FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 5 december 2006

Jurk van actrice brengt 608.000 euro op

Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany'sEen jurk van de Brits-Nederlandse actrice Audrey Hepburn (1929-1993) uit de film Breakfast At Tiffany's (1961) is in Londen voor 608.000 euro geveild. Volgens veilinghuis Christie's is het kledingstuk het duurste uit de filmgeschiedenis ooit.

Christie's had de waarde van de legendarische zwart-satijnen cocktailjurk van het merk Givenchy met bijpassende handschoenen op hooguit honderdduizend euro geschat. De jurk werd verkocht aan een anonieme telefonische bieder. De baten zijn voor een liefdadigheidsinstelling die armen in India helpt, meldde de Britse omroep BBC dinsdag.

Hepburn droeg de jurk in het begin van de Hollywood-klassieker. Ze speelt Holly Golightly, die 's ochtends vroeg in New York uit een taxi stapt en op Fifth Avenue voor de etalage van topjuwelier Tiffany haar ontbijt uit een papieren zak nuttigt.

Idiots

De wereld zit vol met idioten, en speciaal voor deze doelgroep is er een site gemaakt, waar jullie wel mee over weg kunnen. Namelijk, hoe kan het ook anders, The Idiot Proof Website.. Neem eens een kijkje, ik ben benieuwd of het jullie lukt.

Denk je toch dat je niet zo'n idoot bent zoals familie en vrienden beweren!? Maak dan deze idot test! Wedden dat je, net als ik overigens, ergens een fout maakt!

Tip, lees heel goed, en ga vooral niet te snel!
Met dank aan voor de mr_koffie submit.

Half-Life 2 met de Wiimote

Een aantal handige knutselaars van WiiLi.org hebben de controller van Nintendo's nieuwste console werkend gekregen op de PC, dit demonstreert men door het spelen van Half-Life 2. De controller is echter nog niet volledig functioneel, de beweging van de speler in de game wordt enkel geregistreerd door de accelerometers, de infra-rood sensor werkt niet. Of het een goede vervanging is voor muis en toetsenbord in dit geval? Oordeel zelf met onderstaande video.


Uitslagen CL (05/12/2006)

Vanavond werden voor de UEFA Champions League wedstrijden gespeeld in groepen A t/m D. Hieronder vind je de uitslagen en de tussenstanden.

Uitslagen groep A

Chelsea - Levski Sofia 2-0
25' Sjevtsjenko 1-0
83' Wright-Phillips 2-0

FC Barcelona - Werder Bremen 2-0
13' Ronaldinho 1-0
18' Gudjohnsen 2-0

Stand groep A

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Chelsea *61310-4
2FC Barcelona *61112-4
3Werder Bremen +6107-5
4Levski Sofia601-17

------------------------------

Uitslagen groep B

Sporting Portugal - Spartak Moskou 1-3
7' Pavlioetsjenko 0-1
16' Kalinitsjenko 0-2
31' Bueno 1-2
89' Bojarintsjev 1-3

Bayern München - Internazionale 1-1
62' Makaay 1-0
90+1' Vieira 1-1

Stand groep B

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Bayern München *61210-3
2Internazionale *6105-5
3Spartak Moskou +657-11
4Sporting Portugal653-6

------------------------------

Uitslagen groep C

Galatasaray - Liverpool 3-2
22' Fowler 0-1
24' Necati 1-1
28' Okan 2-1
79' Ilic 3-1
90' Fowler 3-2

PSV - Girondins Bordeaux 1-3
7' Faubert 0-1
25' Dalmat 0-2
37' Darcheville 0-3
87' Alex 1-3

Stand groep C

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Liverpool *61311-5
2PSV *6106-6
3Girondins Bordeaux +676-7
4Galatasaray647-12

------------------------------

Uitslagen groep D

Olympiakos Piraeus - Sjachtar Donetsk 1-1
27' Matuzalem 0-1
54' Castillo 1-1

AS Roma - Valencia 1-0
13' Panucchi 1-0

Stand groep D

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Valencia *61312-6
2AS Roma *6108-4
3Sjachtar Donetsk +666-11
4Olympiakos Piraeus636-11

* naar achtste finales
+ naar UEFA Cup

Voetbal: Uitslag PSV - Girondins Bordeaux

Icoon Champions LeaguePSV is er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions Leauge te winnen. In het Philips-stadion was Girondins Bordeaux met 3-1 te sterk. Faubert, Dalmat en Darcheville scoorden voor de Fransen. Alex redde de eer voor de ploeg van trainer Ronald Koeman.

In de eerste helft wist PSV nauwelijks wat in te brengen in het spel van de Fransen. Het aanvallende spel van de Eindhovenaren was veel te zwak om een vuist te maken. Bordeaux kwam na zeven minuten spelen al op voorsprong via Julien Faubert. Niet lang daarna kreeg de Eindhovense ploeg een goede kans via Edison Mendéz, maar de keeper van de Franse ploeg pareerde het schot. Na 25 minuten spelen verdubbelde de tegenstander de voorsprong. Deze keer was Stephané Dalmat trefzeker. En het werd nog erger voor de thuisploeg toen ook het derde doelpunt van de avond achter Gomes belandde. Darcheville was de doelman en Eric Addo te slim af.

Tijdens het tweede deel van de wedstrijd nam PSV het initiatief langzaam over van Bordeaux. Dit resulteerde voornamelijk in een aantal kansen, maar deze werden niet verzilverd. De Franse ploeg werd, naarmate de tweede helft vorderde, steeds meer teruggedrongen op de eigen helft. Ook in de laatste twintig minuten leunde de Franse ploeg op de verdediging en liet PSV komen. De mannen van trainer Koeman kregen het niet voor elkaar om de defensie van Girondins Bordeaux uit te spelen. De Eindhovenaren wisten hierdoor bijna geen kansen te creëren, waardoor het onmogelijk was om de achterstand te verkleinen. In de slotfase van het duel kon PSV de eer nog redden. Alex wist een vrije trap te benutten, nadat de ploeg een vrije trap kreeg na een overtreding op Patrick Kluivert.

Alle uitslagen van vanavond:
Poule A: Chelsea - Levski Sofia (2-0)
Poule A: FC Barcelona - Werder Bremen (2-0)
Poule B: Sporting Portugal - Spartak Moskou (1-3)
Poule B: Bayern München - Internazionale (1-1)
Poule C: Galatasaray - Liverpool (3-2)
Poule C: PSV - Girondins Bordeaux (1-3)
Poule D: Olympiakos Piraeus - Sjachtar Donetsk (1-1)
Poule D: AS Roma - Valencia (1-0)

-------------
Kijk voor het complete verslag deze wedstrijd op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag PSV - Girondins Bordeaux

PSV is er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions Leauge te winnen. In het Philips-stadion was Girondins Bordeaux met 3-1 te sterk. Faubert, Dalmat en Darcheville scoorden voor de Fransen. Alex redde de eer voor de ploeg van trainer Ronald Koeaman.

PSV begon aan de wedstrijd zonder Carlos Salcido. Trainer Koeman wilde geen risico's met de verdediger nemen, omdat de speler bij een volgende gele kaart geschorst zou zijn. Dit konden de Eindhovenaren niet gebruiken, aangezien ze al geplaatst waren voor de volgende ronde. Arouna Koné, Ibrahim Afellay, Manuel da Costa kregen rust en kwamen niet in actie. Ook Girondins Bordeaux was niet op volle oorlogssterkte naar Eindhoven gekomen. Een aantal vaste spelers, waaronder Johan Micoud, kon niet spelen, vanwege blessures of schorsingen.

Om 20:45 trapte de Franse ploeg af voor de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Ismaïl Aisatti bezorgde de Eindhovenaren binnen de minuut al een kans, maar dit schot ging over. Ook de Fransen kregen een goede kans via Jean-Claude Darcheville. De speler kopte de bal recht in de handen van Heurelho da Silva Gomes. PSV kwam al vrij snel op achterstand na een treffer van Julien Faubert. Door een misverstand tussen Alex en Michael Reiziger kon de Fransman de eerste goal van de wedstrijd aan laten tekenen. Niet veel later kreeg de ploeg van trainer Koeman een goede kans via Edison Mendéz, maar de keeper van de Fransen pareerde het schot. Na een kwartier viel de thuisploeg op een goede manier aan, maar Diego Tardelli wist de bal niet in de touwen te jagen.

Na bijna een half uur spelen verdubbelde Girondins Bordeaux de voorsprong. Stéphane Dalmat stifte de bal op een fantastische manier achter Gomes, waar Alex eigenlijk in had moeten grijpen. Niet lang hierna kreeg Timmy Simons een goede kans, nadat Jefferson Farfán een corner had genomen. De Belg wist de bal echter niet op doel te werken. Ongeveer tien minuten na de vorige treffer was het opnieuw raak. Bordeaux vergrootte de voorsprong ditmaal via Darcheville. De aanvaller stuurde de doelman van PSV het bos in en ook Eric Addo kon dit doelpunt niet voorkomen. In de slotfase van de eerste helft kregen de twee ploegen nauwelijks nog kansen.

De eerste doelpoging in de tweede helft was afkomstig van Dalmat, maar hij kon de problemen voor PSV niet vergroten. Vijf minuten later probeerde Philip Cocu een schot op doel. De keeper, Ulrich Ramé, had hier duidelijk moeite mee, gezien het effect wat aan de bal zat. Nog geen minuut later probeerde de middenvelder opnieuw, maar wederom wist hij het net niet te vinden. Langzaam maar zeker voerde de Eindhovenaren de druk een beetje op. ntal kansen, maar deze werden niet verzilverd. De Franse ploeg werd, naarmate de tweede helft vorderde, steeds meer teruggedrongen op de eigen helft.

Ook in de laatste twintig minuten leunde de Franse ploeg op de verdediging en liet PSV komen. De mannen van trainer Koeman kregen het niet voor elkaar om de defensie van Girondins Bordeaux uit te spelen. De Eindhovenaren wisten hierdoor bijna geen kansen te creëren, waardoor het onmogelijk was om de achterstand te verkleinen. Tien minuten voor tijd wist Koné deze linie toch te passeren, maar werd licht aangetikt door Florian Marange. In de slotfase van het duel kon PSV de eer nog redden. Alex wist een vrije trap te benutten, nadat de ploeg een vrije trap kreeg na een overtreding op Patrick Kluivert. In blessuretijd kreeg laatstgenoemde nog een grote kans, maar de bal ging naast.

Karakteristieken

PSV - Girondins Bordeaux 1-3
7' Faubert 0-1
25' Dalmat 0-2
37' Darcheville 0-3
87' Alex 1-3

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: González (Spa)
Geel: Mendéz (PSV), Faubert, Darcheville (Girondins Bordeaux)

Opstellingen:
PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Addo (Kluivert/46), Reiziger, Méndez, Simons, Cocu, Aissati (Culina/62), Farfán, Tardelli (Koné/46)

Girondins Bordeaux: Ramé, Jemmali, Enakarhire, Cid, Marange, Faubert, Mavuba, Ducasse, Dalmat (Obertan/80), Darcheville (Perea/71), Laslandes

Striptease is een schone kunst

Striptease clubStriptease is kunst. Tot dat oordeel kwam een Noorse rechtbank, die daarom vindt dat stripteasetenten geen btw over hun entreeprijs hoeven te vragen. ''Striptease, op de wijze waarop deze in dit geval wordt uitgevoerd, is een dansvorm gecombineerd met acteren'', aldus het unanieme vonnis van de drie rechters die de rechtszaak in hoger beroep behandelden.

De fiscus had een exploitant van de Diamond Go Go Bar, een stripclub in Oslo, voor de rechter gedaagd omdat de ondernemer weigerde de 25 procent btw te heffen. De rechters laakten dat de belastingdienst morele criteria had toegepast. Alle andere vormen van dans op een toneel zijn immers ook vrijgesteld van btw.

Twee leraren zelfde school voor rechtbank

Icoon JustitieNa een eerdere zaak van ontucht op het Amersfoortse Farel College, is er een tweede zaak aan het licht gekomen. Bij de eerdere zaak was een sportleraar van de school betrokken.

Tegen deze docent werd vorige week voor de rechtbank in Utrecht 240 uur werkstraf en acht maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Ook eiste de officier van justitie dat de verdachte gedurende twee jaar uit het ambt van leraar wordt gezet en 2500 euro smartegeld aan het slachtoffer moet betalen.

Officier A. Bijleveld achtte bewezen dat de ontucht bijna tien jaar geleden is begonnen. Het toen 14-jarige slachtoffer zat in de derde klas en kreeg gymles van de verdachte. Het meisje was gek van sport en idolaat van haar gymleraar. Ze vertelde dat ze eerst afspraakjes maakten en daarna seksueel contact hadden.

