Doden en gewonden door storm

Icoon Weer De zware storm die Nederland op dit moment teistert heeft al zeker drie levens geëist. Bovendien vielen er een flink aantal gewonden door de storm of door ongelukken die te maken hadden met de harde wind. Op de snelwegen in ons land waren volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) om 17.15 uur al 157 ongelukken gebeurd. Bij tenminste zeven van ongelukken raakten er mensen gewond.

De dodelijke slachtoffers vielen alledrie door ongelukken met omgewaaide bomen. Op de N224 kwamen twee mensen om toen er een boom op hun auto waaide. Rond 17.00 uur kwam in Leersum een motorrijder om het leven door een omgevallen boom. Het is nog niet duidelijk of hij tegen de boom aan is gereden of dat de boom op hem is gevallen.

In het Zeeuwse Tholen raakten zes mensen, waaronder vijf kinderen, gewond toen de lijnbus waar ze in zaten van een dijk af waaide. De bus kwam tot stilstand tegen een boom.

Ook voor voetgangers is de harde wind gevaarlijk. Zo tilde de harde wind in Tilburg een voetganger op, om hem enkele meters verder weer tegen de grond te smijten. De man moest met verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Het Nationaal Crisiscentrum van het ministerie van Buitenlandse zaken riep iedereen eerder vandaag op om binnen te blijven. Ook Rijkswaterstaat raadt mensen af om de weg op te gaan. De verkeersdienst heeft voor het eerst een verkeersalarm afgevaardigd.