PS4 op zijn vroegst in 2010

Maarten (kepler)
In een interview met een website heeft de Vice-president van technologie voor Sony, Paul Holman, gezegd dat Sony al bezig is met de PlayStation 4 en dat deze op zijn vroegst in 2010 zou moeten verschijnen.

Holman maakte deze opmerkingen vanwege de claim van analysten dat Sony geen nieuwe console meer zou uitbrengen. "To say that there will be no PS4 because of a management change is a bit far fetched." Dat Sony al bezig is met een PS4, waarschijnlijk alleen aan het brainstormen, is niet onverwacht, maar wel het feit dat de PS4 eventueel vanaf 2010 in de winkels zou kunnen liggen. Er is namelijk altijd al gezegd dat de PS3 een levensduur zou krijgen van 10 jaar. Nu kan dit nog steeds natuurlijk, maar een nieuwe console uitbrengen binnen drie of vier jaar is wel erg snel.

Holman had naast de PS4 ook nog wat te vertellen over eventuele updates voor de PS3. Er zullen regelmatig nieuwe firmware-updates komen, die de PS3 meer een mediacenter zullen maken. Ook zal er meer mogelijkheid komen om third-party controllers te gebruiken, volgens Holman bijvoorbeeld interactieve controllers zoals de Wii-controller. Daarnaast zullen er ook meer Operating Systemen beschikbaar komen voor de PS3, zoals je nu al kunt zien met bepaalde linux-distributies.

Een grote firmware-update zal verschijnen tijdens de Europese launch van de PS3 in maart. Welke features er bij zullen komen en welke problemen gefixed zullen worden is nog onbekend. Hij vertelde wel erbij dat rond de Europese launch er ongeveer 20 nieuwe games beschikbaar zullen zijn.