Toen het meisje de school verliet, hield de relatie aan. Ze vertelde dat ze vier jaar geleden twee keer een abortus heeft ondergaan, omdat ze zwanger was van de verdachte. Pas toen ze een andere vriend kreeg, stapte ze na een tijdje naar de politie en deed haar verhaal.

Bij de tweede zaak gaat het om een leraar Duits van dezelfde school, die wordt verdacht van ontucht met een leerling, nu tien jaar geleden. Eergisteren diende de voortzetting van de rechtszaak voor de rechtbank in Utrecht.

Het openbaar ministerie heeft zestien maanden cel en ontzetting uit het lerarenambt voor vijf jaar geëist tegen de verdachte. Volgens het inmiddels 25-jarige slachtoffer zou de leraar haar destijds hebben verkracht in een kleedkamer van een gymlokaal, waarna een seksuele relatie zou zijn ontstaan. De leraar ontkent alles.

De man staat al ruim twee jaar op non-actief, sinds de school de eerste signalen van misbruik ontving. Pas toen de zaak in de openbaarheid kwam zijn de ouders ingelicht van het voorval.

De gymleraar zal op 11 december het vonnis van de rechtbank te horen krijgen. De leraar Duits hoort vier dagen later wat de rechtbank heeft besloten.

Met dank aan een FOK!er die anoniem wil blijven voor de submit.

Dag 2 FOK!sport prijsvraag

Dag twee alweer van de FOK!sportprijsvraag. Vandaag staan er wederom vijf vragen te wachten op jullie. De vragen waren gisteren soms wat pittig, maar vandaag vallen ze denk ik wel mee.

Veel succes!

Ben je benieuwd waar je voor speelt ? Kijk dan hier. De prijzen worden aangeboden door Fanshop.nl, Best things, Kadoshop.nu, Sportstore.nl, Bestel en Lupux.

FOK!crew is uitgesloten van deelname.

Klik hier om mee te doen!

Protesten tegen mediaboycot Schalke 04

De Duitse vereniging van sportjournalisten protesteert tegen de mediaboycot die de voetballers van Schalke 04 sinds begin november voeren. De vakbond is van mening dat het niet eerlijk is dat de hele branche moet lijden voor het gedrag van enkele vakgenoten.

De spelers van de Duitse voetbalclub, die momenteel tweede staan in de Bundesliga, praten niet meer met de media nadat ze in oktober werden overladen met kritiek. "De boycot houdt tot de winterstop aan", aldus de manager van Schalke 04, Andreas Muller.

Direct-feed DirectX10 HD-beelden van Crysis

Al langere tijd waren er op het internet beelden beschikbaar van een DirectX 10 demo van Crysis. Deze beelden lieten een flyby van een multiplayer map van de first person shooter zien en waren opgenomen met een camera. Nu heeft Electronic Arts echter ook de beelden in direct-feed vorm en in 720p resolutie vrijgegeven. Het systeem waarvan deze beelden genomen zijn wist deze beelden in real-time te produceren met een nVidia Geforce 8800GTX 768MB videokaart. De video duurt 1m42 en is zo'n 100MB groot.

Crysis verschijnt in 2007 op de PC.

Je kunt de video op de volgende plaatsen downloaden:
Gamershell
Tiscali
Worthdownloading
Filefront

En hieronder nog wat screencaps van het filmpje:






Waterreus inzetbaar tegen Sevilla

De kans is groot dat AZ Ronald Waterreus in kan zetten tijdens het UEFA Cup-duel met Sevilla. De ploeg uit Alkmaar heeft namelijk onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de sluitpost toe te voegen aan de bestaande speellijst van het Europese voetbaltoernooi.

"Het kan en mag", aldus Louis van Gaal, trainer van AZ, tegenover De Telegraaf. "Wij moeten daartoe een formulier ondertekenen, dat onze twee keepers Joey Didulica en Khalid Sinouh geblesseerd zijn. Dat zijn ze op 14 december voor het uitduel met Sevilla."

Ronald Waterreus tekende maandag geleden een contract bij de Alkmaarse ploeg, welke hem tot het einde van dit seizoen aan de club verbindt. Het is voor de doelman wel mogelijk om in de winterstop te vertrekken, aangezien hij in de Major League in Amerika wil gaan spelen. De verwachting is dat de geblesseerde keepers, Didulica en Sinouh, dan weer hersteld zijn van hun blessures.

AZ en Sevilla, respectievelijk eerste en tweede in de groep, zijn beiden al geplaatst voor de volgende ronde in het UEFA Cup-toernooi. Deze wedstrijd staat dan ook vooral in het teken van de groepswinst.

Nederlanders gelukkigste volk van Europa

Icoon Medisch Nederlanders behoren met de Finnen tot de gelukkigste en energiekste inwoners van de Europese Unie. De twee volken voeren de ranglijst aan van mensen die zich de laatste maand gelukkig hebben gevoeld en vol van energie.

Welgeteld 83 procent van de Nederlanders antwoordde bij EU-onderzoek dat ze zich gelukkig voelen of hebben gevoeld. Heel wat beter dan inwoners van Letland (42 procent) of Italië (48 procent). De Nederlanders zijn naar eigen zeggen ook het actiefste volk van de EU: 72 procent voelt zich vol energie, tegen slechts 37 procent in Duitsland, kennelijk het meest futloze land van Europa.

De vraag was gesteld bij onderzoek in opdracht van de Europese Commissie naar de geestelijke gesteldheid van Europeanen. Brussel is van plan om een strategie op te zetten tegen geestelijke problemen.

België begint met foto's op pakjes sigaretten

Icoon GezondheidIn België verschijnen de komende dagen de eerste pakjes sigaretten met foto's, aldus de Vlaamse omroep VRT. De zuiderburen zijn een van de eersten in Europa die de plaatjes afdrukken, Nederland volgt later.

De foto's moeten rokers ontmoedigen. Ze tonen bijvoorbeeld een zwarte long, een gezwel op de mond of een kinderloos stel.

"Dit is het ware gezicht van tabak", zei toenmalig Europees Commissaris David Byrne in 2004 bij de presentatie van voorbeeldfoto's. De Europese Commissie heeft bij alle EU-landen aangedrongen op invoering van de foto's. Volgens Brussel bleken de foto's effectief in Canada, Australië en Brazilië.



Final Fantasy III arriveert lente 2007

Het derde deel in de legendarische Final Fantasy reeks van Square Enix zal in de lente van het jaar 2007 voor de allereerste keer de Europese winkels bestormen als een port naar de Nintendo DS. Het origineel was toenertijd te spelen op de NES maar is echter nooit de Europese grenzen overgestoken. Nu, zo'n 17 jaar later, zullen de Europeanen dit spel eindelijk kunnen gaan spelen op hun Nintendo DS.

Hiromichi Tanaka (uitvoerend producent van FF III) gaf aan dat het niet verkeerd hoeft te zijn om een spel dat al sinds 1990 bestaat opnieuw uit te brengen. De nieuwe 3D graphics, nieuwe jobs en nieuwe character-ontwikkeling van de helden in het verhaal maakt het dat het spel zelfs nu nog vernieuwing kan brengen.






Het verhaal zal gaan over een wereld die opgeschrikt wordt door een aardbeving. Deze aardbeving zorgt ervoor dat de kostbare kristallen in de wereld ontregeld raken en zo weer zorgen voor een wereld die uit balans is. Vier jonge helden die allen de kracht van het licht bij zich dragen krijgen de opdracht om de kristallen weer te herbergen en de wereld weer tot rust te brengen.






Album van de dag: The Killers

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag.
Ik hoop dat er geen sprake is van ontslag.
Tijd voor wat muzikale ontspanning,
misschien is dat album wel jouw ding!
Vandaag geen Metallica, U2 of RHCP.
The Killers zijn aan de beurt, download en druk op play!

1. Sam's Town 4:03
2. Enterlude 0:49
3. When You Were Young 3:40
4. Bling (Confessions of a King) 4:08
5. For Reasons Unknown 3:32
6. Read My Mind 4:06
7. Uncle Johnny 4:25
8. Bones 3:47
9. My List 4:08
10. This River Is Wild 4:38
11. Why Do I Keep Counting? 4:24
12. Exitlude 2:31

The Killers - Sam's Town (2006) (71mb)

Veel luister plezier!

Nieuwe huurwet uitgesteld

Icoon PolitiekDe Eerste Kamer heeft de omstreden plannen voor een vrijer huurbeleid dinsdag tot controversieel onderwerp verklaard en behandelt de plannen niet zolang er geen nieuw kabinet is.

Het is daardoor uitgesloten dat de kabinetsplannen nog op 1 januari kunnen ingaan, zoals de bedoeling was. Uitgangspunt van de plannen was de huren te liberaliseren als oplossing voor de vastzittende woningmarkt. Verhuurders zouden vanaf 2010 de huren van een kwart van de huurwoningen zelf bepalen. De WOZ-waarde zou daarbij een rol spelen. Voorwaarde was wel dat er voldoende nieuwe woningen zouden zijn gebouwd.

Tegenstanders noemden de voorstellen te complex en voorspelden ellenlange procedures tussen verhuurders en huurders. De vorige Tweede Kamer nam het voorstel op de laatste vergaderdag aan met 72 stemmen voor en 63 tegen. D66, PvdA, GroenLinks, SP en ChristenUnie stemden tegen.

Alleen de VVD in de Eerste Kamer wilde de huurwet behandelen. Het plan was een van de speerpunten van de afgetreden VVD-minister Sybilla Dekker (VROM) die het onder druk van CDA en D66 meerdere keren moest bijstellen. Dekkers opvolger Pieter Winsemius liet via een woordvoerster weten dat hij de voorstellen graag had willen behandelen in de Eerste Kamer. Hij noemde het spijtig dat dit niet doorgaat. "Er is zoveel werk aan besteed. Dat er iets moet gebeuren daar is iedereen het over eens. Het is nu aan het nieuwe kabinet. Wij wachten ook af".

Verdonk: IND schort uitzetting even op tot debat

De Immmigratie- en Naturalisatiedienst (IND) schort de uitzettingen van uitgeprocedeerde asielzoekers voor korte tijd op. ''De IND neemt een moment van rust tot het Tweede Kamerdebat over de asielzoekers.''

Dat zei minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) dinsdag in een toelichting op de brief die zij later dinsdag naar de Tweede Kamer stuurt over de kwestie. De opschorting zal wat haar betreft hoogstens enkele dagen duren. Er moet volgens Verdonk wel snel duidelijkheid komen.

Aanleiding voor de brief van het kabinet is een motie van de Kamer waarin staat dat er een generaal pardon moet komen voor asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland zijn af. In afwachting daarvan zou de overheid geen asielzoekers meer mogen uitzetten.

Het kabinet kan die motie wegens de gevolgen echter niet uitvoeren, benadrukte Verdonk. Zo is de doelgroep volgens haar onduidelijk. Het zou kunnen betekenen dat ongeveer 200.000 ex-asielzoekers die sinds 1994 zijn teruggekeerd of met onbekende bestemming zijn vertrokken, zich melden met de mededeling dat ze al die tijd in Nederland hebben gewoond. Dat is moeilijk te bewijzen en het zou voor de IND enorme capaciteitsproblemen opleveren.

Een generaal pardon zou volgens Verdonk ook kunnen leiden tot rechtsongelijkheid tegenover ex-asielzoekers die de afgelopen jaren wel zijn teruggekeerd. Ook om staatsrechtelijke redenen is de motie niet uitvoerbaar, aldus het kabinet.

Stadsvervoer Utrecht donderdag om 12.00 uur plat

Icoon VervoerMedewerkers van het Utrechtse openbaar vervoer (GVU) leggen donderdag vanaf 12.00 uur tot het einde van de dienstregeling het werk neer. Ze protesteren daarmee tegen de voorgenomen verkoop van het vervoerbedrijf aan Connexxion. Dat meldde Abvakabo FNV dinsdag.

''Er zijn onvoldoende garanties voor het personeel, onvoldoende garanties voor de continuïteit van het bedrijf en onvoldoende garanties voor de kwaliteit van dienstverlening'', aldus Michel Jansma, bestuurder van de bond.

De staking, die met name de stad Utrecht en Maarssen treft, begint om 12.00 uur omdat de gemeenteraad van Utrecht die middag vergadert over het besluit om de aandelen van GVU te verkopen aan Connexxion. Utrecht is de enige aandeelhouder van GVU.

Volgens Jansma 'zit het er heel erg in' dat alle circa negenhonderd GVU-werknemers aan de actie meedoen. Maandag had een deel al zijn ongenoegen geuit tijdens een bijeenkomst van de ondernemingsraad.

GVU heeft tegelijkertijd ongeveer tweehonderd bussen op de weg. De staking kan nog vermeden worden als de GVU voor woensdagavond reageert op het ultimatum van de bonden, maar die kans is volgens Jansma klein. De bonden dringen er bij de gemeente op aan niet over te gaan tot verkoop, maar nog eens goed te kijken naar alternatieven.

