Ferry de Haan neemt afscheid

Sjors (Sj0rSz)
Ferry de Haan hangt zijn voetbalschoenen na deze week definitief aan de wilgen. De eerste helft van dit seizoen kwam de verdediger uit voor Excelsior. Toch zal hij het voetbal niet helemaal de rug toe keren. De 34-jarige speler gaat namelijk een jeugdelftal trainen.

"Ik stelde mij in mijn laatste seizoen een ander afscheid voor", zegt De Haan in het Algemeen Dagblad. "Vanwege mijn blessure kwam ik niet meer in aanmerking voor het eerste elftal. Dat vond ik vreemd. Ik ben er twee jaar uit geweest en had tijd nodig om mijn ritme te hervinden en mijn angst om weer geblesseerd te raken te overwinnen. Ik ben altijd mijn best blijven doen, voel me helemaal fit. Ik kwam alleen niet meer aan spelen toe, ook niet in het tweede elftal. Maar het is niet anders."

"Ik doe er niet dramatisch over, zal er geen traan om laten. In mijn hoofd had ik al afscheid genomen. Lange tijd heb ik geweigerd er het bijltje bij neer te gooien. Maar toen we dit jaar de training hervatten, vroeg ik me af waar ik aan was begonnen", zegt de voormalig speler van Feyenoord tot besluit.

Feyenoord en Excelsior waren overigens de enige clubs waar De Haan voor uit kwam. In totaal speelde de verdediger voor deze twee clubs 181 wedstrijden. Hierin wist hij dertien keer te scoren.