Dochter CDA-gedeputeerde verzon aanval

PolitieDe 17-jarige dochter van CDA-gedeputeerde Theo Peters uit Gelderland die op 8 januari zei te zijn aangevallen door een man in haar ouderlijke woning in Nijmegen, heeft het verhaal uit haar duim gezogen. Het meisje werd op de bewuste maandagavond op korte afstand van haar huis in een nachtpon op straat gevonden door buren. Haar mond was afgeplakt, maar ze had wel een mobieltje bij zich.

Toen de buren haar aantroffen, leek de 17-jarige scholiere buiten bewustzijn, maar voordat de gealarmeerde ambulance arriveerde, was zij weer bij kennis. Het meisje zei toen dat een man met bivakmuts haar uit de deuropening had gesleurd en neergeslagen.

De politie zette een team van 16 rechercheurs op de zaak. Maar al vrij snel bleek dat onderdelen van de verklaring van het meisje niet konden kloppen. De Nijmeegse heeft volgens de politie nu zelf toegegeven dat haar oorspronkelijke verklaring niet waar is.

Volgens de politie is over het motief van het meisje nog niets te zeggen. Enkele rechercheurs gaan om die reden nog verder met de zaak. De vader van het meisje zal vandaag nog een verklaring afleggen over de zaak.