FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 19 januari 2007

Vijf gewonden bij overval

Icoon MisdaadBij een overval op een transportbedrijf in het Brabantse Goirle zijn gisternacht vijf gewonden gevallen. Het incident speelde zich af aan de Weefraam. De daders wisten met een onbekend geldbedrag te vluchten.

De politie kreeg vlak voor middernacht een melding binnen dat er een overval gaande was bij een bedrijf in Goirle. De agenten vonden bij aankomst vier vastgebonden medewerkers op straat. De slachtoffers verklaarden in het gezicht te zijn gespoten met een brandende vloeistof. In het bedrijf spoelde een andere medewerker net zijn gezicht af, omdat hij ook was bespoten met het goedje. Verder was niemand in de transportonderneming aanwezig.

Het personeel verklaarde tegenover de politie dat drie onbekende mannen met bivakmutsen en wapens het pand ineens binnendrongen. In het bedrijf dreigden de daders met een wapen en spoten ze de medewerkers met een onbekend goedje in het gezicht. Ook schopten en sloegen de overvallers erop los. Daarna vertrok het drietal met een nog onbekend geldbedrag. De slachtoffers mochten na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De politie onderzoekt de zaak.

Uitslag ADO Den Haag - AZ

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

ADO Den Haag - AZ 1-3
45'+1 Mendes da Silva 0-1 Penalty
57' Koevermans 0-2 (assist Martens)
72' Rankovic 1-2 (assist Delorge)
84' Martens 1-3 (assist de Cler)

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 7.000
Rood:89. Rankovic (ADO)
Geel: Vreven, Delorge, Rankovic (allen ADO), Mendes da Silva, de Cler (AZ).

Opstellingen

ADO: Zwinkels, Vreven, Saavedra (Schwiebbe/21), Bunjevcevic, Tininho, Delorge, Rankovic, Bodde, Verhoek (Elia/43), De Vries, Kolk (Hakansson/81).

AZ: Sinouh, Steinsson, Jaliens, Luirink, De Cler, De Zeeuw (Jenner/62), Mendes da Silva, Martens, Molhoek (Schaars/62), Koevermans, Arveladze

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Programma aankomende weekend:

DatumThuisUit
20/01PSVSC Heerenveen
20/01Roda JCWillem II
20/01RKC WaalwijkFC Twente
20/01Heracles AlmeloNEC
21/01AjaxFC Utrecht
21/01NAC BredaFeyenoord
21/01SpartaExcelsior
21/01VitesseFC Groningen

Zeldzame regen deert Cooke niet

Baden Cooke is winnaar geworden van de derde etappe in de Tour Down Under. De Australiër, die rijdt voor Unibet, passeerde na 128 kilometer als eerste de streep in Victor Harbour.

Het was vrijdag even wennen voor de wielrenners in de Tour Down Under. Voor het eerst in de negen jaar dat de Australische koers gehouden wordt, regende het. De etappe voerde het peloton over 128 kilometer van Stirling naar Victor Harbor.

Na een klimmetje op veertig kilometer van de finish ontstond er een kopgroep van tien renners, onder wie Wim Vansevenant. De Belg van Predictor - Lotto reed daarna nog even alleen aan kop, maar ruim voor de finish werd hij teruggehaald. De Australiër Karl Menzies blijft leider in het algemeen klassement.

Uitslag derde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Baden Cooke (Aus)UNI2:37.55
2.Chris Jongewaard (Aus)AUS0.05
3.Matthew Goss (Aus)CSC0.19
4.Josep Jufre Pou (Spa)PLOz.t.
5.Samuel Dumoulin (Fra)AG2Rz.t.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Karl Menzies (Aus)AUS10:36.38
2.Martin Elmiger (Zwi)A2R0.01
3.Lars Bak (Den)CSC0.07
4.Matthew Lloyd (Aus)PRL0.09
5.Gustav Larsson (Zwe)UNI0.17

Hardwareverkopen Japan

De hardwareverkopen in Japan zijn de tweede week van januari flink gedaald in vergelijking met de week ervoor. De feestdagen zijn voorbij, het geld is op en er verschijnen weinig nieuwe games. De lijst is als volgt:

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007
Wii93.708195.331289.039
DS Lite89.287344.878434.165
PSP48.804118.186166.990
PS325.53169.94495.475
PS222.66352.03774.700
Xbox 3609.03518.23527.270
GB Micro1.9593.3115.270
GBA SP1.5472.3643.911
Cube6111.2581.869
GBA7957136

Xbox-controller gebruikt tegen snipers

Icoon GamesDat veel gamen ook in het echte leven voordeel op kan leveren is wel vaker gebleken uit onderzoek. Vandaag is er echter nog een voordeel bijgekomen, veel gamen op een Xbox maakt het je veel gemakkelijker om de RedOwl te besturen.

De RedOwl is een robot die het op snipers heeft voorzien. De 150.000 dollar kostende robot kan van mijlen ver een schietend geweer herkennen door het geluid te analyseren en hier vervolgens op reageren. De robot wordt bestuurd met behulp van een aangepaste Xbox-controller. Of het hier gaat om een standaard Xbox-controller, de latere S-controller of de 360-controller is niet bekend. De bedoeling is dat de robots deze lente in actie gaan komen in Irak.

<The Red Owl
The Red Owl


Voor meer games (gerelateerd) nieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

Dierenzaak introduceert hondenbier

Icoon OpmerkelijkEen dierenzaak uit het Gelderse plaatsje Zelhem heeft sinds vandaag iets nieuws voor de trouwe viervoeter op de markt gebracht. Vanaf heden is bij de zaak namelijk speciaal bier op de markt, gemaakt voor honden.

Het bier heet Kwispelbier, en de eerste 3500 liter zijn al gebrouwen. "Het is een gadget", vertelt eigenaresse Gerrie Berendsen van de dierenspeciaalzaak. "Het is een cadeautje voor de hond op dierendag of als hij voor een cursus is geslaagd." Opvallend aan het bier is dat het voor veel mensen belangrijkste ingrediënt van het gerstenat, alcohol, niet in het Kwispelbier te vinden is. Ook het koolzuur is niet van de partij, maar het bier is wél rijk aan mout en gerst. Bovendien zijn hier nog rundvleesextracten en vitaminen aan toegevoegd. Toch is het volgens de brouwerij echt bier, "Er zit mout en gerst in en het wordt in ketels gebrouwen. Wij vullen ons eigen bier ook af zonder koolzuur. Dat noemen we dan plat bier."

Custom tracks in Guitar Hero 2

Guitar Hero 2 is harstikke leuk en geinig en de replay-waarde is enorm, zoals je in onze review kon lezen. Maar toch, je kon geen eigen tracks invoeren.

Daar lijkt nu iets op gevonden te zijn. De site Score Hero geeft text en uitleg over hoe je je eigen tracks in Guitar Hero 2 kunt stoppen, en die vervolgens ook echt spelen.
Er gaat nog aardig wat werk in zitten, maar je hebt dan wel je favoriete tracks en meteen de originele artiesten.

Hieronder wat voorbeelden:
Eurotrip - Matt Damon - Scotty Doesn't Know

Tenacious D - Beelzeboss

Disclaimer - Dat je hiervoor een gemodde PS2 nodig hebt, spreekt voor zich. Echter, warez-gerelateerde verzoeken zullen als zodanig met een mod beloond worden.

EA bevestigt booster pack voor Battlefield 2142

De geruchten over een add-on, expansie of booster pack dwaalden al een tijdje over het internet en EA heeft nu de geruchten de wereld uit geholpen door te bevestigen dat er inderdaad een booster pack voor Battlefield 2142 op komst is. Het geheel zal de naam Northern Strike krijgen en bevat drie nieuwe maps, nieuwe vehikels en tien nieuwe unlockables. Een officiële aankondiging volgt binnenkort.



Loy de sterkste in Börlange

De Fransman Tristan Loy heeft vrijdag de schaatswedstrijd op natuurijs in het Zweedse Borlänge op zijn naam geschreven. Loy zegevierde in de eerste marathon van de KNSB Grand Prix Circuit voor Casper Helling en Jeroen de Vries.

De wedstrijd, die oorspronkelijk over 100 kilometer zou gaan werd vanwege de slechte kwaliteit van het ijs ingekort tot tachtig kilometer.

Bij de vrouwen was Daniëlle Bekkering Linda Verdouw en Kitty Meeth te snel af.

Kindje met hand klem in traplift

Icoon BinnenlandsEen jong kind kwam vanmiddag met een handje klem te zitten in een traplift in Goes. Het ongeluk gebeurde in een woning in de Statenlaan. De brandweer knipte de traplift in het huis helemaal open om het kind te bevrijden.

Het kindje is met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Goes. Over de aard van de verwondingen is niets bekend. Het is volgens de brandweer een raadsel hoe het kon dat het kind klem kwam te zitten in de traplift.


Een voorbeeld van een traplift.

UEFA: Rijkaard coach van 2006

Frank Rijkaard is door de internetgebruikers van de website van de UEFA gekozen als trainer van het team van 2006. Bijna 400.000 gebruikers stemden op de website van de UEFA op hun favoriete spelers en coach.

Van de spelers was Ronaldinho met 292.000 stemmen het populairst. De Braziliaanse aanvaller van FC Barcelona heeft drie medespelers in de ploeg van 2006, te weten Gianluca Zambrotta, Carles Puyol en Samuel Eto'o. De overige spelers die werden gekozen zijn: Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Philipp Lahm, Kaká, Steven Gerrard, Cesc Fabregas en Thierry Henry.

Een op de vijf WW'ers wil geen 'vuil' werk

Icoon FinancieelEen op de vijf mensen die bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) aanklopt voor een WW-uitkering, is niet bereid om een onaantrekkelijke baan te accepteren.

Bijstandsgerechtigden gaan vaker akkoord met vuil werk, een laag salaris, een functie onder hun opleidingsniveau of een lange reistijd (meer dan anderhalf uur). Een op de zes in de bijstand heeft daar geen zin in.

Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van de Inspectie Werk en Inkomen (IWI). Staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken) spreekt van een "aanzienlijk deel" van de uitkeringsvragers. Hij wijst erop dat burgers die een uitkering ontvangen, verplicht zijn "passende dan wel algemeen geaccepteerde arbeid te aanvaarden" en moeten meewerken aan bemiddeling en re-integratie.

De IWI heeft vorig jaar onderzoek gedaan onder een kleine 7000 werkzoekenden over de eerste drie maanden na aanvraag van een uitkering. Een kwart van hen die bij het CWI aanklopte, zet de aanvraag niet door. Bijvoorbeeld omdat ze zelf of via het CWI werk hebben gevonden of een opleiding volgen. Degene die wel een uitkering aanvragen, worden doorgestuurd naar uitkeringsinstituut UWV of de sociale dienst van een gemeente.

Twee derde van de werkzoekenden vinden dat CWI, UWV en gemeenten hen netjes behandelen. De informatie die ze krijgen is voor hen meestal begrijpelijk en eenduidig. De meesten krijgen ook binnen twee maanden te horen of ze wel of niet een uitkering krijgen. Driekwart krijgt ook binnen die periode het eerste geld van de uitkering overgemaakt.

Van der Lem trainer Limassol

Gerard van der Lem is vandaag gepresenteerd als nieuwe trainer van Apollon Limassol. De 54-jarige oefenmeester tekende een contract voor anderhalf jaar bij de Cypriotische club.

Vorig jaar stapte Van der Lem na het ontslag van hoofdtrainer Danny Blind bij Ajax op als assistent-coach van de Amsterdammers. Van der Lem was eerder onder meer werkzaam als trainer van AZ en bondscoach van Saoedi-Arabië.

Vijf Nederlandse militairen gewond in Uruzgan

Icoon OorlogVijf Nederlandse militairen in Uruzgan zijn vrijdag gewond geraakt toen zij tijdens een patrouille werden getroffen door een explosief. Het ministerie van Defensie in Den Haag heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

De vijf mannen stonden door het open dak van een YPR-pantserrupsvoertuig toen een bom afging. Voor zover bekend ging het om een voertuig met explosieven. Na de aanslag volgde nog een vuurgevecht met Talibanstrijders. Ook een Apache-gevechtshelikopter gaf steun aan de eenheid.

De gewonden werden daarna per helikopter afgevoerd naar het hospitaal op Kamp Holland bij Tarin Kowt. Ze verkeren niet in levensgevaar. Hun families zijn inmiddels ingelicht.

Twee van de militairen hebben ernstige verwondingen aan hun gezicht. De drie anderen liepen lichtere verwondingen op. Vier van de vijf gaan dit weekend nog terug naar Nederland.

De aanval vond plaats rond 14 uur lokale tijd in de omgeving van de patrouillebasis Poentjak, nabij de Baluchi-pas.

Mancuso pakt wederom wb-zege

Julia Mancuso heeft de Super G in Cortina d'Ampezzo, tellend voor de wereldbeker, op haar naam geschreven. De Amerikaanse boekte daarmee haar derde WB-zege binnen een maand.

