule 1 uit voor Super Aguri F1.

"Ik ben erg blij dat ik dit jaar in zo'n competitieve klasse als de GP2 zal racen. Ik wil iedereen die mij gesteund heeft enorm bedanken voor deze kans. Ik zal mijn uiterste best doen om mijn taken zo goed mogelijk uit te voeren en ik kijk uit naar het rijden met de GP2-auto. Ik kan haast niet wachten op mijn eerste test," aldus de 24-jarige Japanner. Hij zal het racen in de GP2 moeten combineren met zijn rol als tweede testcoureur bij Super Aguri.

Vrouw na achttien jaar terug uit jungle

BizarEen vrouw die als achtjarig meisje verdween op het platteland van Vietnam, is na achttien jaar teruggevonden. Zij leefde al die tijd in de jungle en is volkomen verwilderd, zo vertelde haar vader aan de Vietnamese media.

Ro Cham H'pnhieng verdween in 1989 bij het hoeden van de koeien. Haar vader Ksor Lu dacht dat zijn dochter was opgegeten door wilde dieren. Tot zaterdag, toen houthakkers een 'woudmens' vonden dat hun lunch had opgegeten. De vrouw had haar tot haar enkels, kon niet praten en haar huid was over haar hele lichaam donker geworden.

Lu vertelde dat hij desondanks zijn dochter direct herkende. Het bleek enige moeite te kosten de Vietnamese Mowgli te socialiseren. Zij weigerde zich te wassen, kleren te dragen of met stokjes te eten. Maar na enkele dagen toonde de vrouw zich al coöperatiever, aldus haar vader.

Win het kampioensshirt van PSV

Een beetje overmoedig zijn ze misschien wel, maar Ralf M.M. Stultiens, hoofdredacteur van PSV.Blog.nl lanceerde gisteren de ludieke actie om (14 duels voor het einde van het seizoen) al kampioensshirts te laten drukken.

Voor 12,95 krijgen geinteresseerden hun shirt ruim voor de carnavalsdagen geleverd. De shirts zijn verkrijgbaar in de maten S, M, L, XL en XXL.

De ludieke actie lijkt aan te slaan. Binnen 24 uur zijn er al bijna 400 shirts verkocht via de website.

En wij kunnen er vijf weggeven.

Stuur het antwoord op de vraag De hoeveelste landstitel kan PSV dit seizoen gaan behalen? naar sportprijsvraag@fok.nl met vermelding van je username en morgen om 14.00 uur maken wij de winnaars bekend.

Proefkonijn

Het is weer eens zover, Discovery Channel aan de overkant van de grote plas heeft weer eens programma wat wij waarschijnlijk nooit te zien zullen krijgen, of mischien pas over een paar jaar....

Daarom een kijktip van Klonk: Guinea Pig in the name of science. De naam zegt het al, de presentator is het proefkonijn en is niet bang van een beetje pijn. In de eerste aflevering laat hij zich beschieten met allerlei non lethal wapens en die laten letterlijk en figuurlijk een flinke indruk achter.

Zelf de aflevering bekijken, lang leve bittorent, klikken, downloaden en kijken.

Hill keert terug bij Willem II

Willem II is er wederom in geslaagd om een speler aan te trekken. Een aantal uur geleden werd al bekend gemaakt dat Cristiano een principeakkoord bereikte met de Tilburgers. Nu is ook bekend geworden dat Delano Hill terug zal keren naar zijn voormalig werkgever.

Hill was de laatste jaren actief bij Austria Wien en kwam tussen 1998 en 2001 ook al uit voor Willem II. In 1995 maakte de verdediger zijn debuut bij FC Den Bosch. Vervolgens speelde hij nog voor RKC Waalwijk en de Tilburgse ploeg, waarna hij zich aan een buitenlands avontuur waagde. De 31-jarige speler ging aan de slag bij Hansa Rostock. In 2005 kon de Duitse club degradatie niet voorkomen.

Nadat Hansa Rostock niet meer in de Duitse Bundesliga uitkwam vertrok Hill naar Austria Wien. De verdediger had bij deze club, welke onderaan staat in de Oostenrijke competitie, nog een verbintenis tot het einde van het huidige seizoen.

[GP2] DPR en Carlin Motorsport fuseren niet

In november vorig jaar maakten DPR-Racing en Carlin Motorsport bekend samen verder te gaan in de GP2-series. Vandaag is echter bekend gemaakt dat dit niet doorgaat.

Een officiële verklaring van het team luidt als volgt: "DPR zal zijn plaats op de grid innemen zonder dat Carlin Motorsport daarvan deel uitmaakt. Reden hiervoor is dat de geplande fusie niet doorgaat."