Met dank aan hinse voor de submit.

Twente moet asielzoekers uitzetten

Icoon PolitiekDe burgemeesters in Twente mogen de politie niet opdragen het uitzetten van uitgeprocedeerde illegale asielzoekers te stoppen. Ze moeten gewoon doorgaan met de uitzettingen, zo heeft minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes (VVD) vandaag in de Tweede Kamer laten weten.

Burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) van Enschede zei zondag dat de politie Twente voorlopig geen assistentie meer mag verlenen het uitzetten van asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland zijn. Den Oudsten liep daarmee alvast vooruit op een motie over een generaal pardon van de Tweede Kamer. Elf Twentse burgemeesters steunden de actie van Den Oudsten.

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders had vragen over deze actie gesteld. Wilders hekelde de houding van de burgemeesters. ''Links is nog niet aan de macht of er heerst al anarchie in Twente.''

Remkes gaf Wilders vanmiddag gelijk. De politie en burgemeesters moeten handelen naar het kabinetsbeleid en niet naar een aangenomen motie, aldus de minister. ''Aan dit soort signalen van burgemeesters is geen behoefte, ook niet uit de vrije republiek Twente'', aldus de VVD-bewindsman ''Ons land wordt niet geregeerd per motie, ook al wordt die aangenomen door de Kamer.''

Concurrent Veldhuis niet naar EK

Marleen Veldhuis heeft sinds dinsdag een grotere kans op een gouden medaille tijdens het EK korte baan in Helsinki. Britta Steffen, een belangrijke concurrent voor de Nederlandse, heeft zich namelijk met griep af moeten melden.

Eerder dit jaar was Steffen, tijdens de 100 meter vrije slag op het Europees kampioenschap lange baan, sterker dan Veldhuis en zwom bovendien een wereldrecord. Verder wist de Duitse in Boedapest, op de 50 meter vrije slag, ook te winnen van onze landgenote. Ook op de 4x100 meter en de 4x200 meter vrije slag heeft de opponent van Veldhuis wereldrecords gezwommen. Op het EK, wat komende donderdag begint, zijn de medaillekansen dus erg groot voor de Nederlandse zwemster. Vorig jaar was ze succesvol op de 50 en de 100 meter vrije slag door op beide afstanden goud te winnen.

De EK-selectie:
Heren: Robin van Aggele, Nick Driebergen, Johan Kenkhuis, Robert Lijesen, Stefan Oosting, Lennart Stekelenburg, Bastiaan Tamminga, Bas van Velthoven, Joeri Verlinden, Maarten van der Weijden en Mitja Zastrow.

Dames: Inge Dekker, Chantal Groot, Femke Heemskerk, Saskia de Jonge, Ranomi Kromowidjojo, Moniek Nijhuis en Marleen Veldhuis.

Van Bommel: "Werder kansloos"

Mark van Bommel, speler van Bayern München, heeft zijn mening gegeven over het Champions League-duel tussen Werder Bremen en de FC Barcelona. De middenvelder speelde vorig seizoen bij de Catalanen en denkt dat de Duitsers geen enkele kans hebben in Spanje.

"Het verschil tussen Barça en Werder is simpelweg te groot. Ik kan me haast niet voorstellen dat Werder zelfs maar kans maakt op een puntje", lichtte Van Bommel toe. Op dit moment vertoeft Werder Bremen op de tweede plaats in de groep. De Duitsers moeten Chelsea nog voor zich dulden. FC Barcelona staat momenteel, met twee punten achterstand op de Duitse ploeg, op een derde stek. Hierdoor moet de ploeg van trainer Frank Rijkaard vanavond winnen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De laatste ploeg, Levski Sofia, doet niet meer mee in de strijd om te overwinteren in Europa.

Playstationdief betaalt hoge prijs

Op launch-day had een student na drie dagen in de kou van North-Carolina te hebben gestaan eindelijk twee PS3-consoles in zijn bezit weten te krijgen. Bij thuiskomst werd hij echter door twee mannen van z'n jongste aanwinst beroofd.

De politie wist één van de daders, een medestudent van het slachtoffer, te traceren. Toen de politie hem kwam arresteren, deed de jongen niet open. Daarop werd de deur ingetrapt, waarna de jongen en z'n Duitse herder beiden doodgeschoten werden. Waarom de politie het vuur opende is niet bekend.

Op een ander adres werd de andere verdachte gearresteerd.

Fractie wereldbevolking bezit helft rijkdom

Icoon EconomieMeer dan de helft van de rijkdom in de wereld is in handen van slechts 2 procent van de volwassen mensen. De armste helft van de bevolking heeft niet meer dan 1 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van de Verenigde Naties. Volgens het VN-onderzoeksinstituut voor economie en ontwikkeling in Helsinki gaat het om een schatting. Er zijn nog maar weinig data en bovendien is een dergelijke studie van deze omvang nog niet eerder gedaan.

Volgens de onderzoekers is het met de verdeling van rijkdom nog droeviger gesteld dan met die van inkomen. De rijkdom is vooral geconcentreerd in Noord-Amerika, Europa en Azië en het gebied rond de Stille Oceaan. De mensen daar bezitten bijna 90 procent van alle rijkdom.

Vrouw zet penis man in lichterlaaie

Icoon ShockingEen Amerikaanse vrouw uit Fulton County (Georgia) heeft de edele delen van haar eega in vuur en vlam gezet. Dat deed ze echter op onorthodoxe wijze: namelijk door er benzine overheen te gieten en aan te steken.

Reden voor het bizarre gedrag was een ruzie afgelopen weekend tussen de twee geliefden Cynthia Covington en Bobby Thompson. Toen Bobby ging slapen, besloot Cynthia om benzine tussen zijn benen te gieten en aan te steken. Overigens raakte de vrouw bij haar brute daad zelf ook ernstig gewond. Ze moest net als haar man naar een ziekenhuis worden vervoerd en zou er nog slechter aan toe zijn dan haar man.

Nedved vijf duels aan de kant

Pavel Nedved staat vijf wedstrijden aan de kant. De Tsjechische middenvelder van Juventus hoorde dinsdag dat de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalcompetitie hem deze schorsing oplegde.

In de met 1-1 gelijkgespeelde competitiewedstrijd tegen Genoa van afgelopen vrijdag kreeg Nedved rood, waarna hij vervolgens de scheidsrechter beledigde. Juve speelt dit seizoen in de Serie B, nadat de club werd teruggezet wegens het aandeel in het grote corruptieschandaal in het Italiaanse voetbal.

Aanvraag antivetpil tot basispakket komt eraan

Icoon GezondheidMedicijnfabrikant Sanofi Aventis dient deze maand een verzoek in bij het ministerie van Volksgezondheid tot toelating van de 'wonderpil' rimonabant (Acomplia®) tot het basispakket van de ziektekostenverzekering. Een woordvoerster heeft dat dinsdag meegedeeld.

Als het medicijn in het basisverzekeringspakket komt, kunnen de gebruikers de kosten van de pil op de ziektekostenverzekering verhalen. Alle Nederlanders hebben hetzelfde basispakket voor gezondheidszorg.

Deskundigen verwachten dat het nieuwe medicijn, ook wel acomplia genoemd, mensen helpt bij het afvallen, zonder dat ze daar al te veel moeite voor hoeven te doen. Het middel zou bovendien helpen om van het roken af te komen. Daarbij zien sommigen er een nieuw middel in tegen Alzheimer.

Belangrijk
Wetenschappers denken dat het middel net zo belangrijk kan worden als bijvoorbeeld Viagra of Prozac. Sanofi Aventis heeft jaren aan de ontwikkeling van de pil gewerkt.

De fabrikant wil niet dat het medicijn te boek komt staan als een 'lifestylemedicijn'. Het helpt volgens een woordvoerster vooral tegen hart- en vaatziekten en tegen diabetes type 2, ook wel welvaartssuikerziekte genoemd.

Onderzoeksresultaten die dinsdag tijdens een congres in Kaapstad, Zuid-Afrika, zijn gepresenteerd, onderstrepen dat. Suikerziektepatiënten die nog geen medische behandeling hebben gekregen, zouden door het middel beduidend minder kans hebben op hart- en vaatziekten en beschadiging van ogen, nieren en voeten.

Sanofi Aventis verwacht in de loop van volgend jaar uitsluitsel te krijgen van het ministerie van VWS over toelating tot het basispakket van de ziektekostenverzekering. Het medicijn is in de zomer van 2006 al goedgekeurd door de Europese registratieautoriteit EMEA.

[upd] Islamitisch College belooft beterschap

Icoon OnderwijsHet Islamitisch College Amsterdam (ICA) zegt hard zijn best te doen om de belabberde prestaties van de school te verbeteren. Volgens een vorige week gepubliceerd onderzoek bungelt het ICA helemaal onderaan de ranglijst van middelbare scholen.

''Wij werken er aan om in de nabije toekomst een normaal presterende school te zijn. Het ICA doet dit door sterk in te zetten op verbetering van het lesgeven, onder meer door de docenten te ondersteunen en te investeren in scholing van onderwijspersoneel'', aldus de school in een reactie.

Volgens de Onderwijsinspectie doet het ICA te weinig om kinderen te onderwijzen over andere culturen en de Nederlandse democratie. Een ouddocent, die anoniem wilde blijven, vertelde gisteren in het AT5 Nieuws dat bepaalde onderwerpen, zoals de emancipatie van vrouwen, strikt verboden zijn op de school. Volgens andere betrokkenen zou het eenzijdige onderwijsaanbod zelfs kunnen leiden tot radicalisering van leerlingen. In oktober 2005 kwam de school nog in het nieuws omdat het een lerares een baan weigerde die géén hoofddoek droeg.

CDA-Kamerlid Jan de Vries zei gisteren namens zijn partij dat het ICA geen overheidssubsidie meer moet moet krijgen als het de prestaties niet verbetert.

Het ICA werd in 2001 opgericht. Nederland telt twee islamitische middelbare scholen. Ook de andere school, Ibn Ghaldoun in Rotterdam, scoorde slecht in het onderzoek.

Update 15.38 uur
Minister Maria van der Hoeven van Onderwijs heeft vanmiddag in de Tweede Kamer gezegd dat ze op het punt staat om in te grijpen bij het Islamitisch College Amsterdam. Dat kan tot gevolg hebben dat de school dicht moet.

De minister heeft er weinig vertrouwen in dat het ICA er nog op eigen kracht in slaagt zich te verbeteren. ''De signalen staan op rood.''

Van der Hoeven reageerde op Kamervragen van de VVD'er Charlie Aptroot. Hij wil dat de minister de school wegens de ondermaatse prestaties sluit. Ook zou de school aanzetten tot haat tegen joden en andere niet-islamieten en de integratie van haar leerlingen niet bevorderen.

Volgens Van der Hoeven ligt het sluiten van een school juridisch heel erg lastig. Ze zei alleen de financiering van een school te kunnen opschorten. Dit betekent overigens in de praktijk dat een school dicht moet, omdat men onmogelijk zelf voor de kosten kan opdraaien.

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt momenteel de school. Over twee weken adviseert de inspectie of de school verder kan met een verbeterplan of dat de minister moet ingrijpen.

Niet alleen de VVD, maar ook de rest van de Tweede Kamer betoonde zich zeer bezorgd over de situatie op het ICA.

Geen geesten bij 'Nacht van de Ziel'

De fractie van de ChristenUnie (CU) in Almere heeft vragen gesteld over het aanroepen van geesten tijdens de in oktober gehouden 'Nacht van de Ziel'. De CU zet vraagtekens bij de subsidieverstrekking aan het evenement, omdat men tegen het aanroepen van de geesten van overledenen is.

Volgens het college van burgemeester en wethouders van Almere zijn er geen geesten aangeroepen in oktober. De CU is echter allerminst gerust gesteld en noemt het een ''slappe'' reactie. Ze overweegt opnieuw vragen te stellen.

De Nacht van de Ziel trok in oktober honderden belangstellenden in Almere. In een uitvaartcentrum herdachten mensen hun overleden dierbaren. Dit deden ze bijvoorbeeld door een kaarsje op te steken of een gedicht voor te dragen.

De nacht werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door kunstenares Mary Fontaine. Zij wil mensen graag de kans geven om overleden naasten publiekelijk te herdenken.

Virtuele Big Brother gestart

Icoon BizarDe eerste virtuele Big Brother is vrijdagavond van start gegaan. Vijftien bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in het huis, dat is gelegen binnen de digitale online wereld Second Life. De bewoners (lees: mensen van vlees en bloed die de door hun bestuurde virtuele karakter tijdelijk van de vrijheid beroven, die zij gewoonlijk in de virtuele wereld genieten) worden om en om weggestemd uit het huis, totdat er één overblijft, die een virtueel eiland wint. De wedstrijd duurt tot 31 december.