Mancuso won eerder deze maand ook al op de afdaling in Val d'Isere en de Super-combinatie in Altenmarkt. Op de flank van de Olympia delle Tofane bleef ze de Oostenrijksen Nicole Hosp en Renate Götschl voor. Ondanks een val behield de Oostenrijkse Marlies Schild de koppositie in het WB-klassement.

14. 50-Floryn heeft iets op zijn lever


Het was nog steeds warm en windstil, die 13e april, 1621. Uitkijk 50-Floryn, de Haerlemmer ex-slaaf uit Nieu Amsterdam, keek vanuit zijn kraaiennest over de rimpelloze Zuiderzee. Hij zette een fles rum aan zijn mond, nam een aantal fikse slokken, en spuwde:

"No wind from the oostzijde
No wind from the westzijde
All my Dutch rum campaign
bottle after bottle
its on
And we gon' sip 'til every bubble
in every bottle
is gone"

Hij stopte met snelrijmen en keek omlaag. Van de dertien man aan boord van het dobberende piratenschip d' Enter ende Lete, waren de meeste galgebrokken druk in de weer.
Op twee, -niet de minsten-, na; bootsman J.A. Endenee, en kapitein Hein Pietersz. Die laatste lag halfdronken in zijn kapiteinshut te ronken, en J.A. Endenee deed ook vrij weinig. Niet dat hij zijn handen niet uit de mouwen had gestoken: wel degelijk! Er staken echter ook twee dolken, EEN door zijn linker-, en EEN door zijn rechterhand, die hem aan de grote mast kluisterden.

Nadat de bemanning het dek had geschrobd, en de zeilen opnieuw had bijgezet in de hoop hier en daar een zuchtje wind te vangen, waren ze toe aan wat vermaak.
"Laten we tikkertje spelen!", had 50-Floryn vanuit het kraaiennest geroepen. Hij gleed via de wanten van het schip naar beneden, en tikte daar onder aan de mast J.A. Endenee aan.
"Tikkie! Jij bent hem!".
Endenee had 50-Floryn woedend aangekeken. Maar de neger was een van de weinige varensgezellen die geen enkele angst had voor Endenee. En daarom negeerde 50-Floryn de woedende blik van zijn voormalige kapitein op hun vorige piratenschip 'den Verloren Veronica', heerser op de Middengolf.

Na een uur bleek dat J.A, Endenee zo onsportief was om niet met het spelletje mee te doen. Daarom besloten ze op voorspraak van 50-Floryn iets anders te gaan doen.
Verstoppertje.
Wederom was Endenee de klos. Hij werd geblinddoekt. Maar 50-Floryn was zo'n harde ook weer niet. Omdat J.A.Endenee niet alleen door twee dolken aan de grote mast vastgekluisterd was, maar ook nog eens was vastgebonden, hoefde hij maar tot zeven maal zeven te tellen. Dan al mocht hij gaan zoeken!
"Als IK aan de beurt ben tel ik WEL tot 50!", zei 50-Floryn zachtjes. Hij pochte, want zo hoog kon ie niet eens tellen in het Nederlands. Hij kon wel omlaag tellen, in het Engelsch, zijn moerstaal. Doch 'six-feet-under' werd dan weer niet begrepen door de Hollanders, "Die een taal spreken", zo had 50-Floryn wel eens verzucht, "die verder alleen gesproken wordt door -what they call- Den Duyvel!"

Terwijl de elf varensgezellen naar alle hoeken en gaten van het schip stoven om zich te verstoppen, was Endenee inmiddels maar verbitterd gaan tellen. Omdat hij bang was de tel kwijt te raken, prevelde hij in gedachte bij elke tel de naam van een ongelukkige die ooit op zijn bevel gewurgd of gekielhaald was. "Dan kom ik weliswaar op een hoger getal uit, en duurt het allemaal wat langer, maar verder heb ik toch niet veel om handen. Ja, veel IN m'n handen!", snauwde Endenee in zichzelf..

Zijn aartsvijand, Hein Pietersz, de huidige kapitein, was intussen wakker geworden van het gestommel in het schip. Kreunend stapte hij met twee verkeerde benen uit zijn hangmat, waardoor hij met een harde klap op de grond kletterde.
"Godverdomme! 1600 kanonnen en granaatappels!" vloekte Hein. Hij wilde zich oprapen, maar zijn kater was groter dan gedacht. Hein raakte wederom in katzwijm.

-"Bonk! Bonk!" bonkte het plots.
"Is dat nu mijn hoofd?", mompelde Hein Pietersz half slapend, "Of staat er iemand op de deur te bonken?". Hij wist nu WEL overeind te komen, strompelde naar de stoel achter zijn tafel, ging zitten, pakte een fles rum, nam een paar slokken en riep toen eindelijk:
"Binnen!"

Het bleef een ogenblik stil. Eventjes werd Hein bang dat hij het gebonk in zijn eigen hoofd had gehoord, totdat de deur krakend, en tergend langzaam open ging.
"Gelukkig", dacht Hein, "Het moet wel een heel lelijk wijveke zijn wil ik liever hebben dat het de inhoud van mijn hersenpan is die aanklopt.
Wie zal het zijn?
Mijn ziel, dat ik heb verkocht aan de duivel,
mijn geweten, dat vermist is bij eb,
of mijn hart, verpand aan de zee?"

Een donkere gestalte stond in de deuropening.
"Laat je handen zien, laat je tanden zien, zijn die ook zo zwart?", vroeg Hein Pietersz.
Een parelwitte glimlach verscheen.
"Yo-ho 50!! 50-Floryn! Welkom mijn vriend EN ontdekker van Kaap da Good ol' Hood! Tenminste, dat was het toch?"
50-Floryn knikte glunderend.
"En, vertel! Is er land in zicht? Zo ja, welk land? Zo nee, wat kom je doen? Poepen in een ouwe voetbalschoen?"
"Footballschoen? Wat bedoelt u?", vroeg 50-Floryn vertwijfeld.
"Ach wat, ik had een visioen, en dat rijmt nu net toevallig op ouwe voetbalschoen. Wat dan? Poepen in een NIEUWE voetbalschoen, omdat we toevallig in 1602 leven, en de kans groot is dat voetbalschoenen dan minder oud zijn dan pak 'm beet 400 jaar later? Dat ik jou dat moet vertellen. De liefde voor voetbalschoenen zal bij onze nazaten groter zijn dan de zee. Dat zag ik ook in mijn visioen. Ja, 50-Floryn, ..ik had een droom! Ik droomde dat ik, jij, en onze nazaten de zeven zeeen zullen gaan regeren.
Daarom zijn we nu ook op reis, snap je? Koersend naar Nieu-Flevolandt, daar waar de schat met de zeven schatkaarten ligt! Hier kijk, voor me, ik zal de schatkaart voor je uitrollen, en dat doe ik niet voor iedereen!"
50-Floryn maakte dankbaar gebruik van zijn voorrecht, en keek over Heins schouder mee naar de schatkaart.

"Mooi!", mompelde 50-Floryn, "Maar is dat geen groot eiland?"
"Welnee!", antwoordde Hein luchtig. "Hooguit een mijl of tien breed! Maar we hebben geen tijd te verliezen, dus vertel me ogenblikkelijk wat je komt doen! Ik tel tot negen, blijf je zwijgen, dan heb je gezwegen."

Maar DAT zou 50-Floryn niet doen. Hij had namelijk iets heel belangrijks te vertellen. Damn right!

(wordt vervolgd)

Van Basten en Van Nistelrooij praten

Bondscoach Marco van Basten is in Madrid om zich te verzoenen met Ruud van Nistelrooy. Simon Zwartkruis schrijft dit op de website van Sportweek.

Van Basten bekeek gisteren de bekerwedstrijd van Real tegen Betis Sevilla (1-1), waarin Van Nistelrooy voor weinig gevaar zorgde, en vandaag was hij aanwezig op het trainingscomplex van De Koninklijke.

Rond de kerstdagen liet Van Basten al doorschemeren in Madrid met Van Nistelrooy te willen praten.

Puinruimen in Zwolle...

De wind is weer wat gaan liggen en eindelijk kunnen we de schade een beetje op gaan nemen. Zo ook hier in Zwolle. De grootste ramp is denk ik wel dat de zijgevel van een flatgebouw naar beneden gekomen is. Gelukkig zijn er geen gewonden bij gevallen, het is alleen erg lullig voor de eigenaar van deze (ooit) erg mooie auto.

Maar zo'n rampje heeft ook zijn voordelen. Je ziet opeens dingen die je anders nooit gezien zou hebben. Want zonder deze storm hadden we nooit geweten dat er een geweldig mooi kunstwerk achter de zijgevel verborgen zat!

Kunstwerk 1 en kunstwerk 2

Stijgende lijn voor verkoop PC games

Uit de laatste cijfers van NPD blijkt dat PC gaming allesbehalve dood is. Over geheel 2006 gezien had er in Noord-Amerika een stijging plaats van 6% meer verkochte games ten opzichte van het vorige jaar, goed voor een omzet van $7.4 miljard dollar. Anita Frazier van NPD zegt:
"[...]
"It's refreshing to see an increase in retail sales of PC games after having experienced a few years of declines. With revenues from digital downloads and subscriptions on the rise as well, the pc games segment of the industry remains healthy,"
[...]"


Ter vergelijking ook de best verkochte games van 2006 van de consoles en de PC:
"[...]
Top console & handheld titles of 2006:

Madden NFL 07 (incl. Hall of Fame Ed.) (EA)
Cars (THQ)
Lego Star Wars II: The Original Trilogy (LucasArts)
NCAA Football 07 (EA)
New Super Mario Bros. (Nintendo)
Need for Speed: Most Wanted (EA)
Gears of War (incl. Collector's Ed.) (Microsoft)
Call Of Duty 3 (Activision)
Lego Star Wars (LucasArts)
Fight Night Round 3 (EA)

Top PC titles of 2006:

World of Warcraft (incl. Collector's Ed.) (Vivendi)
The Sims 2 (EA)
The Sims 2 Open For Business Expansion Pack (EA)
Star Wars: Empire At War (LucasArts)
The Sims 2 Pets Expansion Pack (EA)
Elder Scrolls IV: Oblivion (incl. collector's) (Take-Two)
MS Age Of Empires III (incl. collector's) (Microsoft)
The Sims 2 Family Fun Stuff Expansion Pack (EA)
Civilization IV (Take-Two)
The Sims 2 Nightlife Expansion Pack (EA)
[...]"



Lichaam Daen Hopman gevonden

Icoon BinnenlandsVandaag is het lichaam van de sinds nieuwsjaarsdag vermiste Daen Hopman gevonden. Duikers van de marine vonden vandaag omstreeks half twee het lichaam in de Industriehaven in Haarlem.

Daen werd gevonden tussen de wal en een sloopschip, zo'n 150 meter van de plek waar Daen nieuwjaar vierde en verdween. Duikers hadden dit gebied al meerdere malen doorzocht, maar pas vandaag werd het lichaam gevonden. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, de politie onderzoekt deze op het moment.

Met dank aan Viper_74 en Rewimo voor de submit.

Catwoman auditie...

Het wordt hoog tijd dat er weer een nieuwe Catwoman film komt. De meest recente film met Halle Berry is ondertussen al op DVD te krijgen.

Er loopt ergens (waarschijnlijk in Amerika) een hele lieftallige dame rond die dolgraag de rol van Catwoman in een nieuwe film wil hebben. Ze wil het zo graag dat ze zelfs alvast een Catwoman auditie filmpje gemaakt heeft.

Van mij ze de rol krijgen! Miaaaauwwww!

Met dank aan Simie55 voor de submit.

Voetbal: Beroepscommissie UEFA schorst Feyenoord

Icoon UEFA CupDe beroepscommissie van de Europese voetbalbond (UEFA) heeft Feyenoord voor de rest van het seizoen uitgesloten van deelname aan de UEFA Cup. Bovendien krijgen de Rotterdammers nog een boete van 60.000 euro opgelegd.

"Dit is in alle opzichten een zware klap voor onze club en voor iedereen die Feyenoord daadwerkelijk een warm hart toedraagt", aldus Onno Jacobs, directeur van de Rotterdammers. "Er zijn in deze situatie uitsluitend verliezers."

"Deze straf heeft enorme implicaties voor onze club", vervolgt Jacobs. "Zowel op het financiële als sportieve vlak loopt Feyenoord heel veel schade op. We lopen recettes mis, tv-gelden, eventuele premies en ga zo maar door. Onze echte supporters zijn de dupe geworden van het gedrag van een stel mensen waar Feyenoord niets mee te maken wil hebben."

De beroepscommissie van de UEFA is van mening dat de rellen in Nancy voorkomen hadden kunnen worden door Feyenoord. Jacobs: "We hebben nogmaals uiteengezet hoe wij vooraf gewaarschuwd hebben voor de lieden die op eigen gelegenheid naar Nancy gereisd zijn en zich daar misdragen hebben. Wij konden de verantwoordelijkheid voor die ons onbekende personen niet dragen. Nu worden wij gestraft voor het gedrag van een aantal asocialen, terwijl wij ze niet uitgenodigd hadden."

