Ben Johnson beschuldigt Carl Lewis

Maurice (Maurisico)
Ben Johnson heeft een verklaring voor zijn positieve plas op de Olympische Spelen van 1988. Carl Lewis heeft tijdens de Olympische Spelen in Seoul het verboden middel stanozolol in het bier van Johnson laten gooien.

Johnson verklaarde dat hij in 1988 samen met Carl Lewis bij de dopingcontrole heeft gezeten. Daar was toen naar zijn zeggen ook een vriend van Lewis bij. Zij hebben gezamenlijk bier gedronken om de blaas te activeren voor een urinemonster. De vriend van Lewis heeft toen het verboden dopingmiddel door zijn bier gedaan, waarna hij is betrapt, geschorst en van de Spelen verwijderd. “Ik heb nu informatie hoe het is gebeurd en wie er bij betrokken waren,” aldus Johnson

Johnson, die later nog eens op doping is betrapt en daarom een levenslange schorsing kreeg opgelegd, zei dat nu getracht wordt via zijn advocaat de vriend tot een getuigenis te dwingen. Lewis' manager Joe Douglas heeft alles ontkend en de complottheorie van Johnson naar het rijk der fabelen verwezen. “Carl heeft absoluut niets te doen met de positieve test van Johnson," zegt Douglas.