Birmingham City vernedert Newcastle

Olga (Nuongirl)
Newcastle United is in de derde ronde van de FA Cup uitgeschakeld. De Magpies leden gisteravond thuis in de replay tegen Birmingham City, uitkomend in de tweede divisie, een 5-1 nederlaag. Twee weken geleden was de eerste ontmoeting in Birmingham nog in een 2-2 gelijkspel geëindigd.

Birmingham stond bij rust al met 2-0 voor. In de tweede helft bracht James Milner de thuisploeg terug in de wedstrijd. Een rode kaart voor Steven Taylor luidde echter de teloorgang van Newcastle in. Nadat Bruno N'Gotty, Sebastian Larsson en Dudley Campbell de score in het laatste half uur hadden uitgebreid naar 5-1, werd Newcastle door zijn eigen aanhang getrakteerd op een hatelijk fluitconcert.

Fulham ontnapte op het nippertje aan uitschakeling in de FA Cup. De club stond tegen het in de Championship uitkomende Leicester City na vijftig minuten spelen nog met 3-1 achter, maar twee treffers van Vincenzo Montella en één van Wayne Routledge bezorgden Fulham alsnog een 4-3 zege.

Tottenham Hotspur wist zich in de replay tegen Cardiff City te revancheren voor het 0-0 gelijkspel van twee weken geleden. De ploeg van Martin Jol won op White Hart Lane met 4-0 door treffers van Aaron Lennon, Robbie Keane, Steed Malbranque en Jermain Defoe.