Tot slot laat Jacobs nog weten dat Feyenoord zich gaat beraden eventuele verdere stappen. "De mogelijkheid bestaat om deze straf aan te vechten bij het CAS, het hof voor sportarbitrage in Lausanne. Zo'n beroep heeft in principe geen opschortende werking. We zullen het vonnis en de argumentatie zeer nauwkeurig bestuderen en dan zullen we hierover een besluit nemen."



Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

UEFA schorst Feyenoord

De beroepscommissie van de Europese voetbalbond (UEFA) heeft Feyenoord voor de rest van het seizoen uitgesloten van deelname aan de UEFA Cup. Bovendien krijgen de Rotterdammers nog een boete van 100.000 euro opgelegd.

"Dit is in alle opzichten een zware klap voor onze club en voor iedereen die Feyenoord daadwerkelijk een warm hart toedraagt", aldus Onno Jacobs, directeur van de Rotterdammers. "Er zijn in deze situatie uitsluitend verliezers."

"Deze straf heeft enorme implicaties voor onze club", vervolgt Jacobs. "Zowel op het financiële als sportieve vlak loopt Feyenoord heel veel schade op. We lopen recettes mis, tv-gelden, eventuele premies en ga zo maar door. Onze echte supporters zijn de dupe geworden van het gedrag van een stel mensen waar Feyenoord niets mee te maken wil hebben."

De beroepscommissie van de UEFA is van mening dat de gebeurtenissen in Nancy voorkomen hadden kunnen worden door Feyenoord. Jacobs: "We hebben nogmaals uiteengezet hoe wij vooraf gewaarschuwd hebben voor de lieden die op eigen gelegenheid naar Nancy gereisd zijn en zich daar misdragen hebben. Wij konden de verantwoordelijkheid voor die ons onbekende personen niet dragen. Nu worden wij gestraft voor het gedrag van een aantal asocialen, terwijl wij ze niet uitgenodigd hadden."

Tot slot laat Jacobs nog weten dat Feyenoord zich gaat beraden op eventuele verdere stappen. "De mogelijkheid bestaat om deze straf aan te vechten bij het CAS, het hof voor sportarbitrage in Lausanne. Zo’n beroep heeft in principe geen opschortende werking. We zullen het vonnis en de argumentatie zeer nauwkeurig bestuderen en dan zullen we hierover een besluit nemen."

Album van de dag: Henrik Schwarz

Vorige week vrijdag, viel het techno-house blogje goed in de smaak, vandaar deze vrijdag nog eentje! Al sinds jaren brengt het Duitse label K7 vinyl en cd's uit die lekker tegendraads zijn met artiesten die lekker hun eigen weg kiezen. Hun serie DJ-Kicks wordt al jaren geroemd en artiesten als Daddy G (Massive Attack), Stereo MC's, Kruder & Dorfmeister en Tiga hebben er al een mix cd voor samengesteld. De Duitse producer Henrik Schwarz is voor de laatste editie aan de beurt. Henrik Schwarz is de man van het moment, hij combineert funk, soul en reggae met house en techno en doet dat bijzonder goed! In deze mix komen James Brown, Marvin Gaye en d'Angelo aan bod, maar ook techno pioniers als Robert Hood en Drexciya.. laat je verassen door deze fantastische cd! Klik hier voor een bijzonder positieve recensie.

1 Unknown Artist Intro (0:44)
2 Moondog (2) Bird's Lament (2:38)
3 Double Woman Of The World (Long Instrumental Version) (3:09)
4 iO Claire (3:15)
5 D'Angelo Spanish Joint (4:11)
6 James Brown Since You've Been Gone (2:18)
7 Henrik Schwarz Jon (Live Version) (4:47)
8 Jae Mason Let It Out (2:31)
9 Cymande Anthracite (3:17)
10 Henrik Schwarz Imagination Limitation (6:12)
11 Drexciya Black Sea (3:43)
12 Amampondo Giya Kasiamore (2:15)
13 Coldcut Walk In My Shoes (Henrik Schwarz Remix) (7:50)
Remix - Henrik Schwarz
14 Robert Hood The Core (0:31)
15 Unknown Artist Chant Avec Cithare (Track 1) (1:12)
16 Pharoah Sanders Summun Bukmun Umyun (3:30)
17 Luther Davis Group You Can Be A Star (4:30)
18 Arthur Russell Get Around To It (4:05)
19 Womack & Womack Conscious Of My Conscience (5:16)
20 Rhythm & Sound w/ Sugar Minott Let Jah Love Come (3:37)
Vocals - Sugar Minott
21 Doug Hammond Wake Up Brothers (3:07)
22 Marvin Gaye You're The Man (Alternate Version 2) (3:55)
23 Unknown Artist Outro (1:12)

DJ-Kicks: Henrik Schwarz (2006).rar (107mb) (Complete bestand op Megaupload, doet een beetje moeilijk)
of
DJ-Kicks: Henrik Schwarz (2006).rar (84mb) (Nr 1-18, via Rapidshare die wel goed werkt.)

edit: betere link van Buddha Monk: hier

Veel luisterplezier en dank aan Buddha_Monk voor de tip!

Passagiers opgepakt na valse bommelding vliegtuig

Icoon VervoerDe marechaussee op Schiphol heeft donderdagavond twee Britse passagiers opgepakt, nadat een van hen een valse bommelding had gedaan aan boord van een vliegtuig van easyJet. Een woordvoerder zegt vrijdag dat de Brit de bommelding vermoedelijk deed uit frustratie over vertraging.

Het incident gebeurde toen het toestel op Schiphol klaarstond voor een vlucht naar Londen. De bemanning waarschuwde direct na het dreigement de marechaussee. De politiedienst op Schiphol arresteerde de twee Britten vervolgens en ontruimde het vliegtuig. Uiteindelijk bleken de mannen geen explosieven bij zich te hebben.

Call of Duty 3 Valor map pack niet speelbaar

Iedereen die vandaag het nieuwe Valor map pack voor Call of Duty 3 via Xbox Live heeft gedownload, kreeg een zure verrassing te verwerken. Terwijl veel downloadable content tegenwoordig door developers naar achteren wordt geschoven om de laatste foutjes eruit te halen, was Activision iets te haastig. Een technische fout in het bestand zorgt ervoor dat de maps niet speelbaar zijn. Activision heeft mensen op de hoogte gesteld via de fora op Xbox.com.

"We understand that there are problems with the Valor map pack once it is downloaded - we are working closely with Microsoft on this right now, and we will have the issue resolved as soon as we possibly can. Please hold tight, and I will follow up with an update as soon as we're closer to a solution."

Mensen die het bestand al op hun Harddisk hebben staan worden geadviseerd het te verwijderen omdat het bestand op geen enkele manier bruikbaar is. Activision werkt hard door om de fout te herstellen, maar geeft aan dat het probleem niet voor het einde van deze dag opgelost zal zijn. Nog eventjes geduld hebben dus. Activision houd je hier op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Update: Het schijnt dat als je de gratis map "Champs" verwijderd, het bestand wel bruikbaar is. Dit is echter nog niet officieel bevestigd (met dank aan lordteddybeer en Fallen.).

Koei te laat voor Europese launch PS3

Koei heeft vandaag bekend gemaakt dat de grote titels Fatal Inertia en Bladestorm: The Hundred Years War de Europese release van de PlayStation 3 niet gaan halen. Beide games zijn uitgesteld tot de zomer om "de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen".

Beide games zouden present zijn ten tijde van de launch van de PlayStation 3, en ook Xbox 360-versies waren recentelijk aangekondigd. Of deze versies ook te maken krijgen met een vertraging is nog onduidelijk.


Bladestorm: The Hundred Years War

Heel Spaans dorp verdacht van moord burgemeester

Icoon OpmerkelijkDe Spaanse politie heeft een zware klus aan het oplossen van de moord op burgemeester Miguel Grima van het dorpje Fago in de regio Aragon. Grima had zich zo impopulair gemaakt, dat de politie voor bijna alle 37 permanente inwoners van het dorp wel een motief voor de moord kan bedenken.

Grima werd een week geleden in zijn auto doodgeschoten. Een dag nadat zijn vrouw hem als vermist had opgegeven, werd het lichaam van de burgemeester in een greppel gevonden. Kort voor de moord had Grima tegen vrienden gezegd dat hij dreigbrieven had ontvangen en voor zijn leven vreesde. De burgemeester van de oppositionele Volkspartij (PP) had zich in de twaalf jaar dat hij zijn ambt uitoefende niet geliefd gemaakt.

Motieven
De boeren in Fago koesterden een wrok tegen Grima omdat hij hen verbood hun vee door het dorp te drijven. Andere inwoners had hij tegen zich in het harnas gejaagd omdat hij hun geen jachtvergunning wilde geven.

Inwoners van Fago suggereerden in de vrijdageditie van de krant El País dat er een verband is tussen de moord en de financiële problemen van hun eerste burger. Grima had honderdduizenden euro's geïnvesteerd in een hotel, dat nauwelijks klanten trok.

Driver Parallel lines naar de Wii

De Ubisoft game Driver Parallel Lines komt waarschijnlijk naar de Nintendo Wii. Deze game is al eerder op de Xbox en de PS2 uitgekomen. De game maakte destijds de hoge verwachtingen die veel gamers er van hadden niet waar.
Bij de poort naar de Wii zal de game wel aangepast en opgepoetst worden. Het is ook de bedoeling dat de speciale controls van de Wii een rol gaan spelen in Driver Parallel Lines. Ondanks de 'gepimpte' poort blijft het toch de vraag of Wii bezitters zitten te wachten op een game die in principe voor de vorige generatie consoles is geproduceerd.





Driver maakt de oversteek van PS2 naar Wii

Tiendalli maand uitgeschakeld

Feyenoord kan de komende maand geen beroep doen op Dwight Tiendalli. De verdediger van de club uit Rotterdam heeft namelijk te maken met een schaambeenontsteking. De speler heeft ook al een tijdje problemen met zijn lies.

Afgelopen maandag maakte Tiendalli zijn rentree in het elftal van Jong Feyenoord. De verdediger speelde de hele wedstrijd uit, maar kreeg niet veel later weer last van de belssure. Onderzoek in het ziekenhuis heeft inmiddels uitgewezen dat het om een ontsteking van het schaambeen zou gaan.

"Dat is een typische overbelastingsblessure", was de toelichting van Robbart van Linschoten, clubarts van Feyenoord, op de website van de Rotterdammers. "Het is een blessure die alleen met rust te genezen is. Bij de ene speler duurt het zes weken, bij een ander wel zes maanden. Het is dus even afwachten wanneer Dwight weer in actie kan komen."

Gears of War gehacked; online cheats mogelijk

Er is grote opschudding ontstaan in het illegale circuit. Een user op het Maxconsole forum beweert dat hij de game Gears of War heeft gekraakt. Hij heeft enkele files van het spel aangepast waardoor hij wijzigingen in de game aan kan brengen zoals bijvoorbeeld enorme sprongen en het alleen spelen van een multiplayer-game online.

Hoewel je misschien zou denken dat zulke ontwikkelingen toegejuicht zouden worden door modders omdat dit mogelijkheden biedt voor andere exploits, zijn de meeste reacties erg negatief. Mede-modders zijn bang dat Microsoft nu wel gedwongen wordt om actie te ondernemen tegen mensen met gemodde 360.

Van de nieuwe mogelijkheden is een filmpje gemaakt dat je hieronder kunt bekijken.

Armeens-Turkse journalist vermoord

Icoon BuitenlandsDe Armeens-Turkse journalist Hrant Dink is vrijdag in Istanbul gedood. Hij werd neergeschoten voor het kantoor van de krant waar hij voor werkte.

De politie vermoedt dat de dader een 18 of 19-jarige jongen is. Hij zou vier keer op Dink geschoten hebben. Wat zijn motieven waren is niet duidelijk.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zei dat de aanval een "schok" was en een "belediging" tegenover de Turkse natie. Erdogan sprak over een "donkere dag", niet alleen voor de familie van Dink, maar voor het hele land. "De donkere handen die hem vermoordden zullen gevonden en gestraft worden," aldus Erdogan op de televisie.

De 53-jarige Dink is verschillende keren veroordeeld wegens belediging van het Turkse volk. Hij heeft meerdere malen gezegd dat Turkije in 1915 volkenmoord heeft gepleegd op de Armeniërs, iets wat strafbaar is in Turkije.


De Armeens-Turkse journalist Hrant Dink

Timmer lijkt fit genoeg voor WK sprint

Alles wijst er op dat Marianne Timmer fit genoeg zal zijn om deel te nemen aan de wereldkampioenschap sprint in Hamar, welke dit weekend in de Noorse stad plaats zal vinden. De Nederlandse schaatsster durft het nog niet met zekerheid te zeggen, aangezien ze de afgelopen weken regelmatig ziek was.