Het team was op de wintertests aanwezig onder de naam Carlin DPR, maar zal vanaf heden weer onder de originele naam doorgaan. Ook de geplande verhuizing naar de Carlin fabriek gaat niet door.

Ferry de Haan neemt afscheid

Ferry de Haan hangt zijn voetbalschoenen na deze week definitief aan de wilgen. De eerste helft van dit seizoen kwam de verdediger uit voor Excelsior. Toch zal hij het voetbal niet helemaal de rug toe keren. De 34-jarige speler gaat namelijk een jeugdelftal trainen.

"Ik stelde mij in mijn laatste seizoen een ander afscheid voor", zegt De Haan in het Algemeen Dagblad. "Vanwege mijn blessure kwam ik niet meer in aanmerking voor het eerste elftal. Dat vond ik vreemd. Ik ben er twee jaar uit geweest en had tijd nodig om mijn ritme te hervinden en mijn angst om weer geblesseerd te raken te overwinnen. Ik ben altijd mijn best blijven doen, voel me helemaal fit. Ik kwam alleen niet meer aan spelen toe, ook niet in het tweede elftal. Maar het is niet anders."

"Ik doe er niet dramatisch over, zal er geen traan om laten. In mijn hoofd had ik al afscheid genomen. Lange tijd heb ik geweigerd er het bijltje bij neer te gooien. Maar toen we dit jaar de training hervatten, vroeg ik me af waar ik aan was begonnen", zegt de voormalig speler van Feyenoord tot besluit.

Feyenoord en Excelsior waren overigens de enige clubs waar De Haan voor uit kwam. In totaal speelde de verdediger voor deze twee clubs 181 wedstrijden. Hierin wist hij dertien keer te scoren.

Dolly Dots weer bij elkaar

Icoon MuziekDe vroegere meidengroep de Dolly Dots is vanaf vrijdag weer op het podium te zien. De ooit zo populaire formatie komt voor een reünie bij elkaar voor een concertserie Vrienden van Amstel in Rotterdam Ahoy'. Ze gaan acht keer optreden in die serie.

Dat meldden bronnen rond de voormalige band donderdag.

De Dolly Dots werden bekend met liedjes als 'Boys', 'Love me just a little bit more' en 'What a night'. Verder was hun zwaar getoupeerde haar hun handelsmerk, evenals hun leggings en schoudervullingen. De groep met leden als Angela Groothuizen, Ria Brieffies en Esther Oosterbeek ontstond in 1978. Tien jaar later gingen de vrouwen uit elkaar wegens teruglopend succes.

Vooral in de jaren '80 waren de Dolly Dots zeer succesvol. Ze behaalden in totaal 25 Top 40-hits. In 1986 gingen de 'Dots' naar de Verenigde Staten om daar de film Dutch Treat op te nemen. Die rolprent maakte de verwachtingen niet waar.

De serie Vrienden van Amstel Live kent ook artiesten als Guus Meeuwis en Rowwen Hèze. RTL4 maakt opnamen van het muziekfeest. Die zijn 28 januari bij de televisiezender te zien.De 'Dots' ruim 20 jaar geleden

Blessure voor Afellay

Er is een mogelijkheid dat PSV het komend weekend, in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen, zonder Ibrahim Afelly moet stellen. De middenvelder is namelijk geblesseerd aan zijn lies, waardoor het niet zeker is of trainer Ronald Koeman beroep op de speler kan doen.

Het is niet de eerste keer dat Afellay met fysieke ongemakken kampt. Sinds zijn doorbraak bij PSV stond de speler met enige regelmaat aan de kant. Behalve de jonge middenvelder zijn ook Edison Méndez en Mika Väyrynen twee twijfelgevallen. Het duo kampt met blessures aan respectievelijk de hamstring en de lies.

Michael Reiziger zal tegen SC Heerenveen in ieder geval niet spelen. De verdediger heeft nog teveel last van zijn buikspier. Ook John de Jong zal de wedstrijd tegen de Friezen vanaf de tribune moeten bekijken, aangezien hij nog altijd problemen ondervindt aan zijn bovenbeen.

Capello geeft Beckham toch hoop

Het heeft er alle schijn van dat David Beckham toch weer terug zal keren tijdens de wedstrijden van Real Madrid. Enkele dagen geleden liet de trainer van de Spaanse club, Fabio Capello, nog doorschemeren dat hij geen gebruik meer zal maken van de Engelse voetballer.

"We kunnen niets uitsluiten", zegt Capello, trainer van Real Madrid, over de eventuele terugkeer van Beckham. Het heef er dus alle schijn van dat de oefenmeester terug zal komen op het besluit wat hij eerder deze week nam. Toen maakte hij namelijk bekend dat de voormalig speler van Manchester United niet meer op speeltijd bij De Koninklijke hoefde te rekenen.