De 15 bewoners zijn geselecteerd uit 300 aanmeldingen, afkomstig uit 30 landen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij gedurende een maand minimaal 8 uur per etmaal online zijn in het huis. Elke week bepalen bezoekers van Second Life welke drie bewoners het huis moeten verlaten. Tijdens een live-finale op 4 januari 2007 wint de populairste bewoner een onbewoond tropisch eiland in Second Life. De winnaar hoeft daarnaast één jaar lang geen huur te betalen.

Het virtuele huis is gesitueerd op het Big Brother-eiland en is 24 uur per dag toegankelijk. Alles op het eiland is gebouwd door Endemol Nederland. Net als in het 'echte' Big Brother krijgen de bewoners voortdurend opdrachten. Zo moeten zij onder meer beroemde gebouwen nabouwen, die vervolgens geveild zullen worden. De opbrengst gaat naar een goed doel in de echte wereld, dat wordt bepaald door bezoekende avatars (inwoners van Second Life).

De virtuele wereld Second Life heeft 1,7 miljoen geregistreerde gebruikers, waaronder ongeveer 20.000 Nederlanders. In de afgelopen maanden groeide het aantal Nederlandse gebruikers maandelijks met zestig procent. Grote ondernemingen als Sony BMG, Adidas, Reuters, Philips en ABN AMRO openden onlangs vestigingen in Second Life. Verder meldde een Chinese onlangs, dat zij miljonair was geworden met dit 'spel'.


Een deel van het door Endemol ontworpen Big Brother-huis.

Met dank aan test55 voor de submit.

Tafeltennisser Keen herkrijgt A-status

Tafeltennisser Trinko Keen heeft van sportkoepel NOC*NSF de A-status herkregen. De nummer 39 van de wereld was die meer dan een jaar geleden kwijtgeraakt.

Dankzij het behalve van de kwartfinales drie weken geleden bij de open Duitse kampioenschappen, heeft Keen zich verzekerd van de topsportstatus, die hem tot 2008 recht geeft op financiële ondersteuning en gratis diensten van NOC*NSF. Volgend jaar wil Keen proberen om bij de beste twintig van de wereld te horen. Dan is hij zeker van deelname aan de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Aanhoudingen voor relatiefraude

Icoon PolitieIn Amsterdam zijn de afgelopen tijd 16 mensen gearresteerd die zich schuldig maakten aan relatiefraude. Volgens de politie zijn de verdachten betrokken bij schijnrelaties om aan verblijfsvergunningen te komen.

Op één na zijn alle verdachten vrouwen. Het gaat om personen tussen de 20 en 45 jaar afkomstig uit Suriname, Egypte en Marokko. Vier vrouwen worden gezien als hoofdverdachte. Zij zouden duizenden euro's hebben verdiend met het ronselen en koppelen van kandidaten.

Om de schijnrelaties echt te laten lijken, werden documenten vervalst en verhalen uit de duim gezogen over duurzame relaties. Vervolgens vroegen zij bij de IND een verblijfsvergunning aan.

Alle verdachten zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.

Bridgestone wil 'rode' band invoeren

Nu Bridgestone het monopolie heeft voor het leveren van banden aan Formule 1 teams, willen zij meedenken in het spectaculairder maken van de races. Een idee van Bridgestone is het introduceren van een 'rode' band.

Wie bekend is met de ChampCars weet misschien wel dat er afgelopen seizoen per wedstrijd verplicht één stint met de 'rode' band gereden moest worden. Deze band is in feite niets anders dan een veel zachtere (en vaak snellere) band met een roodgeverfde wang. Of dit idee zo ook bedoeld is voor de Formule 1 is nog niet bekend, maar Bridgestone ziet er voordelen in voor de teams en zichzelf. Zo heeft een team het hele weekend de beschikking over verschillende banden, en hoeft men niet tijdens de vrijdagtrainingen al een bandenkeuze te maken. Voor Bridgestone is het een voordeel dat alle banden nu gebruikt gaan worden, en niet bij een andere keuze nutteloos zijn.,,We hebben nog geen knoop doorgehakt’’, zegt Bridgestones technisch manager Hisao Suganuma tegen het Britse magazine 'Autosport'. "We gaan er met de FIA over spreken. Ook dienen alle teams unaniem met het plan van Bridgestone in te stemmen."

Laudrup loopt stage bij Ajax

Mads Laudrup mag aankomende week de leiding van Ajax overtuigen dat hij in de toekomst een meerwaarde voor de Amsterdamse club kan zijn. Net als vijf andere buitenlandse talenten loopt de 17-jarige zoon van Michael stage bij verschillende elftallen van Ajax.

Voorlopig zal Mads meetrainen met de A1 van de regerend bekerwinnaar. Vader Michael speelde in het seizoen 1997/1998 21 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers, terwijl oom Brian in het seizoen 1999/2000 dertien competitietreffers scoorde voor de huidige nummer drie van de eredivisie.

Verdachte geweld voetbalveld opgepakt

Amateurvoetballer Dennis B. uit Ridderkerk is vandaag opgepakt in verband met de zware mishandeling tijdens een voetbalwedstrijd tussen Zinkwegse Boys uit Oud-Beijerland en SV Bolnes uit Ridderkerk.

De 27-jarige verdachte wordt verantwoordelijk gehouden voor het zwaar mishandelen van de 33-jarige Zinkwegse Boys-speler Jeffrey van der Gaag. Na een woordenwisseling deelde Dennis eerst een kopstoot uit, waarna hij vervolgens Van der Gaag tegen het hoofd trapte. Het slachtoffer liep daarbij zware verwondingen op; hij brak zijn schedel op verschillende plaatsen, ook brak hij zijn oogkassen en neus. Na de mishandeling sloeg Dennis op de vlucht.

De politie doet geen verdere mededelingen omtrent de arrestatie. De broer van Dennis B., John, zegt vandaag in een interview met het Algemeen Dagblad dat Dennis een probleem heeft met zijn agressie.

''Dat is voor ons een bekend gegeven. Vaak zegt hij: nu heb ik het onder controle, maar dat is niet zo. Ik heb al vaker gezegd dat hij daar hulp voor moet zoeken. Maar ik zat er al een tijdje op te wachten dat zoiets zou gebeuren. Het heeft ook niets met voetballen te maken'', aldus John B.

Over de reden van de vlucht van zijn broer, was John heel duidelijk: ''Hij heeft nog een voorwaardelijke celstraf , daarom was hij gevlucht.''

Bouwvakker geplet door betonblokken

Icoon BinnenlandsEen bouwvakker is dinsdagochtend overleden, toen hij één of meerdere betonblokken over zich heen kreeg. Het ongeval gebeurde in het Drentse Nooitgedacht.

De man was bezig met bouwwerkzaamheden in het recreatiepark 'Hof van Saksen'. Tijdens het stapelen van blokken beton zijn een aantal blokken gekanteld. Het slachtoffer werd door het zware materiaal geplet en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Presentatie Renault in Amsterdam

Renault F1 zal hun teampresentatie dit jaar laten plaatsvinden in Amsterdam. Afgelopen jaren was steevast Monaco het decor van de launch, maar dit jaar zal dat onze hoofdstad zijn.

Een exacte datum of locatie wordt er door een woordvoerder van hoofdsponsor ING niet gegeven, maar hij kan wel prijsgeven dat het gebeuren eind januari op de planning staat. De presentatie zal compleet in handen zijn van Renault, maar ING zal er nauw bij betrokken zijn. Om Monace als omgeving te overtreffen zal moeilijk worden, maar de woordvoerder kan hierover het volgende vertellen:,,De presentatie zal niet drie hoog in een achterafstraatje georganiseerd worden. Het wordt een bijzondere locatie.” Ook de kleurstelling van de nieuwe Renault zal tot die tijd een geheim blijven.

Familiedrama in Berlijn

Icoon BuitenlandsIn de Duitse hoofstad Berlijn heeft de politie vier ontzielde lichamen gevonden in een woning. De doden zijn een 53-jarige vrouw, haar man, en hun twee ernstig gehandicapte kinderen.

De vrouw en de twee kinderen zijn gewurgd in bed. De man heeft zichzelf vergiftigd aan de keukentafel. De politie heeft een afscheidsbrief gevonden. Wie die heeft geschreven, is niet bekend. De recherche gaat er echter wel van uit dat de man en de vrouw hadden besloten uit het leven te stappen en ook de kinderen van 22 en 34 jaar mee te nemen.



Verplegers met één van de lichamen.

Rangers in belangrijke fase zonder topscorer

Er komen voor Glasgow Rangers een aantal belangrijke wedstrijden aan, maar daarin moeten ze het stellen zonder topschutter Kris Boyd.

Boyd komt vanwege een enkelblessure pas na de jaarwisseling weer in actie. De 23-jarige spits moest zich zondag tijdens het duel met Falkirk al voor de rust laten vervangen.

Boyd is met acht competitietreffers topscorer van de ploeg. Charlie Adam, Thomas Buffel en Dado Prso scoorden alledrie driemaal. De komende weken spelen de Rangers in de competitie tegen koploper Celtic en de concurrenten voor Europees voetbal, Aberdeen en Hibernian. Verder moeten ze het in de UEFA Cup opnemen tegen Partizan Belgrado.

'Interesse RKC in Maaskant'

Volgens voetbalanalyticus Johan Derksen is RKC Waalwijk geinteresseerd in RBC Roosendaal-trainer Robert Maaskant. De coach zal dan de opvolger moeten worden van de onlangs ontslagen Adri Koster.

Voormalig Ajax-coach Danny Blind stond ook op het Waalwijkse verlanglijstje, maar hij heeft RKC laten weten geen belangstelling te hebben voor de functie bij de eredivisionist. Het is nog niet bekend of Robert Maaskant een overstap van de Jupiler League naar de Eredivisie ziet zitten.

Krakers en beheerder Fort Pannerden bijna akkoord

Icoon BinnenlandsDe krakers van Fort Pannerden en de beherende Stichting Fort Pannerden zijn het vrijwel eens over het toekomstige beheer van het gekraakte fort. Dat zei een woordvoerder van de krakers dinsdag.

De krakers hebben maandag in alle rust gesproken met de stichting, die het oude fort in erfpacht heeft van Staatsbosbeheer. De afspraak is dat vier personen het fort overdag en 's nachts gaan bewaken en beheren. "Ook tijdens de renovatie blijven wij het fort beheren en geven we er rondleidingen", aldus de krakerswoordvoerder.

De afspraken zijn vastgelegd in een contract, dat nog niet is ondertekend. De stichting wil eerst duidelijkheid over een eisenpakket aan de gemeente en eigenaar Staatsbosbeheer. De stichting wil dat beiden zich achter de renovatieplannen scharen. Bovendien moet een vordering van 70.000 euro worden ingetrokken.

De gemeente Lingewaard wil nog niet reageren. "Wij gaan eerst overleggen met de stichting en Staatsbosbeheer", zegt een woordvoerder.

De gemeente liet vorige week nog weten dat een beheerovereenkomst tussen de krakers en de Stichting Fort Pannerden de enige manier zou zijn om een nieuwe ontruiming te voorkomen. De krakers namen vorige week voor de tweede keer het fort in.


Fort Pannerden

Minister wil grens met Jordaanoever in schoolboek

Israël/PalestinaDe Israëlische minister van Onderwijs Yuli Tamir heeft opdracht gegeven op kaarten in nieuwe schoolboeken de grens in te tekenen tussen Israëlisch grondgebied en in de 1967 bezette Westelijke Jordaanoever. Tamir, lid van de Arbeidspartij, heeft dat dinsdag gezegd.

Ze wil met de maatregel het historisch bewustzijn van de Israëlische jeugd bevorderen. Tamir wees er in de dinsdageditie van de krant Haaretz op dat in verscheidene schoolboeken de grenzen van voor 1967 niet zijn ingetekend. Schoolkinderen denken daardoor dat de Westelijke Jordaanoever formeel een onderdeel van Israël is, aldus Tamir.

Het parlementslid Ronit Tirosh, lid van de partij Kadima van premier Ehud Olmert, zei dat Tamir niet het recht had om op eigen houtje opdracht te geven voor wijzigingen in schoolboeken. Tirosh zei dat Tamir de kwestie eerst in het parlement aan de orde had moeten stellen.

'Karate Bob' moet alsnog het land uit

Icoon JustitieSlobodan Mitric, alias Karate Bob, moet Nederland na 33 jaar alsnog verlaten. De voormalig geheim agent uit het toenmalige Joegoslavië had de minister van Vreemdelingenzaken gevraagd zijn status als ongewenst vreemdeling op te heffen.

Het verzoek is echter afgewezen en zijn verblijf in Nederland is hiermee strafbaar geworden, zo lichtte zijn advocaat Henri Sarolea het besluit dinsdag toe.