"Gelukkig heb ik op tijd een paar stappen kunnen maken. Ik heb er wel vertrouwen in", aldus Timmer. Na de wereldbekerwedstrijden in Azië keerde de schaatsster met een griep terug op vaderlandse bodem. Hierdoor heeft ze een week lang op bed gelegen. Ook de voorbereidingen op het NK sprint in Groningen van vorig weekend verliepen niet vlekkeloos, aangezien de Sappemeerse een zware verkoudheid te pakken had.

"Gelukkig is de laatste twee weken de schade beperkt gebleven. Wel heb ik op een aangepaste manier moeten trainen. We zullen zien waar ik sta.[/i]", zegt Timmer tot besluit.

Bayern weigert megabod op Hargreaves

Owen Hargreaves mag Bayern München nog altijd niet verlaten. Er zou namelijk een megabod van 30 miljoen euro op de speler zijn gedaan, maar de Duitse ploeg heeft dit bod niet geaccepteerd. De Engelsman staat al geruime tijd in de belangstelling van Manchester United.

Door dit hoge bedrag af te wijzen laat Bayern München wederom merken hoe belangrijk Hargreaves voor de club is. Het is nog niet duidelijk of Manchester United bereid is nog meer te betalen om over de diensten van middenvelder te beschikken. "We moeten maar zien of er nu in de zomer iets gebeurt", lichtte Karl-Heinz Rummenige, directeur van de Duitse club, in het Duitse krant Bild toe.

Sinds het seizoen 2000/2001 speelt Hargreaves al voor Bayern München. Dit seizoen heeft de middenvelder nauwelijks gespeeld. Aanleiding hiervoor was een blessure aan zijn been, welke hem geruime tijd aan de kant heeft gehouden.

Xbox-controller gebruikt tegen snipers

Dat veel gamen ook in het echte leven voordeel op kan leveren is wel vaker gebleken uit onderzoek. Vandaag is er echter nog een voordeel bijgekomen, veel gamen op een Xbox maakt het je veel gemakkelijker om de RedOwl te besturen.

De RedOwl is een robot die het op snipers heeft voorzien. De 150.000 dollar kostende robot kan van mijlen ver een schietend geweer herkennen door het geluid te analyseren en hier vervolgens op reageren. De robot wordt bestuurd met behulp van een aangepaste Xbox-controller. Of het hier gaat om een standaard Xbox-controller, de latere S-controller of de 360-controller is niet bekend. De bedoeling is dat de robots deze lente in actie gaan komen in Irak.



De RedOwl

[Upd][Dakar] Coma crasht, Esteve uit de race

Marco Coma, leider in het algemeen klassement, is vandaag hard gecrasht tijdens de special. Iside Esteve haalde CP1 niet, hij kwam ten val.


Al na 34 kilometer in de special raakte Coma de weg kwijt. Desondanks vond hij een pad welke parallel liep aan de ideale route. Na 57 kilometer bleek dat geen goede keuze geweest. Hij crashte hard en kon zijn weg niet vervolgen. Per helikopter is hij terug naar het bivak vervoerd.

[Update 13.56]

Naar nu bekend is geworden heeft Coma het bewustzijn niet verloren. Hij heeft wonden aan zijn hoofd. Hij wordt later vandaag vervoerd naar Dakar voor verder onderzoek.

Isidre Esteve kwam slechts 500 meter voor het eerste checkpoint ten val. Hemzelf mankeert gelukkig niets, zijn motor daarentegen is onherstelbaar beschadigt. Hij zal de rally dan ook niet af kunnen maken.

[Update 15.15]

Isidre Esteve zal deze editie van de Dakarrally waarschijnlijk wel uitrijden! Sinds zijn val heeft hij niets anders gedaan dan sleutelen aan zijn motor. Naar verluid heeft hij reserveonderdelen van de motor van Marc Coma gehaald. Volgens de laatste berichten heeft hij het 142 kilometer punt zojuist gepaseerd.

Binnenkort nieuwe content voor Lumines Live

Aanstaande woensdag zullen er drie nieuwe packs verschijnen voor de arcade game Lumines Live. Deze packs zullen tijdelijk een lage prijs krijgen, en eentje is zelfs helemaal gratis.

Heavenly Star skin; Naast een nieuwe achtergrond zit er ook een nieuw liedje bij gemaakt door Genki Rockets. Van 24 januari tot 21 februari gratis te downloaden (na 21 februari 300 punten).

VS CPU-pack: Hiermee kun je nu je vaardigheden kunt oefenen tegen een computertegenstander. Van 24 januari tot 21 februari te downloaden voor 100 punten (na 21 februari 300 punten).

Puzzle/Mission pack. Het Puzzle/Mission pack voegt nieuwe modus toe; in de puzzle mode moet je met de blokjes een bepaalde vorm maken en in de Mission mode heb je een bepaald aantal moves om de puzzle op te lossen. In totaal worden er 90 nieuwe puzzles toegevoegd en 40 missies. Van 24 januari tot 21 februari te downloaden voor 100 punten (na 21 februari 300 punten).

Stropdas af om energie te besparen

It's getting hot in hereMet een nieuw kledingadvies wil de Chileense regering het energiegebruik in haar land terugdringen. Zij moedigt mannen aan om geen stropdassen en jasjes te dragen naar hun werk. Zodoende kan de ventilator een standje lager draaien, luidt de filosofie. In Chili is het gebruikelijk om formeel gekleed naar het kantoor te gaan.

De besparende maatregel komt uit de koker van een overheidscommissie voor efficiënt energiegebruik. Vooralsnog worden alleen ambtenaren aangemoedigd om er een lossere kledingstijl op na te houden. Onderminister van Economie, Ana Maria Correa, hoopt dat niet alleen ambtenaren hun stropdas thuis laten, maar ook het bedrijfsleven de aanbevelingen spoedig overneemt.

Big Brother voor internet-nerds

Heb jij van 5 februari tot 10 februari niets te doen, en heb je zin een wedstrijdje?
Doe dan mee met het Nederlands WK Webcamzitten! 5 dagen lang moeten 10 mensen non stop voor de webcam in beeld zijn. Slapen, eten, poepen, werken, studeren en FOK!ken natuurlijk!

Als jij het langst van de 10 deelnemers blijft zitten wordt je huur of hypotheek een jaar lang door SNS betaald. Opgeven doe je hier, en kan tot 26 januari.

Prijswinnaars PSV-shirt bekend

De winnaars van de prijsvraag van gisteren zijn bekend.

Onderstaande vijf users krijgen het kampioensshirt van PSV.

MMUFC
GotenSSJ
TerroRobbie
kwabbernootje
LordShadow

Het antwoord op de prijsvraag was natuurlijk de 20e. Gefeliciteerd prijswinnaars en mail je adres even naar sportprijsvraag@fok.nl , dan weten wij waar ze naar toe moeten.

Wil je zelf zo'n shirt bestellen, kijk dan op de website van PSV.blog

Johansson: "Ik blijf UEFA-president"

Lennart Johansson is er van overtuigd dat hij volgende week zal worden herkozen als voorzitter van de UEFA. Samen met Michel Platini strijdt de Zweed om de functie en de Zweed heeft naar eigen zeggen voldoende steun om de Franse oud-voetballer te kloppen.

"Ik heb de afgelopen weken met heel veel stemgerechtigden gesproken", aldus Johansson in l'Equipe. "De algemene tendens is dat mijn beleid gesteund wordt en dat men graag met mij verder wil. Ik zie de verkiezing dan ook optimistisch tegemoet", aldus Johansson, die al sinds 1990 de scepter zwaait bij de UEFA.

Desalniettemin plaatst de Zweed nog wel een kleine kanttekening bij de lofuitingen die hij kreeg van de stemgerechtigden. "De stemronde is anoniem. Het is voor mensen dus mogelijk om te zeggen dat ze op mij gaan stemmen, maar het vervolgens toch niet te doen. Maar goed, hier ga ik niet vanuit. De mensen die ik gesproken heb, zijn integer. Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan hetgeen ze gezegd hebben."

Uitslagen Australian Open Dag 5

De vijfde dag van de Australian Open en vandaag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de derde ronde.

Roger Federer dendert maar door. De Zwitserse nummer één van de wereld en titelverdediger versloeg de Rus Mikhail Joezni met 6-3, 6-3 en 7-6. In de volgende ronde moet Federer het opnemen tegen Novak Djokovic. De pas 19-jarige Serviër won met 6-3, 6-4, 5-7 en 6-1 van Danai Udomchoke.

Andy Roddick, als zesde geplaatst in Melbourne, was in een ware titanenstrijd iets beter dan Marat Safin: 7-6 (2), 2-6, 6-4 en 7-6 (2). De wedstrijd duurde ruim drie uur en was van een hoog niveau en zat vol drama. Safin had steeds mot met de umpire. De Rus werd woedend van de vele foute calls, waarna Hawk-eye hem telkens gelijk gaf. Roddick liet zich echter niet gek maken en trok de partij naar zich toe.

De Fransman Richard Gasquet plaatste zich voor de vierde ronde door zijn landgenoot Gaël Monfils naar huis te sturen: 6-0, 4-6, 7-5 en 6-3.

Bij de vrouwen lijkt Serena Williams op de weg terug te zijn na lang blessureleed. De ongeplaatste Amerikaanse stond een set en een break achter tegen de als vijfde geplaatste Russin Nadia Petrova, maar wist met 1-6, 7-5 en 6-3 de partij alsnog naar zich toe te trekken.

Derde ronde

Mannen

Roger Federer (Zwi/1) - Mikhail Youzhny (Rus/25) 6-3 6-3 7-6(5)
Marat Safin (Rus/26) - Andy Roddick (Usa/6) 6-7 6-2 4-6 6-7
Danai Udomchoke (Tha) - Novak Djokovic (Srv/14) 3-6 4-6 7-6 1-6
Gael Monfils (Fra) - Richard Gasquet (Fra/18) 0-6 6-4 5-7 3-6

Mardy Fish (USA) - Wayne Arthurs (Aus) 3-0 opgave
Sam Querrey (USA) - Tommy Robredo (Spa/7) 4-6 7-6 2-6 1-6
Mario Ancic (Kro/9) - Dominik Hrbaty (Svk/22) 6-3 6-2 6-1
Radek Stepanek (Tsj/20) - David Ferrer (Spa/16) 7-6 6-4 0-6 4-6 3-6

Vrouwen

Nadia Petrova (Rus/5) - Serena Williams (Usa) 6-1 5-7 3-6
Maria Kirilenko (Rus/26) - Svetlana Kuznetsova (Rus/3) 1-6 4-6
Eva Birnerova (Tsj) - Amelie Mauresmo (Fra/2) 3-6 1-6
Elena Dementieva (Rus/7) - Maria Elena Camerin (Ita) 6-1 6-3

Victoria Azarenka (Wru) - Jelena Jankovic (Srv/11) 3-6 4-6
Katarina Srebotnik (Slo/21) - Nicole Vaidisova (Tsj/10) 4-6 4-6
Lucie Safarova (Tsj) - Anastasiya Yakimova (Wru) 6-3 Opgave
Shahar Peer (Isr/16) - Tatiana Golovin (Fra/20) 3-6 7-5 7-5

NFL: Op weg naar Super Bowl XLI

Aanstaande zondag staan in de NFL de NFC en AFC kampioenschappen op het programma. De winnaars van deze wedstrijden zullen op zondag 4 februari gaan strijden om de felbegeerde Super Bowl, het grootste eendaagse sportevenement van de wereld. Hier alvast een voorproefje van wat er komen gaat.

New Orleans Saints @ Chicago Bears

De strijd om het kampioenschap van de National Football Conference zal gaan tussen de New Orleans Saints en de Chicago Bears op het Soldier Field in Chicago, thuisbasis van de Bears.

Vooral het feit dat de Saints het zover hebben geschopt dit seizoen mag verrassend genoemd worden. Nog geen anderhalf jaar geleden raasde de storm Katrina over New Orleans en verwoestte het Superdome, het stadion van de Saints. Daardoor moesten de Saints vorig jaar uitwijken naar San Antonio en Baton Rouge, wat geen positief effect bleek te hebben; ze kwamen niet verder dan drie overwinningen uit zestien. Het gerenoveerde Superdome heeft de Saints kennelijk goed gedaan. Het reguliere seizoen werd besloten met tien overwinningen, hetgeen niet alleen ruim voldoende was voor een plek in de playoffs, ook voor een first-round bye.
De Saints kwamen in de divisional playoffs uit tegen de Philadelphia Eagles. Makkelijk ging het niet, maar de Saints hebben met Drew Brees een van de meest constant presterende quarterbacks in huis. De Eagles werden met 27-24 naar huis gestuurd, wat pas de 2e playoff-overwinning betekende voor de Saints sinds de oprichting in 1967. Komende zondag kunnen de Saints hun eerste Super Bowl-optreden veiligstellen, maar winnen van de Chicago Bears is geen gemakkelijke opgave.