"We moeten het allemaal maar zie", vervolgt Capello. "Onze oorspronkelijke intentie is te doen wat we hebben gezegd. Maar je moet soms flexibel zijn. Beckham is een echte professional, die altijd hard werkt. Ik zou op een gegeven moment van gedachten kunnen veranderen."

Lange tijd leek het er op dat Beckham na de competitiewedstrijd tegen Deportivo La Coruña niet meer voor Real Madrid zou spelen. De reden hiervoor was het aanstaande vertrek van de Engelsman naar Los Angels Galaxy. Deze ploeg komt uit in de Major League Soccer in Amerika. Daardoor besloot Capello om geen gebruik meer te maken van Beckham, waardoor de Engelsman zijn kunsten alleen nog maar op het trainingsveld kon vertonen.

In 2002 gedode soldaat maakt moeder oma

BizarEen in 2002 gesneuvelde Israëlische soldaat wordt alsnog de verwekker van het kleinkind van zijn ouders. De destijds 20-jarige militair werd in de Gazastrook gedood door een sluipschutter.

De soldaat was ongetrouwd en had ook geen vriendin. Zijn moeder liet echter direct na zijn dood sperma bij hem afnemen. Zij heeft nu toestemming gekregen om via een draagmoeder een kleinkind te krijgen.

Wettelijk mag alleen een echtgenote van een overledene hier gebruik van maken. Blijkbaar is daar nu een uitzondering op gemaakt, want de soldaat heeft de vrouw die nu zijn aanstaande kind gaat baren, nooit gekend.

De draagmoeder gaat zelf voor het kind zorgen; de vader en moeder van de gesneuvelde soldaat hoeven alleen maar opa en oma te zijn.

[upd] Hijskraan valt op gebouw in Utrecht

Icoon BinnenlandsOp de Uithof in Utrecht is door de harde wind een grote bouwhijskraan omgevallen en neergekomen op een naastgelegen gebouw. Daarbij zijn enkele gewonden gevallen. Er zitten ook nog een aantal mensen vast in het gebouw.

De kraan kwam terecht op het Ruppertgebouw van de Universiteit van Utrecht. In het gebouw wordt lesgegeven. Ook een achtergelegen hal is beschadigd.

Update 12.01 uur
Het dak is over ongeveer twintig meter ingestort. Voor zover nu bekend zijn er enkele lichtgewonden gevallen, maar mogelijk zitten er nog mensen in het gebouw. De hijskraan, die werd gebruikt voor de bouw van een nieuwe studentenflat, was niet bemand op het moment dat het ongeluk gebeurde. De steigerconstructie is ook deels ingestort.

Omgevallen hijskraan Utrecht
Hijskraan valt over gebouw in Utrecht (foto: Oscar van den Bosch)

VVD wil onderzoek naar 'opvoedverbod'

PolitiekDe VVD wil dat het kabinet onderzoekt op welke wijze slechte ouders gedwongen kunnen worden hun kind onmiddellijk na de geboorte af te staan. Op deze wijze zou kunnen worden voorkomen dat bijvoorbeeld de moeder van de gedode peuter Savanna, ooit opnieuw een kind gaat opvoeden.

VVD-Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg zegt dat het een ''ingrijpend, maar noodzakelijk'' voorstel betreft. Zij verwees naar de rechter in de zaak-Savanna, die destijds tegen de moeder zei: ''Ik zou u willen verbieden kinderen te maken. Maar dat kan ik niet.''

Van Miltenburg wil géén verbod op het krijgen van kinderen. ''Het recht op ouderschap wil de VVD niemand ontzeggen. Maar ik wil dat het kabinet onderzoekt of het ouderschap kan worden losgekoppeld van het opvoederschap.'' Volgens haar geeft dat een rechter de kans sneller in te grijpen. ''Nu moet het eerst fout gaan eer een kind aan het ouderlijk gezag wordt onttrokken. Wij stellen het kind centraal. Door het opvoederschap een aparte juridisch status te geven, kan het kind desnoods direct na de geboorte elders worden ondergebracht.''

De verwachting is dat CDA-staatssecretaris Clémence Ross van Volksgezondheid vandaag een reactie zal geven op het VVD-voorstel.

Welcome back Nuongirl als Site-Admin Sport!

Enige tijd geleden stopte Nuongirl met haar SA werkzaamheden voor FOK!sport. Dubbeldrank nam het stokje vervolgens over. Hij heeft momenteel minder tijd om de dagelijkse SA werkzaamheden uit te voeren waardoor een opvolger noodzakelijk was. Dubbeldrank blijft wel als SA, hij zal zich voornamelijk richten op de toekomst van FOK!sport. Om een lang verhaal kort te maken:

Welkom terug als Site-Admin Sport: Nuongirl, die ook de PR van FOK!sport voor haar rekening zal blijven nemen.

