'Danceparade roept op tot masturbatie'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Er moet een halt worden geroepen aan onzedelijk gedrag op Rotterdamse evenementen, en in het bijzonder de Danceparade, zo pleiten CDA en ChristenUnie-SGP. "Het is niet de bedoeling dat mensen worden opgeroepen tot massale masturbatie. Het moet wel passen binnen de fatsoensnormen," aldus CDA-fractievoorzitter Karen Duys. De politica wil dat er van tevoren duidelijke fatsoensnormen zijn, zodat de politie tijdens Rotterdamse evenementen kan ingrijpen.

De christelijke partijen voelen zich aangetast door een aantal nogal expliciete seksuele taferelen die de laatste jaren bij de Danceparade te zien waren. Zo had feestorganisator Ex Porn Star voor een truck gezorgd, waarbij enkele halfnaakte dames sensueel beweegden rond een enorme kunstpenis. Ook verspreidde men stickers met het opschrift 'Masturbation is not a crime'. Het erotisch tijdschrift Lust-magazine voorzag van louter gebodypainte danseressen die het publiek probeerden te plezieren.

Karen Duys ontkent dat ze naar een 'heel rigide' beleid wil. "We gaan niet terug naar de jaren '50, maar het is niet de bedoeling dat dat alles zomaar moet kunnen." Onlangs wilde ChristenUnie-SGP nog een totaal blootverbod op de Danceparade. Burgemeester Opstelten was het daar niet mee eens en noemde het vertoonde spektakel vooral 'een kwestie van smaak'. Een verbod ging te ver.

Nu in de evaluatie van de zomerevenementen naar voren is gekomen dat men niet heeft gelet op de zedelijkheid, besloot collegepartij het CDA alsnog de kwestie ter sprake te brengen.


De gewraakte Danceparade