Inclusief de playoff-overwinning tegen de Seattle Seahawks zijn de Bears nu 14-3, samen met de reeds uitgeschakelde San Diego Chargers het beste van de NFL dit seizoen. Hoewel de Bears het seizoen ijzersterk begonnen met een ongeslagen serie van zeven wedstrijden, kwam even later de terugval. Quarterback Rex Grossman werd het hele seizoen al hevig bekritiseerd en in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen de Green Bay Packers ging het mis. Slechts twee van zijn twaalf passes kwamen aan en er werden er zelfs drie ondergeschept. Na rust werd hij dan ook vervangen door veteraan Brian Griese. Grossman herstelde zich in de wedstrijd tegen de Seahawks en gooide voor een totaal van 282 yards. Of hij zich staande kan houden onder de druk van de defense van de Saints valt te bezien. Feit blijft wel dat de Chicago Bears het seizoen sterk zijn begonnen, maar de laatste weken niet konden overtuigen.
De moeizame overwinning op de dit seizoen relatief zwakke Seahawks van 27-24 in overtime zal de Bears niet veel vertrouwen bezorgen. Licht in het donker bij de Bears is kicker Robbie Gould. Hij mist zelden en getuige de winnende 49-yard field goal tegen de Seahawks kan hij ook onder druk goed presteren. De Bears hebben nog een geheim wapen achter de hand: rookie Devin Hester. Hij is dit seizoen al goed voor een NFL record van zes touchdown kick returns en bezorgt de Bears vaak een goede beginpositie. De Bears stonden twintig jaar geleden voor het eerst en laatst in de Super Bowl en wonnen deze ook meteen.

Beide teams zullen aan elkaar gewaagd zijn, een echte favoriet is niet aan te wijzen. Over het hele seizoen gezien zijn de Bears het beste, over de laatste paar wedstrijden de Saints.

Been haalt Scholten naar A-selectie

De trainer van NEC, Mario Been heeft Dominique Scholten aan de A-selectie toegevoegd. Scholten is 19 jaar, en wordt nu al gezien als een talentvolle speler. Hij speelde dit seizoen tot nu toe bij Jong NEC in plaats van de A-junioren van de Nijmegenaren.

Toch denkt Scholten dat hij weinig kans zal maken op een plek in de basis of een invalbeurt. "Ik ga er niet van uit dat ik veel aan spelen toe kom, maar dat maakt me niks uit. Ik ben nog jong, mijn tijd komt nog wel. Maar nu mag ik elke dag op een hoog niveau trainen, daar kan ik veel van leren."

"Ik richt me op de linkshalfpositie. En er is maar één echte linkermiddenvelder, dat is Ferne Snoyl, dus wie weet. En we zijn nou met een selectie van 21 spelers, en er horen er 18 bij een selectie van een wedstrijd, dus als er drie geblesseerd zijn, mag ik misschien wel mee," aldus Scholten.

Vierde dode door ongeval in Wapenveld

Icoon OngelukDe 19-jarige José Berghorst die bij het verkeersongeval vorige week vrijdag in Wapenveld zwaargewond raakte, is vrijdagochtend overleden. Dat meldde de gemeente Heerde vrijdag.

Ze is het vierde slachtoffer. Bij het ongeval kwamen al drie mannen uit Wapenveld om het leven: de broers Klaas Jan (21) en Arend Willem (18) Mensink en hun buurjongen en kameraad Hendrik Jan Draaijer (22). José zat samen met de drie mannen in een auto die vrijdagavond op de Groteweg tussen Wapenveld en Heerde tegen een boom reed. Na het ongeval lag ze dagenlang in coma in een ziekenhuis.

De politie onderzoekt of een ruzie met een rivaliserende vriendengroep voorafgaand aan het ongeval een rol speelde bij de dood van het viertal. Direct na het ongeval werden de 19-jarige Peter K. en de 20-jarige Carlo W. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke ongeval. Later werden ze weer vrijgelaten. Volgens dit tweetal zou de bestuurder van de verongelukte auto een verkeerde inhaalmanoeuvre hebben gemaakt waarna hij de macht over het stuur verloor.

De drie omgekomen mannen worden zaterdag begraven. Enkele honderden inwoners van Wapenveld herdachten de omgekomen jongeren maandag in een stille tocht.

Arts amputeert penis met scalpel

Icoon ShockingEen Roemeense arts is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 153.000 euro, omdat hij van een patiënt zijn penis amputeerde met een scalpel. Dat deed hij in een aanval van blinde woede.

De dokter, Naum Ciomu, opereerde het 36-jarige slachtoffer aan zijn testikels. Toen hij zijn geduld verloor pakte hij een scalpel en sneed de penis van de man af. Onder toeziend oog van een geschokte verpleegster legde hij de piemel op tafel en sneed hem in kleine stukjes. Daarna rende hij de operatiekamer uit.

Ciomu beweerde achteraf dat het voorval gebeurde, toen hij per ongeluk het urinekanaal van het slachtoffer doorsneed. Daarom amputeerde hij de penis 'door zijn stress' maar in zijn geheel. Naast de arts moet ook het ziekenhuis een schadevergoeding betalen aan de man. Die liet zich weer opereren om een kunstpenis te krijgen.

Nieuwe screenshots PS3 versie F.E.A.R.

De first person shooter F.E.A.R. gooide al hoge ogen toen de game uitkwam op de PC in 2005, ook de 360 versie werd goed ontvangen. De game werd geroemd om de AI, de sfeer en de intensiteit van de actie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat uitgever Vivendi de game nu ook naar de PlayStation 3 brengt. Helaas lijken de screenshots van deze PS3 versie toch niet op te kunnen tegen de beelden van de inmiddels al twee jaar oude PC versie. Ter vergelijking allereerst een screenshot van de PC versie, en daaronder de nieuwe reeks PS3 shots.


Anno 2005 op de PC












Anno 2007 op de PlayStation 3

Turk laat dochter aan ketting uit

ShockingEen Turk laat zijn 17-jarige dochter aan een ketting uit. Volgens de vader is het meisje niet goed bij haar hoofd en probeert ze steeds weg te lopen.

Maar de jonge vrouw zegt dat ze wil trouwen met een jongen die de goedkeuring van haar vader niet kan wegdragen en dat ze daarom als een hond wordt behandeld.

Dat meldde vrijdag het Turkse blad Radikal. De krant toonde een foto van de dochter met een halsband om haar nek waaraan een ketting is vastgemaakt die door de 60-jarige vader wordt vastgehouden. ''Weerzinwekkend'', aldus Radikal.

De justitiële autoriteiten in het district aan de Zwarte Zee waar vader en dochter wonen, hebben een onderzoek ingesteld naar de rechtmatigheid van het handelen van de man.



Uitlaten aan de ketting

Ooijevaar pakt goud bij Universiade

Bij de Winter Universade in Turijn heeft Mark Ooijevaar goud veroverd op de vijf kilometer. De Nederlandse student won in een tijd van 6.32.71 en hield daarmee de Russen Ivan Skobrev en Andrei Burlyayev achter zich.

Ooijevaar verbrak met zijn winnende tijd het kampioenschapsrecord dat Enrico Fabris twee jaar geleden in Innsbruck reed. Ben Jongejan en Ralph de Haan eindigde respectievelijk als zesde en negende op de Oval Lingotto.

Hindoes tegen verbod op hakenkruis

Europese organisaties van hindoes gaan gezamenlijk de barricaden op om actie te voeren tegen een mogelijk Europees verbod op het hakenkruis. Het is huidig EU-voorzitter Duitsland die wil dat het hakenkruis en het ontkennen van de holocaust binnenkort in de hele Europese Unie worden verboden.

Hindoes vinden dat een verbod op de swastika - Sanskriet voor 'talisman' - hen discrimineert. Voor hindoes is het namelijk al duizenden jaren een symbool voor geluk en voorspoed. De nazi's begonnen het hakenkruis pas te gebruiken in de jaren 30 van de vorige eeuw. Hindoes in Nederland, België en Italië hebben zich aangesloten bij de Britse campagne tegen het hakenkruisverbod.

''Dat Hitler het symbool heeft misbruikt en aangewend om een een regime van terreur en racisme en discriminatie in te stellen, betekent niet dat vreedzaam gebruik verboden moet worden. Het Duitse voorstel zou overeenkomen met een verbod op kruizen, alleen omdat de racistische Ku Klux Klan die ook gebruikt'', aldus de Britse hindoeleider Ramesh Kallidai.

In februari 2005 werd een Europees verbod op nazisymbolen overigens nog tegengehouden door Groot-Brittannië, Denemarken en Italië, omdat dit de vrijheid van meningsuiting zou aantasten. Ook Nederland, bij monde van de toenmalige minister van justitie Piet Hein Donner (CDA), vond dat er te veel haken en ogen aan een dergelijk verbod zaten.



Swastika's in een hindoetempel

Gascoyne: "Toyota maakt geen schijn van kans"

Volgens Spyker F1 ontwerper Mike Gascoyne zal Toyota Racing nooit succesvol worden in de Formule 1, wanneer het op dezelfde voet verder blijft gaan.

Gascoyne werd afgelopen seizoen op non-actief gesteld door Toyota maar vond snel onderdak bij Spyker, waar hij sinds 1 november in dienst is. Volgens Gascoyne wordt er bij Toyota met erg veel geld gesmeten zonder daadwerkelijik resultaat te boeken. "Als ze hun huidige bedrijfsvoering aanhouden dan maken ze geen schijn van kans om succesvol te worden in de Formule 1", vertelt de Engelsman. De fouten die gemaakt worden, worden volgens hem ook niet gemaakt bij het moederbedrijf van Toyota, maar in de fabriek in Keulen, waar het Toyota Formule 1 team gevestigd is: "Daar worden de beslissingen genomen, en daar worden alle fouten gemaakt. Het verbaast me dat het team er nog is. Met het enorme budget dat ze hebben is Toyota het minst efficiënte team in de Formule 1."

Xbox Live Arcade games worden groter?

Het lijkt erop dat de 50MB limiet voor Xbox Live Arcade games gaat verdwijnen. Volgens de website 1up.com zal deze namelijk omhoog gaan naar 250 MB en bij uitzondering 450 MB.

Microsoft zelf wil zoals gewoonlijk niet reageren op de geruchten, maar heeft wel gezegd dat de Arcade game Castlevania: Symphony of the Night groter zal worden dan 50 MB. Ze zeggen wel dat het verhogen van de limiet zeker een optie is voor de toekomst, en dat ze zullen luisteren naar de ontwikkelaars en gamers.

De 50 MB limiet was in het leven geroepen om de Core-kopers ook arcade-games te laten spelen, omdat de game dan op de 64 MB-memory kaart opgeslagen kon worden. Volgens anonieme bronnen zal de limiet dus echter verhoogd worden naar 250 MB en Arcade-games zullen dus niet meer passen op een memory-kaart. Microsoft had al tijdens de E3 van vorig jaar aangekondigd dat er een grotere memory-kaart aan zit te komen. De vraag nu is hoe groot deze precies gaat worden, want 450 MB zal er dan op moeten passen?

Prijsvragennieuws week 2 en 3

We hebben de afgelopen tijd weer een hoop leuke prijsvragen gehad. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvragen:

Win een gesigneerd Ferry Corsten 3 CD pack!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres).

De uitslagen:
Je kon de afgelopen weken weer leuke prijzen winnen op de FP. De volgende mensen zijn de gelukkige winnaars:

Prijsvraag 1:
Win een vibrerende badeend!
Winnaars

Kluk_Kluk
Predatorrr
Ohno
o-o


Prijsvraag 2:
Win een MOTOKRZR gsm!
Winnaars:

ariejan


Prijsvraag 3:
Win Archlord op de PC!
Winnaars:

LazySod
YoGi_Berra
ramenan
tvvanham2002
snowdrop
-skippybal-
almaz
Leo-Carch
ownageNL
Arie_De_Boskabouter


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Houd er rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat de prijs bij ons binnenkomt (en je je prijs van ons ontvangt). Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.

COMA Deel II

De nieuwszender maakt me wakker. Ze laten beelden zien van de ontwerper van de toren van Babel. Toen die werd gebouwd ontstond de Babylonische spraakverwarring, het begin van alle conflicten op aarde. De lift naar het ruimteplatform zou de nieuwe toren van Babel worden, al zou deze juist alle conflicten oplossen. De zo vaak herhaalde woorden, de pers genoot ervan. Nu de toren was vernietigd had deze zin eigenlijk een ironische betekenis gekregen. Het zou nu alleen maar tot meer conflicten leiden.

'Net goed', dacht ik. De verhouding tussen Europa en Americana was alleen maar slechter geworden sinds de crash van 2058. De opkomst van Afrika had ervoor gezorgd dat Afrika nu een betere handelspartner voor Europa is dan Americana daarvoor was. Americana zit vol met wetenschappers, echter van het militaristische type. Americana was een links gewest sinds ´46. Al weerhield dit ze niet om hun ideologie te verspreiden naar de niet-linkse landen. Ze probeerden vooral Afrika, als toevluchtsoord voor de religieuzen, hun ideeën aan te praten. Velen zagen �46 als de straf van Allah, God of hoe ze hem nu ook noemen. De verhouding tussen Afrika en Americana was dan ook zeer slecht, dit doordat Americana Afrika te religieus vond en vanwege de machtspositie die Afrika had �gestolen� van Americana.