Birmingham City vernedert Newcastle

Newcastle United is in de derde ronde van de FA Cup uitgeschakeld. De Magpies leden gisteravond thuis in de replay tegen Birmingham City, uitkomend in de tweede divisie, een 5-1 nederlaag. Twee weken geleden was de eerste ontmoeting in Birmingham nog in een 2-2 gelijkspel geëindigd.

Birmingham stond bij rust al met 2-0 voor. In de tweede helft bracht James Milner de thuisploeg terug in de wedstrijd. Een rode kaart voor Steven Taylor luidde echter de teloorgang van Newcastle in. Nadat Bruno N'Gotty, Sebastian Larsson en Dudley Campbell de score in het laatste half uur hadden uitgebreid naar 5-1, werd Newcastle door zijn eigen aanhang getrakteerd op een hatelijk fluitconcert.

Fulham ontnapte op het nippertje aan uitschakeling in de FA Cup. De club stond tegen het in de Championship uitkomende Leicester City na vijftig minuten spelen nog met 3-1 achter, maar twee treffers van Vincenzo Montella en één van Wayne Routledge bezorgden Fulham alsnog een 4-3 zege.

Tottenham Hotspur wist zich in de replay tegen Cardiff City te revancheren voor het 0-0 gelijkspel van twee weken geleden. De ploeg van Martin Jol won op White Hart Lane met 4-0 door treffers van Aaron Lennon, Robbie Keane, Steed Malbranque en Jermain Defoe.

Dochter CDA-gedeputeerde verzon aanval

PolitieDe 17-jarige dochter van CDA-gedeputeerde Theo Peters uit Gelderland die op 8 januari zei te zijn aangevallen door een man in haar ouderlijke woning in Nijmegen, heeft het verhaal uit haar duim gezogen. Het meisje werd op de bewuste maandagavond op korte afstand van haar huis in een nachtpon op straat gevonden door buren. Haar mond was afgeplakt, maar ze had wel een mobieltje bij zich.

Toen de buren haar aantroffen, leek de 17-jarige scholiere buiten bewustzijn, maar voordat de gealarmeerde ambulance arriveerde, was zij weer bij kennis. Het meisje zei toen dat een man met bivakmuts haar uit de deuropening had gesleurd en neergeslagen.

De politie zette een team van 16 rechercheurs op de zaak. Maar al vrij snel bleek dat onderdelen van de verklaring van het meisje niet konden kloppen. De Nijmeegse heeft volgens de politie nu zelf toegegeven dat haar oorspronkelijke verklaring niet waar is.

Volgens de politie is over het motief van het meisje nog niets te zeggen. Enkele rechercheurs gaan om die reden nog verder met de zaak. De vader van het meisje zal vandaag nog een verklaring afleggen over de zaak.

Taaltoets

Jullie hebben het vast al wel in de krant gelezen: De HBO-raad luidt de noodklok over de taalvaardigheid van studenten in alle opleidingen van het hbo. Op school leren we tegenwoordig vooral teksten te lezen en te begrijpen. Het schrijven en het spellen hebben we daardoor onvoldoende onder de knie.

Het taalniveau van eerstejaars studenten moet volgens de HBO-raad nodig worden opgekrikt. Heb jij ook behoefte aan een bijspijkercursus? Of ben je wel tevreden met jouw beheersing van de Nederlandsche taal?

Laten we het eens gaan testen! Doe de taaltoets van de Volkskrant en laat ons in de reacties even weten hoe je het er vanaf brengt!

Testdag 17-01-2007

Er is gisteren op twee circuits getest. Renault F1, Super Aguri F1, Williams en Renault F1 testten op het circuit van Jerez en McLaren Mercedes en BMW Sauber F1 testten met de nieuwe wagens in Valencia. In Jerez was Renault het snelst, voor Super Aguri. In Valencia ging de nieuwe McLaren van Fernando Alonso aan kop.

Uitslag Jerez:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1G. FisichellaRenault01:20.193114
2A. DavidsonSuper Aguri01:20.266113
3K. NakajimaWilliams01:20.393139
4H. KovalainenRenault01:20.61743

Uitslag Valencia:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. AlonsoMcLaren01:12.05357
2N. HeidfeldBMW01:12.16952
3R. KubicaBMW01:12.571123

AO: Sharapova naar derde ronde

Maria Sharapova heeft vrij eenvoudig de derde ronde bereikt van de Australian Open. Sharapova, als eerste geplaatst in Melbourne, had geen enkele moeite met haar landgenote Anastassia Rodionova en won met 6-0 en 6-3.

Tijdens de partij sloeg Sharapova zes aces en twintig winners en daar was Rodionova, die in de tweede set bovendien last kreeg van haar bovenbeen, niet tegen opgewassen.