13 jaar cel
Mitric vluchtte in 1973 na een conflict naar Nederland. In Amsterdam schoot hij vervolgens drie Serviërs dood die volgens hem naar Nederland waren gekomen om hem te liquideren. Hij zat daarvoor dertien jaar in de cel.

In 1998 verloor Mitric door de Koppelingswet zijn recht op bijstand en was hij aangewezen op de inkomsten van zijn Nederlandse vrouw. Zij overleed begin dit jaar, waardoor de 58-jarige Mitric geen inkomsten meer heeft. Ook ontneemt zijn verblijfsstatus als ongewenst vreemdeling hem de toegang tot medische zorg. Volgens zijn raadsman is Mitric ernstig ziek.

'71.800 doden bij dijkdoorbraak'

Icoon BinnenlandsMocht de dijk langs de Hollandse IJssel bij Capelle aan den IJssel onverwacht doorbreken, dan komen 71.800 mensen om het leven. Een zeedijkdoorbraak bij Katwijk kost minder levens: 'slechts' 590. Dit zijn de schattingen van ir. Bas Jonkman, promovendus aan de TU Delft en werkzaam bij de Dienst Weg en Waterbouw van Rijkswaterstaat, en dr. Nathalie Asselman van WL Delft Hydraulics. Zij simuleerden rivierdijkdoorbraken.

Het verschil tussen het aantal verwachte doden in Capelle en Katwijk, komt doordat Katwijk niet zo diep ligt en het water bij een doorbraak daar niet zo snel stijgt. Hoeveel mensen overlijden, is afhankelijk van hoe hard het water stroomt, hoe snel het stijgt en hoe diep het uiteindelijk is. Is het water 4 meter diep, dan sterft 20 procent van de mensen.

De onderzoekers menen dat het verhogen van de waterkeringen de beste oplossing is. Verder blijkt evacuatie weinig levens te redden, omdat een storm vanuit de Noordzee slechts een of twee dagen van tevoren is te voorspellen. Voor de evacuatie begint, moeten bestuurders nog overleggen en moet iedereen worden gewaarschuwd, waarna de mensen hun spullen nog moeten pakken. In polders langs de rivieren, met meer waarschuwingstijd en minder mensen, spaart evacuatie wel veel mensenlevens. Tot slot pleiten de onderzoekers voor hooggelegen vluchtplaatsen.

Hier kun je overigens zien hoe hoog jij woont.

Tarvajärvi en Prager weer fit

Gertjan Verbeek, de trainer van SC Heerenveen, kan aankomende vrijdag in de competitiewedstrijd tegen Roda JC, weer een beroep doen op Thomas Prager en Niklas Tarvajärvi.

Beide spelers stonden enkele weken aan de kant met een blessure, maar zijn weer helemaal fit. Vooral de terugkeer van Prager is goed nieuws voor Verbeek. Tot hij zijn blessure opliep was de Oostenrijker een vaste kracht in het Friese elftal.

Ugur Yildirim is bijna volledig hersteld van een spierblessure, maar de wedstrijd tegen Roda komt nog te vroeg. Volgende week donderdag, in het UEFA Cup-duel tegen Lens, is hij mogelijk wel weer van de partij.

Duitse neonazi's verstoren Anne Frank-seminar

Gisteren hebben acht Duitse neonazi's in Grimmen, in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, de herinnering aan Anne Frank geprobeerd te besmeuren. De groep viel een gebouw binnen waar een seminar werd het gehouden over het Joodse meisje dat in het Achterhuis in Amsterdam haar wereldberoemde dagboek schreef.

De neo-nazi's deelden cd's uit die rechtsextremistische muziek en beledigingen aan het adres van Anne Frank bevatten.

Anne Frank zat tijdens de Tweede wereldoorlog met haar familie ondergedoken aan de Prinsengracht. Na verraad werden ze opgepakt en vervoerd naar Duitsland. Anne Frank stierf in maart 1945 in het vernietigingskamp Bergen-Belsen.

Met dank aan Invictus_ voor de submit.

Turkse kindermoordenaar bijna gelyncht

Icoon BuitenlandsIn Sirnak, in het zuidoosten van Turkije, heeft een woedende menigte gisteren gepoogd een kindermoordenaar en -verkrachter te lynchen. Soldaten en agenten moesten waarschuwingsschoten lossen om de volkswoede te beteugelen. Bij het geweld vielen één dode en meer dan 22 gewonden

De man zat al in de gevangenis nadat hij twee weken geleden was gearresteerd. Naar verluidt heeft hij de moord op twee meisjes en de verkrachting van één van hen bekend. Hij wordt ervan verdacht nog zes meisjes te hebben verkracht. In de gevangenis was hij zo stevig onder handen genomen door medegedetineerden, dat hij naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Daar werd hij belaagd door boze inwoners van Sirnak.

Religieuze leiders konden de menigte niet tot bedaren brengen, waarna de politie traangas inzette en soldaten in de lucht schoten. Een 25-jarige schoonmaker van het ziekenhuis die vanaf een balkon het tafereel gadesloeg, werd door een verdwaalde kogel noodlottig getroffen.

Met dank aan IronMikey en Funkamental voor de submit.

Dakar: Van Drunen niet aan de start

Motorcrosser Marcel van Drunen heeft afgezegd voor de Dakar Rally, die op 6 januari begint in Lissabon. Van Drunen is onlangs aan zijn schouder geopereerd en mag van zijn artsen niet starten.

Het zou voor Van Drunen de tweede maal worden dat hij zou deelnemen voor het Yamaha Holland Team, waarin vijfvoudig wereldkampioen zijspancross Daniël Willemsen voor de editie van 2007 ook een plekje heeft. Vorig jaar eindigde de 36-jarige Eindhovenaar als 44e in het motorklassement.

Wat is Dit: Opgave 68 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

'Britney Spears' meest populaire zoekterm

Icoon Internet 'Britney Spears' is dit jaar de meest gezochte term bij de zoekmachine Yahoo!. Spears stond enkele maanden geleden al bovenaan het lijstje, maar is door haar scheiding met Kevin Federline, haar sekstape, haar ontblote vagina en haar omgang met Paris Hilton alleen maar verder gestegen. Het is de vijfde keer van de laatste zes jaar dat Spears bovenaan staat. Dat heeft Yahoo gemeld.

Sterren doen het goed in de zoekmachinewereld. Negen van de tien meest gezochte termen gaan over celebrities. Zo zijn ook Shakira, Paris Hilton, Lindsay Lohan en Jessica Simpson populair onder zoekmachine-gebruikers. Alleen de tweede plaats wordt niet ingenomen door een ster: dat is de term WWE. Dat is een worstelkampioenschap in de Verenigde Staten.

Qua nieuwsgebeurtenissen leverde de dood van Steve Irwin de meeste zoekopdrachten op. Dit nieuws was populairder dan de oorlog in Irak, het conflict tussen Israël en Libanon en de parlementsverkiezingen van de Verenigde Staten. De meest gezochte politici zijn George W. Bush en Arnold Schwarzenegger. Klik hier voor alle lijstjes.

Google heeft de lijstjes voor 2006 nog niet bekend gemaakt. Wel is het duidelijk dat 'Britney Spears' de afgelopen week ook bij Google de meest gezochte term was.


'Britney Spears'

Wii launch verkopen in Japan bekend

Het Japanse marktonderzoeksbureau Media Create heeft de verkopen van de Wii in zowel software als hardware bijgehouden in de eerste twee dagen (2-3 december). De Wii zelf ging in die periode 350.358 keer over de toonbank. Hierbij werden in totaal 631.480 games aangeschaft, wat ongeveer gelijk staat aan 1,8 games per console. Een lijstje met verkopen per game vind je hieronder. Opvallend is dat Zelda is voorbij gestreefd door twee van de minigame-verzamelingen van Nintendo, waaronder Wii Sports dat in Europa bij de console geleverd zal worden.

GameVerkopen
Wii Sports176.167
Wii Play174.297
The Legend of Zelda: Twilight Princess139.011
Odoru Made in Wario63.954
Swing Golf Pangya16.908
Ennichi no Tatsujin (Namco mini games)10.763
Red Steel9.392
SD Gundam Scad Hammers9.226
Tamagotchi Pika Pika Daitouryou8.042
Elebits5.791
Super Monkey Ball Banana Blitz4.423
Crayon Shin-Chan4.248
Trauma Center Second Opinion4.107
Kororinpa2.416
Necro-Nesia1.934
Wing Island800
Totale software631.480


Wii Sports

Postbank wordt misschien ING

Icoon Financieel De ING Groep onderzoekt of het rendabel is de merken Postbank en ING naast elkaar te laten bestaan. Het bedrijf houdt zijn strategie voor aparte merken voor particulieren en bedrijven "grondig" tegen het licht. Mogelijk zal de naam Postbank verdwijnen en zal de bank opgaan in ING. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd in het Financieele Dagblad dinsdag.

Er is echter nog geen sprake van een besluit. Dat zal binnen drie maanden volgen. ING heeft het organisatiebureau McKinsey om advies gevraagd. McKinsey doet al maanden onderzoek naar hoe het verder moet met ING en Postbank. Niet alleen het merkenbeleid, maar ook de marketing en de marktpositie van ING en Postbank worden geanalyseerd. ING zal het merk Postbank niet zomaar schrappen, maar wacht eerst het onderzoek van McKinsey af.

"Het label is zeer waardevol. Maar het is ook niet vanzelfsprekend dat we al onze merken houden", zegt de woordvoerder van ING. Ongeveer 7 miljoen particulieren en bedrijven bankieren bij de Postbank. Voor Nederland is het een grote bank, maar internationaal is de naam niet erg bekend. Daar groeit het merk ING juist sterk onder de naam ING Direct. Het merk Postbank is honderden miljoenen waard, maar het wereldwijde merk ING Direct is zo'n 3,2 tot 5 miljard euro waard. Al vijftig merken zijn opgegaan in de naam ING en het opheffen van Postbank zou dus passen binnen het beleid van de afgelopen jaren. ING behoort tot de honderd sterkste merken ter wereld.


Het einde van Jan Mulder en de Postbank-leeuw?

Räikkönen goed voor miljoen per week

Nu Michael Schumacher gestopt is als actief Formule 1 coureur, heeft Kimi Räikkönen de eer om zich best betaalde coureur te mogen noemen. Volgende de Zwitserse krant 'Blick' zou de Fin ongeveer één miljoen dollar per week gaan verdienen.

De Fin zou een jaarlijks inkomen hebben van meer dan $51 miljoen. Het salaris van regerend wereldkampioen Fernando Alonso zou $35 miljoen zijn. Jenson Button en Ralf Schumacher zouden volgend jaar op $16 miljoen kunnen rekenen. Felipe Massa en Giancarlo Fisichella zullen zich tevreden moeten stellen met een schamele $10 miljoen, waar rookies als Robert Kubica, Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen het moeten doen met $2,8 miljoen per jaar. Detail is dat Michael Schumacher met zijn nieuwe functie als de assistent van teambaas Jean Todt nog steeds meer dan $10 miljoen dollar zal ontvangen.

Wii leuker dan PS3 volgens Sony Australië

In een interview met de grote Australische krant de Sydney Morning Herald zei Nic Foster, general manager van de PlayStation in Nieuw-Zeeland en Australië dat de Wii leuker is dan de PS3. Zijn exacte bewoordingen vind je hieronder:

"Wii is a core gaming device. It's a more fun, intuitive sort of product to pick up, where the PS3 is a broader entertainment solution; so you can have your fun, enjoyable gaming ... but then you have a whole suite of other applications ... such as Blu-ray media playback, the ability to access your music, access your photos and the interoperability with the PlayStation Portable."

Het hele interview is hier na te lezen.

Wagen 100% Super Aguri

Met argusogen hebben teams en media afgelopen tests in Barcelona gekeken naar de verrichtingen van Super Aguri F1. Super Aguri testte met de Honda 2006 wagen in een Super Aguri livery en reed zeer repectabele tijden

Super Aguri directeur Daniele Audetto bevestigt dat zij met een oude wagen van Honda reden, die voor deze tests is omgedoopt tot 'SAF1 Team Interim Car', maar dat ze niet met deze wagen in 2007 gaan uitkomen. Het is pas in 2008 toegestaan om complete bolides van een ander team in te zetten tijdens een race. Aan 'Reuters' vertelt Audetto het volgende over de interim wagen,"De wagen zal alle data verzamelen over de banden die we nodig hebben voor het ontwikkelen van de SA07, die begin 2007 gereed zal zijn. Dit zal een 100% Super Aguri wagen zijn." Audetto maakt er echter geen geheim van dat het team in 2008 zo veel mogelijk wil profiteren van de nieuwe regelgeving, "Het zal dan mogelijk zijn om in dezelfde wagens te rijden en dan hangt er veel af van de coureurs, het team en de strategie. Met een beetje geluk zou het zomaar mogelijk zijn dat we in 2008 een Grand Prix winnen."

