Dubbel Zielig. (3)

Nick (ArchEnemy)
Dit keer geen cynische, uiterst gekleurde beschouwing van de actualiteit, maar een oprechte hulpvraag. Mocht iemand hier nog tips hebben om een eigenwijze kater met een blaasontsteking per dag zes pilletjes door zijn keelgat gepookt te krijgen zonder ploegende nagels door je opperhuid, heel graag.

Hij heeft vanuit zijn reismandje de hele wachtkamer van de dierenarts bijelkaar gegromd en heel boos gekeken naar de assistente, en nu denkt hij dat hij daarmee alles voorelkaar kan krijgen. Ik dacht dat hij net als de vorige keren doodsbang thuis zou komen, maar hij hupste zijn mandje uit met een blik van "Daar hadden ze niet van terug" en ging de anaalklierdrab die strategisch onder zijn staart plakte -pleurt op met die thermometer- smakelijk oplebberen, een rottende stank waarmee je inderdaad een beginnend conflict meteen in jouw voordeel kan beslechten. Ik heb als eerste poging de voorgeschreven pilletjes tot poeder gevijzeld en door een bakje lekker voer geroerd; grote schrik, er zat een chemische toevoeging in zijn kadaver a la carte, terug naar de keuken met die zooi.

Vandaag catmilk gekocht, daar de gevijzelde pillen doorheen gemixt en in een spuitje gedaan. Kater beetgepakt, veel geproest en een regen van witte druppeltjes met antibiotica op mijn vloer en gezicht, en een trotse, gekrente blik van mijn kattezoon die sprak van kansloosheid en vroeger opstaan. Hem vanavond op de grond in een houdgreep -met zijn ruggetje tegen mijn buik aan- gekregen en die kutpillen achter in zijn strot geduwd, je kwijlt de hele keukenvloer maar onder, al moet ik ze zes keer terugpeuren, slikken zal je! Spuitje met een slokje catmilk erachteraan, -klein beetje, anders gaat het misschien in zijn longetjes- gromklep dichtklemmen en hij slikte eindelijk de antibiotica door.

Affijn, zo lukt het uiteindelijk wel, maar dat moet dus nog twee weken zo doorgaan en elke keer onder de kwijl & catmilk een kwaaie kater achteraf proberen te paaien met een stukje gerookte kip schiet ook niet op. Tis een lastig probleem, ik zie die nagels al in slowmotion vier evenwijdige strepen door mijn wang trekken, met twee wrekende gele ogen uit focus op de achtergrond. Gelukkig hoeft het maar twee keer 3 pillen per dag, voorlopig hoop ik dat er nog iets van autoriteit in mijn stem en spierkracht zit... Maar de hier aanwezige kattefluisteraars (m/v) zijn bij deze van harte uitgenodigd -en bedankt!- om hun aanwijzingen voor me achter te laten..