Kimi heeft tank nodig

Scuderia Ferrari zal voor Kimi Räikkönen een tank moeten bouwen als ze de wagen elke keer heelhuids terug willen zien, dat vindt oud-motorenontwerper Mario Illien die Kimi meemaakte in zijn McLaren Mercedes tijd.

De 57-jarige Zwitser is van mening dat de vele pechgevallen van Räikkönen de schuld waren van de Fin. "Kimi wil alleen maar volgas rijden, in iets anders heeft hij geen interesse. Ronde na ronde na ronde, geen enkele andere coureur vraagt zoveel van zijn materiaal als hij", aldus Illien. Coureurs als Michael Schumacher en Fernando Alonso vragen ook veel van hun materiaal maar weten wel wat de grens is.

'Saddam opgehangen door Muqtada al-Sadr'

Onlangs werd door een hoge functionaris in Irak beweerd dat de executie van Saddam Hussein niet werd voltrokken door de beulenploeg die door het ministerie van Binnenlandse Zaken was aangewezen, maar door buitenstaanders die waren 'geïnfiltreerd'. Door onder andere Al Jazeera wordt nu geclaimd dat dit nieuws juist is.

Op de website Iragi Rabita zijn foto's verschenen die zouden bewijzen dat Muqtada al-Sadr een van de beulen is geweest. Muqtada al-Sadr is de leidende figuur achter het huidige sjiitische verzet tegen de aanwezigheid van Amerikaanse en andere westerse troepen in Irak.

Onderstaande foto's werpen een heel ander licht op de berichten dat de voornaam van al-Sadr tijdens de executie herhaaldelijk gescandeerd werd.

Ode aan Steve Irwin in The Burning Crusade?

FOK!ker Shake heeft vannacht een opmerkelijke vondst gedaan. Bij het questen moest een speler Spore Bats opzoeken en een kopje kleiner maken. Nu hebben Spore Bats een opvallende gelijkenis met roggen. Sterker nog, ze zijn op deze lieve beestjes uit de diepe zee gebaseerd.

Beesten willen nog wel eens voorwerpen laten vallen die weer handig zijn in het spel. In dit geval dropte de Spore Bat een "Croc-Hunter's Rifle of the Falcon". Een ode aan Steve Irwin? We zullen het waarschijnlijk nooit zeker weten.

[Dakar] Vooruitblik etappe 12

Etappe 12
Datum: 18-01-2007
Route: Ayoun-el-Atrous – Kayes
Afstand: 110 km liaison – 257 km special – 117 km liaison (484 km totaal)

Vandaag zullen de deelnemers dan toch Mali binnenrijden, zij het op een andere plek dan vooraf bepaald.

De duinen worden gelaten voor wat het is, savannes en bos bepalen nu het landschap. Het tempo gaat omhoog, toch blijft het uitkijken geblazen. Een kleine stuurfout kan catastrofale gevolgen hebben.

[A1GP] Race Brazilië afgelast

De organisatie van de A1 Grand Prix serie heeft wederom te kampen met een tegenvaller. Na de organisatorische flater in China, is de organisatie genoodzaakt de race in Brazilië af te gelasten.

De race, welke op 18 maart aanstaande verreden zou worden, wordt afgelast omdat de organisatie geen overeenstemming kan bereiken met de TV-zender CBA. De Braziliaanse televisiemaatschappij kan niet garanderen dat de A1 Grand Prix landelijk wordt uitgezonden, iets wat de organisatie wel eist.

"De afgelopen maanden heeft A1GP samengewerkt met de stad Rio de Janeiro, het circuit Jacarepagua en CBA om te zorgen dat alle voorzieningen in orde zijn. Echter, A1GP is in zijn tweede seizoen bezig en het slagen van onze onderneming hangt in grote mate af van de televisiemaatschappijen. Omdat in Brazilië geen garantie van landelijke televisiedekking kon worden gegeven heeft A1GP besloten het evenement af te gelasten," aldus Pete da Silva. "Dit jaar is er geen A1GP in Brazilië," aldus de CEO van de A1GP.

KNMI verwacht windkracht 10

Het meteorologisch instituut KNMI heeft zoals al werd verwacht een weeralarm afgegeven. Die pakt zelfs nog iets 'zwaarder' uit dan eerder werd aangenomen.

Een KNMI-woordvoerder liet weten dat niet alleen in het noordelijk kustgebied windkracht 10 (zuidwesterstorm) verwacht wordt, maar óók in andere kustgebieden. De windstoten kunnen in het hele land 110 tot 130 kilometer per uur bereiken.

De zuidwesterstorm zal de komende uren flink gaan aanwakkeren. De regen zal vandaag overvloedig vallen. Het KNMI verwacht dat het verkeer vanaf het middaguur ernstig hinder zal ondervinden van de storm. Vrijwel alle veerdiensten zullen uit de vaart worden genomen. Schiphol denkt dat het vanmiddag enkele landingsbanen zal moeten sluiten.