Hendrik M.

Het is dat mijn broek goed vastzit, maar anders zou hij spontaan naar beneden zijn gezakt na het lezen van een deel van dit bericht, mischien ken je hem nog onze vriend Hendrik M. de man die volgens justitie in Nederland geen vlieg kwaad deed maar aan de polizei in Duitsland werd omschreven als een ''gevaarlijke gek''.

Gelukkig is hij gisteren opgepakt op de zolder bij een Oom en Tante van hem en zit hij weer op de plek waar hij hoort te zitten, namelijk op zijn kamertje in de TBS kliniek in Poortugal en als het goed is zit hij daar ook nog een tijdje, zeker nadat hij een paar weken op stap is geweest zonder begeleiding.

Maar wat mij het meeste verbijsterd is het feit dat ontsnappen uit een TBS kliniek NIET strafbaar is.

quote:
M. wordt niet vervolgd voor zijn vlucht, omdat ontsnappen uit tbs niet strafbaar is. Maar voor zijn oom en tante is dat anders. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt dat hun rol wordt onderzocht. ,, Als blijkt dat de familieleden actief behulpzaam zijn geweest om M. verborgen te houden, dan zijn die personen strafbaar
bron

Goed bedacht toch de gevaarlijkste mensen van Nederland zitten gezellig in een kliniek achter grote hekken en dikke tralies, maar het ontsnappen is niet strafbaar, er wordt waarschijnlijk een paar keer foei gezegd, moeten een paar weken langer achter de tralies blijven. Maar bij het volgende (begeleid) verlof mogen ze zonder problemen weer de benen nemen.

Ik zie het helemaal voor me:

TBS-er: Nou ik ga, de mazzel
Begeleiding: Nee, niet doen, je moet weer terug
TBS-er: Hou me maar eens tegen
Begeleiding: Tja ehmmm, fijne dag nog, stuur je een kaartje ?

Ben ik nou de enige die dat vreemd vind ?

Website Dead Mountaineer's Hotel online

Uitgever Akella heeft een website rond de adventure Dead Mountaineer's Hotel online gezet. Het spel is gebaseerd op een boek van de in Rusland zeer beroemde Strugatsky Brothers en zal ergens in 2007 klaar zijn. Op de site vind je meer informatie over het verhaal en de personen in en rond het hotel, veel screenshots, een paar MP3-tjes en een trailer.

In het hotel wonen en werken vijftien mensen, met verschillende persoonlijkheden en verschillende verhalen. Als er een moord wordt gepleegd is ieder van hen verdachte en potentieel volgend slachtoffer. Ze zullen niet op een vaste plek op de speler staan wachten, maar hun eigen leven leiden en hun eigen gang gaan. Het is te hopen dat ze voor het spel een betere vertaler gebruiken dan voor de website, die je **hier** kan vinden.



Heijmans bouwt duurzame Rabobanktoren

Icoon FinancieelHeijmans heeft een bouwopdracht in de wacht gesleept van Rabobank. De bouwer gaat samen met J.P van Eesteren het hoofdkantoor van de bank in Utrecht uitbreiden. De waarde van de opdracht bedraagt ruim 130 miljoen euro. De uitbreiding betreft de bouw van een doorzichtige toren van 105 meter hoog en een campus die deze toren verbindt met de bestaande gebouwen. De toren moet "één van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland" worden.

Het voorstel van de combinatie is gekozen als de ''economisch meest gunstige aanbieding''. Dit houdt in dat een zorgvuldige afweging is gemaakt van verschillende factoren, zoals prijs, kwaliteit, duurzaamheid, planning, risicomanagement en andere aspecten die Rabobank van belang achtte bij deze keuze. Aansluitend op de bouwovereenkomst beginnen de voorbereidende bouwwerkzaamheden volgens de huidige planning in het eerste kwartaal van 2007.

Tijdens sloopwerkzaamheden in juli van dit jaar stortte het oude kantoorgebouw onverwacht in. Op het terrein aan de Croeselaan in Utrecht is de sloop inmiddels voltooid. Het afkomende materiaal wordt voor 98% hergebruikt. De bank laat daarmee zien dat het traject van duurzaam bouwen begint met duurzaam slopen. Heijmans verwacht het project begin 2010 op te leveren, meldde het bouwbedrijf dinsdag.

Ontwerp nieuwe toren Rabobank Utrecht
Rabobank: ''Het is tijd voor wat anders''

Dinsdagmorgenspel

Ook op deze spannende dag is ontspanning goed
Niemand weet namelijk wat de Sint vanavond doet
Moet je mee naar Spanje in de zak?
Met die onzekerheid zit je niet echt op je gemak

Daarom, neem even een momentje rust
Vergeet de spanning even heel bewust
De weblog wil jullie daarbij graag van dienst zijn
En heeft weer spelletjes voor jullie, heel erg fijn

In Cursor Run moet jij sneller dan de computer zijn
Lukt dat niet, dan is het snel uit met de gein

Splash Back is een erg grappige puzzelspel
Denk goed na, dan kom je er vast wel

Pim Fortuyn op de TomTom

Icoon OpmerkelijkWil je je door Pim Fortuyn de weg laten wijzen? Op de website navigatiestemmen.nl kun je de stem van de vermoorde politicus downloaden voor de TomTom. In het programma zijn enkele typische Fortuyn-uitspraken verwerkt. Rijd je verkeerd, dan hoor je bijvoorbeeld: "Verderop omkeren, it's a bloody shame!"

In de verkiezingsperiode werden de stemmen van Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Femke Halsema (GroenLinks) in het navigatiesysteem verwerkt. Navigatiestemmen.nl vond het daarom tijd voor een ander geluid. Ook de stemmen van Frank en Ronald de Boer en van Pippi Langkous zijn te downloaden.

Manchebo definitief weg bij AG2R

Francisco mancebo en zijn ploeg AG2R hebben overeenstemming bereikt over het beëindigen van het dienstverband van de Spaanse wielrenner. Mancebo was één van de renners die genoemd werd als betrokkene in de dopingaffaire Operacion Puerto.

In juni van dit jaar werd hij daarom op non-actief gesteld. Gisteren maakte de wielerploeg bekend dat het contract, dat nog tot eind 2007 doorliep, is ontbonden.

Nadat zijn naam werd genoemd in de dopingzaak, zei Mancebo dat hij zijn loopbaan per direct zou beëindigen. De 30-jarige renner, die als vierde eindigde in de Ronde van Frankrijk van 2005, zou overwegen om op dat besluit terug te komen.

DVD: Ernst van der Pasch - Scherp Blijven!

Ernst van der Pasch schijnt een man van vele talenten te zijn, hij studeerde geneeskunde in Amsterdam, schrijft liedjes, is cabaretier en ook nog eens presentator bij Het Klokhuis. Een veelzijdig type kunnen we hieruit wel concluderen.
Zijn doorbraak kwam in 1997 toen hij de Persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival won, maar de basis van zijn creatieve uitspattingen ligt bij de muziek. Als hij een conference schrijft bedenkt hij allereerst een titel en daarna groeit het aantal nummers aanzienelijk sneller dan de tekst voor het stuk. Zo ook bij zijn vierde voorstelling Scherp Blijven!. Deze voorstelling is nu op dvd verschenen.

Adriano slechtste Serie A-speler 2006

De luisteraars van het Italiaanse radioprogramma Catersport hebben Adriano verkozen tot slechtste voetballer van 2006. De spits van Internazionale liet in de verkiezing voor de Gouden Nepprijs 2006 Alberto Gilardino en Ricardo Oliveira ruim achter zich.

Adriano, die op 29 maart 2006 zijn laatste doelpunt maakte voor Inter, kreeg 31,2 procent van de in totaal ruim 10.000 stemmen. AC Milan-spitsen Gilardino en Oliveira kregen respectievelijk 9 en 8,7 procent van de stemmen. De 24-jarige Adriano is als winnaar van de Gouden Nepprijs de opvolger van Christian Vieri, die de prijs vorig jaar won.

Staatsgreep op Fiji

Icoon Buitenlands Het leger van Fiji heeft de macht overgenomen in de archipel in de zuidelijke Grote Oceaan. Commandant Voreqe Bainimarama liet tijdens een rechtstreeks uitgezonden rede op de televisie weten dat de regering van Fiji is ontslagen, omdat premier Laisenia Qarase weigerde af te treden.

Militairen omsingelden eerder op de dag al het huis van de eerste minister en grendelden regeringsgebouwen af. Tussen premier Qarase en Bainimarama speelde al lange tijd een machtsstrijd. Bainimarama verweet de regeringsleider dat hij de spanningen tussen de Melanesische meerderheid en de minderheid van etnische Indiërs vergrootte. Zo wilde hij dat de regering af zou zien van een voorgenomen amnestie voor de daders van een gijzelingscoup zes jaar geleden. Ook is het leger de wijdverbreide corruptie een doorn in het oog. De commandant zei dat er snel een interim-regering zal worden benoemd en er verkiezingen zullen volgen. De militaire leider bezwoer dat de machtsovername niet permanent zal zijn.

Qarase had Nieuw-Zeeland en Australië gevraagd militairen te zenden om een staatsgreep te voorkomen. Beide landen wilden daar niets van weten en zeiden "botweg nee", vertelde Qarase de Britse omroep BBC, terwijl militairen aan de poort van zijn woning stonden.

Het is de vierde coup in twintig jaar op Fiji, een archipel van ruim driehonderd vulkanische en koraaleilanden, circa 1700 kilometer ten noorden van Nieuw-Zeeland. De eilandengroep, een voormalige Britse kolonie, is een van de meest ontwikkelde landen van de Pacific. De economie draait vooral op toerisme en landbouw.



Fiji

Standen NBA per 4 december

Acht wedstrijden op rij winnen, en vervolgens onderuit gaan tegen de nummer voorlaatst van de competitie: het overkwam de Detroit Pistons, die zonder Ben Wallace nog steeds een competitief team hebben. Een groot verschil met de ploegen die namen als Jordan en O´Neal zagen vertrekken.

Eastern Conference
Atlantic DivisionWLPCTL 10STREAK
New Jersey Nets790.4384-6 W 2
Toronto Raptors7100.4125-5 W 2
New York Knicks7130.3503-7 W 1
Boston Celtics5110.3134-6 L 3
Philadelphia 76ers5110.3132-8 L 4
Central DivisionWLPCTL 10STREAK
Detroit Pistons1160.6478-2 L 1
Cleveland Cavaliers1070.5885-5 L 1
Indiana Pacers990.5005-5 L 2
Chicago Bulls890.4715-5 W 5
Milwaukee Bucks6110.3534-6 L 1
Southeast DivisionWLPCTL 10STREAK
Orlando Magic1350.7228-2 L 1
Atlanta Hawks780.4673-7 W 1
Miami Heat790.4384-6 W 1
Washington Wizards7100.4124-6 W 1
Charlotte Bobcats5120.2944-6 W 1
Western Conference
Northwest DivisionWLPCTL 10STREAK
Utah Jazz1540.7897-3 W 2
Denver Nuggets1050.6678-2 W 2
Minnesota Timberwolves790.4385-5 W 1
Seattle Supersonics7110.3893-7 L 1
Portland Trail Blazers6120.3332-8 L 5
Pacific DivisionWLPCTL 10STREAK
Los Angeles Lakers1150.6887-3 W 2
Phoenix Suns960.6008-2 W 6
Sacramento Kings870.5335-5 L 2
Golden State Warriors990.5004-6 L 3
Los Angeles Clippers880.5003-7 W 1
Southwest DivisionWLPCTL 10STREAK
San Antonio Spurs1350.7227-3 W 2
Dallas Mavericks1250.7069-1 L 1
Houston Astros1150.6887-3 W 1
New Orleans/Oklahoma City Hornets880.5004-6 L 5
Memphis Grizzlies4130.2353-7 L 3

Schouderoperatie voor Nesta

AC Milan moet het de komende tijd doen zonder Alessandro Nesta. Gisteren werd de dertigjarige verdediger aan zijn schouder geopereerd.

Het is nog onduidelijk hoe lang Nesta moet revalideren. De Italiaanse pers speculeert over een periode van ongeveer drie maanden. Directeur Adriano Galliani overweegt om een verdediger aan te trekken. Naast Nesta moet de trainer van Milan, Carlo Ancelotti, het de komende twee maanden namelijk ook doen zonder de geblesseerde verdedigers Alessandro Costacurta en Giuseppe Favalli.