Het nieuws is weer eens voorbij. Het is vakantie voor mij, en ik heb eigenlijk niks te doen. Ik ben altijd meer het type liever lui dan moe geweest. Ik doe wat nodig is, maar meer zal ik ook nooit doen. Vandaag zal voornamelijk een dagje genieten zijn in Europa want het weer is mooi voor de tijd van het jaar. Het is 24 graden, er is nu al sprake van een hittegolf. Ik weet nog dat mijn opa sprak over het jaar 2006, toen in de zomer temperaturen van 30 normaal waren. 30 graden� Bij 24 graden zweet ik me al bijna kapot! Vandaag zal er gelukkig niet veel gebeuren omdat de lift is gevallen. Americana zal wel weer een nieuwe bouwen.. Niks nieuws onder de zon dus. Ik sukkel weer rustig in slaap�

Lawaai. Mijn mobomedia ringt. Ik kijk op het scherm. Een nieuwsitem. De aanslag op de lift was gepleegd door een terroristische groepering, genaamd Yawm al-Qīyāmah., de dag van de resurrectie, bekende Afrikaanse terroristen. Americana heeft Afrika al eerder bevolen om diens burgers goed te controleren. Sinds de vluchtelingenstroom heeft Americana er sterk op toegezien om verdachte personen zonder pardon het land uit te zetten.. Velen ontsnapten echter en begonnen in Afrika met een terroristische Renaissance. Dit werd echter spoedig onderbroken vanwege �46. Het leek erop dat het er nu toch van was gekomen. Americana weet net als ik dat Afrika militair het sterkst is. Ik sluit mijn ogen weer en geniet van het zonnetje.

Het is al bijna donker. Na het eten zet ik mijn PersonalMediacentre aan. De Americanaanse president Fuego DiMartinez geeft een toespraak. De tweede lift zal worden gebouwd, Afrika moet echter bevoorradingen leveren en meebetalen aan de schade aangezien ze er verantwoordelijk voor zijn. Afrika stemt hier natuurlijk niet mee in en de onderhandelingen zullen over twee weken beginnen. Dan weer het gebruikelijke nieuws. De bodem van de oceaan is bijna geheel verkend, tientallen nieuwe soorten zijn ontdekt. Alleen op de bodem van de oceaan is nagenoeg alles hetzelfde gebleven. Men is op zoek naar een sterke energiebron, en aangezien er wordt gedacht dat de Aarde één grote kerncentrale is, is men dichter bij de kern op zoek gegaan naar een alternatieve energiebron. Een nieuw soort gas is al ontdekt, rondom Americana. Wie weet zal Americana hierdoor zijn oude machtspositie weer terug kunnen krijgen. Ik zal het allemaal wel zien. Op het toetsenbord van mijn PM val ik in slaap. Gelukkig gaat hij automatisch uit. Het gebeurt namelijk wel vaker�

Dortmund, Tottenham en Celtic naar Kuip

In de zomer van 2008 zal Feyenoord een vriendschappelijk toernooi in de eigen Kuip gaan organiseren. Er zullen nog drie clubs mee doen, namelijk Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur en Celtic. Op deze manier wil de Rotterdamse ploeg vieren dat ze 100 jaar bestaan.

Het is overigens geen toeval dat juist de eerder genoemde ploegen een uitnodiging hebben ontvangen. Feyenoord speelde namelijk tegen dit drietal in de finale van diverse Europa Cups. In 1970 wist de club uit Rotterdam-Zuid te winnen van Celtic en won hiermee de Europa Cup I. Vier jaar later wisten ze de UEFA Cup naar de havenstad te halen door de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in winst om te zetten. Meer recent is de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002. Toen zegevierde de club namelijk in het duel tegen Borussia Dortmund.

Het is nog onduidelijk wanneer het toernooi, wat voor de zomer van 2008 op het programma staat, ook daadwerkelijk gehouden wordt.

Sergeant VS geschorst na Playboyfoto's

De 33-jarige drilsergeant Michelle Manhart van de Amerikaanse luchtmacht is geschorst omdat ze naakt in het februarinummer van de Playboy staat. De blootfoto's van de Texaanse beslaan zes pagina's. Onder de titel 'Tough Love' ziet men haar eerst in camouflagepak terwijl ze jonge rekruten toeschreeuwt. Op de volgende beelden heft ze in een legerbroekje gewichten in een fitnesszaal. In de foto's die volgen is ze een stuk bloter en is ook haar minuscuul geschoren onderkant te aanschouwen.

Manhart, moeder van twee kinderen, noemt het poseren in de Playboy ''een jeugddroom''. Haar man staat volgens haar volledig achter haar.

De top van de Amerikaanse luchtmacht vindt haar activiteiten echter ''niet stroken niet met de kernwaarden van de luchtmacht: integriteit, zelfverloochening en uitmuntendheid in alles wat we doen.'' Ze blijft hangende een onderzoek geschorst. Twee vrouwelijke Amerikaanse militairen die haar voorgingen werden allebei na zo'n onderzoek overigens ontslagen.

Manhart vindt het standpunt van de luchtmacht ouderwets. De foto's zijn volgens haar artistiek verantwoord en een vorm van kunst. ''Een poserende vrouw niet kunnen zien als een kunstvorm is ouderwets. Ze vergeten ook dat ik mijn land al sinds 1994 verdedig.''



De eerste twee pagina's van de fotoshoot

Asielzoekers crimineler dan Nederlanders

Icoon BinnenlandsAsielzoekers worden vaker verdacht van een misdrijf dan Nederlanders. Van de immigranten die wachten op een verblijfsvergunning wordt 5,4 procent verdacht van criminele activiteiten. Op de gehele Nederlandse bevolking van twaalf jaar en ouder wordt 1,5 procent verdacht van een misdrijf.

Dat blijkt uit een rapport dat vrijdag werd uitgegeven door het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap, een onderdeel van de Politieacademie. Wanneer uitsluitend wordt gekeken naar allochtone herkomstgroepen, liggen de percentages hoger. Van de Antillianen wordt bijvoorbeeld 7,5 procent verdacht en bij Marokkanen ligt dit percentage op 6,1.

Dat de criminaliteit onder asielzoekers boven het Nederlandse gemiddelde ligt, komt onder meer doordat zij langdurig in asielzoekerscentra verblijven, waar het leven voor een groot deel bestaat uit afwachten. Ook onverwerkte trauma's uit het verleden kunnen een rol spelen, aldus Politie & Wetenschap.

Asielzoekers plegen delicten om in hun levensonderhoud te voorzien. Ook begaan ze misstappen in een poging hun verblijf in Nederland veilig te stellen en is geregeld sprake van criminaliteit die samenhangt met een verslaving.

Pereiro: "Ik ben geen bedrieger"

Oscar Pereiro ontkent dat hij de dopingregels heeft overtreden.Gisteren meldde de Franse krant Le Monde dat de Spanjaard tijdens de Tour de France van 2006 positief testte op het verboden product salbutamol.

"Ik ben geen bedrieger. Er is een grote fout gemaakt. Ik heb het astmamiddel Ventoline gebruikt omdat de UCI mij hiervoor toestemming heeft gegeven. Ik mag dit middel gebruiken als ik het nodig heb", reageerde Pereiro op de Spaanse radio.

Le Monde zegt dat Pereiro vorig jaar twee keer positief bevonden is in de Ronde van Frankrijk. Hij is betrapt op het gebruik van het verboden middel salbutamol dat in Ventoline zit.

'Positieve dopingtest na beffen'

AC Milan-speler Marco Borriello die onlangs positief testte bij een dopingcontrole na een wedstrijd tegen AS Roma, heeft een wel heel opmerkelijk excuus gegeven. Volgens de Italiaanse voetballer had hij voor de wedstrijd een vrouw gebeft die een vaginale crème gebruikt had.

Die crème zou de verboden stoffen hebben bevat die Borriello middels de orale seks ongewild naar binnen had gekregen.



'Positief door vaginale crème''

RKC huurt jonge Belg

RKC Waalwijk heeft zich voor de tweede helft van dit seizoen versterkt met de Belg Hervé Kage. De zeventienjarige middenvelder wordt het komende half jaar gehuurd van Anderlecht.

Kage is Belgisch jeugdinternational en geldt als een groot talent. Hij traint vandaag al mee met de RKC-selectie. De Waalwijkers zullen hem niet definitief overnemen, want Anderlecht denkt er niet over hem van de hand te doen. De club verlengde zijn contract onlangs met drie jaar.

Bonnie St. Claire woedend op BNN

TelevisieZangeres Bonnie St. Claire is razend op BNN omdat volgens haar het stemkastje bij de Nationale IQ Test niet werkte. De vertolkster van onder meer 'Dokter Bernhard' haalde woensdag bij de IQ Test een score van 52. Deze uitzondelijk lage score is zelfs nog stukken lager dan een orang oetan ooit eens haalde (75).

Bonnie: ''Ik ben door deze toestand gedoemd om de rest van mijn leven als 'dat alcoholverslaafde blondje' te worden gezien. Volgens deze uitslag zou ik geestelijk gehandicapt moeten zijn. Maar ja mijn stemkastje deed het niet. Vind je het gek dat ik er zo belabberd vanaf ben gekomen? Ik wil dat BNN dit rechtzet.''

Volgens een woordvoerder van BNN was er niets mis met Bonnies computerkastje. ''Wat we wel konden zien, is dat Bonnie vaak géén antwoord heeft ingevoerd. En te laat antwoord geven, wordt ook als een fout antwoord geteld.''

De woordvoerder legt nog uit dat de enige reden dat Orang Oetan Sandy ooit 75 punten voor een IQ-test scoorde, was omdat ze op álle vragen antwoord had gegeven. Je hebt namelijk een kans van één op vier dat het goed is. Maar als je helemaal nooit drukt, haal je uiteraard die score niet eens.



75 om 52

Met dank aan darkmania voor de submit.

AO: Mauresmo eenvoudig door

Titelverdedigster Amelie Mauresmo heeft zich vrij makkelijk geplaatst voor de volgende ronde van de Australian Open.

Ze versloeg de Tsjechische Eva Birnerova met 6-3 en 6-1. Toch was de de Française na afloop niet tevreden. "Ik heb gemengde voelens over deze wedstrijd. Ik begon niet zoals ik wilde. Pas in de tweede set kreeg ik wat meer ritme.”

In de volgende ronde moet Mauresmo het wederom opnemen tegen een Tsjechische, Lucie Safarova. Safarova won in de derde ronde van Anastasia Yakimova, nadat deze bij een 6-3 achterstand opgaf.

Britta Böhler wil senator voor GroenLinks worden

De bekende advocate Britta Böhler wil senator worden. De leden van de Eerste Kamer worden op 29 mei gekozen door de leden van Provinciale Staten. Die statenleden worden op hun beurt op 7 maart door de bevolking gekozen.

Böhler is kandidaat voor GroenLinks. Ze komt op de tweede of de derde plaats van de kandidatenlijst te staan van die partij. GroenLinks bezet nu vijf zetels in de Eerste Kamer.

Britta Böhler is van oorsprong afkomstig uit Duitsland. Ze werkt en woont echter al jaren in Nederland en heeft sinds kort de Nederlandse nationaliteit. Dat laatste is noodzakelijk voor een Kamerlidmaatschap. Ze wil haar advocatenpraktijk blijven voeren naast het Eerste-Kamerlidmaatschap.

Böhler werd bij het grote publiek bekend als verdediger van de Koerdische PKK-leider Abdullah Öcalan. Ook was ze betrokken bij de verdediging van Volkert van der Graaf. Voormalig VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wendde zich tot haar in het conflict over haar Nederlanderschap.

Ze maakt deel uit van het kantoor 'Böhler Franken Koppe Wijngaarden advocaten'. Deze advocatenpraktijk met onder meer Victor Koppe heeft tal van politiek gevoelige uitleveringszaken behandeld, zoals die van Nuriye Kesbir, Mullah Krekar en Maarten Blok, alsmede zaken waarbij de AIVD een belangrijke rol heeft gespeeld, zoals de verschillende strafzaken tegen vermeende terroristen en 'jihadstrijders'.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Minimaal 160 miljoen euro schade door storm

Icoon BinnenlandsDe storm van donderdag heeft voor minimaal 160 miljoen euro schade aangericht aan gebouwen. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars vrijdag laten weten. Een woordvoerder spreekt van de zwaarste storm van deze eeuw.

De zwaarst getroffen provincie is Noord-Holland. Daar is sprake van een schadepost van 60 miljoen euro. De storm in 2002, die heviger was dan die van donderdag, leidde tot minder schade aan gebouwen en opstal (onder meer alles in huis, dakpannen en schuttingen), namelijk 100 miljoen euro.

De schade van onder meer de Nederlandse Spoorwegen, gemeenten en Schiphol is niet meegerekend. Ook de maatschappelijke schade en de beschadigingen aan auto's zijn niet meegeteld in de berekening. Volgens het Verbond van Verzekeraars moeten er dus nog vele miljoenen euro's bijgeteld worden bij hun schatting.