De reddingsstations van Harlingen en Scheveningen zullen de storm vandaag gebruiken om uit te varen voor een zogenoemde 'zwaarweeroefening'.

Morgen neemt de wind iets af, maar het blijft onstuimig en ook zacht. Het is wel een stuk droger en mogelijk zien we de zon even.

AO: Blake eenvoudig door

James Blake is goed op dreef bij de Australian Open. De Amerikaanse tennisser, als vijfde geplaatst in Melbourne, versloeg donderdag Alex Koeznetsov in drie sets: 6-4, 6-1 en 6-2.

Ook de Argentijn David Nalbandian en de Schot Andy Murray overleefden de tweede ronde zonder setverlies. Murray was met 7-6(4), 7-5 en 6-4 te sterk voor de Spanjaard en Nalbandian liet de Ecuadoraan Nicolas Lapentti kansloos met driemaal 6-4.

Lindsay Lohan in afkickkliniek

Icoon ShowbizzActrice Lindsay Lohan heeft woensdag via haar woordvoerster laten weten dat ze begonnen is met een behandeling in een afkickkliniek. De woordvoerster wilde niet zeggen wat de reden hiervoor was.

Lohan zei in een verklaring: "Ik heb een proactieve beslissing genomen om te zorgen voor mijn persoonlijke gezondheid." De actrice waardeert alle mensen die haar steunen en vraagt of ze respect voor haar privacy willen hebben.

De woordvoerster wilde niet zeggen waarvoor Lohan behandeld wordt of waar de kliniek is gevestigd. De actrice zei in december dat ze een jaar lang naar Alcoholics Anonymous sessies was geweest.

Het US Weekly magazine meldt op haar website dat Lohan naar het Wonderland Center in Californië is gebracht. Het Wonderland Center is een kliniek waar onder andere problemen als alcholisme en drugsverlaving aangepakt worden. Ze zou in een SUV gearriveerd zijn, gevolgd door twee auto's.

Onbetaalbare spiegel in scherven

Icoon OpmerkelijkTijdens de opnamen van een Chinees televisieprogramma is een 2500 jaar oude spiegel kapot gevallen. Een programmamedewerker liet de schat voor het oog van het verbijsterde publiek uit zijn handen glippen.

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames voor een tv-programma waarin de tien waardevolste objecten uit Chinese privécollecties werden geshowd. Experts renden na het incident het podium op om de brokstukken bijeen te rapen. Het publiek en de medewerkers keken in doodse stilte toe.

De bronzen met turkoois ingelegde spiegel, afkomstig uit de periode van 475 tot 221 voor Christus, was een unicum. Verzamelaars hadden de eigenaar er één miljoen dollar voor geboden. Of de eigenaar de schade krijgt vergoed, is nog niet bekend.

Hoogendorp zegt ook 'nee' tegen Brauschweig

Eerder gaf hij al aan dat hij geen interesse heeft in een overgang naar ADO Den Haag, Rick Hoogendorp heeft nu ook laten weten niet open te staan voor een transfer naar Eintracht Brauschweig, een club die momenteel uitkomt in de Duitse tweede divisie.

Braunschweig had de 32-jarige spits van VfL Wolfsburg graag op huurbasis willen aantrekken, maar de Hagenees heeft daar geen interesse in. "Ik zie een vertrek naar een club die onderaan staat in de Tweede Bundesliga niet bepaald als een goede stap", aldus Hoogendorp.

Hargreaves dicht bij rentree

Bayern München kan bijna weer beschikken over Owen Hargreaves. De 25-jarige Engelse middenvelder, die in september een been brak, heeft de groepstraining bij de Duitse landskampioen hervat.

"Ik kan nog geen datum noemen, maar ik verwacht snel weer te kunnen spelen", aldus Hargreaves, wiens herstel langzamer verliep dan verwacht. De 37-voudige international hervatte in november de training, maar kreeg te maken met een terugslag. "Ik moet nu gewoon zorgen dat ik regelmatig met het team meetrain," aldus Hargreaves die sinds 1999 bij de Duitse club speelt.

'Imams verlaten Nederland massaal'

Icoon BinnenlandsImams vertrekken in grote aantallen uit Nederland; hun vervangers zijn vaak illegalen met vrijwel geen ervaring. Dat zegt Mohamed Ousalah, vicevoorzitter van de Vereniging Imams in Nederland donderdag in de De Telegraaf.

Volgens Ousalah zouden zo'n 180 van de 450 moskeeën zonder geestelijk leider zitten. Hij waarschuwt dat moskeeën stuurloos raken waardoor ze makkelijker in handen kunnen vallen van extremisten. Vooral in grote steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht zou het slecht gesteld zijn.

