Moordenaar trouwt met van moord verdachte vrouw

Icoon MisdaadEen veroordeelde moordenaar is vandaag getrouwd met een van moord verdachte vrouw in de gevangenis in het Vlaamse Hasselt. De moordenaar, John Janowski (28), werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar voor de moord op zijn zwager. Zijn kersverse vrouw Heidi Vandersmissen (40) zit sinds november 2005 in voorhechtenis. Zij wordt er van verdacht opdracht te hebben gegeven om haar toenmalige man uit de weg te ruimen.

Het koppel leerde elkaar vorig jaar kennen in de keuken van de gevangenis in Hasselt. Janowski, een ex-militair, werkte daar als kok en zijn lief als keukenhulp. Na hun ontmoeting schreven ze elkaar brieven. Janowski sloeg in oktober 2003 zijn zwager dood met een bijl. Dat deed hij in opdracht van zijn zus omdat die vreesde dat haar ex er met de kinderen vandoor zou gaan.

Vandersmissen wordt er van verdacht opdracht te hebben gegeven haar 43-jarige ex-man Luc Vanolst te vermoorden. Haar toenmalige vriend Patrick P. knapte het karwei voor haar op in november 2005. Hij sloeg Vanolst met een ijzeren staaf het hoofd in. Het huwelijk van Janowski en Vermissen is de tweede trouwpartij in de gevangenis van Hasselt sinds de opening vorig jaar in oktober.