"Need For Speed Carbon best verkochte game met kerst"

Het is geen geheim dat je in Engeland op de meest rare dingen kunt wedden. Van de scheidingsdatum van de kroonprins tot de datum van de eerste arrestatie van een stervoetballer.
Nu is er ook een "booky" die weddenschappen aanneemt voor de best verkopende game. Bij het bekende bookmakers-kantoor Paddy Power kun je je geld inzetten op games als Need For Speed Carbon, Superman Returns of Tony Hawk Project 8.

Need for Speed Carbon wordt als favoriet gezien. In voorgaande jaren bleek dit constant de best verkochte game te zijn. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze game 8 tegen 13 noteert: voor elke 13 pond die je inlegt, krijg je 8 pond terug als Need For Speed Carbon op de nummer 1 positie prijkt op de sales-lijsten.
FIFA 07 heeft een goede tweede notering: 4 tegen 1.

Het minst verwacht Paddy Power van Who Wants To Be A Millionaire: Party Edition, deze noteert 250 tegen 1.

De hele lijst kun je op de site van Paddy Power bekijken.

Uitslagen NFL speelronde 13

Slechts vijf gingen tweedejaars kicker Rob Bironas voor in het verzilveren van een field goal van 60 yards of meer. Het deed de Indianapolis Colts de das om. Een paar honderd mijl noordelijker kwalificeerden de Chicago Bears zich als eerste voor de playoffs.

Uitslagen
30 novBaltimore Ravens@ Cincinnati Bengals7-13
3 decDetroit Lions@ New England Patriots21-28
3 decSan Diego Chargers@ Buffalo Bills24-21
3 decAtlanta Falcons@ Washington Redskins24-14
3 decIndianapolis Colts@ Tennessee Titans17-20
3 decArizona Cardinals@ St. Louis Rams34-20
3 decSan Francisco 49ers@ New Orleans Saints10-34
3 decNew York Jets@ Green Bay Packers38-10
3 decKansas City Chiefs@ Cleveland Browns28-31, OT
3 decMinnesota Vikings@ Chicago Bears13-23
3 decHouston Texans@ Oakland Raiders23-14
3 decJacksonville Jaguars@ Miami Dolphins24-10
3 decTampa Bay Buccaneers@ Pittsburgh Steelers3-20
3 decDallas Cowboys@ New York Giants23-20
3 decSeattle Seahawks@ Denver Broncos23-20
4 decCarolina Panthers@ Philadelphia Eagles24-27

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New England Patriots930.750281165
New York Jets750.583241238
Buffalo Bills570.417212249
Miami Dolphins570.417207222
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens930.750256160
Cincinnati Bengals750.583290240
Pittsburgh Steelers570.417259257
Cleveland Browns480.333201266
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts1020.833325251
Jacksonville Jaguars750.583259174
Tennessee Titans570.417221294
Houston Texans480.333199270
West DivisionWLTPCTPFPA
San Diego Chargers1020.833377237
Kansas City Chiefs750.583257236
Denver Broncos750.583215188
Oakland Raiders2100.167146242
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
Dallas Cowboys840.667332218
New York Giants660.500265255
Philadelphia Eagles660.500294263
Washington Redskins480.333213274
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears²1020.833318150
Minnesota Vikings570.417211231
Green Bay Packers480.333219324
Detroit Lions2100.167216294
South DivisionWLTPCTPFPA
New Orleans Saints840.667310251
Atlanta Falcons660.500227250
Carolina Panthers660.500213217
Tampa Bay Buccaneers390.250145272
West DivisionWLTPCTPFPA
Seattle Seahawks840.667260263
San Francisco 49ers570.417209319
St. Louis Rams570.417242287
Arizona Cardinals390.250221284

Situatie playoffs
AFCTeamBalans
1.Indianapolis Colts¹10-2
2.San Diego Chargers¹10-2
3.Baltimore Ravens¹9-3
4.New England Patriots¹9-3
5.Cincinnati Bengals7-5
6.New York Jets7-5
7.Jacksonville Jaguars7-5
8.Kansas City Chiefs7-5
NFCTeamBalans
1.Chicago Bears²10-2
2.New Orleans Saints¹8-4
3.Seattle Seahawks¹8-4
4.Dallas Cowboys¹8-4
5.New York Giants6-6
6.Philadelphia Eagles6-6
7.Atlanta Falcons6-6
8.Carolina Panthers6-6

¹ Divisieleider
² Divisiewinnaar - geplaatst

Button mist ook test in Jerez

Na Barcelona zal Jenson Button ook de tests in Jerez mislopen. Button ondervindt nog teveel hinder van een ribblessure die hij opliep tijdens een kartsessie.

Een woordvoerder van Honda Racing F1 verklaart: "De dokters hebben hem onderzocht, en hebben laten weten dat het beter is om de blessure rustig te laten genezen. We zullen eind deze week een beslissing nemen over de laatste test. ."

CD: Saw III OST

Martelen en metal, ik zie een logisch verband. Niet alleen kun je met metal mensen psychologisch het leven zuur maken (het schijnt dat St. Anger met stip op 1 staat in Abu Ghraib om stoute Irakezen onder druk te zetten), het thema martelen vormt in allerlei extreme varianten van de metal het hoofdthema. Onder andere Cannibal Corpse is er groot mee geworden. Valt me een beetje tegen dat juist deze band geen bijdrage levert aan de soundtrack van Saw III. Als er toch één band is die het 'ziekelijke' met het 'aangename' verenigt...

CD: Ben Folds - Supersunnyspeedgraphic, the lp

Ben Folds is één van die singer-songwriters die maar niet wil doorbreken. Onder de indie fans heeft hij allang zijn reputatie verdiend, en ook elke criticus zal zijn talent onderkennen. Op Supersunnyspeedgraphic, the lp zijn de beste nummers van vier EP's en een single samengevoegd tot één verzamelaar. Resultaat is een divers overzicht van Folds' minder bekend werk, maar waar wel wat aantekeningen bij worden mogen gemaakt.



Paard van Sinterklaas zoek

Winky en Sinterklaas'Waar is het paard van Sinterklaas?' Zo luidt de titel van een nieuwe bioscoopfilm van producent Burny Bos. De familiefilm moet de opvolger worden van 'Het paard van Sinterklaas', dat vorig jaar 370 duizend bioscoopbezoekers trok.

Ebbie Tam speelt opnieuw de hoofdrol als het Chinese meisje Winky Wong. Ze mag een jaar lang voor het paard van de Sint zorgen, maar ongelukkigerwijs raakt het rijdier zoek. Nu moet zij alles op alles zetten om het beest terug te vinden voordat de Goedheiligman in Nederland aankomt.

'Waar is het paard van Sinterklaas?' is wederom gebaseerd op een script van Tamara Bos. Filmmaatschappij Warner Bros meldde maandag, dat de opnamen volgende maand van start gaan. Of het Winky zal lukken, het paard op tijd terug te vinden, is niet bekend.

Burny Bos en Ebbie Tam
Burny Bos geeft Ebbie Tam het script van 'Waar is het paard van Sinterklaas?'

Baan aan de slag bij Socceroos

Rob Baan wordt de nieuwe technisch directeur bij de Australische voetbalbond FFA. De FFA liet op de eigen website weten dat Baan per volgende maand aan de slag gaat bij de Socceroos.

FFA-voorzitter Frank Lowy kwam gisteren met Baan tot een akkoord. De Nederlander zal vanaf januari optreden als coach van het mannenteam dat zich wil kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking, voordat hij in juli fulltime aan de slag gaat als technisch directeur.

Momenteel is Baan nog technisch directeur van ADO Den Haag, en bereikte eerder dit jaar een akkoord dat hem tot 2009 aan de club zou binden. Tussen 1997 en 2004 was hij bestuurslid technische zaken bij Feyenoord maar daar moest hij vertrekken na een serie slechte aankopen.

Häkkinen wil nieuwe test

Mika Häkkinen heeft afgelopen tests in Barcelona ongetwijfeld genoten. Ondanks dat hij ruim drie seconden langzamer was dan snelste coureur Luca Badoer, zou hij zonder twijfel meteen weer willen testen.

Een woordvoerder van McLaren Mercedes vertelt in een Zwitserse krant dat de tweevoudig wereldkampioen altijd welkom is bij McLaren, maar dat er op korte termijn geen nieuwe tests gepland staan. "Natuurlijk wil ik opnieuw een test," zegt de Fin. "Als ik een nieuwe kans zou krijgen zal ik sneller en sterker zijn. Maar mijn toekomst ligt wel nog steeds in de DTM, en (voorlopig) niet meer in de Formule 1. Na vijf seizoenen geen meter te hebben gereden in een Formule 1-wagen ben ik al bij al tevreden; de wagen heeft geen schrammetje opgelopen tijdens mijn sessie." Häkkinen zou de gehele testdag met een volle tank en 1 setje banden rondgereden hebben.

Georgina's harry's te klein

De borsten van Georgina Verbaan zijn gekrompen. Ze zijn nu zelfs zo klein, dat ze voor de opnames van 't Schaep met de 5 Pooten nepborsten moet dragen. Dat is opvallend voor borsten die eerder zo groot als meloenen in de Playboy stonden.

Destijds viel de grootte van Georgina's 'harry's' zo op, dat dat onderwerp werd van veel discussie. Verbaan liet zelfs röntgenfoto's maken om te bewijzen dat haar borsten echt waren. Deze foto's overtuigden niet iedereen.

Volgens Verbaan is de krimp het gevolg van het feit dat ze flink afgevallen is. "Ik heb altijd gezegd dat ik geen implantaten had. Zo werkt het nu eenmaal bij mij. Als ik mager ben, heb ik geen borsten. Als ik dikker word, zit het vet er daar het eerste aan," aldus de actrice. "Dat bewijs is nu toch wel geleverd."


Georgina's harry's waren nog niet zo lang geleden nog vrij groot.

"Ik hoorde een klapje"- vervolg

Afgelopen juni heb ik jullie geintroduceerd in iets dat bijna een FOK!klassieker is geworden. Een user die met een aansteker zijn eigen oorhaar heeft proberen weg te branden.
Het had zelfs een banner voor de weblog als gevolg :

Waar de meeste mensen dachten dat de loser zichzelf permanent had ontnomen van zijn trommelvlies blijkt het allemaal nog erg mee te vallen allemaal. Het leedvermaak wordt er niet minder om echter.

quote:
Nou me oor is genezen

heb er nog wel een tijdje last van gehad, eerst veel pussen enzo en bleef maar pijn doen, toen heb de dokter me een paar medicijnen geven waaronder dus die ontstekende remmende middelen en later nog pijn stillers.

En elke dag een gaasie op me oor dat zag er wel een beetje maf uit maar ja ik moest wel

In september was de boel opgedroogd en begon te helen, wil je echt niet weten wat voor korsten der vanaf kwamen

maar goed ik hoor weer en de dokter zeg dat ik niet meer hoef langs te komen

ik hoop dat veel mensen me raad hebben opgevolgd want dat bleek wel uit me verhaal, zoiets moet je dus niet voor de lol gaan uitproberen

iig bedankt dat jullie zo met me hebben meegeleeft


FC Groningen wil Meerdink

FC Groningen heeft interesse in Martijn Meerdink. De rechtsbuiten van AZ zou bij de Groningers de opvolger moeten worden van Danny Buijs, die afgelopen zomer naar Feyenoord vertrok.

Vanwege de tacktiekwijziging van trainer Louis van Gaal komt Meerdink nog amper aan spelen toe en mag dan ook vertrekken van de leiding van de Alkmaarders. Eerder werd Meerdink gelinkt aan een terugkeer bij De Graafschap, of een laatste avontuur in de Bundesliga, maar de interesse van FC Groningen lijkt meer dan welkom.

Van Gaal gaf eerder al aan dat het voor Meerdink beter is als hij bij een andere club zijn carrière afbouwt, zodat hij toch nog aan spelen toe komt.

Monteiro rekent op tweede stoeltje Spyker

Tiago Monteiro heeft er het volste vertrouwen in dat hij volgend seizoen wederom zal uitkomen voor het Formule 1-team van Spyker.

"We zijn er in grote lijnen uit", aldus de Portugese coureur gisteren tegenover persbureau Lusa. "Er moeten alleen nog enkele details worden geregeld." De Nederlander Chistijan Albers is al verzekerd van het andere zitje bij Spyker.

Vorig jaar reden de twee ook al samen voor Midland, dat aan het eind van het seizoen door het Nederlandse Spyker werd overgenomen.

Cohen op een na de beste burgemeester

Icoon AlgemeenJob Cohen, de burgemeester van Amsterdam, is gekozen tot 's werelds op een na beste burgemeester. Hij kreeg in een verkiezing ongeveer elfduizend van de ruim honderdduizend uitgebrachte stemmen. Hij moest alleen John So voor laten gaan, die burgemeester van Melbourne is. Stephen Reed, burgemeester van het Amerikaanse Harrisburg, werd derde.