Ousalah noemt als oorzaak voor het massale vertrek van imams dat ze zich niet meer thuis voelen in Nederland en vertrekken naar landen als België en Spanje omdat ze daar "meer rechten en vrijheden" hebben. Ousalah wijst erop dat imams, na de aanslagen van 11 september, kampen met een groot imagoprobleem.

Ze worden daarom in verband gebracht met extremisten en terroristen; een probleem waar de Nederlandse overheid medeschuldig aan is, aldus Ousalah. De overheid zou niet genoeg doen om dit te voorkomen. "Sterker nog, politici roepen om de haverklap op tot uitzetting van imams."

AO: Clijsters, Hingis door

Kim Clijsters en Martina Hingis hebben zich beiden met weinig moeite geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. Clijsters was met 6-3 en 6-0 te sterk voor de Japanse Akiko Morigami, Hingis versloeg de jonge Russin Alla Koedrjavtseva met tweemaal 6-2.

Clijsters kwam moeizaam op gang in de partij. "Ik ben een beetje laat naar bed gegaan,ik heb naar het herentennis zitten kijken. En ik moest na een dagje rust ook weer een beetje wennen. Mijn service was ook niet best, maar als ik 'm nodig heb, doet het 'm wél goed", aldus de Vlaamse.

15 Minuten...

Het is weer eens tijd voor een 15-minuten blogje. Want er lopen nog steeds heel veel mensen rond die behoefte hebben aan hun 15 minuten van beroemdheid. Dankzij YouTube kan iedereen alles delen met wie dan ook, op zoek naar een beetje aandacht.

En aandacht kunnen ze krijgen, dit is het resultaat van een paar minuten YouTube-en:

Ik kan dansen
Ik kan ook dansen
En ik kan helemaal dansen
Ik kan zingen
Ik kan ook zingen
En ik kan helemaal zingen
En ik doe gewoon raar

DVD: Oz - seizoen 1Het lijkt erop alsof het succes van Prison Break aanleiding was voor Paramount om 'hun' gevangenisserie op dvd uit te brengen. De Amerikaanse serie Oz, over een bijzondere afdeling van een penitentiaire inrichting, was tussen 1997 en 2003 in de Verenigde Staten en Nederland te zien. Al jaren vragen de Nederlandse fans om een release op dvd en nu is het eindelijk zover: het eerste seizoen is op twee discs uitgebracht.

CBV beslist maandag over Van Gaal

Het bestuur van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal zal aankomende maandag gaan belissen wat er met Louis van Gaal gaat gebeuren. Dat is de uitkomst van een gesprek gisteren tussen CBV-directeur Jan Reker, voorzitter Foppe de Haan en de trainer van AZ.

De CBV had Van Gaal per brief gevraagd om zijn excuses aan te bieden voor de uitspraken die hij deed over Marco van Basten. Van Gaal zei echter dat zijn kritiek op de bondscoach genuanceerd was, maar de reacties daarop van andere trainers niet en dat juist hij recht had op excuses.

De situatie is extra pijnlijk, Van Gaal was namelijk betrokken bij de oprichting van de CBV en hij is nu erevoorzitter. Het zal waarschijnlijk niet tot een royement komen, maar een opzegging van het lidmaatschap door Van Gaal behoort tot de mogelijkheden. "Zo erg vonden we het allemaal niet, maar ik vind wel dat hij de gedragscode heeft overschreden", aldus De Haan.

Chimpansee ontsnapt, eet snacks en poetst wc

Icoon OpmerkelijkVoor wat hoort wat. Dat zal de chimpansee Judy gedacht hebben toen zij ontsnapte uit haar nachtverblijf in de dierentuin van Little Rock in de Amerikaanse staat Arkansas. Het slimme dier had zo'n honger dat ze een keukenkastje plunderde, maar zorgde er wel voor dat ze het toilet had gepoetst en de koelkast schoongemaakt voordat de bewakers haar konden vangen. De 55 kilo wegende mensaap wist dinsdag in een dienstruimte te geraken toen een verzorger, onkundig van Judy's aanwezigheid, een deur naar haar slaapruimte opende.

Terwijl de bewakers Judy terug naar haar kooi probeerden te lokken, plunderde zij een koelkast waar lekkere hapjes voor chimpansees worden bewaard, opende keukenkastjes en haalde er sappen en frisdrank uit. Enkele flessen wist ze te openen en de inhoud moest natuurlijk geproefd worden.

Medewerkster mensapen Ann Rademacher zegt dat de chimpansee een schoonmaakfreak moet zijn: "Ze ging op het aanrecht zitten en pakte een spons en keek ernaar, wrong 'm uit en ging de buitenkant van de koelkast afsponzen." Daarna ging de vlijtige aap de toiletruimte binnen, pakte meteen de toiletborstel en begon de wc te poetsen.

