Jochie (9) neemt stiekem vliegtuig

Moniek (moniek2006)
Icoon VervoerEen jochie van negen jaar oud heeft het in de Verenigde Staten voor elkaar gekregen in zijn ééntje een vliegtuigvlucht te nemen. Hij werd gesnapt toen hij wilde overstappen op een andere vlucht en geen instapkaart kon tonen.

De knaap vertrok maandag van een vliegveld in de staat Washington waar hij met een gevonden instapkaart door de veiligheidscontroles kwam. Hij wilde naar zijn opa in de stad Dallas in Texas. Daar woonde de jongen vroeger. Bij de veiligheidscontroles maakte hij een medewerker van een luchtvaartmaatschappij wijs dat zijn moeder al in het vliegtuig zat. De informatie die hij gaf klopte toevallig met een bestaande reservering.

De negenjarige werd in San Antonio in Texas aangehouden, omdat hij dit keer geen instapkaart had. De jongen kwam tot zijn actie omdat hij kwaad was op zijn ouders vanwege een verhuizing van Dallas naar Washington. Zondag had de politie hem ook al aangehouden omdat hij in een gestolen auto rondreed. Die had hij gejat van iemand die de wagen met draaiende motor bij een huis in de buurt van de kwajongen had achtergelaten.

De politie bracht hem toen tot stilstand na een achtervolging met snelheden tot 145 kilometer per uur. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een boom. Agenten moesten een ruit inslaan om de jongen uit de auto te krijgen, want hij had zichzelf opgesloten. De politie gaf het kind toen weer aan moeder, maar daar wist hij blijkbaar opnieuw te ontsnappen.

Met dank aan JeFFJuH, Chadi en SvenM voor de submit.