Belgische dag Down Under

Steven Caethoven heeft de tweede rit van de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De coureur van Chocolade Jacques was in Hahndorf de sterkste van een kopgroep van tien, hij bleef zijn ploeg- en landgenoot Pieter Ghyllebert en de Australische spurtbom Stuart O'Grady (CSC) nipt voor.

De 24-jarige Caethoven was één van de maarliefst vier Chocolade Jacques-renners die de 150 km lange etappe van Mannum naar Hahdorf kleur gaven; zij slopen samen met elf anderen op vijftig kilometer van de meet mee met de beslissende vlucht. O'Grady poogde de dominantie van de Belgische ploeg in de laatste plaatselijke ronde samen met Hilton Clarke (Navigators) en Eduardo Gonzalo (Agritubel) nog te verbreken, maar tevergeefs. Chocolade Jacques reed voor de finish de kloof dicht, waarna Caethoven en Ghyllebert in de spurt voor de dubbel zorgden.

Het peloton maakte er net als gisteren een rustig dagje van, de hoofdmacht kwam - met de Nederlanders Niki Terpstra (Milram) en Hans Dekkers (Agritubel) - op meer dan zeventien minuten van de winnaar over de streep. De Australiër Karl Menzies, die gisteren de eerste rit won, behield met groot gemak de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag tweede etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Steven Caethoven (Bel)JAC3:36.29
2.Pieter Ghyllebert (Bel)JAC0.01
3.Stuart O'Grady (Aus)CSCz.t.
4.Hilton Clarke (Aus)NICz.t.
5.Kurt Hovelynck (Bel)JACz.t.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Karl Menzies (Aus)AUS7:44.33
2.Martin Elmiger (Zwi)A2R0.01
3.Lars Bak (Den)CSC0.07
4.Matthew Lloyd (Aus)PRL0.09
5.Gustav Larsson (Zwe)UNI0.17