De storm van vorige week richtte voor 15 miljoen euro schade aan. De helft daarvan was in Zeeland en Noord-Holland. Het Verbond van Verzekeraars sprak toen van een 'gemiddelde' storm. De storm die eind december woedde, veroorzaakte voor ongeveer 12 miljoen euro schade.

Uitslagen Copa del Rey

In Spanje zijn deze week de returnwedstrijden van de Copa del Rey gespeeld. Zestien clubs waren nog in de running, daarvan zijn er acht afgevallen, waaronder enkele grote namen.

FC Barcelona had zich in de heen al nagenoeg ontdaan van Deportivo Alavés. In de thuiswedstrijd werd het pleit beslecht. Javier Saviola, die bij Alavés al twee keer scoorde, maakte ook nu alle Catalaanse goals van de wedstrijd (3). De tegentreffers van Wellington en Arthuro waren niet meer van belang. Liga-koploper Sevilla wist nu wel aan het langste eind te trekken tegen derde divisionist Rayo Vallecano. Alfaro en Mauri hielden door hun goals de wedstrijd lange tijd gelijk, maar Frederic Kanouté en opnieuw Alfaro beslisten het duel in de slotfase in het voordeel van Sevilla.

Valencia kwam uit bij Getafe niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Thuis dacht men het wel even af te maken, maar dat viel vies tegen. Los Ches begonnen sterk, door een goal van David Villa. Na een dik uur spelen stond het echter al 1-4, door Nacho, Güiza (2) en Casquero. Raúl Albiol maakte daarna nog wel de tweede voor Valencia, maar de uitschakeling was al een feit. Ook Real Madrid verkeek zich lelijk op zijn tegenstander. De uitwedstrijd bij Real Betis eindigde in 0-0, dus moest het ook hier thuis afgemaakt worden. Robinho zette de Koninklijke al gauw op 1-0, maar Dani kopte Betis langszij. Ondanks dat de thuisploeg veel beter was, bleef het bij deze stand. De thuisploeg kreeg een loepzuivere strafschop niet mee, en zag tweemaal een doelpunt afgekeurd worden.

Uitslagen

DatumThuisUitUitslagEerste duel
16/1Barcelona*Deportivo Alavés (2)3-22-0
17/1Real Zaragoza*Málaga (2)0-13-0
17/1VillarrealReal Valladolid (2)*0-11-2
17/1Sevilla*Rayo Vallecano (3)3-10-0
17/1Deportivo la Coruña*Real Mallorca1-12-1
17/1Osasuna*Atlético Madrid2-01-1
17/1ValenciaGetafe*2-41-1
18/1Real MadridReal Betis*1-10-0

Alcides niet tegen Heerenveen

PSV-coach Ronald Koeman kan morgen in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen nog niet beschikken over Alcides. De Braziliaanse verdediger is momenteel in Portugal om een werk- en verblijfsvergunning aan te vragen.

De verwachting is dat Alcides één dezer dagen terug zal keren in Eindhoven. Volgende week donderdag, in het bekerduel met Go Ahead Eagles, kan hij dan mogelijk zijn debuut maken voor de Eindhovenaren.

Albert Heijn verlaagt wederom prijzen

Albert HeijnAlbert Heijn verlaagt weer de prijzen van een groot aantal producten in de supermarkten. Duizend artikelen van vooral bekende merken worden enkele procenten tot 10 procent goedkoper. Dat heeft Albert Heijn vrijdag gemeld.

Directeur Dick Boer zei in oktober nog dat Albert Heijn zou stoppen met zijn prijzenoorlog. Hij voegde daar wel aan toe dat producten goedkoper zouden worden als concurrenten zouden snijden in de prijzen.

De vrijdag aangekondigde prijsverlaging laat zien dat Albert Heijn zijn concurrenten scherp in de gaten houdt, verklaarde een woordvoerster. De prijsverlaging gaat maandag in.

Prijzenslag
Albert Heijn begon in het najaar van 2003 op grote schaal met prijsverlagingen. Op die wijze hoopten de zevenhonderd Albert Heijn-winkels marktaandeel terug te winnen van goedkopere concurrenten. In 2005 steeg het marktaandeel van Albert Heijn van 25,3 naar 26,4 procent. Het aandeel is in 2006 ''in lijn daarmee toegenomen'', aldus Boer eerder.

De prijzenslag bracht het concurrerende supermarktconcern Laurus, bekend van onder meer Super de Boer, naar de rand van de afgrond. De inmiddels afgetreden Laurus-topman Harry Bruijniks moest de ketens Edah en Konmar afstoten om zo de schulden te saneren.

De succesvolle discountsupermarkten Aldi en Lidl verloren vorig jaar marktaandeel, grotendeels als gevolg van de prijzenslag bij de traditionele supermarkten.

De prijzenslag in de branche heeft geleid tot een verharding tussen leveranciers en de supermarkten. Albert Heijn had het eerder aan de stok met koekfabrikant Peijnenburg en voedingsmiddelenconcern Unilever. Grolsch klaagde vorig jaar bij de presentaties van halfjaarcijfers dat supermarkten de bierbrouwers het mes op de keel hadden gezet.

[Darts] BDO dreigt overstap Klaasen te blokkeren

De British Darts Organisation heeft gedreigt juridische actie te ondernemen tegen voormalig wereldkampioen Jelle Klaasen. Eerder maakte Klaasen bekend over te stappen naar de Professional Darts Corporation.

De BDO meent dat Klaasen nog één jaar bij de bond onder contract staat. Het zou gaan om een tweejarig contract dat Klaasen aan de BDO verbindt. Ondertussen gaan de geruchten over andere BDO spelers rustig verder. Met name Mervyn King, teamgenoot van Klaasen, wordt met de PDC in verband gebracht. Ook Daryl Fitton geeft toe een aanbieding te hebben gekregen van de PDC.

Robert Holmes, woordvoerder van de BDO verklaart: "In het verleden hebben we het niet gedaan, maar vanaf heden zullen we het wel doen. Wij hebben contact gezocht met onze advocaten. De PDC is een bedrijf, terwijl wij darts als sport beschouwen. Het systeem van de BDO maakt spelers, rekening houdend met hun capaciteiten. Alle grote namen komen voort uit het BDO-circuit. Wij kopen geen spelers, wij maken de spelers."

Brons voor Kleinsman bij Winter Universiade

Tijdens de Winter Universiade in Turijn, de Olympische Spelen voor studenten, heeft schaatsster Moniek Kleinsman brons gewonnen op de 1500 meter. De Nederlandse klokte een tijd van 2.02,32.

Ze was daarmee ruim anderhalve seconde langzamer dan de Poolse Katarzyna Wojcicka die goud won in een tijd van 2.00,69. Het zilver ging naar de Zuid-Koreaanse Ju-Youn Lee met 2.00,78.

AO: Krajicek uitgeschakeld in dubbelspel

Voor Michaëlla Krajicek is deze Australian Open voorbij. De Nederlandse tennisster slaagde er vrijdag met haar Hongaarse partner Agnes Szavay niet in om de derde ronde van het dubbel bij de vrouwen te bereiken.

Het duo verloor in de tweede ronde met 6-3 en 6-2 van het Slowaakse/Japanse koppel Hantuchova/Sugiyama. Afgelopen maandag strandde Krajicek al in de eerste ronde van het enkelspel.

Hockeyvrouwen stellen finaleplaats veilig

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich verzekerd van de finale van de Champions Trophy. De ploeg van bondscoach Marc Lammers versloeg Australië met 1-0. Het enige doelpunt werd in de achttiende minuut van de wedstrijd gescoord door de 17-jarige Eva de Goede.

Nederland heeft na vier wedstrijden de maximale score van twaalf punten en is verzekerd van de eerste plaats in de poule. De strijd om de tweede finaleplaats ligt nog open. Argentinië en Australië zullen waarschijnlijk zaterdag in een onderling duel uimaken wie de tegenstander van Oranje wordt. Ook Duitsland maakt nog een kleine kans om de finale te bereiken.

[A1GP] Uitslag eerste vrije training

Tijdens de eerste vrije training voor de GP van Nieuw-Zeeland heeft Tomas Enge de snelste tijd neergezet voor team Tsjechië. Narain Kharthikeyan zette voor India de tweede tijd neer. Loic Duval van Frankrijk maakte de top drie compleet. Jeroen Bleekemolen zette de zevende tijd neer.

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Tomas ENGECZECH REPUBLIC1:15.248-24
2Narain KARTHIKEYANINDIA1:15.303+0.05520
3Loic DUVALFRANCE1:15.368+0.12020
4Richard LYONSIRELAND1:15.380+0.13223
5Nico HÜLKENBERGGERMANY1:15.407+0.15924
6Enrico TOCCACELOITALY1:15.505+0.25729
7Jeroen BLEEKEMOLENNETHERLANDS1:15.529+0.28133
8Jonny REIDNEW ZEALAND1:15.587+0.33928
9Alan VAN DER MERWESOUTH AFRICA1:15.782+0.53420
10Robbie KERRGREAT BRITAIN1:15.799+0.55128
11Salvador DURANMEXICO1:16.077+0.82934
12Ho-Pin TUNGCHINA1:16.134+0.88618
13Alex YOONGMALAYSIA1:16.267+1.01930
14Raphael MATOSBRAZIL1:16.315+1.06731
15James HINCHCLIFFECANADA1:16.346+1.0986
16Sebastien BUEMISWITZERLAND1:16.370+1.12237
17Christian MURCHISONSINGAPORE1:16.401+1.15330
18Ryan HUNTER REAYUSA1:16.490+1.24229
19Ananda MIKOLAINDONESIA1:16.609+1.36131
20Karl REINDLERAUSTRALIA1:16.665+1.41732
21Alex KHATEEBLEBANON1:17.572+2.32425
22Nur ALIPAKISTAN1:21.197+5.94930

[upd] Veel gestrande treinreizigers, 6 doden door storm

Icoon AlgemeenEr zijn in Nederland zes mensen door de storm om het leven gekomen. Twee mensen werden donderdagmiddag gedood toen een omgewaaide boom op hun auto viel. In Leersum kwam een motorrijder om het leven door een omgevallen boom. Een kind in Riel overleed nadat hij met zijn fiets door een harde windvlaag tegen een auto was geblazen. Het vijfde slachtoffer was een 17-jarige bromfietser; hij werd in Sint-Oedenrode gedood door een boom die omwaaide.

Ook treinverkeer in Duitsland plat
Eerder maakte de NS al bekend dat het treinverkeer in heel Nederland is stilgelegd; ook Duitsland moet er aan geloven. Ook daar is het treinverkeer in het hele land stilgelegd. Tienduizenden reizigers zijn gestrand. "Dat hebben we nog nooit gehad in Duitsland", aldus de baas van de Duitse Spoorwegen.

Noodopvang geregeld
De reizigers die gestrand zijn op Amsterdam Centraal kunnen overnachten in de RAI. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente donderdagavond gezegd. De reizigers konden vanaf 21.30 uur terecht in het zalencomplex, waar de gemeente noodopvang heeft ingericht. Hoeveel mensen er gebruik van zullen maken is nog niet bekend, maar volgens de woordvoerster is de capaciteit in de RAI in elk geval groot genoeg.

Ook voor treinreizigers die gestrand zijn op Rotterdam Centraal is noodopvang geregeld. Enkele honderden gestrande treinreizigers worden vrijdagnacht opgevangen in de sporthal van de Erasmus Universiteit. De gemeente heeft 400 slaapplaatsen ingericht.

Rode Kruis richt slaapplaatsen in
Het Nederlandse Rode Kruis gaat op meerdere plaatsen in het land plaatsen inrichten waar gestrande reizigers de nacht kunnen doorbrengen. Dat heeft een woordvoerster van het Rode Kruis donderdagavond gemeld.

Het Rode Kruis doet dit in overleg met de verschillende gemeentes. In de Jaarbeurs in Utrecht, waar donderdagavond meer dan duizend mensen zijn, worden 1500 bedden ter beschikking gesteld. In Woerden 400. Op Schiphol zorgt het Rode Kruis voor zo'n 1000 bedden.

Op de Haagse Hogeschool in Den Haag zet het Rode Kruis 400 bedden neer en in een sporthal in Den Haag ongeveer 300. Verder worden ook in onder meer Zutphen, Gouda en Almelo nog zo'n 280 plekken ingericht voor mensen die niet naar huis kunnen. Het Rode Kruis is met vrijwilligers in de opvang aanwezig.

Schiphol houdt rekening met logés
Op Schiphol moeten mogelijk honderden reizigers de nacht doorbrengen. De autoriteiten op de luchthaven houden rekening met logés en hebben bedjes en catering beschikbaar. Dat meldde een woordvoerster van de luchthaven donderdag. De vertragingen op Schiphol lopen donderdagavond op tot 1,5 á 2 uur; waardoor enkele honderden reizigers, vooral intercontinentaal, noodgewongen op de luchthaven moeten overnachten. De gestrande reizigers kunnen terecht op een rustige plek op het vliegveld, achter de paspoortcontrole.