De 37-jarige Judy werd haar eerste vijf levensjaren als huisdier gehouden voordat de dierentuin zich over haar ontfermde, hetgeen haar vertrouwdheid met huishoudelijke klusjes zou kunnen verklaren.

Er waren een paar pogingen voor nodig, maar de dierentuin verdoofde uiteindelijk de chimpansee, die op de koelkast in slaap was gevallen met een halve plak kaneel-rozijnenbrood die ze in de vriezer had gevonden. De dierenarts diende Judy een medicijn toe om haar weer bij bewustzijn te brengen. Rademacher zegt dat Judy een beetje brak maar verder ongedeerd was na haar avontuur.

De 37-jarige chimpansee Judy in de Little Rock Zoo
De ideale huisvrouw

'Einde mensheid is nabij'

Icoon MilieuDe grootste natuurwetenschappers van dit moment stellen dat het einde van de mensheid nabij is. De Doomsday Clock staat op vijf voor twaalf door de kernwapenambities van Iran en Noord-Korea, en door de risico's van klimaatverandering.

"Deze grote nieuwe stap geeft de groeiende zorgen aan over een 'tweede kerntijdperk', gemarkeerd door grote dreigingen als nucleaire ambities van Iran en Noord-Korea en onveilig nucleair materiaal in Rusland", aldus de groep wetenschappers. Ook de beroemde wetenschapper Stephen Hawking maakt deel uit van deze groep. Op dit moment zijn er 25.000 kernwapens in de wereld. De VS en Rusland hebben daarvan elk meer dan 5000 in het bezit. 2000 kernwapens staan 'op scherp' en kunnen elk moment ingezet worden.

De klok loopt al sinds 1947. Het onveiligste moment was twee voor twaalf in 1953, toen zowel de VS als de Sovjet-Unie waterstofbommen hadden getest. De laatste keer dat de klok verschoof was in 2002. De klok verschoof toen naar zeven voor twaalf door de dreiging van terroristische aanslagen en biologische wapens. Het veiligste moment was zeventien minuten voor twaalf in 1991. Dat kwam door de val van de Sovjet-Unie en de ondertekening van het ontwapeningspact.

Boom Boom Rocket komt naar Xbox Live Arcade

EA en Bizarre Creations (bekend van de arcade game Geometry Wars) komen met een nieuwe game voor Xbox Live Arcade: Boom Boom Rocket. Dit spel is een ritmische muziek-game en is de eerste game die EA zal publiceren op Xbox Live Arcade.

De game zal ergens in de lente op de marketplace moeten verschijnen. In de game moet je raketten op het ritme van de muziek afschieten, hoe beter de timing hoe meer punten je krijgt. Ian Livingstone heeft tien nieuwe songs gecomponeerd voor de game. "This is a perfect time to bring such a unique and custom-built arcade game to Xbox Live Arcade aldus de vice-president van EA.

Demo Crackdown voor het einde van de maand

Vandaag zou de demo van Crackdown verschijnen, maar deze is helaas uitgesteld. De demo is klaar, maar moet nog door de keuring bij Microsoft. De demo zal voor het einde van de maand te downloaden moeten zijn.

Crackdown is een GTA-achtige game, waarin de speler superkrachten bezit. Het is mogelijk om superhoog te springen, en bizarre stunts uit te halen met auto's. Dit alles is ook mogelijk online in co-op mode.

PlayStation 3 gebruikt maar een kwart van zijn kracht

In hetzelfde interview waarin Howard Stringer, CEO van Sony, een verkeerde Europese launchdatum noemde, heeft hij ook ook iets gezegd over de kracht van de PS3.

Volgens hem gebruikt de PS3 op dit moment nog maar 25% van de totale kracht. Games zoals Resistance gebruiken dus nog maar een kwart van het totale vermogen op de PS3. Lost in the shuffle is the fact that the current games that are out there are only using about 20 percent to 25 percent of the [PS3's] bandwidth. Once the publishers' excitement reaches a level of intensity that they start using more of the bandwidth, that will create additional excitement. Aldus Stringer.

Het is ook bekend dat Sony erg leunt op de Blu-Ray speler en Stringer denkt dat minstens 90% van de kopers ook een Blu-Ray film heeft gekeken. "I'd say 90 percent of the people who (own) PS3s are playing that Blu-ray disc on it or playing other Blu-ray discs on it. Contrary to some of the reports, it is an effective Blu-ray player. The people who like Blu-ray are the people who play PlayStation 3, just as people who play PS2s were the early proponents of the DVD format. It drove the DVD format. Volgens Stringer zal de PS3 dus een hele belangrijke rol spelen in de acceptatie van Blu-Ray door de consument.

Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.