Cohen wordt wereldwijd geroemd om zijn inzet voor eenheid en tolerantie in Amsterdam, zoals net na de moord op Theo van Gogh. Bekend is Cohens 'kopje thee', dat symbool staat voor zijn beleid om zo veel mogelijk mensen te blijven betrekken bij zaken, in plaats van meteen keihard op te treden. Dit beleid levert hem echter ook veel kritiek op van mensen die bang zijn dat te veel overleggen en begrip tonen geen goede oplossing is voor de problemen.


Job Cohen, mét kopje thee

Succesvolle rentree Vlaar

Ron Vlaar heeft gisteravond bij de beloften zijn rentree gemaakt na drie-en-een-halve maand vol met blessureleed. De verdediger speelde een uur mee in de door Jong Feyenoord met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Jong Den Bosch.

Op de eerste speeldag van dit seizoen, in de uitwedstrijd tegen FC Groningen, kwam Vlaar voor het laatst in actie. Sindsdien verbleef de Noord-Hollander in de lappenmand. Na drie-en-een-halve maand kon hij in het oefenpotje met de Bossche beloften eindelijk weer eens aan de bak en dat deed hij redelijk tot goed. "Het ging wel lekker", aldus Vlaar na afloop van de wedstrijd. "Ik merk wel dat ik na zo’n lange afwezigheid een klein beetje het gevoel miste en na 35 minuten zat ik er redelijk doorheen. Na de rust ging het wel weer goed. Ach, die wedstrijdconditie komt vanzelf wel weer terug. Ik moet het niet overhaasten. Ik ben in ieder geval dolblij dat ik er nu weer lekker tegenaan kan gaan."

Sinterklaas en zijn terreurbewind

Sinterklaas is een brave man, maar deze hulpsint is hele andere dingen van plan.

Zijn bewind bestaat uit angst en terreur en daarom gooien ze heel hard pepernoten door het gat van de deur.

Kindjes huilen bij het zien van Zwarte Piet en geld om alle cadeaus te betalen heeft deze hulpsint ook al niet.

Dus lieve Sinterklaas, neem deze stoute hulpsint maar snel mee, dan zijn alle bange kindjes van Nederland ook weer tevree.

Met dank aan Gurb voor de submit.

DVD: Reeker



"Evil is in the air", dat is de ondertitel van een van de nieuwste horrorfilms die op dvd is verschenen, Reeker. Een film over een groepje jongeren dat in 75 minuten flink uitgedund wordt door een mysterieuze moordenaar langs een verlaten snelweg. Niet in de Nederlandse bioscoop te zien geweest en nu direct als "Special 2 Disc Edition" in een steelcase uitgebracht. De moeite waard, of is Reeker een film om je neus voor op te halen?

Dronken David Jaffe doet ferme uitspraken

Meestal worden bekende ontwikkelaars strak gehouden door PR mensen, dit om te voorkomen dat ze ongelukkige uitspraken doen of te veel over een nieuwe game verraden.

Daarom is het verfrissend om onderstaand interview met David Jaffe te zien, de maker van het geweldige God of War. Naast het beantwoorden van vragen is hij namelijk ook prima in staat om grote hoeveelheden drank tot zich te nemen en de eerder genoemde PR-medewerkers de huid vol te schelden.

Tussendoor wist hij echter ook te melden dat hij reeds is begonnen met werken aan God of War 3, maar dat deze nog niet is goedgekeurd door Sony. Ook heeft hij spijt van het mislukken van een PSP-versie van God of War. Tenslotte benadrukt hij dat zijn dronken geraaskal niet moet worden verward met arrogantie.

Spanning over generaal pardon

Icoon PolitiekHet kabinet dreigt in conflict te komen met de Tweede Kamer over een generaal pardon voor asielzoekers, die nog onder oude wetgeving vallen.

Maandagavond vond politiek topberaad plaats tussen premier Jan Peter Balkenende en bewindslieden van CDA en VVD over een brief hierover die dinsdag bij de Tweede Kamer moet zijn. De tekst van die brief was maandagavond nog niet klaar. Vice-premier Gerrit Zalm (VVD) noemde het een ''heikele politieke kwestie''.

Een meerderheid van 75 tegen 74 Kamerleden aanvaardde vorige week een motie, waarin wordt aangedrongen op het voorlopig stoppen met uitzetten van asielzoekers. Het kabinet had de motie ten sterkste ontraden.

Maandag bleek dat de VVD-bewindslieden volgens ingewijden niet bereid zijn de Tweede Kamer tegemoet te komen. Dat brengt CDA-premier Balkenende in een lastige positie. Van hem wordt verwacht dat hij deze week besprekingen over een nieuwe coalitie aangaat met PvdA en SP. Laatstgenoemde partijen ondersteunden de motie.

Verwijt
De motie werd ingediend door PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos. Premier Balkenende tilt daar zwaar aan. Hij verwijt de PvdA te ''schaken op twee borden'' door haar zin door te drijven via een ''toevallige meerderheid'' in de Kamer. Balkenende vindt dat deze gevoelige kwestie niet in de Kamer, maar in formatiegesprekken geregeld moet worden. Dat kwam hem maandag op kritiek te staan van SP-leider Jan Marijnissen. Hij kaatste de bal terug door te schrijven dat het kabinetsbeleid van Balkenende jarenlang gedreven heeft op gelegenheidsteun van de LPF, als de toenmalige regeringspartner D66 dwars lag.

Maandag ging het CDA ermee akkoord om onder leiding van informateur Rein Jan Hoekstra met PvdA en SP in gesprek te gaan om de mogelijkheden van samenwerking af te tasten.

Nederlander wisselt niet van zorgverzekeraar

Icoon Economie Nederlanders hebben geen zin om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Bijna negentig procent van de Nederlanders blijft bij dezelfde zorgverzekeraar, omdat de prijsverschillen gering zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws.

Het prijsverschil tussen de hoogste en de laagste basispremie is 40 euro. Vorig jaar was dat nog 85 euro. De gemiddelde prijs van de zorgpremie wordt volgend jaar 1150 euro. Naast de geringe prijsverschillen zijn de Nederlanders ook zeer tevreden over de kwaliteit van zorgverzekeraars. Ook dat is een reden waarom maar weinig mensen switchen.

Een op de vijftien Nederlanders geeft aan wel een andere zorgverzekeraar te nemen. Dit doen zij voornamelijk omdat ze een aanbod krijgen van een goedkopere collectieve verzekering. Iedereen heeft nog tot 1 januari de tijd om de huidige polis op te zeggen. Voor 1 februari moet dan de aanmelding bij de nieuwe zorgverzekeraar binnen zijn.

Litvinenko bekeerd tot islam bij sterfbed

Icoon Buitenlands Alexander Litvinenko, de voormalige KGB-agent die in Londen vergiftigd is, is vlak voor zijn sterfbed bekeerd tot de islam. Hij wilde begraven worden overeenstemmend met moslimrituelen. Litvinenko is altijd een orthodoxe christen geweest, maar voelde wel een verwantschap met het islamitische volk van Tsjetsjenië. Dat hebben Britse media gemeld.

Walter Litvinenko, de vader van Alexander, zei in een interview dat het de laatste wens was van zijn zoon. "Hij zei: 'ik wil volgens Moslimtradities worden begraven'. Ik zei daarop: 'Goed zoon, als jij dat wilt. Wij hebben nog een moslim in onze familie: mijn dochter is getrouwd met een moslim. Het belangrijkste is te geloven in de Almachtige. Er is maar één God", zei de vader.

De vader beschuldigde de Russische president Vladimir Poetin van betrokkenheid. "U kunt één mens het zwijgen toebrengen, maar het geluid van protest van de gehele wereld zal terugkaatsen in uw oren voor de rest van uw leven", zei hij in een geschreven verklaring. "Ik heb geen twijfel dat dit gedaan is door leden van de Russische geheime diensten, met de toestemming van Vladimir Poetin".

Met dank aan theredplanet voor de submit.

NASA wil permanente basis op de maan

Icoon Zonnestelsel De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil op een van de polen van de maan een permanente, internationale basis inrichten. Die zou vanaf 2024 steeds door mensen bemand moeten zijn. Dat berichtten verscheidene Amerikaanse media maandagavond.

De basis, die zonnepanelen moet krijgen, zou moeten dienen als tussenstation voor ruimtevluchten naar bijvoorbeeld Mars of als lanceerplek voor onbemande vluchten. De maanpolen zijn volgens NASA goed bruikbaar, de omstandigheden zijn niet zo ruig als op aarde en er is langdurig daglicht.

De plannen van de NASA zijn opgesteld na gesprekken met meer dan duizend wetenschappers uit veertien landen. De VS willen vanaf 2020 weer maanvluchten uit gaan voeren met nieuwe generaties ruimteveren. Voor dit project en voor de permanente basis zullen ook particuliere geldschieters worden aangezocht.

Nederlands fort ontdekt in Maleisië

Icoon Kunst Archeologen hebben in de Maleisische stad Malakka een muur uit de Nederlandse koloniale tijd ontdekt. Waarschijnlijk is de muur een deel van een fort dat gebouwd is in de tijd dat de Nederlanders de baas waren van de stad. Dat hebben Maleisische media zondag gemeld.

Er is nog maar een ruïne over van wat ooit een groot fort geweest moet zijn. De archeologen stellen dat het gaat om een uitkijkpost van het fort. De Maleisische regering stelt nu nader onderzoek in en hoopt financieel een slaatje te kunnen slaan uit de vondst. Rais Yatim, de Maleisische minister van Cultuur, denkt dat het misschien een belangrijke toeristische attractie kan worden voor het land.

Malakka was lange tijd een belangrijke havenstad voor de Nederlanders. In 1641 kwam de stad in Nederlandse handen, toen de Nederlanders de Portugezen hadden verslagen. In 1824 zouden de Britten het overnemen, na een ruildeal met de Nederlanders. Nederland kreeg daar een deel van het eiland Sumatra voor terug.

PSOne games te downloaden via de PS3 in de US

Het is mogelijk om een vijftal nieuwe, of eigenlijk oude, PSOne games te downloaden via de PlayStation store. Deze games kun je voorlopig alleen downloaden via de PS3 en alleen spelen op de PSP.

Het gaat om de volgende games:

Crash Bandicoot - 469MB
Cool Boarders - 283MB
Hot Shots Golf 2 - 157MB
Syphon Filter - 385MB
Tekken 2 - 535MB

De games kosten 5.99 dollar per stuk en zijn dus voorlopig alleen op de PSP te spelen, wel met een flinke Memory-stick. De bedoeling is dat de downloadbare games ook te spelen zijn op de PS3, maar daar is nog geen datum voor bekend. Ook is de verwachting dat het downloaden mogelijk wordt via de PC of zelfs via de PSP zelf.



RoboBlitz is de arcade-game van deze woensdag

Aanstaande woensdag (morgen dus) zal er een nieuwe arcade-titel te downloaden zijn: RoboBlitz. Vorige week was er de update voor het pokeren, maar nu dus weer een nieuwe game.

RoboBlitz draait op de Unreal 3 Engine, en het zal draaien om het redden van de wereld. Hierbij zul je veel gebruik moeten, en kunnen, maken van de physics in de game. Het spel zal 19 verschillende levels bevatten, waarvan je er drie kunt spelen in de demo. Het spel zal een aantal puzzel-elementen bevatten, maar ook een aantal vreemde wapens (zoals de Point-to-Point Tractor Beam). In de toekomst zullen er nieuwe levels verschijnen, maar tegen welke prijs is nog onbekend. De game zelf zal 1200 punten kosten (ongeveer 14 euro)



Paltrow: Amerikanen zijn dom

Icoon Showbizz De Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow vindt Amerikanen maar dom. Ze woont al drie jaar in Londen en heeft gemerkt dat Britten veel slimmer en beschaafder zijn dan Amerikanen. Dat heeft ze in de Portugese krant Diario de Noticias gezegd.

"Ik vind het heerlijk om hier te leven, het is niet zo kapitalistisch als de Verenigde Staten. Mensen praten hier tijdens het eten over interessante dingen, niet alleen over werk en geld", zei de actrice die in 1998 een Oscar won voor haar rol in de film 'Shakespeare in Love'. Bovendien vindt ze het fijn dat ze nu bij haar vriendin Madonna in de buurt woont. "Ze is als een grote zus voor mij. Alles wat ik meemaak, heeft zij tien keer erger en langer doorstaan. Ze heeft me geleerd 'nee' te zeggen en goed voor mezelf te zorgen", aldus Paltrow.

Paltrow besloot na haar huwelijk met Coldplay-zanger Chris Martin in Londen te gaan wonen. Ze heeft twee kinderen met hem, de 2-jarige Apple en de 7-maanden oude Moses. Ze is vooral bekend van de films 'Shakespeare in Love' en 'Se7en'.



'Amerikanen zijn dom'
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.