Update 09.06 uur
De storm heeft donderdagavond een zesde slachtoffer geëist. Een automobilist botste op de snelweg bij Oosterhout op stilstaande vrachtwagens.

Donderdag was nog niet duidelijk of het ongeval met de storm te maken had, maar het Korps landelijke politiediensten (KLPD) meldde vrijdag dat de vrachtwagens stilstonden door het slechte weer. Ook denkt het KLPD dat het slachtoffer slecht zicht had door de storm.


Sfeerbeeld van de storm, TU-wijk, Delft (© Bas de Jong)

[A1GP] Uitslag tweede rookie-training

Tijdens de tweede rookie-training zette Loic Duval opnieuw de snelste tijd neer. Dit maal was het echter oud-F1-coureur Narain Karthikeyan die voor India de tweede tijd neerzette. De derde tijd was voor team Nederland, waarvoor Renger van der Zande in actie kwam.

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Loic DUVALFRANCE1:15.601-11
2Narain KARTHIKEYANINDIA1:16.188+0.58718
3Renger VAN DER ZANDENETHERLANDS1:16.344+0.74316
4Marcel FASSLERSWITZERLAND1:16.412+0.81116
5Fairuz FAUZYMALAYSIA1:16.490+0.88913
6Christian VIETORISGERMANY1:16.712+1.11112
7Raphael MATOSBRAZIL1:16.771+1.17013
8Wade CUNNINGHAMNEW ZEALAND1:16.840+1.23913
9Alan VAN DER MERWESOUTH AFRICA1:16.868+1.26712
10James HINCHCLIFFECANADA1:17.134+1.53312
11Richard LYONSIRELAND1:17.333+1.73211
12Ho-Pin TUNGCHINA1:17.412+1.8119
13Karl REINDLERAUSTRALIA1:17.566+1.96515
14Sergio PEREZMEXICO1:17.744+2.14313
15Ryan HUNTER REAYUSA1:17.878+2.27714
16Michele RUGOLOITALY1:17.908+2.30713
17Alex KHATEEBLEBANON1:18.619+3.01812
18Christian MURCHISONSINGAPORE1:18.806+3.20516
19Nur ALIPAKISTAN1:21.257+5.65616

DVD: Slagerij van Kampen - Differbag

Subheader"Differbag, 25 years of different drums" is de titel van het overzicht dat gemaakt is na, zoals de titel al aangeeft, 25 jaar Slagerij van Kampen. De slagwerkgroep, vernoemd naar slagerij Van Kampen uit de Kuifje verhalen, trommelt al 25 jaar aan de weg. Aan het hoofd van deze intussen uit vijf man bestaande groep staat Willem van Kruijsdijk. Sinds 2002 staat Willem echter niet meer op het podium, maar gaat hij verder als de producer van de slagwerkgroep. Naast een 49 minuten durend historisch document, en een kwartier durend stuk met "Thoughts" van Willem van Kruijsdijk, staat op de dvd een 83 minuten durende registratie van het concert Energigantica dat in 2006 werd gegeven. Om het geheel nog eens compleet te maken is er ook nog een audio-cd toegevoegd, waarop dat concert nog eens te beluisteren is.

[A1GP] Uitslag eerste rookie-training

Vannacht is de eerste rookie-training verreden voor de GP van Nieuw-Zeeland, in de A1GP-serie. Loic Duval zette voor Frankrijk de eerste tijd neer, gevolgd door Canada. Renger van der Zande eindigde voor Nederland als zesde.

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Loic DUVALFRANCE1:16.214-12
2James HINCHCLIFFECANADA1:16.849+0.63515
3Narain KARTHIKEYANINDIA1:16.991+0.77716
4Marcel FASSLERSWITZERLAND1:17.203+0.98914
5Wade CUNNINGHAMNEW ZEALAND1:17.493+1.27913
6Renger VAN DER ZANDENETHERLANDS1:17.539+1.32513
7Christian VIETORISGERMANY1:17.589+1.37515
8Raphael MATOSBRAZIL1:17.663+1.44915
9Ho-Pin TUNGCHINA1:18.375+2.16117
10Alan VAN DER MERWESOUTH AFRICA1:18.414+2.20015
11Richard LYONSIRELAND1:18.543+2.32910
12Ryan HUNTER REAYUSA1:18.699+2.48513
13Michele RUGOLOITALY1:19.254+3.04012
14Karl REINDLERAUSTRALIA1:20.256+4.04210
15Alex KHATEEBLEBANON1:21.512+5.29812
16Sergio PEREZMEXICO1:21.715+5.5014
17Christian MURCHISONSINGAPORE1:24.072+7.8588
18Fairuz FAUZYMALAYSIA1:28.031+11.8175
19Nur ALIPAKISTAN1:29.030+12.81615

[Dakar] Vooruitblik etappe 13

Etappe 13
Datum: 19-01-2007
Route: Kayes – Tambacounda
Afstand: 180 km liaison – 260 km special – 18 km liaison (458 km totaal)

Deze etappe staat vooral in het teken van voertuigbeheersing en navigatie. Ook het inschatten van de omstandigheden kan van groot belang zijn. Iets snelheid terug nemen tussen de Baobab-bomen is geen overbodige luxe, met name voor de vrachtwagens.

Voor de leiders in het algemeen klassement blijft het een kwestie van controlerend rijden. Teveel risico's zullen zij dan ook niet nemen. Opvallend blijft dat Mitsubishi nog geen enkele dagoverwinning heeft weten te behalen, maar toch stevig bovenaan staat in het algemeen klassement.

Hans Stacey lijkt al zeker van de eindoverwinning bij de vrachtwagens, net als Marc Coma bij de motoren. Bij de auto's is het de vraag of titelverdediger Luc Alphand mag aanvallen bij teamgenoot en achtvoudig Dakarwinnaar Stephane Peterhansel.

Rode Kruis helpt 6000 treinreizigers

Icoon BinnenlandsMeer dan 6000 gestrande treinreizigers hebben in de nacht van donderdag op vrijdag hulp gekregen van het Rode Kruis. Op verschillende plaatsen in het land zette de organisatie 600 vrijwilligers in. Een woordvoerster zei dat de nacht "goed is verlopen."

De organisatie stelde 5000 stretchers, matrassen en matjes ter beschikking aan de gestrande reizigers. Zij konden in de buurt van de stations de nacht doorbrengen. Niet iedereen kon hier gebruik van maken; er waren ongeveer duizend bedden te weinig. Volgens een woordvoerster was dat niet een heel groot probleem: "De mensen gingen daar heel creatief mee om, zij sliepen op stoelen of richtten ergens in de zaal een plekje in. Wij hadden sowieso voor iedereen een deken."

De infolijn van de hulporganisatie kreeg vanaf donderavond te maken met een groot aantal telefoontjes. Er kwamen er 300 binnen, waarvan zeventig van mensen die hun gestrande familielid of kennis zochten. Het Rode Kruis wist vijftig van deze mensen met een reiziger in contact te brengen.

De nacht was voor de reizigers niet lang. Toen het treinverkeer om half zes weer op gang kwam, zochten de mensen de weg weer richting het station. Daar hoorde natuurlijk een lekker kopje koffie van het Rode Kruis bij.

Mourinho blijft bij Chelsea

José Mourinho blijft trainer van Chelsea en heeft gisteravond de verhalen dat hij zou vertrekken in een interview met de BBC ontzenuwd.

"Ik dien mijn contract tot 2010 uit", aldus de Portugees die wel als voorwaarde stelt dat hij de onvoorwaardelijke steun krijgt van de Londense club. De afgelopen weken werd in de Engelse pers driftig gespeculeerd over een aanstaand afscheid van Mourinho. Vooruitlopend werden de de namen van Guus Hiddink, Didier Deschamps, Sven Göran Eriksson en Juande Ramos al genoemd als mogelijke opvolger.

Montoya: "Niemand kent Schumacher in VS"

Juan Pablo Montoya snapt niet waarom Michael Schumacher kritiek heeft op zijn overstap naar de Amerikaanse Nascar-serie. De Colombiaan pikt het niet dat de Duitser zich uitspreekt over een sport die hij niet kent en waarin hij niks betekent. Daarnaast zei Montoya dat hij het in Amerika zo naar zijn zin heeft, dat hij een terugkeer naar de F1 voorgoed uitsluit.

"Michael begrijpt niet hoe moeilijk deze stijl van racen is. Laat hem maar naar het circuit bij Homestead komen en proberen het tempo bij te houden. Hij zou een hartaanval krijgen", aldus de Colombiaan die vervolgens zei dat toch niemand in de VS weet wie Schumacher is.

De Colombiaan is daarentegen wel erg beroemd in Amerika. Hij won de harten van de Amerikanen toen hij de Indy 500 race won en bleef ook tijdens zijn F1-loopbaan populair in "the States". "Laatst kreeg ik nog een telefoontje uit Europa met de vraag om opnieuw in de Formule 1 te stappen indien ik Nascar saai zou vinden. Belachelijk! In de F1 had ik maar twee of drie jaar meer kunnen meedraaien, maar hier heb ik nog een hele loopbaan voor me. Een terugkeer naar de F1 zie ik dus niet zitten".

AO: Williams verrast Petrova

Serena Williams heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finales van de Australian Open. De ongeplaatste Amerikaanse stond een set en een break achter tegen de als vijfde geplaatste Russin Nadia Petrova, maar wist met 1-6, 7-5 en 6-3 de partij alsnog naar zich toe te trekken.

Nadat ze de eerste set verloor, leek het erop dat Williams de partij ging verliezen. In de tweede game van de tweede set wist ze de service van Petrova echter te breken en liep ze uit naar een 3-0 voorsprong. Petrova schakelde een tandje bij, won vijf games op rij en mocht serveren voor de wedstrijd. Maar Williams wist zich terug te knokken naast Petrova. Nadat de Russin ook haar volgende opslaggame had ingeleverd, mede door twee dubbele fouten, moest de derde set de beslissing gaan brengen.

In de derde set was Williams net even constanter dan Petrova. Beide speelsters leverden al vroeg in de set een keer hun servicegame in, maar nadat Petrova voor de tweede keer werd gebroken was het pleit beslecht in het voordeel van de Amerikaanse.

Miljarden voor Premier League uit tv-rechten

De Engelse Premier League zal de komende drie seizoenen 4,1 miljard euro halen uit tv-registraties. Als laatste werd een overeenkomst gesloten met 81 zendgemachtigen in de gehele wereld. Tot 2010 is dat contract goed voor 940 miljoen.

Sky TV en het Ierse Setana betalen in die periode op de thuismarkt 2,55 miljard euro. Daarnaast verdient de Premiership nog 600 miljoen aan internettoepassingen en mobiele telefonie.

Treinverkeer komt weer op gang

Icoon Vervoer Het treinverkeer in Nederland is vanochtend rond 6.00 uur weer op gang gekomen. Op de meeste trajecten rijden er weer treinen, maar met name in het oosten van het land zijn er nog enkele stremmingen. Dat heeft een woordvoerder van ProRail gemeld.

Het treinverkeer werd gisteren in het hele land stilgelegd door de gevolgen van een zware storm. Het was voor het eerst sinds 1990 dat een dergelijke maatregel werd genomen. Hierdoor strandden er duizenden reizigers op stations in het hele land.

Treinreizigers in de ochtendspits kunnen met name in het oosten van het land nog tegen problemen aanlopen, die vaak veroorzaakt worden door gebroken bovenleidingen of bomen op het spoor. Zo rijden er nog geen treinen tussen: Nijmegen en Venray, Barneveld en Ede Wageningen, Zwolle en Marienberg, Arnhem en Tiel, Hengelo en Oldenzaal, Zutphen en Winterswijk, en Doetinchem en Winterswijk. Ook is station Almere Centrum nog geheel afgesloten.

Snelwegen
De meeste schade aan de snelwegen is vannacht door Rijkswaterstaat gerepareerd. Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gemeld. Alleen de N302 tussen Lelystad en Enkhuizen en tussen Kampen en Hoorn-Noord is nog afgesloten.

Reis door Centraal-Azië...

Eerder van de week is de fotograaf Christopher Herwig al voorbij gekomen. In dat blogje ging het specifiek om zijn Russische bushokjes foto's. Deze man verdient zeker nog een keertje de aandacht, want hij weet echt schitterende foto's te maken.

Daarom vandaag (min of meer in de herhaling) de schitterende foto's die Christopher genomen heeft tijdens zijn reis door Centraal Azië:

Kazakhstan , Kyrgyzstan , Uzbekistan , Tajikistan en Turkmenistan.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Bewustmaking van de gevaren van overgewicht neemt extreme vormen aan."

En de top 5:

5: -Menn0-: "Please don't eat me."
4: the_fluffy : " Pap...wat is dat?"
3: Sh0g : "Zij was dat wijf dat voorkroop bij de MacDonalds!"
2: Taell: "Jeugd van tegenwoordig steeds banger voor panterprint-sjaals."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Wiewmannetje

previous picture

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.